Niyetim dertleşmek..

Rahim filmini doktor önermedi mi onu da yaptırsaydınız o da önemli
Doktorum rahim filmi çekmedi hiç..ilk tedaviye başladığım sıralar yumurtalıklarima baktı ve gelişmedigini tembel olduğunu soyledi ilaçlar ile gelişiyordu ama gebelik oluşmadi..hatta ben kendim çatlatma iğnesi istedim ilaçlar ile gelişip çatlıyor gerek yok dedi.. ama inanılmaz derecede maddi olarak bizi çok zorladı.. eşimde o yüzden doktora biraz kızdı hiçbir şey yapmıyor ilaç verip gönderiyor diye ama Ramazan'dan sonra iyi bı doktor bulup tekrar tedaviye başlıycam.

Çok yeni evlisiniz öncelikle evliliğiniz otursun zaten hemen vermiyorlar uzun bir surecten geçiyorsunuz belki de kendiliğinden olacaktır anneannemin 17 yıl olmamış sonra annem doğmuş tabi benim anneanne hazır olmuşken durmamış 8 tane yapmış o ayrı kafanı dağıtacak aktiviteler yap kurslar eğitimler olur eşinle bol bol zaman geçir güzel günler göreceksin inşallah dualarimiz seninle

Benim kendi annem bana tedavi ile hamile kalmış acaba ondan mı hamile kalamiyorum diye düşünmedim değil..sonradan kaza ile annem hamile kaldi 6 yaşında erkek kardeşim var gerçekten kafami dağıtmak için öyle çok uğraşıyorum ki evden çalışıyorum.. sürekli vakit buldukça mutfakta biseyler yapıyorum ev kurabiyeden kekten geçilmiyor ama sürekli aklıma geliyor diyorum ki regli takip etmeyeyim oda olmuyor nolursunuz dualarinizdan eksik etmeyin rabbim bana isteyen herkese en hayırlısından evlatlar nasip etsin devletine milletine yararlı evlatlar olsunlar

Amin amin inşallah bosverdigin anda ingaaaaaaa diyecek kendine çok iyi bak sen çok değerlisin

Daha 2 senelik evliymissiniz.Olur bekleyin.

Evet en iyisi devlet hastanesi bulmak. Folik asit 3 ay kullaninca tedavi edecek bi ilac degil. Gebelik olursa bebek icin gerekli bir mineral. Yani onun bitmesini beklemenize gerek yoktu.
Daha butun tedavileri denememissiniz. Hatta yarim birakmissiniz. Uzulmek icin cok erken. Kendinizi yipratmayin.

O zaman tabiki de başka doktor deneyin. Devlete de gidebilirsiniz bu süreçte. Biz genelde muayenelerde devlete gittik. Aşılamaya niyet edince yine devlete gittik. Yumurta tembelliğinde zaten ilaçla gelişim sağlamışsınız. Doktorun çoktan rahim filmini de tavsiye etmiş olması lazımdı. Bunu da muhakkak araştırın.

her kadın anne olmak istemiyor
her erkekte baba olmak istemiyor

çocuk sahibi olmak gül bahçesi değil,
ben sizin yerinizde olsam çocuksuz hayatımın tadına odaklanirim

Bende 1 senedir evliyim ilk 4 ayda bebegimiz olsun diye karar verdik doktora gittim yumurtalik tembelliği varmış prolaktin hormonum da yüksek çıktı dostinex verdi gelmene gerek yok dedi gitmedim ve o süreçte iş yerinde bir kadın hamile kaldı ben kalamazken kadının yaşı varken gözümün önünde büyüdü karnı her Allah in günü ağladım en sonunda kadın doğuma ayrıldı bende psikolojik çok etkilendim ve işten ayrıldım şimdi yine doktora gittim yine değerim 33 çıktı inofolik vitamini verdi dostinex kullandım yine düşmedi düşünmeden edemiyorum neden neden zamana da bırakamıyorum delirixem aynı dertteyiz

Geçmiş olsun diyeceğim ama siz daha yeni evlilsiniz. Bu kadar stres olacağı varsa da oldurmaz çocuğu. İyi bir doktor takibi ile olmayacak şey değil sizdeki sorun . Benim de yumurta tembelliği gibi bir şeyim vardı. Prolaktin yuksekti. Vs vs... İlk gebeligim doğal yolla oldu . Takviyeler kullandık sadececm ama kürtajla sonlandırmak zorunda kaldık. Kalbi atmıyordu. Kurtajdan on ay sonra yine hamile kaldım m şu an 10 hafta 3 günlük. Ben yine iyi atlattım bu sürecin. Neler var neler . Onlar pes etmiyor da siz neden ediyorsunuz. Bosanalim demissiniz simdiden. Hiç korkmayın olur inşallah cocugunuz. Doktorunuzu değiştirin. İyi bir doktora gidin . bu da biraz şans tabi ama . Araştırın inşallah düzelir her şey.

