• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Niye ????

Evlenemedim diye intihar etmek mi :( yapmayın allah askına bu kafayla da hic dogru duzgun bir evlilik yapamazsınız ki :(

Evlenseniz ve dıyelım evliliginiz kotu gıtse bu sefer de ayrılıyoruz dıye mı ıntıhar edeceksınız??

Hayatınız bu kadar mı degersiz? Bir kendinize gelin silkelenin lutfen, biraz acımasız olacak ama bu kadar aciz olarak hayatta hicbir zaman mutlu olamazsınız sız once guclu olacaksınız ki ondan sonra herkes aılenız esınız size destek olabilecek

Yahu senin derdin ne ben anlamiyorum artik gercekliginizide yitirdiniz
Hayat herkese gul bahcesi sunuyorda bizim mi haberimiz yok kardesim bir tek senmisin evlenemeyen kader var kismet var diyoruz herkesin sinavi var diyoruz yok kocada koca evlenemedimde evlenemedim senin yasinda kocayida bulamamis iside olamamis hala baba eline bakip ezilen insan vardir, dusun bak onlarin rizkida dar onlarda olsun o zaman senin yasinda evladi hastane kapisi hastane kapisi dolastiran vardir ,el kadar bebeyi kemoterapiye sokan vardir,ana babasini kucaginda sallayarak can teslim ettiren vardir,her aksam gidecegi yer ana baba destegi olmadigindan koca dayagi yiyen vardir ,birini sevip o adam tarafindan ona buna pesles cekilen vardir hadi karsilastiralim sende ne var pardon yok koca yapmayin Allah askina Allahin gonlune guc giderde tepesi taklak donerim diye korkak insan

kismet gelmis bacisina gelmis abisi evlenmis kiz fenaymis senin kardesinin sevgilisi vardi istemeye geliolardi geleni belli kiza bir gorucu daha niye aile boyu ac gozlumusunuz sendede ayniydi coraba takip anan baska gorucu istemisti

Spora git ela yok ,bir hobi edin ela yok,yurtdisi yurtici turlara katil ela yok dr la konus farkli terapilerde dene ela yok,isini degis yok sehrini degis yok 2. İs yap yok yok yok
Offf ne halin varsa gor ela o zaman
O doktoru degistir dr u bir arpa boyu yol alamiyorsun hos almak istiyormusun oda muamma arada aklima geliyordun dua grubum var orada bile dua ediyordum onu bile aldin icimden insan ne yaparsa kendine yapar

O kadar yorgunum ki ona rağmen uyuyamıyorum gecenin bu saati oldu ama uyku yok bende, Bugün ki yaşadıklarımdan dolayı uyuyamıyorum; niye yaşadıklarımı kimse ciddiye almıyor, niye kimsenin gözünde hayatımın değeri yok, niye bazı şeyleri ders almıyor ailem. 2 gündür iyiydim, kendimi daha iyi hissediyordum, bugün yine dibe çektiler beni, resmen alay ediyorlar benle, gülüyolar bana...
Uzaktan bi akrabamız var 3 gün önce beni aradı (bu arada yaşadıklarımı kimse bilmiyor, mide kanaması geçirdi dedildi akrabalara çünkü) eski bi komşusunun oğlu varmış onlara sizden bahsettim onlarda kız arıyolar o çocuğu size getiricem dedi, ben evlenmeyi düşünmüyorum kardeşim içinse getir tanışsınlar dedim, aaaa öyle deme çok iyi insanlar çocukda dört dörtlük bi gör tanış beğenmezsen yok Dersin dedi Hayır ben düşünmüyorum dedim annem bu defa sıkıştırıyor beni gelsinler gelsinler diye yok diyorum ısrarla gelsinler diyorlar en son tamam gelsinler dedim. Haftasonu evdesin değil mi dedi kadın evet dedim tamam gelmeden biz seni ararız yine dedi. Dün aradı beni yarın kaçta gelelim diye 13'de gelin dedim tamam dedi saat 13'de geldi bunlar daha içeri girer girmez kardeşimi sormaya başladılar o nerde, evde yok mu, evlenmeyi düşünmüyor mu?, o kaç yaşında? O'da çalışıyor mu? Baktım bunlar bana değil kardeşime görücü olarak gelmiş bişey diyemedim yine, kadın onların kardeşim için geldiğini bildiği halde beni çıkarttı önlerine , kahve içti kalkıp gittiler. Daha onlar yeni gitmişti ki bu defa kuzenim geldi bi arkadaşı varmış doktormuş ama biraz yaşı büyükmüş (46) ela ile bi tanışsınlar çok iyi çocuk falan diyor annem ooo doktormuş iyi bi tanışsınlar dedi fotoğrafını gösterdiler babamdan bile büyük görünüyor ama etiketi varmış doktormuş ne fark eder ki yaşı. onada tamam dendi numaram verildi,akşam üstü 2 defa aradı açmadım. Ben simdi uyuyamıyorum bunları düşünmekten, benim ailem napıyor bana iyilik mi, niye ciddiye alınmıyorum, niye hayatım bu kadar önemsiz, niye bunları reva görüyorlar bana niye????
Boyle eve görücü gelmesi mi kalmadı hangi devirde yaşıyoruz. Tamam arkadaş ya da bir büyük vasıtasıyla biriyle tanışılabilir de ilişkinin gidişatını iki taraf karar verir.
Böyle saçma şey görmedim

