- 15 Eylül 2022
- 1.786
- 864
- 53
- Konu Sahibi Anaymbenana
-
Doktorum rahim filmi çekmedi hiç..ilk tedaviye başladığım sıralar yumurtalıklarima baktı ve gelişmedigini tembel olduğunu soyledi ilaçlar ile gelişiyordu ama gebelik oluşmadi..hatta ben kendim çatlatma iğnesi istedim ilaçlar ile gelişip çatlıyor gerek yok dedi.. ama inanılmaz derecede maddi olarak bizi çok zorladı.. eşimde o yüzden doktora biraz kızdı hiçbir şey yapmıyor ilaç verip gönderiyor diyeRahim filmini doktor önermedi mi onu da yaptırsaydınız o da önemli
Amin inşallah..hatta depremzede olan bı çocuğu bile evlat edinmek istedik ama sonrasında çok düşündüm şuan için bı evladım yok annelik duygusu nasıl birşey bilmiyorum ilerde kendi çocuğum olurda ya onu evladim olarak goremezsem diye korktum..ama ilerleyen senelerde cocugum olmaz ise ilk işim bir evlat edinmek olur..
Benim kendi annem bana tedavi ile hamile kalmış acaba ondan mı hamile kalamiyorum diye düşünmedim değil..sonradan kaza ile annem hamile kaldi 6 yaşında erkek kardeşim varÇok yeni evlisiniz öncelikle evliliğiniz otursun zaten hemen vermiyorlar uzun bir surecten geçiyorsunuz belki de kendiliğinden olacaktır anneannemin 17 yıl olmamış sonra annem doğmuş tabi benim anneanne hazır olmuşken durmamış 8 tane yapmış o ayrıkafanı dağıtacak aktiviteler yap kurslar eğitimler olur eşinle bol bol zaman geçir güzel günler göreceksin inşallah dualarimiz seninle
Amin amin inşallah bosverdigin anda ingaaaaaaa diyecek kendine çok iyi bak sen çok değerlisinBenim kendi annem bana tedavi ile hamile kalmışos acaba ondan mı hamile kalamiyorum diye düşünmedim değil..sonradan kaza ile annem hamile kaldi 6 yaşında erkek kardeşim vargerçekten kafami dağıtmak için öyle çok uğraşıyorum ki evden çalışıyorum.. sürekli vakit buldukça mutfakta biseyler yapıyorum ev kurabiyeden kekten geçilmiyor ama sürekli aklıma geliyor diyorum ki regli takip etmeyeyim oda olmuyor nolursunuz dualarinizdan eksik etmeyin rabbim bana isteyen herkese en hayırlısından evlatlar nasip etsin devletine milletine yararlı evlatlar olsunlar
Daha 2 senelik evliymissiniz.Olur bekleyin.2 seneye yakın evliyim.. eşim ilk günden beri bı çocuğumuz olsun çok istiyordu.. evliliğimin ilk zamanlarında ben pek istemesemde hiç korunmadik..olmadı..1 sene sonrası doktora gittim yumurta tembelliği olduğunu zor hamile kalacagimi söyledi ilk bı kaç ay bizi kendi halimize bıraktı ardından ilaç tedavisine başladık olmadı..kendim ilaç tedavisini bazı aylarda bıraktım..olmadı...eşim ve ben artık çocuk işini tamamen kafamizdan silip attık.. dünde kuzenimin hamile olduğu haberini aldım evleneli 3 ay oldu daha.. düşünmeden edemiyorum yumurtalık kisti vardı kilosu vardi regli duzensizdi ama oldu hamile kaldi benim neden olmuyorcevremde hamile haberi duydukça kendimi kötü hissediyorum sorun bendeymis gibi..ki sorunda bende zaten bunun için eşime boşanmak istediğimi bile söyledim ben sana evlat veremem boşanalim dedim.. ayriyetten rahim ağzında sigillerim olduğunu öğrendim smear testim kötü patoloji sonucum temiz çıktı..ama o süreçte gittiğim bı doktor en azından 1 tane çocuğun olsun ilerde olmayabilir dedi.. bunların hepsini düşündükçe kafayı yiyorum..isyan etmek istemiyorum dua ediyorum ama olmuyor.. eşime bu süreçte kafama takmıyorum bıraktım diyorum ama içim içimi yiyor kendisi de üzülüyor farkındayım duyuyorum oda bana belli etmiyor..ne yapacağımı artık bilmiyorum.. uzun oldu kusura bakmayın...
Evet en iyisi devlet hastanesi bulmak. Folik asit 3 ay kullaninca tedavi edecek bi ilac degil. Gebelik olursa bebek icin gerekli bir mineral. Yani onun bitmesini beklemenize gerek yoktu.İlk 2 ay klomen ve femara kullandım sonraki ay gitmedim sonra tekrar gittim klomen verdi regl olursan gel aşılama yapicaz dedi..ama gittiğim klinik ozel olunca bizi maddi olarak zorladi o zamanda doktorum 3 aylık folik asit vermişti bitinceye kadar gitmeyelim dedik folik asit yeni bitti iki gün oldu.. ramazandan sonra devlet hastanesinde iyi bir doktor bulup gitmek istiyorum şimdi..