Neden sizde sorun var bunu nerden çıkardınız

2 buçuk senelik evliyim. İlk 6 7 ay korunduk,sonrasında istedik olmadı. Şu an ben de tedavi görüyorum. Biz de sebep de yok şu an için. Ben kendimi suçlayım,eşim kendini mi suçlasın?

Bakın çok zor.Daha bugün yine Femara'ya başladım. Sürecin içindeyim.Hatta konu da açmıştım yakın zamanda etrafın baskısı,densizliği ile ilgili. Ama ne demek boşanma teklif etmek? Evliliğe bakış açınız üremek mi sadece? İki ruhun bir araya gelmesi olarak bakıyorum evliliğe,bu düşüncenizi anlayamam.

Stres yönetimini tam olarak ben de sağlayabilmiş değilim. Ama geliyor hissediyorum. Amaaan olursa olur n'apalım elimizden geleni yaptık,yapıyoruz dememize ramak kaldı.

Yalnız değilsiniz bunu bilin.Ama lütfen boşanmak falan girmeyin o kafalara.Ne demek yahu...Siz kendinize suç bulmaya devam ederseniz iki gün sonra eşiniz başta herkes ezerek bakacak, davranacak.Ben o kafada olmadığım halde hissettirmeye çalışıyorlar "kusurlu" diye.

Eşim benim bu konuda en büyük destekçim.Sperm testi vermeyi kendisi en başta istedi.Dr önce eşinizi muayene edeyim duruma göre tabi isteyeceğim sperm dedi.Ne bileyim hep belki sorun bendedir bi dr daha gitsem diyor. Bana bunun "ikimizin" sınavı olduğunu o kadar güzel hissettiriyor ki.Bakın bu çok önemli. Hem fiziksel hem ruhsal olarak süreç zaten yıpratıcı. Hormon ilaçları, yan etkiler,acabalar,kaygı. Bunları tek başına yaşayacaksanız çocuğunuz olunca da her şeyde teksiniz demek kusura bakmayın.

Tüm duyguyu kendinize yüklemeyin.Sadece sizi değil ikinizi de ilgilenendiriyor.

Öncelikle teşekkür ederim bu yanıtınız beni çok rahatlattı..ilk yeni evli oldugumuz sıralarda rahim ağzı siğil ve kanser şüphesiyle bı doktora gitmiştim..doktor bana senin çocuğun olmaz ama tedaviye başla en azından bir tane olsun demişti tabi bunu duyunca ben kahroldum esimede yeni evli olup hemde görücü usulüyle evlendigimiz için boşanmayı teklif ettim..yani ben sana evlat veremem bu duyguyu sana tattirmamam dedim eşimde tabi kabul etmedi ben cocuk olsun diye evlenmedim olmasın bizim çocuğumuz evlatlık alırız demişti.. sağolsun en büyük destekcim gerçekten eşim...bu durumu kayınvalidemler ve kendi ailem biliyor..çok şükür onlardan yanada tepki görmedim veya eşimin ailesi de bı kere bile kırıcı konuşmadı.. kayinvalidem hep olacak kızım daha yaşın küçük der hatta soran olduğu zamanda kayinvalidem yaşı daha küçük diyip geçiştiriyor ama beklemek,denemek, tedavi, ilaçlar ağır geliyor onlar beni daha çok strese sokuyor olacağı varsa da olmuyor rabbim isteyen dileyen bakabilecek olan herkese hayırlı evlatlar nasip etsin kimsenin kucağını boş bırakmasın inşallah...

Çiftlerin birlikte belli testleri vererek beklemede kalması önemli zaman kaybetmemek açısından.
Bazı arkadaşlar yazmış,satır aralarında dikkatinizi çekti mi bilmiyorum.
HSG(rahim filmi) mutlaka yaptırın derim.Hsg'den sonra rahim temizlendiği için hamile kalma ihtimali artıyor.Sorun varsa da tespit edilir.
Ayriyeten ovulasyon testleri ile yumurtlama günlerinizi takip edin.O günlerde birliktelik,şansı artırıyor.
Tabiki eşiniz de gidip mutlaka sperm örneği vermeli, değerlerde sıkıntı çıkarsa tedavi olması gerekiyor.Erkeklerde varikosel olabiliyor.
Sperm azlığı,hızlılığı vs. bir okadar önemli.
Stres yapmadan süreci yönetmeye çalışın.Stres,hormonları olumsuz yönde etkiliyor.

Ne güzel bir aksiyon almışsınız ve daha umutlusunuz sanki . İnşallah doğru teşhis ve ardından doğru tedavi ile sizin de haberinizi okuruz burda . Çok teşekkür ederim güzel dilekleriniz için. Allah büyük İnşallah olacaktır

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…