Valla şoklar içinde okudum ela.Yani evlenmeyi istemen normal Elbette ama bunun için intihar etmen akıl alır gibi değil.Ben de bekarım yaşım 32.Elbette doğru kişi ile evlenmeyi isterim ama bunu böyle takıntı haline hiç getirmedim asla getirmem de.Hayırlı ise olsun,hayırlı değilse evlenmek benim için hiç olmasın daha iyi derim hep.
Aileni suçlamışsın ama burada en büyük hatalı sensin.Ailenin senin evlenmeni istemesi normal.Tamam belki baskı yapıyor olabilirler ama sen ne kadar evlilik konusunun kader kısmet işini olduğunun farkına varırsan,zamanı geldiğinde Elbette ki olacak diye ailene telkinlerde bulunursan onlarda sana öyle yaklaşır.Yeryüzünde 33 yaşında bekar olan tek insan sen değilsin.Benim çevremde bi dünya insan var bu yaşlarda bekar.Kimse de intihar etmiyor.Ne diyelim;umarım evlenince bu günlerini aramazsın.Tez vakitte mutlu bi yuva kurman dileğiyle...

Ayyyyy elanur şu ananın numarasını ver vallahi ciddi ciddi konusucam ya. Ben daraldım bu ne boyle. Kocaya gidince ne b¤k oluyor başın göğemi eriyor. Sırf ailen pişman olsun diye intihar ettin yalandan. Ne bu koca sevdası ailendeki. Aynı yaştayız ben daha anca nisanlandim. Burda çatır çatır cevap veriyorsun ailene sıra gelince neden eziliyorsun. Evlenmiyorum kardeşim diceksin. Senin kismetin belli zaten. Nasil ecelin ve rizkin belliyse oda belli. Kaderin önüne geçemezsin. Düzgünce konuş. Sizde ıletişim sorunu var. Beni arasalar sana koca bulduk diye size ne ulan derim yani ne münasebet
Arkadaşın yazdığı her şey doğru. Oturup seninle ağlamamızı istiyorsun ama ağlanacak bir durumun yok. Sadece gerçekleri görmen gerekiyor. Hayatı kendin için yaşamaya başlasan diyorum artık.

Ben de bi kac konuna denk geldim hepsi de evlilik uzerineydi.
Sanirim memursun bu bile sana verilmis bi nimettir o kadar cok calismayan insan var ki sirf bu yuzden sukretmelisin
Cocuk icin evlenmek istiyorsan bunu anlarim
Cinsellik icin evlenmek istiyorsan bunu da anlarim
Ama herkes evli ben niye hala evli degilim diyorsan bunu anlamam
Evlilik disardan gorundugu kadar kolay degil. Allah iyilerle karsilastirsin
Ama bakis acini degistirmezsen ciddi ciddi kendini ölume goturursun
Boyle bi sebepten dolayi intihar etmen de cok yanlis Allah verecekse de vermez
Bol dua et kendin icin.

