nolur bakinn cok acill

Evet gunduzki mama vebrek iciste bitirdi o yuzden cok korkuyorum basik biyle bisey yaptim anlamiyorum beynim durmus durumra

Giderk3n yaptigik

1 saatten fazla bekletme mamayı bozulur.
Bozuksa püskürterek kusar.
Ve 125 cc cok fazla.
Bi haftalık bebeğe 30-60 cc arası yeter.
Fazlasını kusar.

Gazini cikartmak icin kucagima aldim oksurdu kustu tikandi gibi oldu nasil tutmaliyim ne yapmaluyim bilen var mi
Kusunca karnına bastırmadan yüzü karşıya bakar şekilde hafif öne eğik tutun.
Tıkanmaz o şekilde.
Yüzünde morarma nefes alamama vs yoksa korkmanıza gerek yok.

Nasil yatirmaluyim

Belden üstü hafif yukarda olcak şekilde sağına yada soluna yatırın.

Yok hayir uyuyo kucagima aldim az once kustu kusarken oksurdu tikanir gihiboldu yuz ustu tuttum sonra durdu
Canım tecrübe ede ede öğreneceksin her şeyi benimde bebeğimin başına gelmeyen kalmadı panik atagim var önce ki gece uykusundan uyandı anne diye ağlıyor gittim banyoya zor attık kendimizi kustu baya eşim yanımda rahattım tek başıma olsam yine paniklerdim kızım 26 aylik oldu halen kusmasından korkarım

Benimki 8 yaşında ben hala korkuyorum boğulacak diye zor analık zor

Evet gunduzki mama vebrek iciste bitirdi o yuzden cok korkuyorum basik biyle bisey yaptim anlamiyorum beynim durmus durumra

Sakin olun.
Ben de bikere yanlışlıkla dışarda çok kalmış anne sütü verdim.
Anında püskürterek kustu.
Bozuk olunca hemen kusuyolar.
Kusup rahatlıyolar yani.
Da ötesi bi sıkıntı olmaz içinizi ferah tutun
Bi de 125 cc çok fazla.
Ben 2. Ayında okadar içiriyodum.
Ki kilosu normalin üstünde kızımın.
İlk hafta 30-40 cc yeter.
Anne sütü varsa ona bile gerek yok.

Mama firmaları ile anlaşma mi yapıyorlar ne? Bana da üç günlükken vermişti. Kadın doğum doktorum sakın demişti. Öyle vazgeçmiştim bende.

Bebeğinizin daha kiraz kadar midesi var. 125 ml çok değil mi yahu? Bazı sitelerde 15-20 ml diyor. Ayrıca eminim ki sütün de yeter. Hiç mi sütün yok? Doktorun neden mama verin dediğini anlayamadım. Bence başka bir doktorla daha görüşün. Bir de biberonla zahmetsiz ve hızlı bir doyma olduğu için bebekler doyduğunu anlayamıyor. Ara ara çekip omzunuza alırsanız doyma hissiyatını hızlandırırsınız diye düşünüyorum. Oğlum bir aylık kadarken eşimle sütümün yetmediğini düşünüp biberonla sağdığım sütten vermiştik. Sizinki gibi ne zaman çeksem ağladı. Ama devamı daha sancılıydı, kustu, ufacık midesine dünya süt almaya çalıştığı için hazımsızlık yaşadı vs vs. O günden beri biberonla takviye yaptığımda ara ara çekip omzuma aldım gazını çıkardım vs. Öylelikle çoook daha az süt yetti kuzuma. :) bizim bile doyduğumuzu anlamamız 20-25 dkyı buluyor.

Gazini cikartmak icin kucagima aldim oksurdu kustu tikandi gibi oldu nasil tutmaliyim ne yapmaluyim bilen var mi

Çok fazla yediği için mideye aldığı en ufak bir basınçta kusuyor sanırım. Bir süre (çok uzun değil tabii) süt de mama da vermeyin midenin boşalmasını bekleyin bence.

Termosla muhafaza etmediğiniz şeyi vermeyin bebeğinize. Bünyesi hassastır daha çok küçük rahatsız olur. Hatta mama hazırlayıp yanıniza alacağınıza,suyu sıcak muhafaza edebilen bir termos ve mamayıda toz halinde alın,gerektiğinde hazırlayıp taze kullanın. Bu çorba,yoğurt vb ek gıdalar içinde geçerli. Havalar sıcak bozulabilir kolayca.
Ayrıca sarılık vb bir sağlık problemi yoksa,sizi emiyor,çişinide sık sık yapiyorsa mama vermenize gerek olmaz.

Mamayi hazirlayarak asla evden cikmayin. Yaniniza tam isisinda sicak su ve mamayi alin taze taze icirin. Hemen sonrasinda da biberonu iyice yikayin.

Ayrica bebeginiz emiyormus zaten, mama neden verildi onu anlamadim.

6 günlük bebeğin mama ölçüsü 30ml'dir.
Hiç bir şey bilmiyorsanız okuma yazmanız var. Mama kutusunun üzerini okuyun.

Ayrıca emen bebeğe mama tavsiye eden doktorunuzu değiştirin.

Bebeğe hortum dayasan durmadan emer. Doyduğunu bilmez fazla içtiğini kusmuş olabilir, mama bozulmuş olabilşr.

Doktor da hop diye mama verin demiş. İyi de bu mama günde kaç kere ve kaç cc olacak? Onu da söyledi inşallah... mama ilaç gibidir kafanıza göre vermeyin lütfen. Bolca emzirin süt varken mama ve biberon tuzağına düşmeyin

125 ml verdiyse....

Bilemiyorum... inanmak istemiyorum...

Çocuk obez olur ya

Yapılan mama 1 saat içinde tüketilmesi gerekiyor. Hatta bebek bir iki kez çekti bıraktı ve mama kalmissa bile dökülmeli. Küçük su termos lari var ona ılık kaynamis su koy yanına da toz mama yi küçük bir kutuda ve yeni hazırla her zaman. .neden kusmustur bilemiyorum gaz da olabilir ,yeni doğan için 125 ml fazla ondan da olabilir ,midesi biraz bozulmuş da olabilir beklemis mamadan ötürü

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…