• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Niye çalışmıyorsun çalışsana

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Hilde_

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
30 Kasım 2019
773
1.138
33
Şimdi arkadaşlar ben bazı soruları duymaktan çok sıkılıyorum artık. Okulum bitti, evlendim. Mezun olan herkes çalışmak zorunda mı ? Bide sanki işler tek tek kapıda yığılmış beni bekliyor da ben girmiyorum. Öyle bir soruyorlar ki... Bana böyle soranların kendi hayatlarıda ortada... çalışıp çalışmamak kişinin kendi tercihi veya şartlarından kaynaklı bir durum değil midir ? Ben kendi bölümümle ilgili bazı sıkıntılar yaşamıştım sonra soğumuştum falan şimdi mutluyum yani bu konuda bir sıkıntım yok, şuan çalışma düşüncem de yok, farklı düşüncelerim var. Bu ve buna benzer başka konularda insanlar neden böyle üstüne vazife olmayan şeyleri şak diye suratına söyleyebiliyor. Hiç okumayan ve çalışmayan biri bile diyebiliyor. Hatta sen okudunda ne oldu diye dalga geçen bile oldu. Bende mi bir sıkıntı var acaba. Nasıl cevap vermeliyim böyle sorulara ?

Şimdi arkadaşlar ben bazı soruları duymaktan çok sıkılıyorum artık. Okulum bitti, evlendim. Mezun olan herkes çalışmak zorunda mı ? Bide sanki işler tek tek kapıda yığılmış beni bekliyor da ben girmiyorum. Öyle bir soruyorlar ki... Bana böyle soranların kendi hayatlarıda ortada... çalışıp çalışmamak kişinin kendi tercihi veya şartlarından kaynaklı bir durum değil midir ? Ben kendi bölümümle ilgili bazı sıkıntılar yaşamıştım sonra soğumuştum falan şimdi mutluyum yani bu konuda bir sıkıntım yok, şuan çalışma düşüncem de yok, farklı düşüncelerim var. Bu ve buna benzer başka konularda insanlar neden böyle üstüne vazife olmayan şeyleri şak diye suratına söyleyebiliyor. Hiç okumayan ve çalışmayan biri bile diyebiliyor. Hatta sen okudunda ne oldu diye dalga geçen bile oldu. Bende mi bir sıkıntı var acaba. Nasıl cevap vermeliyim böyle sorulara ?
Çok basit.... Benim hayatımı yönetmek için harcayacağım zamanın onda birini kendi hayatını yönetmeye harca diyeceksin....

Bir kaç kişiyi böyle bozarsan gerisi ağzını açmaya korkar zaten

Çalışmak pat diye olacak bişey değil bide bunun şöyle dahaaaa saçma versiyonu var , " artık evlensene" , düzgün birini bulduk ta evlenmiyoruz
Oturduğun yerden kalk der gibi , canım isterse çalışırım dryin geçin laf olsun torba dolsun diye konuşuyolar 🤨

Calismak bana gore tercih degil zorunluluktur. O yuzden calismayi tercih etmiyorum diyeni anlayamiyorum. Ama arayipta bulamamak cok ayri bir sey tabiki.
Parası olan ya da maddi olarak ihtiyaç duymayan biri niye çalışsın ki ??

Çalışmak dediğiniz şey modern köleliğin adıdır.
Ama öyle bir algı oluşturulmuş ki 8/5 işe gitmeyen insana çöp muamelesi yapılıyor... Bir düşünün bakalım biz 8/5 çiler hayatı ne kadar yaşayabiliyoruz ??

Çalışmak pat diye olacak bişey değil bide bunun şöyle dahaaaa saçma versiyonu var , " artık evlensene" , düzgün birini bulduk ta evlenmiyoruz
Oturduğun yerden kalk der gibi , canım isterse çalışırım dryin geçin laf olsun torba dolsun diye konuşuyolar 🤨
Onlara neymiş , maaşı bölüşcek değilsiniz ya 😒

Calismak bana gore tercih degil zorunluluktur. O yuzden calismayi tercih etmiyorum diyeni anlayamiyorum. Ama arayipta bulamamak cok ayri bir sey tabiki.

