Niye ????

Elanur gelini elestirmeye gelince cok gozu karasin. Giyiminin paspalligindan tut da nelerine kadar... gelini kotulemek icin konu aciyorsun. Tutmuyor. Gelinin agzindan konu aciyorsun.

Sonra ne oluyor da boyle mazlumlari oynuyorsun?

Herkes kalbinin ekmegini yer diye bir laf duydun mu hic?

Ya gercekten cok kotu niyetlisin. Ya da psikolojin o kadar bozuk ki cok uygunsuz seylsr yapiyorsun.

Psikolojik destek dusunmez misin?
Nasıl yani,gelinin ağzından konu açmak o_O

Yahu ben 33 yaşında okumuş etmiş müfettiş kadın olacağım ve hala cahil akrabaların teyzelerin vidi vidisini çekeceğim öyle mi?

Yahu maaşın var işin gücün var git kendine küçük bi ev tut kendi hayatını kur git bi yurt dışı gör kurslara katıl gez toz allah aşkına daha 33 yaşındasın 83 yaşında falan değilsin.

Sanane yahu görücülerden cahil misin sen gelinden şundan bundan sanane sen git kendi hayatını yaşa.
Demek ki sen izin veriyorsun ki insanlar da senin hayatına müdahale ediyorlar burunlarını sokuyorlar.

Nasıl yani,gelinin ağzından konu açmak o_O

Ikinci uyelik aciyor yonetimden habersiz.
Burda gelini cekistirdi olmadi. Ikinci uyelikten girip sanki o gelinmis gibi yaziyor.
"Ev verdiler begenmiyorum. Altin sunu almislar ustune bunu istedim baldiz yuzugu istedim yetmedi dayi yolu diye bisey cikarttim"
Yani biz "Sen ne bicim gelinsin" "yazik erkek tarafina" "aman sen de cok abartmissim sukret sus otur" diyecegiz konuyu gercek sanip. Elanur da "ohh gelini kimse sevmiyor" diye bundan keyif alacak.

Hastalik iste. Allah yardimcisi olsun.

Burda gelini cekistirdi olmadi. Ikinci uyelikten girip sanki o gelinmis gibi yaziyor.
"Ev verdiler begenmiyorum. Altin sunu almislar ustune bunu istedim baldiz yuzugu istedim yetmedi dayi yolu diye bisey cikarttim"
Yani biz "Sen ne bicim gelinsin" "yazik erkek tarafina" "aman sen de cok abartmissim sukret sus otur" diyecegiz konuyu gercek sanip. Elanur da "ohh gelini kimse sevmiyor" diye bundan keyif alacak.

O konuyu görmedim:eek:

Ay bulup okudum,pes diyorum:KK45:

Siz kendinize acirsaniz etrafinizdakiler de size bin katı acır.Insanlara acılarınız dan bahsederseniz yardım etmek yerine bu durum hoşlarina bile gidebilir.İnsan böyle gaddar işte.. Bir beşerin çözemediği sorunlari yine bir beşer cozemez.Cevap sizde Çünkü sizi en iyi anlayan yine sizsiniz çünkü.Allah a sığının güvenin arkanızı yaslanıp birde böyle yaşamaya çalışın Bırakın o kadar yükü artık omuzunuzdan hayat böyle de geçiyor öyle de bazı şeylere gücümüz yok ama Allah tan isteyebiliriz verirse ne güzel vermese de vardır bir bildiği. Önce durumu bu kadar dramatize etmekten kurtulun Hayatta tek acı çeken siz degilsiniz bir kere geliyorsunuz dünyaya elinizdekilerle mutlu olmaya çalışın ya da yaşam tarzınızı değiştirin uzaklasın ailenizden sizi mutsuz ediyorlarsa bir süre..

