Niye kullanılıyormuşum gibi hissediyorum:((

Canım bunları okurken çok üzüldüm .. Ama bendce artık yeter demelisin anne babanın görevidir okutmak evlendirmek kaldı ki onlar değil hep sen yüklenmişsin bunları.. Paranı verme açıkca söyle babana bu durumu çok kızdım gerçekten... İnsanın çocuğundan menfaat beklemesi ne kötü şey.

valla güzelim sen tam bir özveri anıtısınız..
bir yandan çok üzüldüm yaşadıklarına ama bir yandan da gücüne hayranlık duydum.
şimdiye kadar bir başkası çoktan pes ederdi. ama bu dediklerim seni yüreklendirmesin çünkü bu gidişata dur demenin vakti çoktan gelmiş.
ne yap ne et artık zırnık koklatma..

senin adına üzüldüm canım
babanın tavrı uslubu çok yanlış
artık tavrını koy kırmadan hayır bizdede yok demeyi öğren
bazı insanlar ne kadar bencil yaaa yazık bu insan baba üstelikakannehir

gerçekten ihtiyacı olur verirsin tamam ama bu üslup çoook yanlış bende yardım ediyorum aileme ama onlar istemiyorlar hem okuyup hem çalışıyorum zorlanıyorum diye çık işten diyorlar sizde vermeyin artık yeter kardeşinizide sakın yanınıza almayın eşinizle aranızda açılır

arkadaşlar yazdıklarınız için teşekkürler. geçende ailemin yanına gittim aman Allah tan para lafı açılmadı ama adam beni nasıl zengin sanıyor anlatamam size. param yoktu ama başka tatilde yoktu kıt kanaat gittim inanmazsınız cebimde 10milyon para vardı geri dönecekken. kardeşim cüzdanımı çok beğendi bakıyordu. aaa abla 10milyon var sadece dedi. hatta abla ben senden zenginim dedi güldük. fermuarlı bir göz vardı onu açtı. babam demekki göz ucuyla bakıyordu.yüzlüklerde ordamı diyo kardeşime. yuh dedim içimden topu topu devlat memuruyum.kardeşimde hııı evet yüzlükler burda dedi bir kaç bozuk para vardı yüzbin çıkardı. ve biliyor musunuz sürekli tartışarak geçti zaman. çünkü zavallı annemi hizmetçiden beter kullanıyor ve çok ağır konuşuyordu ona karşı. kadın ameliyat oluyor ayağa kalkmak yasak. "biz acıktık bişiler hazırla tekrar yat diyo" saf anam yapıyor çünkü kendi de aç. sonra hareket ettiği için ameliyat yeri kanama yapıyor. doktor tekrar tembihliyor ayağa kalkma diye. eve geliniyor. annem yatıyor babannem ve babam oturuyor kadıncağıza bir yemek vermiyor hatta iyileştin mi yemek yap diyorlar.(bana anlatılan buydu zavallı annem ben orda olsam müsade edermiydim) bir yere yollamıyorlar çünkü o kadar zalimlerki analı oğullu içeceği suya kadar annemden istiyorlar. neyse konuma gelim. bu babam bende 10milyondan başka para olmadığını ve akşama o parayla uzuun yola çıkacağımı biliyorda kızım paran yokmuş al sana 20milyon demiyor. o verirken 20milyon çok para ben verirken heray 1milyar az paraydı. canım kardeşlerim karne harçlıklarından bana para verdiler. amma rabbime şükür beklediğim bir ödememem öğlen yattı ve kardeşlerime paralarını verdim, anacığımada babamdan gizli harçlık bıraktım...

sen gene bi şekilde kendini kurtarmışşında annene daha çok üzüldüm.kardeşlerinde yardımcı olmuyorlar mı annene? Allah anneciğine de en kısa zamanda şifa versin

sinirlerim bozuldu okurken.. yeter de artık! sen söyleyemiyosan ver babanın numarasını ben söyleyeyim valla. off nedir bu yaa..
annen ve kardeşlerin için üzüldüm. bence para gönderecek durumda olursan ya annene ya da kardeşlerinden birine gönder babanın haberi bile olmasın. onlar da kendi ihtiyaçlarına harcasınlar.