Evlilik akli selim yetiskin bir insanin hayat amaci degil araci olmalidir,yani mutlu olma aracidir,olmazsa olmazi olmamalidir dunyanin sonu degildir,olmayinca gayet guzel yasanir ayriyeten inancli insanlarin bildigi bir gercek vardir; nasiptir bu isler,sen niyet edersin,hayirlisini istersin,zamaninda hayirlisi ise zaten olur...Daha 33 yasindasin genceciksin,hem genc,hem guzel,hemde olgun yaslardasin...30 lu yaslar bence evlenmek icin 20 li yaslardan daha idealdir...hem hala genclik donemini,iyi de bir esi secebilicek olgun donemini kapsar...eger problemin evlenemekse inan bana birgun evleniceksin bunun icin intihara falan gerek yok,ama sorunlarin farkli ise iki seye dikkat et;bu sorunlari cozebilecek gucun ve imkanin varmi?varsa eger hic durma cabala yoksada eger kabullen!!gercekci ol,bazi seyler degistirilemez aile mesela...aileni kabullen bu saatten sonra onlari degistiremezsin ama yaptiklarina karsi eskisi gibi takmak yerine tinlamayabilirsin...bi konuda sana bir uzman psikologla gorusmeni tavsiye ederim gecmis olsun....

Canım nasip kısmet Allah ne zaman yazdıysa ozaman olacak sen intihar et kendini parçalana vakit saat gelmeden olmayacak o yüzden elindekilerinin kıymetini bil spora git yüzmeye git filme git ama şu görücü evlilik durumlarından uzaklaş karşına çıkanları da mutlaka degetlendir

Intihar etmek, bir insanın kendi canını, diğerlerinden önce ayaklar altına atması demektir.
Dünyada sizden 1 tane var, birdaha olmayacak. O eşsiz ve tek güzelliğin farkına varın ve aldığınız tek bir nefesin kıymetini bilin.
İlla bir hastalık, dert mi olası gerekir bilmeniz için...
Elleriniz var her işinizi yapmanız için, ayaklarınız var gideceğiniz yere sizi götürebilecek.. Bunlar en büyük şükür sebebi..
Size değer vermeyen aileniz bile olsa, sorumluluk alacak, kendi ayaklarınız üzerinde duracak yaştasınız.
Hayatınızı kimse elinden alamaz.
Değerinizin farkına varın...
Nikah, doğum ve ölüm, zamanını bizim belirleyemedigimiz şeylerdir. Zamanı gelene kadar var gücünüzle mutlu olmak için uğraşıp, elalemi hayatınızdan çıkarın.
Hayat gerçekten yaşamaya değer.. :KK60:

İnsan derdini hafife almazsa derdi büyür büyür büyür insanı ele geçirir. Ama derdini küçük görürse o derdiyle daha da güçlenir olgunlaşır.

Annemi 19 yaşımda çok kötü bir şekilde kaybettim gözlerimin önünde. Kimsem olmadı Allah’tan ve babamdan başka. Kendi yağımda kavruldum. Çok düştüm. İnsanlar aa bak bu bunları yaşadı yapmayalım demedi. Evlendim bir umutla görmediğim eziyet kalmadı. Giden arabalardan atlamaya kalktım kurtulmak için. Ama demedim ki ben bu dertten ölürüm. Hayııır asla. Derdi veren derman verir. Her derdimden daha büyük dersle çıktım daha güçlü kalktım yerimden. İnsanız hayat boyu sınavımız devam edecek.

Size gelince 33 yaşınızdasınız. 46 büyük bir yaş değil. Hadi diyelim ki beğenmediniz ağzınız var diliniz var. Yapmıyorlar mı dediğinizi küsün konuşmayın. Dün gelen görücü içinde siz kardeşime gelecekse gelsin zaten demişsiniz. Kardeşinize gelince neden darılıyorsunuz. Biraz depresif moddan çıkıp özeleştiri yapmakta fayda var. Herkes üzerinize geliyor herkes beni anlamıyor evet ama sebebi ne? Acaba ben mi insanları böyle alıştırdım? Alanıma soktum sınırlarımı çizmedim?

Allah yardımcınız olsun inşallah.

Elanur konularını takip ediyorum.sen kendine kötülük yapıyorsun ailen deki "uzun bir süre bana bu konuları açmayın .eğer bundan sonra bana bu konuda baskı yaparsanız gider tek başıma yaşarım bir daha beni göremezsiniz"ayrıca kendini bukadar üzer ve sürekli depresif olursan bu dış görünüşüne de yansir.çalışıyorsun paran var gez toz hayatını yaşa.nasibin nereden geleceği belli olmaz.