O zaman tabiki de başka doktor deneyin. Devlete de gidebilirsiniz bu süreçte. Biz genelde muayenelerde devlete gittik. Aşılamaya niyet edince yine devlete gittik. Yumurta tembelliğinde zaten ilaçla gelişim sağlamışsınız. Doktorun çoktan rahim filmini de tavsiye etmiş olması lazımdı. Bunu da muhakkak araştırın.Doktorum rahim filmi çekmedi hiç..ilk tedaviye başladığım sıralar yumurtalıklarima baktı ve gelişmedigini tembel olduğunu soyledi ilaçlar ile gelişiyordu ama gebelik oluşmadi..hatta ben kendim çatlatma iğnesi istedim ilaçlar ile gelişip çatlıyor gerek yok dedi.. ama inanılmaz derecede maddi olarak bizi çok zorladı.. eşimde o yüzden doktora biraz kızdı hiçbir şey yapmıyor ilaç verip gönderiyor diyeama Ramazan'dan sonra iyi bı doktor bulup tekrar tedaviye başlıycam.
her kadın anne olmak istemiyorŞöyle ki her kadın gibii erkeklerde baba olmak istiyor ki Benim eşimde çocuklara karşı çok düşkün ve çocuğumuzun olmasini benden önce o istiyordu..ama sorun bende olduğu için kendimi eşime karşı kötü hissediyorum sanki onun baba olma hayalini elinden almış gibi hissediyorum..ben ona bosanalim dediğimde o bana ben seninle çocuğum olsun diye evlenmedim varsın olmasin çocuğumuz dedi ama ben yinede kendimi kötü hissediyorum
Çok teşekkür ederimAmin amin inşallah bosverdigin anda ingaaaaaaa diyecek kendine çok iyi bak sen çok değerlisin
Bende 1 senedir evliyim ilk 4 ayda bebegimiz olsun diye karar verdik doktora gittim yumurtalik tembelliği varmış prolaktin hormonum da yüksek çıktı dostinex verdi gelmene gerek yok dedi2 seneye yakın evliyim.. eşim ilk günden beri bı çocuğumuz olsun çok istiyordu.. evliliğimin ilk zamanlarında ben pek istemesemde hiç korunmadik..olmadı..1 sene sonrası doktora gittim yumurta tembelliği olduğunu zor hamile kalacagimi söyledi ilk bı kaç ay bizi kendi halimize bıraktı ardından ilaç tedavisine başladık olmadı..kendim ilaç tedavisini bazı aylarda bıraktım..olmadı...eşim ve ben artık çocuk işini tamamen kafamizdan silip attık.. dünde kuzenimin hamile olduğu haberini aldım evleneli 3 ay oldu daha.. düşünmeden edemiyorum yumurtalık kisti vardı kilosu vardi regli duzensizdi ama oldu hamile kaldi benim neden olmuyorcevremde hamile haberi duydukça kendimi kötü hissediyorum sorun bendeymis gibi..ki sorunda bende zaten bunun için eşime boşanmak istediğimi bile söyledim ben sana evlat veremem boşanalim dedim.. ayriyetten rahim ağzında sigillerim olduğunu öğrendim smear testim kötü patoloji sonucum temiz çıktı..ama o süreçte gittiğim bı doktor en azından 1 tane çocuğun olsun ilerde olmayabilir dedi.. bunların hepsini düşündükçe kafayı yiyorum..isyan etmek istemiyorum dua ediyorum ama olmuyor.. eşime bu süreçte kafama takmıyorum bıraktım diyorum ama içim içimi yiyor kendisi de üzülüyor farkındayım duyuyorum oda bana belli etmiyor..ne yapacağımı artık bilmiyorum.. uzun oldu kusura bakmayın...
Neden sizde sorun var bunu nerden çıkardınız2 seneye yakın evliyim.. eşim ilk günden beri bı çocuğumuz olsun çok istiyordu.. evliliğimin ilk zamanlarında ben pek istemesemde hiç korunmadik..olmadı..1 sene sonrası doktora gittim yumurta tembelliği olduğunu zor hamile kalacagimi söyledi ilk bı kaç ay bizi kendi halimize bıraktı ardından ilaç tedavisine başladık olmadı..kendim ilaç tedavisini bazı aylarda bıraktım..olmadı...eşim ve ben artık çocuk işini tamamen kafamizdan silip attık.. dünde kuzenimin hamile olduğu haberini aldım evleneli 3 ay oldu daha.. düşünmeden edemiyorum yumurtalık kisti vardı kilosu vardi regli duzensizdi ama oldu hamile kaldi benim neden olmuyorcevremde hamile haberi duydukça kendimi kötü hissediyorum sorun bendeymis gibi..ki sorunda bende zaten bunun için eşime boşanmak istediğimi bile söyledim ben sana evlat veremem boşanalim dedim.. ayriyetten rahim ağzında sigillerim olduğunu öğrendim smear testim kötü patoloji sonucum temiz çıktı..ama o süreçte gittiğim bı doktor en azından 1 tane çocuğun olsun ilerde olmayabilir dedi.. bunların hepsini düşündükçe kafayı yiyorum..isyan etmek istemiyorum dua ediyorum ama olmuyor.. eşime bu süreçte kafama takmıyorum bıraktım diyorum ama içim içimi yiyor kendisi de üzülüyor farkındayım duyuyorum oda bana belli etmiyor..ne yapacağımı artık bilmiyorum.. uzun oldu kusura bakmayın...
