• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Niye ????

Şu devirde anasının kız baktığı adamla evlensen ne evlenmesen ne , çıkma karşılarına o görücülerin.Onlardan medet umuyorsun gibi algı yaratıyorsun görücü karşısına çıkarak.Silkelen ve kendine gel artık.Hayatla kavga etmeyi bırak evlenemediğin için.Mutluluğu evliliğe bağlamamalısın.Mutluluk ufak ufak güzel şeylerin birikmesiyle de oluşur o gün duyduğun bir şaka , başına gelen komik bir olay , arkadaşlarınla gittiğin bir akşam kahvesi vs vs. küçük küçük mutluluk sebepleridir.Evlenince Mutlu olucam diye şart mı koydun nedir? Saçmalık bu !

Çok yalnız yaşadım , 7 yıl boyunca yalnızdım.Evde ses olsun diye Tv açtığım günler olurdu düşün artık öyle bi' yalnızlık.İsyan etmedim.Sabrettim şükrettim.Sana da tavsiye ederim bunları.Yürüyüş yap.Ailemiz diye her söylediği doğru değil o insanların.Söyledikleri çoğu şey bizim mutluluğumuzdan çok ele güne karşı diye yapmamızı istedikleri şeylerden ibaret.Şiddet gören kadına kocana dön diyen aile kızının mutluluğunu düşünmüyodur Heralde değil mi? Bu sebeple ailenin dediklerini de çok ciddiye alma , kendi düşüncelerini kendin oluştur etki altında kalmadan.Uzun lafın kısası hayatını organize et artık kendin yap bunu , kendin için yap.

46 yasinda diye adami yerden yere vurmusunuz, babamla yasit gorunuyor falan diyerek ustelik. Tanisaniz belki ruhu genc dinamik bir insandi? Siz insanlarin size on yargisiz yaklasmasini bekliyorsunuz ama beklediklerinizi kendiniz gostermiyorsunuz kimseye karsi. Fotograftan yargilamak ne tuhaf, bir kahve icmek oldurmezdi heralde sizi. Ha yok ben evlenmek falan istemiyorum neden goruseyim derseniz ayri tabi(ki evlenmek istiyorsunuz).

Ne derdin var da intihar ediyorsun kendini bunalima sokan sensin, buna izin veren sensin. Bana neler neler dediler yaa. Cokta seyimdeydi. Her 30 yas ustu insan evlenemedi diye senin gibimi yapması lazim. Çok negatifsin vallahi hissedebiliyorum. Ben gelinliğim elimde kaldım. Salon tutulmuş davetiyeler dağıtılmış. Ben ölmediysem seninde ölmeye hakkın yok. Kendine gel
O kadar haklı ki ben de daha beter şeyler yaşadım bazen niye ben diyorum ama hemencecik geçiyor. Annemin evlen baskısı toplum derken sevdiğim ve sevildigim sandığım adamla evlendim ve cicim ayı o kadar kısaydı ki gelinliğim, elimdeki davetiyeler ve ex tarafından bomboş edilen ev. Şimdi de millet boş boş konusuyor niye boşanıyorsun diye, annem bile çocuk yapamadın diyor. Ben ne yapıyorum anlık üzülüyorum ve annem bile olsa tepkimi gösterip lafını söylüyorum bağırmadan.
Kısaca anam bile olsa herkes haddini bilecek.
Okumuş etmiş kızsın kendine güven ve o aileden uzaklaş bazen en yakının anlamaz seni.
Sen anla kendini, kendine değer ver.
Milleti salla gitsin.
Hem o kadar dert var ki...
İnan bunlar küçük, büyüten sensin.
Hayat her zaman güzel ve sen kendine acıyarak ömrünü çöpe atıyorsun

Elanur intiharlı ilk konundan beri yaklaşık 5 keredir sana şöyle olumlu, motive edici uzun bir mesaj yazmaya çabalıyorum ama her seferinde göndermeden siliyorum çünkü hop seninle ilgili yeni bir bilgi öğreniyorum ve kafamda kurduğum bütün elanur imajı yerle bir oluyor. Bu kız düşündüğüm tarzda biri değil, benim hayal ettiğim tarzda bir hayat sürmüyor ya da evlenmek istemesinin altında yatan motivasyon bu değil ki diyorum.En azından benim gözümde çok ilgi çekici bir insansın bunu söylemek istedim. En son durmadan 'neden bir kız koluna Nihat Doğan yazar?' tarzı konular açan sevgili Nehir'i bu kadar çok tanımak istemiştim ki biraz çaba gerektirse de sonunda kendisini anlamayı başardım. Bence zamanla seni de anlayacağım. Gelinin ağzından yazdığın son konuyu okuduktan sonra kafamda seninle ilgili canlananları yazayım, yanlış noktaları sen düzeltirsin.

