Nolur yardım edinn. çok üzülüyorumm

sessizgemiler

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
8 Eylül 2012
383
13
48
Ankara
kızlar dün ultrasona girdimm bebeğim 35 haftalık suan ama 33 32 haftalık görünüyor. başı ve bacakları iyi ama gövdesi zayıfmışş.kan akışı falan saglıgı iyimiş ama 35 hafta olmasına ragmen 2kg cıkıyor ben napayım kızlar cok üzülüyorum cok. az bir zamanım kaldı:(

Cnm oncelikle isallah saglicakla bebegini kucagina alrsin..eger saglik yonunden bebeginde bi sıkıntï yoksa korkma sakin
Varsin zayif olsun.daha dogurmana yaklasik 5 hafta var eger iyi beslenirsen bebegin 750 gr belkide daha fazla alir...
Benim bebegimede kafasi kucuk kalmis vucudu cok iri demislerdi
Ama ne oldu cok sukur hic bi sorun cikmadi...allaha dua et..

Cnm oncelikle isallah saglicakla bebegini kucagina alrsin..eger saglik yonunden bebeginde bi sıkıntï yoksa korkma sakin
Varsin zayif olsun.daha dogurmana yaklasik 5 hafta var eger iyi beslenirsen bebegin 750 gr belkide daha fazla alir...
Benim bebegimede kafasi kucuk kalmis vucudu cok iri demislerdi
Ama ne oldu cok sukur hic bi sorun cikmadi...allaha dua et..

ediyorum cnmm acaba ne ile kilo alırki neden böyle oldukii. hamileliğim boyunca cok ayakta kaldım ondanmı ki ?

Banada 33.haftada doktor bebeğime 2000gr biraz zayıf demişti 2haftada muz,süt ve ceviz gibiyiyecekleri çok tükettim şimdi 35.haftadayım ve 2haftada 2500grı gördü bebeğim sende ye bunlardan faydalı oluyor gerçekten birde vitamin ilacını aksatma.

kızlar dün ultrasona girdimm bebeğim 35 haftalık suan ama 33 32 haftalık görünüyor. başı ve bacakları iyi ama gövdesi zayıfmışş.kan akışı falan saglıgı iyimiş ama 35 hafta olmasına ragmen 2kg cıkıyor ben napayım kızlar cok üzülüyorum cok. az bir zamanım kaldı:(

canım öncelikle strest bebeqini daha çok sıkar üzer onun bilincinde ol.. 1,5 aylık bi bebeqim var her qittiqimde ultrasonda farklı çıkıyodu 1 hafta qeri ileri 10 qün ileri qeri ben bunlara hiç takılmıyodum.. bir de ultrasondaki kiloya hiç qüvenme bana doqumdan 2 qün önce bebeqin 3200 qr demişlerdi 2750 qr doqdu ultrason tahmini bişi demişti dr.um.. zayıf olması da önemli deqil doqumdan sonra kendimi çok kötü hissetmiştim bakamamışım çok zayıf bu çocuk diye qünlerce aqladım ama bebeqim şimdi 4 kilonun üstünde.. saqlıqı iyiyse boşuna kendini üzme bebişe de yazık annesi üzme onu :)

canım öncelikle strest bebeqini daha çok sıkar üzer onun bilincinde ol.. 1,5 aylık bi bebeqim var her qittiqimde ultrasonda farklı çıkıyodu 1 hafta qeri ileri 10 qün ileri qeri ben bunlara hiç takılmıyodum.. bir de ultrasondaki kiloya hiç qüvenme bana doqumdan 2 qün önce bebeqin 3200 qr demişlerdi 2750 qr doqdu ultrason tahmini bişi demişti dr.um.. zayıf olması da önemli deqil doqumdan sonra kendimi çok kötü hissetmiştim bakamamışım çok zayıf bu çocuk diye qünlerce aqladım ama bebeqim şimdi 4 kilonun üstünde.. saqlıqı iyiyse boşuna kendini üzme bebişe de yazık annesi üzme onu :)

cok teşekkür ederim cnm insan cok takıyor ister istemez inşallah sag saglim alırım kucagıma bi an önce biter bu skıntılar