O sizin düşünceniz tabi herkesin düşüncesi, şartları vs aynı olamaz ki. Kimse kimsenin ne yaşadığını bilmez. Bu tipte soruların sorulması ve yapsana, etsene gibi kelimelerin kullanılması ne kadar doğru olabilir...

Ama öyle bir algı oluşturulmuş ki 8/5 işe gitmeyen insana çöp muamelesi yapılıyor... Bir düşünün bakalım biz 8/5 çiler hayatı ne kadar yaşayabiliyoruz ??
Dolu dolu yasiyorum kendi adima. Param var maddi olarakta ihtiyacim yok. Yinede calismayi tercih ediyorum. Ee bu bakis acisiyla sanirim size gore hem enayi hem koleyim.

Çalışmak sadece maddi katkı sağlamaz ki, sosyal hayatın içinde kalmanızı sağlar, manevi olarak güçlü hissettirir. Çürümeyi engeller. Gerçekten ihtiyacı olmayan biriyse köle gibi çalıştırılma durumunda yumduğu kolay masaya vurur, kendi işini kurup yine çalışır. Riri devamlı yeni ürün çıkartıyor, ihtiyacı olduğu için mi?
Parayı araç olarak düşünürsek, kendi imkanlarını iyileştirmek için birikim yapmanın zararı olmaz. yarı zamanlı bile olsa hayatın içinde olmak iyidir.
Muhattabına göre cevap vermek lazım, bazılarına da gülüp geçip ciddiye almamak lazım. Referans olabilecek kişiler varsa siz iş sorun mesela. Başvurularıma dönüş bekliyorum diyin. Pandemi sebebiyle iş alımları ertelendi diyin. Strese girmeyin .

Avukatim, daha mezun olmadan evlendim. Stajimi mecburiyet icabı yaptım. Esim de avukat. O zamanlar iyi bir buroda çalışıyordu. Sonra kendi ofisini açtı. E madem bizim yerimiz, ben de çalışayım dedim.
Ama hic adapte olamadım. Kavga eder gibi yaşamak benim tarzım değil. Dayanamıyorum o koşturmaya, o hırsa. Eşim de pek istemiyordu çalışmamı ama kendi kararimi kendim vereyim istedi.
Hamilelik de araya girince, stresten catlamayayim diye yavas yavas azalttım ve tamamen bıraktım.
Herkes tepkili bu konuda. Özellikle meslegimi bilenler. Evet emek verdim, verdigim emegi ben bilmiyor veya dusunmuyor olabilir miyim? Kendi iyiligimi uzak bi akrabadan, bi komsu teyzeden daha iyi düşünmüyor olabilir miyim?
Tercihim bu, bitti.. Kimseye laf anlatmıyorum. Burada bile yorumlarda çalışmıyorum deyince yadirganiyorum

Calismayi dusunmuyorsaniz neden okudunuz merak ettim. Bir kadin olarak maddi ozgurluk sahibi olmak, kendi ayaklari ustunde durmak cok onemlidir bence kocaya yaslanmak degil.

Kocam bana yaslanacaksan okuyacaksın diye şart koştu o yüzden okudum yaslanabileyim diye

