• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Erkek İnfertilitesi Nolur bakın nolur:(

Erkek Faktörü / Erkek İnfertilitesi
Sağolun Allah razı olsun dün gece göz yaşlarım sel oldu insanın direk aklına aileler etraf geliyor nasıl ameliyat olucak işten nasıl izin alacak rapor verse herkes bilecek vs sizin değerler bizimkine benziyor muydu 3,5 mm demişler
Bizimkine 4 mm demişti ilk gittiğimiz doktor. Diğerleri öyle demedi, bakınca yada elle dokununca belli olmuyor dolayısıyla ameliyata gerek yok dediler.

benim eşimde varikoselden ameliyat oldu. bu korkulucak birşey değil... ameliyattan 6 ay sonra deneyin dediler denedik ve hamile kaldım.inanın korkulacak birşey değil. ufak bir ameliyat karın altından girilen
bu arada eşim hastanede bile kalmadı... yarım saat süren bir işlemdi. genişleyen damarı düzeltiler hepsi bu...

Canım dediğin gibi oldu eşim bugün 3.doktora gitti değerlerin kötü değil demiş Progeny m diye bir ilaç vermiş 275 TL biraz fazla geldi fiyatı araştırdım herkes proxeed plus i tavsiye etmiş kararsız kaldık sonuçta işlevi aynı ilaçların napsak
Bence sonuclar normale yakın. Elle muayenede gelmiyorsa ameliyat yapılması istenmiyor. Benim eşimin de varikosel sonucu seninki gibiydi ve sperm sayısı da. Birkere mlde 30 milyon sperm varken ameliyat etmezler. Bizim de 22 milyon küsürdü ilkinde. Sonra kaan aydosa gittik. Bahceciye gittik. Proflar muayene etti ve sperm sayısı iyiyken ameliyatın gereksiz oldugunu söylediler

Canım dediğin gibi oldu eşim bugün 3.doktora gitti değerlerin kötü değil demiş Progeny m diye bir ilaç vermiş 275 TL biraz fazla geldi fiyatı araştırdım herkes proxeed plus i tavsiye etmiş kararsız kaldık sonuçta işlevi aynı ilaçların napsak
Esiniz ameliyat oldumu eski bi konu ama hamielsiniz galiba nasil oldu acaba ? Saglicakla kucaginiza alin insallah

Esiniz ameliyat oldumu eski bi konu ama hamielsiniz galiba nasil oldu acaba ? Saglicakla kucaginiza alin insallah
dimi hanfendı hamıle suan masallah ya benım de ılgımı cektı bızede umut olsa keske gorse msjımızı
Merhaba arkadaşlar o dönem eşim üzerine yogunlasilmisti ama asıl sorun benden kaynakliymis. 3.tüp bebek tedavimde pozitifi aldim zor süreçlerden geçtim ama dediğim gibi asıl büyük problemler bendeymis. Rabbim isteyen herkese nasip etsin

Merhaba arkadaşlar o dönem eşim üzerine yogunlasilmisti ama asıl sorun benden kaynakliymis. 3.tüp bebek tedavimde pozitifi aldim zor süreçlerden geçtim ama dediğim gibi asıl büyük problemler bendeymis. Rabbim isteyen herkese nasip etsin
Cevabij icin cok tesekkur ederiz..helal olsun yilmadan bikmadan basarmissin insallah darisi bizlere olur hayirlisiyla..bizlerede umut oldun col sukur

Cevabij icin cok tesekkur ederiz..helal olsun yilmadan bikmadan basarmissin insallah darisi bizlere olur hayirlisiyla..bizlerede umut oldun col sukur
Umudunuzu kaybetmeyin Allah çok büyük artık bittim dediğim anda nasip oldu 3 tüp bebek eşim dahil 3 ameliyat 2 rahim filmi ve sayısız ilaç iğne 2.5 sene hastanelerden çıkmadım. Şimdi sizler için dua ediyorum Rabbim isteyen bu yolda mücadele eden herkese nasip etsin 🙏