Genel olarak Yalan Dünya Nurhayat-Bünyamin ikilisine benzetiyorum abinle seni. Sen tuttuğunu koparan yetenekli, hırslı bir kadınsın. Açıköğretim okuyarak bulunduğun şehre müfettiş olarak atabilmişsin mesela. Ailenle çevrenle ilişkin iyi, bugüne kadar ki yaşantında ailenin ve çevrenin görüşleri etkili olmuş, onların gözünde takdir gören bir konumda olmak istemişsin, kağıt üstünde de gayet başarmışsın. Evlenememiş olman haricinde, senin hakkında insanlar laf edecek, ailen hayıflanacak birşey bulamazlar. Şuan ilk kez ne kadar çabalasan dahi sonuç elde edemediğin bir durumla karşı karşıyasın. İlk kez ailenin gözündeki mükemmel imajını zedeleyecek bir pürüz çıktı ve bu pürüzü gidermenin senin elinde olmaması seni haksızlığa uğramış hissettiriyor.

Abin ise evin favori çocuğu. Evdekiler ay biz onu el bebek gül bebek yetiştirdik diye üstünü örtmeye çalışsalar da aslında 37 yaşına geldiği halde hayatında hiçbir amacı olmamış, ne okulunu bitirmiş ne bir işte çalışmış, sırf müstakbel eşine seni istemiyorum diyecek tıynette olmadığı için zorla evlenmek zorunda kalmış bir adam. Üstüne bildiğin tuhaf bir de, kız istemeden dönerken 'ay şunun saçına başına bak, bir de kuaföre gitmiş, fena oluyorum' diye damat değilmişçesine müstakbel eşini çekiştiriyor. Kızla barışıp sonra siz facebooktan engelleseydiniz bana ulaşamazdı barışmak zorunda kalmazdım diye sizi suçluyor. Siz de ailecek bu çocuğa resmen bulunmaz hint kumaşı muamelesi yapıyorsunuz. Annenin halanın sanki abin evlenebilecek olgunluktaymış gibi kız bakmaya gidip bir de üstüne kız beğenmemesi, hayatında bir gün çalışmamış çocuğa dükkan hibe edince başarılı bir esnaf olacağına inanmanız. Aslında evleneceği kız hiçbirinizin içine sinmemesine rağmen abin yarım ağız istiyorum dedi diye kızın sülalesinin tüm taleplerine he demeniz.

Ailecek abine altın pipili küçük prens muamelesi yaptığınız o da bunların sonucunda vasıfsız bir şımarık olduğu için zannediyorsun ki normali bu. Seninle tanışmak isteyen bütün o adaylar seni bu kadar acımasızca değerlendiriyor. Olmuyorsa sen onların kriterlerine uyamadığın, mükemmel oğluşlarına layık olmadığın için olmuyor. Halbuki alakası yok gerçekten kısmet bu işler. Bak elin paçozu nasıl kaptı gül gibi abini mesela :)) Senin de karşına birgün kısmetin çıkacak, muhtemelen ne o tam olarak senin hayal ettiğin mükemmel erkek olacak ne sen onun hayallerindeki kadın olacaksın ama yine de birlikte olacaksınız çünkü bu işler böyledir mükemmel olup olmamakla alakası yoktur.

33 yaşındayım evet intihar ettim
Elanurcum sen o evde sağlığından olursun? Okulun btti mi bitmeden bıraktıysan açıktan devam et. Mesleğini eline aldıysan ayrı eve çık. Kendi hayatını ancak bu şekilde kurabilirsin. İşden snra kurslara katılırsın spora yazılırsın yeni İnsanlarla tanışırsın ve böyle insanlarla uğraşmazsın emin ol.. daha fazla bekleme lütfen...

Elanur intiharlı ilk konundan beri yaklaşık 5 keredir sana şöyle olumlu, motive edici uzun bir mesaj yazmaya çabalıyorum ama her seferinde göndermeden siliyorum çünkü hop seninle ilgili yeni bir bilgi öğreniyorum ve kafamda kurduğum bütün elanur imajı yerle bir oluyor. Bu kız düşündüğüm tarzda biri değil, benim hayal ettiğim tarzda bir hayat sürmüyor ya da evlenmek istemesinin altında yatan motivasyon bu değil ki diyorum.En azından benim gözümde çok ilgi çekici bir insansın bunu söylemek istedim. En son durmadan 'neden bir kız koluna Nihat Doğan yazar?' tarzı konular açan sevgili Nehir'i bu kadar çok tanımak istemiştim ki biraz çaba gerektirse de sonunda kendisini anlamayı başardım. Bence zamanla seni de anlayacağım. Gelinin ağzından yazdığın son konuyu okuduktan sonra kafamda seninle ilgili canlananları yazayım, yanlış noktaları sen düzeltirsin.