Demekki zayıf noktanız orası ve cok belli ediyorsunuz.
Gorumcem bekarken uni için çabalıyor du . Tüm kuzenleri okudu çalışan da oldu calismayan. Hatta bir tane kuzeni aciktan daha bitirmemişti ama kendine is kurmuştu net üzerinden . Her neyse gorumcemde geride kaldığını düşünerek üzülüyor du açıkça söylemese de belli ediyordu. Ders çalıştı baya bi...Sen de oku ya da ise girsene diyen buyukler oldu çok ,baktılar bizimki çok açıklama yapıyor işte hedefim şu ya da başıma şunlar gelmese zaten kesin şu siniftaydım falan filan. Kafasına taktiğini çok belli edip fazla açıklama yapıyordu. Kocaman insanlar da bunu anladı başladılar şu şunu okudu iyi etti sende etseydin, hala calismiyormusun eve kapanma yok bıdı bıdı. . Ki yaslanarak üzerek kızı ağlattiklarini bilirim. Kaç kere demiştim net cevap, az açıklama yap sen çekiyosun bunları üstüne. . Bir bayram günü kızı hungur şakır ağlattilar. Ve alıngan biz bişey demedik demeye getirdiler,iyiliğinden söylüyoruz dediler kız suçlu çıktı.
Gel zaman git zaman evlendi şimdi de kayinvalideleri de çalışırsa adam yerine koyuyor ,çalışmadığında ev hanımı oldun gittikçe sosyalliğin bitti diye bile baskı yaptılar. Demem o ki kim nerde hassas ise ordan yürüyor . Kafanıza takmayın ki bu sorulara muhattap olmayın.
Niye çalışmiyorsun derseler suan arayış içinde değilim düşünmüyorum. Ama önüme de gelirse yok demem diyebilirsiniz.
Boşa okudun diye dalga gecene ,okumayanlarin da kendini rahatlatma metoduda bu oluyo deyip sende gulsen takmıyor gibi yapıp kimse üstelemez.

ben eşimle çalışıp çalışmama kararını bana bıraktığı için evlendim. çalış veya çalışma dese evlenmezdim.

kimseyi ilgilendirmez cevap vermek yerine pis pis sirittigimda oldu. bence takmayin. kolunuza altın bilezik takıp meslek edindiyseniz gerisi kimseyi ilgilendirmez. sahsen atanmasam calismazdim ben ki evlendikten sonra atandim. o süreçte ev hanimiydim.

O sizin düşünceniz tabi herkesin düşüncesi, şartları vs aynı olamaz ki. Kimse kimsenin ne yaşadığını bilmez. Bu tipte soruların sorulması ve yapsana, etsene gibi kelimelerin kullanılması ne kadar doğru olabilir...
Ee düşüncem sorulduğu icin soyledim zaten. Yoksa kendisini ilgilendirmeyen konuda soru soran herkese cevabim sananedir.

Demekki zayıf noktanız orası ve cok belli ediyorsunuz.
Gorumcem bekarken uni için çabalıyor du . Tüm kuzenleri okudu çalışan da oldu calismayan. Hatta bir tane kuzeni aciktan daha bitirmemişti ama kendine is kurmuştu net üzerinden . Her neyse gorumcemde geride kaldığını düşünerek üzülüyor du açıkça söylemese de belli ediyordu. Ders çalıştı baya bi...Sen de oku ya da ise girsene diyen buyukler oldu çok ,baktılar bizimki çok açıklama yapıyor işte hedefim şu ya da başıma şunlar gelmese zaten kesin şu siniftaydım falan filan. Kafasına taktiğini çok belli edip fazla açıklama yapıyordu. Kocaman insanlar da bunu anladı başladılar şu şunu okudu iyi etti sende etseydin, hala calismiyormusun eve kapanma yok bıdı bıdı. . Ki yaslanarak üzerek kızı ağlattiklarini bilirim. Kaç kere demiştim net cevap, az açıklama yap sen çekiyosun bunları üstüne. . Bir bayram günü kızı hungur şakır ağlattilar. Ve alıngan biz bişey demedik demeye getirdiler,iyiliğinden söylüyoruz dediler kız suçlu çıktı.
Gel zaman git zaman evlendi şimdi de kayinvalideleri de çalışırsa adam yerine koyuyor ,çalışmadığında ev hanımı oldun gittikçe sosyalliğin bitti diye bile baskı yaptılar. Demem o ki kim nerde hassas ise ordan yürüyor . Kafanıza takmayın ki bu sorulara muhattap olmayın.
Niye çalışmiyorsun derseler suan arayış içinde değilim düşünmüyorum. Ama önüme de gelirse yok demem diyebilirsiniz.
Boşa okudun diye dalga gecene ,okumayanlarin da kendini rahatlatma metoduda bu oluyo deyip sende gulsen takmıyor gibi yapıp kimse üstelemez.

Çok doğru yazmışsınız. Aslında bu yumuşak karnım değil ama mesela bir şeye canım sıkkınken daha çok üzerime çektiğimi fark ettim böyle şeyleri. Negatif enerji sanırım. Teşekkür ederim

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X