Nolur birisi yardım etsin, yada mesaj atsın

merveo0o

Üye
Kayıtlı Üye
4 Mayıs 2013
30
1
6
Kocaeli
Merhaba arkadaşlar.

Ben psikoloğa gitmekten gerçekten çekiniyorum. Normalde çekingen bi yapım var. Gidip birine bi şey anlatmakda zorlanıyorum. Böyle bi şeyi nasıl anlatırım bilmiyorum ama artık kendi kendimi yemekden sıkıldım.

Öncelikle üniversite birinci sınıf öğrencisiyim. Bundan 3 sene önce bi birlikteliğim oldu. Çocukluk aklı işte (hala büyümüş sayılmam). O an herşey tozpembe geliyor tabi. Bir sene kadar sürdü bu birlikteliğim. Aynı şehirde değildik ama bir araya gelince Birbirimize çok yakındık. Nasıl söylemem gerek bilmiyorum ama baya bi yakındık. Ve o benim güven problemi nedeni ile hayatımda güvendiğim ilk kişiydi. Sanırım bu yüzden fazla yakındım. Ondan ve benden kaynaklanan nedenlerden dolayı ayrıldık. İki sene geçti aradan, çok şey oldu. Haklıyım diyemiyorum ama onun benimle olup benden ayrılmasını kendim hazmedemediğim için ters davrandım. Şimdi baska bi birlikteliği var ve ben bunu gerçekten kaldıramıyorum. Konuşmaya calışsam bile telefonu yüzüme kapatıyor. Napmam gerek bilmiyorum. En önemlisi bu bende takıntı haline mi geldi bilmiyorum. Ama tüm bunları olan yakınlıklardan sonra gerçekten kaldıramıyorum. Yaptığınız hataları farkediyosunuz ama cok zaman geçtikten sonra. Ne yapmam gerektiği konusuda cevapsız tabi ..

Yakınlık derken ilişkiye girdiğinden bahsediyorsun sanırım . Ypıcağın pek birşey yok sonuçta sende istemişsin ve yaşanmış . Bunu hazmedememen normal ama adam seni istemiyorsa ne yapabilirsin ki ..

Doktora gitmelisin, onların işi bu sana ulaşmanın bir yolunu mutlaka bulacaktır

Ama işin özü karar vermektir, sen istemezsen kimse yardım edemez sana

Toparlanma kararını ilk önce kendin vermelisin sonrası çorap söküğü gibi gelir

Doktora gitmelisin, onların işi bu sana ulaşmanın bir yolunu mutlaka bulacaktır

Ama işin özü karar vermektir, sen istemezsen kimse yardım edemez sana

Toparlanma kararını ilk önce kendin vermelisin sonrası çorap söküğü gibi gelir

O kararı bi çok kez veriyorum. Ama her şeyin üst üste gelmesinden dolayı aklıma gelen konulardan biride bu oluyor ve basa dönüyorum.

Yapıcak bi şey bulamadığım için yazdım sanırım.

Yani burdakiler ne yapabilir ki ?Sonuçta bunu kendin istemiş ve yaşamışsın . Adamla bağın yok birşeyin yok yaşında genç henüz . Nasıl böle hayati kararlar alabiliyorsun çok şaşırıyorum . İstemiyorsa yapıcak birşey yok .. Herkes kendi yoluna gidicektir . Bence artık arama aradıkça senden daha çok uzaklaşıcak ve saygısını yitirecektir ..

Merhaba arkadaşlar.

Ben psikoloğa gitmekten gerçekten çekiniyorum. Normalde çekingen bi yapım var. Gidip birine bi şey anlatmakda zorlanıyorum. Böyle bi şeyi nasıl anlatırım bilmiyorum ama artık kendi kendimi yemekden sıkıldım.

