Sız bizlere umut oldunuz ve masallah hayran kaldım ben hamıle oldugunuza ayrıca cok sevindim
Eşinizin sperm hareketi dusuk muydu
Ve sızın sorununuz neymıs kendimle kıyaslama yapıcam bir türlü yol katedemıyorum bende bu yuzden soruyorum
Umudunu kaybetme canım kısa ve özet geçmeye çalışayım seni sıkmadan.
2018 de eşim varikosal ameliyatı oldu ben doktorlara göre bugün istesem çocuğum olurdu.3 ayrı özel hastanede evlendigimden beri periyodik muayenemi sürekli olurdum kimse bana senin rezervin bitmiş Menepoz kapında demedi Eşimin ameliyatindan 6 ay geçti gebelik oluşmayınca ben ist vakıf has gittim 1.5 yıl boyunca git geller aglamakli bol açılı günler geçirdim o merkez Bana çok yüksek dozajli iğneler ilaçlar verdi .laparoskopi ve histeroskopi oldum yaklaşık 15 kilo aldim sonuç 1 kere opu oldum 4 Yunurta dan 1 tane 3.gün embriyosu cıktı ve tutmadı. Hatta semra hoca bu embriyoyu nasıl transfer etmişler ki dedi ve kullandığım iğne miktarına donup kaldılar çok sinirlenmişti bunlar nasıl iş yapmış nasıl doktor bunlar diye.
Sonra biz memorial görüşmeye gittik hiç araştırmadan .Ilk görüşmede fulya hocama yaşadıklarımı uzun uzun anlattım bana evet önümüzde uzun bir süreç var sıkılmadan dikkatli bir şekilde sonuca ulaşacağız dedi .Havuz uygulamasına karar verildi ve yapilan ameliyatın boşuna yapıldığı ilk rahim filmime göre hicbir sorun yokken ameliyattan dolayı yapışıklık ve eğim oluştuğundan bahsettiler. Biz ilk görüşmenin sonumda eşimle evet burası doğru yer ticari dertleri yok her şeyimiz varımızı yoğumuzu dokelim ve olmazsa bu defteri kapatalım dedik.
3 kez toplama yapılacaktı ve ameliyat çok para ama olsun bi arabamız var onu satarız diye düşündük.
Ekim reglimin 2.günü doktorlarlarin semra hoca fulya hoca ve gönül hoca femera uygulaması yapacağız vucudun iğneler tepki vermiyor dedi peki dedim 3 Yunurta en fazla gözüküyordu ve ben 10 gün içinde 1.tedavimi 1 tane dondurulmuş embriyoyla tamamladım. (Ilk görüşmedeki muayenemde 1 yumurta vardı )
1 ay dinlenip 2 .tedavime başlayalım dediler
Annemin yoğun ısrarına opudan sonra ilk reglimde reglin 2.günü incir kürüne başladım 25 gün boyunca ıctim bitince bir kaç gün içinde regl oldum. Ve 2 .tedavi için start verdik. Bu sefer Ganol f ve igne tedavisi uygulayim dediker peki dedim.Muayeneye geçtim doktorum çok şaşırdı ama ben söylemedim alternatif tıp uyguladigimi 8-9 yumurta oluşmuştu. Bana ilk kez bakan doktor yücel bey bile süper bu ay güzel embriyolar oluşacak demişti. Ve dedikleri de oldu 6 toplandı 1 i boş 2 si gelişim gösterir ilerleyemedi 3 tanesi donduruldu.
Yine bir ay bekleyip 3.tedaviye başlamaya gittim umut beyle ilk tanışmamdi kontrolde sadece 2 yunurta gördü ve beni tedaviden vazgeçirdi elimizde yeterli embriyo var rezerviniz az ama bir anda tükenmez bunları transfer edelim tutmazsa tekrar tedavi olursunuz dedi.Bir hafta sonra ameliyatimi oldum.
Ben 1.5 yıl boyunca saf ari sütü ictim(ne kadar doğaldı emin değilim )Polen propolis findik ceviz yunurta süt omega 3 ler neler neler hepsini büyük sabırla tükettim ama fayda saglamadi sol tarafım hiç yumurta üretmiyordu sağ da bazen 1 bazen 2 -3.
Bence benim tek çarem tabiki önce Allah sonra incir kürü birde stres yoktu .Hiç yorulmadan gittim geldim 5 ay boyunca ama hep sevinçle

Birde bu merkez bana hiç takviye ilaç vermedi ben burdan okuduklarimla q10 kullanıyordum 3 ay kadar devam ettim. Fsh 5 kusurlerden son tedavimde 14 gördü artık neredeyse regl olamıyordum hatta merkezde bir doktorla yıldızımın tutmamasi bu sebepleridir hocam artık regl old anlayamıyorum dediğimde e menepoza giriyorsun demişti çok üzülmüştüm. Şunu da belirtmek isterim incir kürü için prolaktin değerim normaldi .
Umudunu kaybetme lütfen bunu kendine yapma benim bu çocuk süreci kısmında (birazcık güzel bi hanım old söylerler

☺)Saçlarım dokulmekten bitti ,gözlerim ağlamaktan donuklasti, vücudum duba gibi oldu cildime krem dahi surmedigim aylar oldu kendimi çorak topraga benzetirdim. Kıbrıs git donasyon yaptır diyen doktordan tut, herkesin çocuğu olmak zorunda değil git evlat al diyen tanıdıklarıma kadar .Benim sürecim ne okur bilemem belki ilerlemeyecek belki kucağıma almak nasip olacak bilmiyorum ama sana tek tavsiyem umudunu kaybetme beynine hep pozitif sinyaller gönder. Ben hep bu şekil yaptım Bir gün asansöre bindiğimde doğum katina bastım eşim yanlış bastın ne işimiz var orda demişti o kata cikmakda nasip olacak inş demiştim. Umarım...Rabbim kimseyi evlatsizlikla sınamasın, verip de kötü evlatlada sınamasın en büyük duam. Yorulma canım inanıyorum sabır gösterip sebat edersen sende mucizene kavuşacaksın her keyfim kaçtığında hepimiz 1 yumurta 1 spremden yaratildik çoğa da gerek yok diye kendime telkinde bulunurdum....
Bunu tedavi old sayfada yazmıştım canım hikayemin bi kısmı