Umudunuzu kaybetmeyin Allah çok büyük artık bittim dediğim anda nasip oldu 3 tüp bebek eşim dahil 3 ameliyat 2 rahim filmi ve sayısız ilaç iğne 2.5 sene hastanelerden çıkmadım. Şimdi sizler için dua ediyorum Rabbim isteyen bu yolda mücadele eden herkese nasip etsin 🙏
En iyi bizler anlariz birbirimizi..gercekten zor surecler rabbim dermansiz dert vermesin tabiki..ama yasadiklarimizdada var bi hayir diyip dua ederek cabalayarak beklicez bizlerde..bizde esim tedavi goruyo 3 ay igne tedavisi Verdi urolog onun sonucuna gore tup gitcez bu arada 2 tane dusugum oldu :( umutla bekliyorum artik cok istiyorum dualarinda eksik etme bizleri cokca dua et canimmm.bu arada evladini saglicakla kucagina alip tum zorluklari unuttursun Rabbim..bol boll kokla bekledigin zamanlarin yerini dolu dolu gecir insallah 🤲😘

Sız bizlere umut oldunuz ve masallah hayran kaldım ben hamıle oldugunuza ayrıca cok sevindim
Eşinizin sperm hareketi dusuk muydu
Ve sızın sorununuz neymıs kendimle kıyaslama yapıcam bir türlü yol katedemıyorum bende bu yuzden soruyorum

En iyi bizler anlariz birbirimizi..gercekten zor surecler rabbim dermansiz dert vermesin tabiki..ama yasadiklarimizdada var bi hayir diyip dua ederek cabalayarak beklicez bizlerde..bizde esim tedavi goruyo 3 ay igne tedavisi Verdi urolog onun sonucuna gore tup gitcez bu arada 2 tane dusugum oldu :KK43: umutla bekliyorum artik cok istiyorum dualarinda eksik etme bizleri cokca dua et canimmm.bu arada evladini saglicakla kucagina alip tum zorluklari unuttursun Rabbim..bol boll kokla bekledigin zamanlarin yerini dolu dolu gecir insallah 🤲😘
Güzel dilekleriniz için teşekkür ederim. Tedaviniz şimdiden hayırlı olsun umudunuzu kaybetmeyin ve stres asla yapmayin. Benim tedavimde tabi ki önce Allah sonra inancim sayesinde tuttu aşırı rahattım. Hep olmasada Allah bilir dedim veren de o alan da o.Dusuklerinizin sebebini mutlaka arastirirlar şimdiden hayırlı olsun 🙏💞