Dediğiniz gibi doktorumuzu değiştirmeye karar verdik bizde.. çünkü gittiğim doktor bizi oyalamaktan başka birşey yapmadı..Konya'da yaşıyorumBu arada hangi şehirde yaşıyorsunuz
Doktora eşimde bende gittik eşimin sperm testi gayet iyi çıktı ama dotkorum bende yumurta tembelliği olduğu için gebelik oluşmuyor dediNeden sizde sorun var bunu nerden çıkardınız
Öncelikle teşekkür ederim bu yanıtınız beni çok rahatlattı..ilk yeni evli oldugumuz sıralarda rahim ağzı siğil ve kanser şüphesiyle bı doktora gitmiştim..doktor bana senin çocuğun olmaz ama tedaviye başla en azından bir tane olsun demişti tabi bunu duyunca ben kahroldum esimede yeni evli olup hemde görücü usulüyle evlendigimiz için boşanmayı teklif ettim..yani ben sana evlat veremem bu duyguyu sana tattirmamam dedim eşimde tabi kabul etmedi ben cocuk olsun diye evlenmedim olmasın bizim çocuğumuz evlatlık alırız demişti.. sağolsun en büyük destekcim gerçekten eşim...bu durumu kayınvalidemler ve kendi ailem biliyor..çok şükür onlardan yanada tepki görmedim veya eşimin ailesi de bı kere bile kırıcı konuşmadı.. kayinvalidem hep olacak kızım daha yaşın küçük der hatta soran olduğu zamanda kayinvalidem yaşı daha küçük diyip geçiştiriyor2 buçuk senelik evliyim. İlk 6 7 ay korunduk,sonrasında istedik olmadı. Şu an ben de tedavi görüyorum. Biz de sebep de yok şu an için. Ben kendimi suçlayım,eşim kendini mi suçlasın?
Bakın çok zor.Daha bugün yine Femara'ya başladım. Sürecin içindeyim.Hatta konu da açmıştım yakın zamanda etrafın baskısı,densizliği ile ilgili. Ama ne demek boşanma teklif etmek? Evliliğe bakış açınız üremek mi sadece? İki ruhun bir araya gelmesi olarak bakıyorum evliliğe,bu düşüncenizi anlayamam.
Stres yönetimini tam olarak ben de sağlayabilmiş değilim. Ama geliyor hissediyorum. Amaaan olursa olur n'apalım elimizden geleni yaptık,yapıyoruz dememize ramak kaldı.
Yalnız değilsiniz bunu bilin.Ama lütfen boşanmak falan girmeyin o kafalara.Ne demek yahu...Siz kendinize suç bulmaya devam ederseniz iki gün sonra eşiniz başta herkes ezerek bakacak, davranacak.Ben o kafada olmadığım halde hissettirmeye çalışıyorlar "kusurlu" diye.
Eşim benim bu konuda en büyük destekçim.Sperm testi vermeyi kendisi en başta istedi.Dr önce eşinizi muayene edeyim duruma göre tabi isteyeceğim sperm dedi.Ne bileyim hep belki sorun bendedir bi dr daha gitsem diyor. Bana bunun "ikimizin" sınavı olduğunu o kadar güzel hissettiriyor ki.Bakın bu çok önemli. Hem fiziksel hem ruhsal olarak süreç zaten yıpratıcı. Hormon ilaçları, yan etkiler,acabalar,kaygı. Bunları tek başına yaşayacaksanız çocuğunuz olunca da her şeyde teksiniz demek kusura bakmayın.
Tüm duyguyu kendinize yüklemeyin.Sadece sizi değil ikinizi de ilgilenendiriyor.
Ne güzel bir aksiyon almışsınız ve daha umutlusunuz sanki . İnşallah doğru teşhis ve ardından doğru tedavi ile sizin de haberinizi okuruz burda . Çok teşekkür ederim güzel dilekleriniz için. Allah büyük İnşallah olacaktırDediğiniz gibi doktorumuzu değiştirmeye karar verdik bizde.. çünkü gittiğim doktor bizi oyalamaktan başka birşey yapmadı..Konya'da yaşıyorumbu arada inşallah sağ salim bebeğinizi kucağınıza alırsınız
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?