Yahu senin derdin ne ben anlamiyorum artik gercekliginizide yitirdiniz
Hayat herkese gul bahcesi sunuyorda bizim mi haberimiz yok kardesim bir tek senmisin evlenemeyen kader var kismet var diyoruz herkesin sinavi var diyoruz yok kocada koca evlenemedimde evlenemedim senin yasinda kocayida bulamamis iside olamamis hala baba eline bakip ezilen insan vardir, dusun bak onlarin rizkida dar onlarda olsun o zaman senin yasinda evladi hastane kapisi hastane kapisi dolastiran vardir ,el kadar bebeyi kemoterapiye sokan vardir,ana babasini kucaginda sallayarak can teslim ettiren vardir,her aksam gidecegi yer ana baba destegi olmadigindan koca dayagi yiyen vardir ,birini sevip o adam tarafindan ona buna pesles cekilen vardir hadi karsilastiralim sende ne var pardon yok koca yapmayin Allah askina Allahin gonlune guc giderde tepesi taklak donerim diye korkak insan

kismet gelmis bacisina gelmis abisi evlenmis kiz fenaymis senin kardesinin sevgilisi vardi istemeye geliolardi geleni belli kiza bir gorucu daha niye aile boyu ac gozlumusunuz sendede ayniydi coraba takip anan baska gorucu istemisti

Spora git ela yok ,bir hobi edin ela yok,yurtdisi yurtici turlara katil ela yok dr la konus farkli terapilerde dene ela yok,isini degis yok sehrini degis yok 2. İs yap yok yok yok
Offf ne halin varsa gor ela o zaman
O doktoru degistir dr u bir arpa boyu yol alamiyorsun hos almak istiyormusun oda muamma arada aklima geliyordun dua grubum var orada bile dua ediyordum onu bile aldin icimden insan ne yaparsa kendine yapar

Gerçekten baya dolmuşsunuz ben hatırlamıyorum hanımefendiyi ama geçmiş konularını okudum haklısınız. İnsan ne yaparsa kendisine yapar. Hayırlısını istemedikten sonra birşeyi çok istemenin sonu felaket oluyor. Onunla sınanıyorsun. Allah hayır etsin hanımefendinin sonunu.

Bir intihar olayının üzerine hala görücü kabul etmek hala evlilik konusunun konuşulması nedir Allah aşkına böyle? Belli ki aileniz de bilinçsiz, siz zaten bu durumda sağlıklı düşünemezsiniz. Evlilik konusunu bir süre gündeminizden çıkarın ve değerinizi belirleyen yegane kriterin medeni durum olmadığını keşfetmeye çalışın lütfen. Psikolojik destek alıyor musunuz bilmiyorum ama bu durumu sadece ilaçla çözmeye çalışmayın. Terapi+ilaç desteği.. Geçmiş olsun.

Diğer konularında evlenmek için bas bas bağırıyorsun . Ailende sana görücü buluyor neden şikayet ediyorsun o halde ?? 33 ya is 46 çok fazla değil .
Ayrıca herkes evlenecek diye bir şey yok . Belki kaderinde kimse yoktur . Onu da geçtim , çalışıyorsun maaşın var kendini başka şeylerde oyala , mutlu et .

Tayin isteme şansın yok mu?
Yanlış hatırlamıyorsam devlet memuruydun. Tayin iste uzaklaş, rahat et. Yada taşın ailenin yanından, kendine ev tut. Madem ailen bu kadar etkiliyor seni

Tayin isteme şansın yok mu?
Yanlış hatırlamıyorsam devlet memuruydun. Tayin iste uzaklaş, rahat et. Yada taşın ailenin yanından, kendine ev tut. Madem ailen bu kadar etkiliyor seni

Bir kere intihar edilmedi,intihara teşebbüs edildi.İntihar etseydi burada yazamazdı.
Elanur seni anlıyorum.Eşimin yanında çalışan abla anlatmıştı.Ona diye haber gönderip,kardeşini arıyormuş gelenlerin gözleri."Tanıştıranların düşünceli olması,bunları hesaplaması gerek.İnsanlara çok kırgınım"demişti.
İnsanlar kılı kırk yarmalı.Bu işler kolay değil öyle...

Back
X