Sız bizlere umut oldunuz ve masallah hayran kaldım ben hamıle oldugunuza ayrıca cok sevindim
Ve sızın sorununuz neymıs kendimle kıyaslama yapıcam bir türlü yol katedemıyorum bende bu yuzden soruyorum
Umudunu kaybetme canım kısa ve özet geçmeye çalışayım seni sıkmadan.
2018 de eşim varikosal ameliyatı oldu ben doktorlara göre bugün istesem çocuğum olurdu.3 ayrı özel hastanede evlendigimden beri periyodik muayenemi sürekli olurdum kimse bana senin rezervin bitmiş Menepoz kapında demedi Eşimin ameliyatindan 6 ay geçti gebelik oluşmayınca ben ist vakıf has gittim 1.5 yıl boyunca git geller aglamakli bol açılı günler geçirdim o merkez Bana çok yüksek dozajli iğneler ilaçlar verdi .laparoskopi ve histeroskopi oldum yaklaşık 15 kilo aldim sonuç 1 kere opu oldum 4 Yunurta dan 1 tane 3.gün embriyosu cıktı ve tutmadı. Hatta semra hoca bu embriyoyu nasıl transfer etmişler ki dedi ve kullandığım iğne miktarına donup kaldılar çok sinirlenmişti bunlar nasıl iş yapmış nasıl doktor bunlar diye.
Sonra biz memorial görüşmeye gittik hiç araştırmadan .Ilk görüşmede fulya hocama yaşadıklarımı uzun uzun anlattım bana evet önümüzde uzun bir süreç var sıkılmadan dikkatli bir şekilde sonuca ulaşacağız dedi .Havuz uygulamasına karar verildi ve yapilan ameliyatın boşuna yapıldığı ilk rahim filmime göre hicbir sorun yokken ameliyattan dolayı yapışıklık ve eğim oluştuğundan bahsettiler. Biz ilk görüşmenin sonumda eşimle evet burası doğru yer ticari dertleri yok her şeyimiz varımızı yoğumuzu dokelim ve olmazsa bu defteri kapatalım dedik.
3 kez toplama yapılacaktı ve ameliyat çok para ama olsun bi arabamız var onu satarız diye düşündük.
Ekim reglimin 2.günü doktorlarlarin semra hoca fulya hoca ve gönül hoca femera uygulaması yapacağız vucudun iğneler tepki vermiyor dedi peki dedim 3 Yunurta en fazla gözüküyordu ve ben 10 gün içinde 1.tedavimi 1 tane dondurulmuş embriyoyla tamamladım. (Ilk görüşmedeki muayenemde 1 yumurta vardı )
1 ay dinlenip 2 .tedavime başlayalım dediler
Annemin yoğun ısrarına opudan sonra ilk reglimde reglin 2.günü incir kürüne başladım 25 gün boyunca ıctim bitince bir kaç gün içinde regl oldum. Ve 2 .tedavi için start verdik. Bu sefer Ganol f ve igne tedavisi uygulayim dediker peki dedim.Muayeneye geçtim doktorum çok şaşırdı ama ben söylemedim alternatif tıp uyguladigimi 8-9 yumurta oluşmuştu. Bana ilk kez bakan doktor yücel bey bile süper bu ay güzel embriyolar oluşacak demişti. Ve dedikleri de oldu 6 toplandı 1 i boş 2 si gelişim gösterir ilerleyemedi 3 tanesi donduruldu.
Yine bir ay bekleyip 3.tedaviye başlamaya gittim umut beyle ilk tanışmamdi kontrolde sadece 2 yunurta gördü ve beni tedaviden vazgeçirdi elimizde yeterli embriyo var rezerviniz az ama bir anda tükenmez bunları transfer edelim tutmazsa tekrar tedavi olursunuz dedi.Bir hafta sonra ameliyatimi oldum.
Ben 1.5 yıl boyunca saf ari sütü ictim(ne kadar doğaldı emin değilim )Polen propolis findik ceviz yunurta süt omega 3 ler neler neler hepsini büyük sabırla tükettim ama fayda saglamadi sol tarafım hiç yumurta üretmiyordu sağ da bazen 1 bazen 2 -3.
Bence benim tek çarem tabiki önce Allah sonra incir kürü birde stres yoktu .Hiç yorulmadan gittim geldim 5 ay boyunca ama hep sevinçle 😊Birde bu merkez bana hiç takviye ilaç vermedi ben burdan okuduklarimla q10 kullanıyordum 3 ay kadar devam ettim. Fsh 5 kusurlerden son tedavimde 14 gördü artık neredeyse regl olamıyordum hatta merkezde bir doktorla yıldızımın tutmamasi bu sebepleridir hocam artık regl old anlayamıyorum dediğimde e menepoza giriyorsun demişti çok üzülmüştüm. Şunu da belirtmek isterim incir kürü için prolaktin değerim normaldi .
Umudunu kaybetme lütfen bunu kendine yapma benim bu çocuk süreci kısmında (birazcık güzel bi hanım old söylerler 🤗☺)Saçlarım dokulmekten bitti ,gözlerim ağlamaktan donuklasti, vücudum duba gibi oldu cildime krem dahi surmedigim aylar oldu kendimi çorak topraga benzetirdim. Kıbrıs git donasyon yaptır diyen doktordan tut, herkesin çocuğu olmak zorunda değil git evlat al diyen tanıdıklarıma kadar .Benim sürecim ne okur bilemem belki ilerlemeyecek belki kucağıma almak nasip olacak bilmiyorum ama sana tek tavsiyem umudunu kaybetme beynine hep pozitif sinyaller gönder. Ben hep bu şekil yaptım Bir gün asansöre bindiğimde doğum katina bastım eşim yanlış bastın ne işimiz var orda demişti o kata cikmakda nasip olacak inş demiştim. Umarım...Rabbim kimseyi evlatsizlikla sınamasın, verip de kötü evlatlada sınamasın en büyük duam. Yorulma canım inanıyorum sabır gösterip sebat edersen sende mucizene kavuşacaksın her keyfim kaçtığında hepimiz 1 yumurta 1 spremden yaratildik çoğa da gerek yok diye kendime telkinde bulunurdum....
Bunu tedavi old sayfada yazmıştım canım hikayemin bi kısmı

Darısı size olsun .eşimin sperm değerinde hi tek ileri hızda hafif düşünlük vardı ama beni kimse araştırmacıyı için hep erkek üzerine yogunlastilar birazcık gereksiz oldu aslında ameliyatı zaten sonrasında değerler düştü ama tüp bebek için yeterliydi bizim tüp bebek dışında seçeneğimiz yoktu.Sizin için reglin 2.günü tam hormon testi özellikle amh testi yaptırın ve folikul sayınıza baktirin. Rahim filmi çektirin eşinizde iyi bir yerde sperm testi versin. Yol katetmek istiyorsanız bi tüp bebek merkezine gidin tüp bebeğe başlamazsanız bile ben aylarca normal kadın doğuma gittim 1 yumurta için git gel yaptılar meğer rezervim tükenmiş tedaviye basladigimda çok uğraşmak zorunda kaldım