Öncelikle üniversite birinci sınıf öğrencisiyim. Bundan 3 sene önce bi birlikteliğim oldu. Çocukluk aklı işte (hala büyümüş sayılmam). O an herşey tozpembe geliyor tabi. Bir sene kadar sürdü bu birlikteliğim. Aynı şehirde değildik ama bir araya gelince Birbirimize çok yakındık. Nasıl söylemem gerek bilmiyorum ama baya bi yakındık. Ve o benim güven problemi nedeni ile hayatımda güvendiğim ilk kişiydi. Sanırım bu yüzden fazla yakındım. Ondan ve benden kaynaklanan nedenlerden dolayı ayrıldık. İki sene geçti aradan, çok şey oldu. Haklıyım diyemiyorum ama onun benimle olup benden ayrılmasını kendim hazmedemediğim için ters davrandım. Şimdi baska bi birlikteliği var ve ben bunu gerçekten kaldıramıyorum. Konuşmaya calışsam bile telefonu yüzüme kapatıyor. Napmam gerek bilmiyorum. En önemlisi bu bende takıntı haline mi geldi bilmiyorum. Ama tüm bunları olan yakınlıklardan sonra gerçekten kaldıramıyorum. Yaptığınız hataları farkediyosunuz ama cok zaman geçtikten sonra. Ne yapmam gerektiği konusuda cevapsız tabi ..

sevgılısıyle konusmakla tehdıt edın belkı sızı dınlemeye ıkna olur sonucta ortada namus meselesı var haksızmıyım?

sevgılısıyle konusmakla tehdıt edın belkı sızı dınlemeye ıkna olur sonucta ortada namus meselesı var haksızmıyım?

Şunu belirtmek istiyorum. Namusu yok eidcek türden bi birliktelik değil bu. Burdaki kimse benim hayatımı bilemez yaptıkları eleştiri için kesinlikle kötü bi şey diyemem. Sonuçta bu işin sorumlusuda bunu yapanda benim. Hayatıma tabiki bi şekilde devam edicem. Sorun benim bunu kaldıramamam yani kabul edememem.

Haklısın belki ama bu onun daha da sinirlenmesine neden olmaz mı ? Yada o kişinin bundan haberi zaten varsa ?

Şunu belirtmek istiyorum. Namusu yok eidcek türden bi birliktelik değil bu. Burdaki kimse benim hayatımı bilemez yaptıkları eleştiri için kesinlikle kötü bi şey diyemem. Sonuçta bu işin sorumlusuda bunu yapanda benim. Hayatıma tabiki bi şekilde devam edicem. Sorun benim bunu kaldıramamam yani kabul edememem.

Haklısın belki ama bu onun daha da sinirlenmesine neden olmaz mı ? Yada o kişinin bundan haberi zaten varsa ?

ozaman bosverın basınıza bela olmasınlar sızınde hayatınıza ılerde bırı gırerse aynı durumu yaşamanız hıcde hos olmaz

Merhaba Merve,

Öncelikle sorunlarının farkındasın, bu atılacak ilk adım, biz buradan sana ne kadar şöyle yap, böyle davran desek de seni tam olarak tanımadığımız ve psikolojini bilmediğimiz için sana verimli şekilde yardımcı olamayız. Eğer ki yaşadığın şehirde iyi bir psikolog varsa ondan yardım almanı öneriyorum. Henüz yolun çok başındasın, hayatının şu aşamasında yanlış atacağın bir adım ilerisi için daha ciddi sorunlara neden olabilir. Hem artık günümüzde psikolojik destek almak çok sıradan bir hale geldi, illa ciddi sorunları olan insanlar gidecek diye bir şey yok ki... Daha kaliteli bir yaşam isteyen pek çok insan destek alıyor, sen şu an bunun ihtiyacını hissediyorsun ki bunu belirtme gereği duymuşsun, hiç çekinme nasıl anlatacağım diye hiç düşünme, zaten sonuçta psikolog işin uzmanı seni kolayca çözer bir bir anlatırsın dertlerini, sorunları. Eminim onun yönlendirmesi ile çok daha sağlıklı adımlar atarsın.:31:

İkinizin ortak kararı yaşamak istedin istediniz oldu kinmse kimseye mecbur değil ki. Ayrılmışsınız hayatına kaldığınız yerden devam edeceksiniz eski erkek arkadaşında bu şekildr yapıyor ve bu seni ilgilendirmez asla. Sende kendi yoluna bak sakın kız arkadaşına gideyim vs diye ortalığı karıştırma lütfen bırak insanları kendi haline.