Ne derdin var da intihar ediyorsun kendini bunalima sokan sensin, buna izin veren sensin. Bana neler neler dediler yaa. Cokta seyimdeydi. Her 30 yas ustu insan evlenemedi diye senin gibimi yapması lazim. Çok negatifsin vallahi hissedebiliyorum. Ben gelinliğim elimde kaldım. Salon tutulmuş davetiyeler dağıtılmış. Ben ölmediysem seninde ölmeye hakkın yok. Kendine gel
Özel değilse merak ettim neden elinde gelinlikle kaldın niye son dakika ayrildiniz

Bir kere intihar edilmedi,intihara teşebbüs edildi.İntihar etseydi burada yazamazdı.
Elanur seni anlıyorum.Eşimin yanında çalışan abla anlatmıştı.Ona diye haber gönderip,kardeşini arıyormuş gelenlerin gözleri."Tanıştıranların düşünceli olması,bunları hesaplaması gerek.İnsanlara çok kırgınım"demişti.
İnsanlar kılı kırk yarmalı.Bu işler kolay değil öyle...

İntih
Ay bulup okudum,pes diyorum:KK45:

Ayy çok merak ettiiim bana da atar mısın link??

Elanır evlenmek istemiyorsan açık açık söyle bunu ailene.
Eğer paylaşmıyorsan sorunlarını onlar anlayamazlar ve evlenmek istediğini düşünürler,üstelik bunun için intihar ettin diye düşünüyorlardır.
O yüzden içine atmak yerine açık açık konuş.
Normalde seni evlenmek için can atan biri olarak biliyorum. Demek öyle değilmiş ama bunu sen hep etrafına böyle yansıttın.
Gerek konuların gerek tartışmaların hepsi bunun üzerine konuşulmuş.
Biraz sakin kalıp ne istediğini iyice düşün,istediğin evlenmek ise de kendi haline bırak herşeyi.
Ailene de söyle zamana bırakın bana görücü getirmeyin diye.

Yahu ben 33 yaşında okumuş etmiş müfettiş kadın olacağım ve hala cahil akrabaların teyzelerin vidi vidisini çekeceğim öyle mi?

Yahu maaşın var işin gücün var git kendine küçük bi ev tut kendi hayatını kur git bi yurt dışı gör kurslara katıl gez toz allah aşkına daha 33 yaşındasın 83 yaşında falan değilsin.

Sanane yahu görücülerden cahil misin sen gelinden şundan bundan sanane sen git kendi hayatını yaşa.
Demek ki sen izin veriyorsun ki insanlar da senin hayatına müdahale ediyorlar burunlarını sokuyorlar.

Muhtemelen müfettişliği de yalandır

Gerçekten baya dolmuşsunuz ben hatırlamıyorum hanımefendiyi ama geçmiş konularını okudum haklısınız. İnsan ne yaparsa kendisine yapar. Hayırlısını istemedikten sonra birşeyi çok istemenin sonu felaket oluyor. Onunla sınanıyorsun. Allah hayır etsin hanımefendinin sonunu.
İnanin simdiye kadar gozunun ustunde kasin var demisligim yok hic bir konusuna
anliyorumda onu bende bekarim cevremdede onun yapisinda insanlar var cokta bekar var bekar olup laf yemeyende yokturdur yani buda bir gercek kimi cahillikten kimi iyiniyetten dokundurur bu isler boyledir
herkes ister yuvasi olsun evladi olsun yerini bilsin amacim kirmak degil ama kendine gelsin artik birazcik
Burada kimse kimseyi tanimiyor herkesin degisik bir sinavi var insan yeri geldimi bunada bin sukur yarabbim diyebilmeli bazi konularda
Simdiye kadar hep teselli yazmis insanim ve aklima gelir duada ederim cok sikinti yapiyor yarabbi bu kardesimide tut kaldir guc kudret sende diye ama yani nasil anlatayim ciddiyeti kalmadi okuyunca aa ne salaksin sen ya kiz dalga geciyor galiba sende aklina gelince duanda gecir hala dedim kendime
Kendisine seni burada kirar incitirler cok normal bir psikolojide degilsin duzu yan aliyorsun ela bu konulara girme biraz diyoruz yine ayni israrla ayni konuyu aciyor ne yazalim bilemedim hayir birileri ters yada dokundurucu yazinca kendi deyimiyle uzulup aglayip rahatliyor mu o kismida anlamadim
İster dovunun ister ovunun ister kanat cikarin ucun hersey cabada lakin bir ecel birde evlilik nasipte kaderde ne zamansa o zaman yoksada yok sokun artik sunu kafaniza hayati kendinize zindan etmeyin ettirmeyin daha ne diyeyim