yerinde sabir tasi olsa catlarmis .. nasil bir insan bu adam ya bu kadar zalim olabilirmi insan oz evladina .. kendi babamla kiyasladimda diyecek bir soz bulamiyorum bizimkiler yemez yedirir giymez giydirirlerdi allah razi olsun ..
ezdirme kendini arkadasim esinle mutluysan gerisini bosver babanla arana mesafe koy .. anaciginada cok uzuldum allahim yardimcisi olsun

bence utanılıacak bir durum yok
var böyle babalar
özellikle kırsal kesimdeki insanlar malesef çocuklarının omuzlarına çok yük
yüklüyorlar ve ne bu evlendi ne de var mı diye sormadan
sömürmeye devam ediyorlar
bence karşına alıp konuşmalısın
ben artık evliyim ve size yeterince yardımda bulundum
ha bişiye çok ihtiyacınız olur elbette ilk koşacak olan benim
sağlık vs. gibi,
yoksa benzinimi koy falan çok üzücü şeyler bunlar
aynen anlatmalısın babana
ama tahmin ediyorumki baban sinirli,anneni dinlemeyen hatta seni bile
doğru düzgün dinlemeyen birisi,
eşini öne sürerek konuşmalısın yine de

illa babamizdir diyerek herseye katlaniyoruz zaten aman uzulmesin aman baba hakki eeeee haklari yenen evlatlar ne olcak babam beni benim onu dusundugumden daha cok dusunuyosa ona kul kole olurum ama nankorluk babamda olsa cekemem ezdirme kendini gerekiyosa tavrini koy param maram yok de bence valla sinir geldi burda yuce kitabimizda yeri bile var zulmedene karsi koy diye saygisizlik et demiyorum saygiyla hayir demeyi bil bence

Bende ortak görüştenim,yeter demenin zamanı gelmişte geçiyor bile.tamam her insan ailesine destek olmak ister ama size çocuk değilde tarlada işçi,genç kız değilde kendi parasını kazanıp okul masraflarını karşılayan bir el gibi gören birine (baba diyemedim kusura bakmayın)dur demenin zamanı gelmiş.Arsızlığı iyice ele almış artık,''araba al değiştir bana ver,benzin paramı ver,kardeşlerine şunu al,işçi parası gönder yada gel çalış''bunları okurken ben nefret ettim siz yaşarken nasıl sessiz kalıp boyun eğdiniz.Bir susarım,iki susarım ama patlarım sonunda.Çok büyük ve gereksiz bir sabır göstermişsiniz.Apaçık kullanılmışsınız.Buna izin vermeyin artık.Aile oldunuz ve kendi düzeniniz için harcayın alnınızın terini.

çok üzüldüm okurken sıkmışım kendini :bbo:bence sen yeteri kadar vermişsin yapacağını yapmışsın şimdi daha fazla verme iş çığrından çıkmış zaten 10-14 milyar demişsin o parayla anneni ve kardeşlerini farklı bir eve taşıyabilirdin,annende kardeşlerinde rahat ederdi,bence artık sakın ola yardım etme para verme kendi borçlarınızı ödemeye çalışın ve kardeşlerinle konuş para biriktirsinler annenide alıp o adamın yanından ayrılsınlar baba diyemiyorum kusura bakma bakalım yanlız başına kalınca ne olacak,bence anneninde kardeşlerininde o adamın yanı başında oturmasının bir anlamı yok sevgi yok saygı yok konuşma anlaşma yok en önemlisi baba değil NE YAPIYORLAR O EVDE?

çok zor gerçekten çok zor. asyaz heni demişsinya kardeşlerin annen ayrılsınlar yanından diye, aklıma ne geldi biliyor musun. Annem annesi hasta diye bir kere annesinin yanına bakmaya gitti(çünkü annannemi bakan ameliyat olmuş hastanede yatıyordu)kız kardeşimde bir yere gitmek istemiş hani 2 yada3 saat sürecek. babamın lafı "sen bizi bırakıp nereye gidiyorsun kim bize hizmet edecek" ve kardeşimin tek sözü.babamdan nefret ediyorum. kızı değil resmen hizmetçi gibi davranıyor. o üç saat içinde su içmek isterse ne olacak şimdi kalkıp kendimi alsın tövbe tövbe. bende gittikçe soğuduğumu hissediyorum çok ama çok üzülüyorum.

Back
X