Darısı size olsun .eşimin sperm değerinde hi tek ileri hızda hafif düşünlük vardı ama beni kimse araştırmacıyı için hep erkek üzerine yogunlastilar birazcık gereksiz oldu aslında ameliyatı zaten sonrasında değerler düştü ama tüp bebek için yeterliydi bizim tüp bebek dışında seçeneğimiz yoktu.Sizin için reglin 2.günü tam hormon testi özellikle amh testi yaptırın ve folikul sayınıza baktirin. Rahim filmi çektirin eşinizde iyi bir yerde sperm testi versin. Yol katetmek istiyorsanız bi tüp bebek merkezine gidin tüp bebeğe başlamazsanız bile ben aylarca normal kadın doğuma gittim 1 yumurta için git gel yaptılar meğer rezervim tükenmiş tedaviye basladigimda çok uğraşmak zorunda kaldım
Bizlere cok guzel bi ornek oldun gercekten Allah razi olsun canimm saglicaklada kucagina al tek tek okudum yazdiklarini duygulandimda helal olsun sana..bikmak yilmak yok Allahin izniyle dualarda bulusalim insallah

Ya tatlım benim sen ne kadar da harika bir insansın hayran kaldım yazdıklarına guzel sabırlı ınanclı harika birisin ıyıkı hamıle kalmıssn ıyıkı Rabbım sana nasip etmıs cok ıyı bırı oldugubu hissettim.
Senın hıc amh ina bakmayıp esine odaklandılar demekkı ah kuzum benim ya imtihan ama hepsi Rabbım boyle emretti sadece tek acıklaması bu
Ben 1 yıllık evliyim (Amh a bakıldı adetlıyken tüm hormonlar bakıldı rahim filmi hsg cekındım) bunlarda sorun cıkmadı rabbıme cok sukur ki
Ama yumurtlama goremıyorum yumurtlayamıyorum napcam bilemiyorum

En iyi bizler anlariz birbirimizi..gercekten zor surecler rabbim dermansiz dert vermesin tabiki..ama yasadiklarimizdada var bi hayir diyip dua ederek cabalayarak beklicez bizlerde..bizde esim tedavi goruyo 3 ay igne tedavisi Verdi urolog onun sonucuna gore tup gitcez bu arada 2 tane dusugum oldu :KK43: umutla bekliyorum artik cok istiyorum dualarinda eksik etme bizleri cokca dua et canimmm.bu arada evladini saglicakla kucagina alip tum zorluklari unuttursun Rabbim..bol boll kokla bekledigin zamanlarin yerini dolu dolu gecir insallah 🤲😘
eşinizin sperm sayıları kaçtı ? bu igneler hangi hastalar için öneriliyor acaba ?
benim eşimin sayısı 5 milyondan az da

eşinizin sperm sayıları kaçtı ? bu igneler hangi hastalar için öneriliyor acaba ?
benim eşimin sayısı 5 milyondan az da
Bizim hareket ve morfoloji 0 canim sayi degiskenlik gosteriyo ama en son galiba 19 milyondu toplamida 39 milyon olmasi lazim..igneyide yapi ve hareket icin verdi canim

Ya tatlım benim sen ne kadar da harika bir insansın hayran kaldım yazdıklarına guzel sabırlı ınanclı harika birisin ıyıkı hamıle kalmıssn ıyıkı Rabbım sana nasip etmıs cok ıyı bırı oldugubu hissettim.
Senın hıc amh ina bakmayıp esine odaklandılar demekkı ah kuzum benim ya imtihan ama hepsi Rabbım boyle emretti sadece tek acıklaması bu
Ben 1 yıllık evliyim (Amh a bakıldı adetlıyken tüm hormonlar bakıldı rahim filmi hsg cekındım) bunlarda sorun cıkmadı rabbıme cok sukur ki
Ama yumurtlama goremıyorum yumurtlayamıyorum napcam bilemiyorum
Çok teşekkür ederim canım sağol Rabbim çok aratmadan sizede nasip etsin. Senin herşeyine bakılmış ne güzel sorun yok yumurtlama olmuyorsa hoc havuç kuru denedin mi.Bi tanidifim havuç kürü sayesinde 3 çocuk doğurdu onda da aynı sorun ardi

Back
X