İnanin simdiye kadar gozunun ustunde kasin var demisligim yok hic bir konusuna
anliyorumda onu bende bekarim cevremdede onun yapisinda insanlar var cokta bekar var bekar olup laf yemeyende yokturdur yani buda bir gercek kimi cahillikten kimi iyiniyetten dokundurur bu isler boyledir
herkes ister yuvasi olsun evladi olsun yerini bilsin amacim kirmak degil ama kendine gelsin artik birazcik
Burada kimse kimseyi tanimiyor herkesin degisik bir sinavi var insan yeri geldimi bunada bin sukur yarabbim diyebilmeli bazi konularda
Simdiye kadar hep teselli yazmis insanim ve aklima gelir duada ederim cok sikinti yapiyor yarabbi bu kardesimide tut kaldir guc kudret sende diye ama yani nasil anlatayim ciddiyeti kalmadi okuyunca aa ne salaksin sen ya kiz dalga geciyor galiba sende aklina gelince duanda gecir hala dedim kendime
Kendisine seni burada kirar incitirler cok normal bir psikolojide degilsin duzu yan aliyorsun ela bu konulara girme biraz diyoruz yine ayni israrla ayni konuyu aciyor ne yazalim bilemedim hayir birileri ters yada dokundurucu yazinca kendi deyimiyle uzulup aglayip rahatliyor mu o kismida anlamadim
İster dovunun ister ovunun ister kanat cikarin ucun hersey cabada lakin bir ecel birde evlilik nasipte kaderde ne zamansa o zaman yoksada yok sokun artik sunu kafaniza hayati kendinize zindan etmeyin ettirmeyin daha ne diyeyim

Çok doğru. Zamanında annemide kaybedişimin ardından çok yalnız hissedip evlenmek için dualar etmiştim. Hiç hayırlısı falan demedim kii okuyordum hayatım gerçekten güzeldi. Sonra gittim sırf ailem olacak hevesiyle bir gaddarla evlendim. 4 ay gencecik yaşımda hayvan muamelesi gördüm. Son gücümle babama anlattım kurtardı beni. Kurtarmasa belki de kadın cinayetine kurban gidecektim. Sonra Allah’a sığındım. Dedim ki belki de benim kaderim yalnızlık. Öyle bir hayattansa yapayalnız yaşarım kendimi severim dedim. Sonra birisi çıktı karşıma çok ürkek yaklaştım. Evlenmeyi düşünmüyordum hiç evlenmek için dua etmedim yeniden. Hayırlısı dedim hep. Hakkımda en hayırlı hayatı ver bana Allahım dedim. Şuan evlenme teklifi aldım gerçekten kıymet bilen bir adamdan. İnsan belayı görmeden hayrı anlamıyor. Bazısı da belayı görse de hayrı anlamıyor. Gerçekten insan çok istediğiyle sınanıyor. Biraz tevekkül çok bişey değil.

Çok doğru. Zamanında annemide kaybedişimin ardından çok yalnız hissedip evlenmek için dualar etmiştim. Hiç hayırlısı falan demedim kii okuyordum hayatım gerçekten güzeldi. Sonra gittim sırf ailem olacak hevesiyle bir gaddarla evlendim. 4 ay gencecik yaşımda hayvan muamelesi gördüm. Son gücümle babama anlattım kurtardı beni. Kurtarmasa belki de kadın cinayetine kurban gidecektim. Sonra Allah’a sığındım. Dedim ki belki de benim kaderim yalnızlık. Öyle bir hayattansa yapayalnız yaşarım kendimi severim dedim. Sonra birisi çıktı karşıma çok ürkek yaklaştım. Evlenmeyi düşünmüyordum hiç evlenmek için dua etmedim yeniden. Hayırlısı dedim hep. Hakkımda en hayırlı hayatı ver bana Allahım dedim. Şuan evlenme teklifi aldım gerçekten kıymet bilen bir adamdan. İnsan belayı görmeden hayrı anlamıyor. Bazısı da belayı görse de hayrı anlamıyor. Gerçekten insan çok istediğiyle sınanıyor. Biraz tevekkül çok bişey değil.
Anneciginizi Allah rahmet eylesin sizinde cok guzel bir aileniz hayatiniz olsun insallah bundan sonrasinda
Anlatiyoruzda anlayana anlamak isteyene iste elada anlar insallah ne diyelim

Back
X