Bence çokyanlış çocuk iyice bela olur o zaman hırs yapar konuyu anlatan arkadaşa zarar verebilir . Bu çok yanlış bir tutum olur . Ortada isteyerek yaşanmış bir birliktelik var zorlama yok tecavüz yok . Bu yaşandı diye evlenmek zorunda da değil kimse .

Bence çokyanlış çocuk iyice bela olur o zaman hırs yapar konuyu anlatan arkadaşa zarar verebilir . Bu çok yanlış bir tutum olur . Ortada isteyerek yaşanmış bir birliktelik var zorlama yok tecavüz yok . Bu yaşandı diye evlenmek zorunda da değil kimse .

haklısınız bu zamanda herşey okadar normal ki artık ....

İsteyerek yaşadığınız bir şeyden onu sorumlu tutamazsınız..hele ki onun birlikteliğine zarar vermeniz hiç hoş olmaz..neden arıyorsunuz ki..kendinizi onun şimdiki sevgilisinin yerine koyun ne kadar sinir bir durum ?? ne demeyi düşünüyorsunuz arayıp ? bırakın insanlar hayatını yaşamak istediği gibi yaşasın..siz de kendinize bir yol çizin psikoloğa giderek..

Merhaba Merve,

Öncelikle sorunlarının farkındasın, bu atılacak ilk adım, biz buradan sana ne kadar şöyle yap, böyle davran desek de seni tam olarak tanımadığımız ve psikolojini bilmediğimiz için sana verimli şekilde yardımcı olamayız. Eğer ki yaşadığın şehirde iyi bir psikolog varsa ondan yardım almanı öneriyorum. Henüz yolun çok başındasın, hayatının şu aşamasında yanlış atacağın bir adım ilerisi için daha ciddi sorunlara neden olabilir. Hem artık günümüzde psikolojik destek almak çok sıradan bir hale geldi, illa ciddi sorunları olan insanlar gidecek diye bir şey yok ki... Daha kaliteli bir yaşam isteyen pek çok insan destek alıyor, sen şu an bunun ihtiyacını hissediyorsun ki bunu belirtme gereği duymuşsun, hiç çekinme nasıl anlatacağım diye hiç düşünme, zaten sonuçta psikolog işin uzmanı seni kolayca çözer bir bir anlatırsın dertlerini, sorunları. Eminim onun yönlendirmesi ile çok daha sağlıklı adımlar atarsın.:31:

Çok teşekkür ederim. Evet herşeyi farkındayım. Bir çok kişi diyo ya hani sevgilisiyle rahat bırak senin buna hakkın yok diye bunu zaten biliyorum. Birliktelik konusu kolay bi şey değil. Birlikte oldum evet ama hala kızım bu yönden bi sıkıntı olmadı. Ben bunları yüz yüze zaten herhangi birine anlatamam. Birine gerçekten güvenip sonucunun böyle olmasını sadece kaldıramıyosunuz bi süre. Ki ben daha üniversite birinci sınıf öğrencisiyim. Yaptıgım doğru diye bi şey kesinlikle demiyorum zaten. İnanıp güvenmemem gerekti biliyorum. Ama o an mantıklı düşünemiyosunuz. Artık sadece Allah nasıl biliyosa öyle yapsın diyorum. Beddua etmiyorum, Allah mutlu etsin. Ama yasadığım duygu ve düsüncelerin on mislini ona versin istiyorum.