Genel olarak Yalan Dünya Nurhayat-Bünyamin ikilisine benzetiyorum abinle seni. Sen tuttuğunu koparan yetenekli, hırslı bir kadınsın. Açıköğretim okuyarak bulunduğun şehre müfettiş olarak atabilmişsin mesela. Ailenle çevrenle ilişkin iyi, bugüne kadar ki yaşantında ailenin ve çevrenin görüşleri etkili olmuş, onların gözünde takdir gören bir konumda olmak istemişsin, kağıt üstünde de gayet başarmışsın. Evlenememiş olman haricinde, senin hakkında insanlar laf edecek, ailen hayıflanacak birşey bulamazlar. Şuan ilk kez ne kadar çabalasan dahi sonuç elde edemediğin bir durumla karşı karşıyasın. İlk kez ailenin gözündeki mükemmel imajını zedeleyecek bir pürüz çıktı ve bu pürüzü gidermenin senin elinde olmaması seni haksızlığa uğramış hissettiriyor.

Abin ise evin favori çocuğu. Evdekiler ay biz onu el bebek gül bebek yetiştirdik diye üstünü örtmeye çalışsalar da aslında 37 yaşına geldiği halde hayatında hiçbir amacı olmamış, ne okulunu bitirmiş ne bir işte çalışmış, sırf müstakbel eşine seni istemiyorum diyecek tıynette olmadığı için zorla evlenmek zorunda kalmış bir adam. Üstüne bildiğin tuhaf bir de, kız istemeden dönerken 'ay şunun saçına başına bak, bir de kuaföre gitmiş, fena oluyorum' diye damat değilmişçesine müstakbel eşini çekiştiriyor. Kızla barışıp sonra siz facebooktan engelleseydiniz bana ulaşamazdı barışmak zorunda kalmazdım diye sizi suçluyor. Siz de ailecek bu çocuğa resmen bulunmaz hint kumaşı muamelesi yapıyorsunuz. Annenin halanın sanki abin evlenebilecek olgunluktaymış gibi kız bakmaya gidip bir de üstüne kız beğenmemesi, hayatında bir gün çalışmamış çocuğa dükkan hibe edince başarılı bir esnaf olacağına inanmanız. Aslında evleneceği kız hiçbirinizin içine sinmemesine rağmen abin yarım ağız istiyorum dedi diye kızın sülalesinin tüm taleplerine he demeniz.

Ailecek abine altın pipili küçük prens muamelesi yaptığınız o da bunların sonucunda vasıfsız bir şımarık olduğu için zannediyorsun ki normali bu. Seninle tanışmak isteyen bütün o adaylar seni bu kadar acımasızca değerlendiriyor. Olmuyorsa sen onların kriterlerine uyamadığın, mükemmel oğluşlarına layık olmadığın için olmuyor. Halbuki alakası yok gerçekten kısmet bu işler. Bak elin paçozu nasıl kaptı gül gibi abini mesela :)) Senin de karşına birgün kısmetin çıkacak, muhtemelen ne o tam olarak senin hayal ettiğin mükemmel erkek olacak ne sen onun hayallerindeki kadın olacaksın ama yine de birlikte olacaksınız çünkü bu işler böyledir mükemmel olup olmamakla alakası yoktur.

Aaaayyyy angelica hanııığğğmcııım muazzamsınız yaa psikolog musunuz acabaa? Heyecanla okudum yazınızı. Bir gün benide böyle analiz eder misiniz? Ben alınmam kırılmam çok severim farkındalığı.:oops:

Aaaayyyy angelica hanııığğğmcııım muazzamsınız yaa psikolog musunuz acabaa? Heyecanla okudum yazınızı. Bir gün benide böyle analiz eder misiniz? Ben alınmam kırılmam çok severim farkındalığı.:oops:

Hehe yok genel olarak işsizim ben boş vaktim çok ondan arada bir uzun uzun yazasım geliyor. İsterseniz denerim tabi analiz etmeyi neden olmasın. Ama profesyonel bir iddiam yok, burç karakter yorumundan hallice birşey çıkartırsam karşınıza şaşırmayın.

Sen muhteşem bir detaysın AngelicaPickles :KK9:

Zeynepp20 Zeynepp20 Ela nasil oldun, iyimisin?
Yüce yaradanin bir bildigi varki daha olmadi.

Seni beni yani bizleri koruyor bundan emin ol. Belki bizde evlenmis olsak keske evlenmeseydik de evde kaldim diye üzülseydik diyenlerden olacaktik. Öyle olan da cok. Vardir yüce rabbimin bildigi.
Ne olursa olsun allaha sigin o seninle alay edenlerin seni kücük ve hor görenleri görüyor ve er yada gec sana ettilerinin cesasini cekecekler.

Ayri eve cikmak bizim kültürümüzde fazla kabul edilmeyen birkonu. Söylemesi cok kolay kulagada hos geliyor ,Sizlerde nasil bilmiyorum ama bizde ya gelinlik ile yada kefenin le cikarsin baba evinden. Baska bir alternativ yok.

Back
X