İkinizin ortak kararı yaşamak istedin istediniz oldu kinmse kimseye mecbur değil ki. Ayrılmışsınız hayatına kaldığınız yerden devam edeceksiniz eski erkek arkadaşında bu şekildr yapıyor ve bu seni ilgilendirmez asla. Sende kendi yoluna bak sakın kız arkadaşına gideyim vs diye ortalığı karıştırma lütfen bırak insanları kendi haline.

Kız arkadasına gidip konuşmak gibi bi derdim olsa bunu bir senedir yapardım sanırım. Haklısınız kimse kimsenin hayatına karışamaz. Ama bir insana güvenip sonucunda bunu yasamak kolay bi şey değil. Hayatıma devam etmem gerek farkındayım. Sadece kırgınlık, kızgınlık ve bu durumu kabul edememe gibi düsünceleri bırakmak istiyorum ama tekrar aynı basa dönmek sinir bozucu. Sorun sadece bu.

Ben bu durumdan zaten memnun değilim. Yasadıgım hiç bi şeyi geri alamıyorum en kötüsüde bu zaten. O anki akıl ve psikoloji ile bi cok seyi düsünemiyosunuz. Yoksa öyle birini hayatıma koymayı zaten düsünmem. Ama suanki hayatında olan kişinin hiç birşeyden haberi oldugunu sanmıyorum. Bunu söylemek zaten bana düsmez. Allah nasıl biliyosa öyle yapsın diyorum sadece ..

ortada zorla yapılan bir şey yok fakat bir arkadaşımdan da bildiğim kadarıyla erkek tarafından kıza vaatler vardır seni asla bırakmam vs. insan belli bir yaşta bunlara inanıyor inanmak istiyor sizin de bu durumda olabileceğinizi düşünüyorum yoksa sizi rahatsız etmiyor olması lazım insan sevince de inanıyor demek ki fakat size tavsiyem kesinlikle psikologa gidin konuşamam diye korkmayın çünkü onlar sizi konuşturmanın bir yolunu bulur ve görüşme bittiğinde her şeyi anlatmışsınızdır farkında olmadan.

Bence de psikoloğa gitmelisin.Onlara öyle hikayeler geliyor ki senin yaşadığın sıradan bir gençlik sorunu olarak kalır.
Hiçbir şekilde seni eleştirme veya ayıplama gibi bir tavrı zaten sözkonusu olmaz.
O yüzden hiç çekinme ve zaman kaybetme.

Ben de aynı şeyleri yazacağım ama ne fayda...
Hataysa senin hatan,önce bunu kabul edip kendinle barışman lazım.
Kimse yakınlaştığı kişiyle hayat boyu beraber olma andı içmiyor.
Erkekler bu konuda daha rahatlar,o yüzden kızların kendilerini düşünüp ona göre karar vermeleri gerekiyor.

ortada zorla yapılan bir şey yok fakat bir arkadaşımdan da bildiğim kadarıyla erkek tarafından kıza vaatler vardır seni asla bırakmam vs. insan belli bir yaşta bunlara inanıyor inanmak istiyor sizin de bu durumda olabileceğinizi düşünüyorum yoksa sizi rahatsız etmiyor olması lazım insan sevince de inanıyor demek ki fakat size tavsiyem kesinlikle psikologa gidin konuşamam diye korkmayın çünkü onlar sizi konuşturmanın bir yolunu bulur ve görüşme bittiğinde her şeyi anlatmışsınızdır farkında olmadan.

Aslında farkındayım herşeyi, tek sorun uygulayamamak. Yoksa üzülmeye değecek bi insan olmadıgını bile farkındayım. Allah'a şükürler olsun ki beterin beteri var o konumda daha cok ilerlemeden bitmesine neden oldu belki. Ama psikolog konusu çekingenlik, aile yapısı gibi nedenlerden dolayı nedense hep uzak geliyor.

Back
X