Banada 33.haftada doktor bebeğime 2000gr biraz zayıf demişti 2haftada muz,süt ve ceviz gibiyiyecekleri çok tükettim şimdi 35.haftadayım ve 2haftada 2500grı gördü bebeğim sende ye bunlardan faydalı oluyor gerçekten birde vitamin ilacını aksatma.

suan yogurt ve süte agırlık veriyorum cnmm. inşallah düzelir. ayakta cok kalmanın zararı varmıki acaba

bak canım önce sakin ol çünkü hiç ama hiç kötü bi durum yok
aynı şeyi bende yaşadım bende 32. haftamda
önce karnı hafta olarak geri çıkıyodu
sonra başı ve boyuda ilerleyen haftalaarda geri çıkmaya başladı
benm suyumda azalmıştı o yüzden 36 haftalık doğum yaptım yani senden bi hafta sonra öncelikli olarak içini rahattut bebeğin zaten senn büyüdü
ben doğum yapmadan bi gün önce ultrasona girdim ve doktor 31 haftalık görünüyo kilosu dedi kiloyu nerden biliyolar ? Sadece ultrason cihazında bebeğin karnını cm olarak ölçüyolar ve makine otomatik olarak o uzunluğun kaç haftaya denk geldiğini yazıyo
milim oynaması bile kaç hafta oynatıyo arada
benm bebeğimede 2 kilonun altında dedi
ertesi gün bebeğim bi doğdu 2510 kiloyla
ama beli çok inceydi diğer bebeklere göre
yani sadece ordan ölçtüğü için o sonucun çıkması çok normaldi
sadece bebeğin diğer bebeklere göre daha zayıf sen bol protein ağırlıklı beslen et balık ye bolca canım

bak canım önce sakin ol çünkü hiç ama hiç kötü bi durum yok
aynı şeyi bende yaşadım bende 32. haftamda
önce karnı hafta olarak geri çıkıyodu
sonra başı ve boyuda ilerleyen haftalaarda geri çıkmaya başladı
benm suyumda azalmıştı o yüzden 36 haftalık doğum yaptım yani senden bi hafta sonra öncelikli olarak içini rahattut bebeğin zaten senn büyüdü
ben doğum yapmadan bi gün önce ultrasona girdim ve doktor 31 haftalık görünüyo kilosu dedi kiloyu nerden biliyolar ? Sadece ultrason cihazında bebeğin karnını cm olarak ölçüyolar ve makine otomatik olarak o uzunluğun kaç haftaya denk geldiğini yazıyo
milim oynaması bile kaç hafta oynatıyo arada
benm bebeğimede 2 kilonun altında dedi
ertesi gün bebeğim bi doğdu 2510 kiloyla
ama beli çok inceydi diğer bebeklere göre
yani sadece ordan ölçtüğü için o sonucun çıkması çok normaldi
sadece bebeğin diğer bebeklere göre daha zayıf sen bol protein ağırlıklı beslen et balık ye bolca canım

cnm bnm cok sagolasınn cevabın ilgin için. ya insan kafaya inanılmaz takıyor bebegimn karnı 5hafta geride suan. Erken dogumdan bahsetmediler fkat böyle giderse müdahale edebilirz dedi dr.cok korkuyorum anne karnında neden bırakmayıp erkenden alıyorlar? en iyi küvez anne karnıdır dıyorlardı

cnm bnm cok sagolasınn cevabın ilgin için. ya insan kafaya inanılmaz takıyor bebegimn karnı 5hafta geride suan. Erken dogumdan bahsetmediler fkat böyle giderse müdahale edebilirz dedi dr.cok korkuyorum anne karnında neden bırakmayıp erkenden alıyorlar? en iyi küvez anne karnıdır dıyorlardı

anlayabiliyorum seni cnm yaa bende ne kadar ağlamıştım ama insan bilmediğinden üzülüyo ve ben sana bunu yaşamış biri oılarak rahat ol diyorum bak
dediğim gibi bi kere doktor ne derse desin senn bebeğinin durumunu bi tek Rabbim biliyo bak diyorum benm oğluma 2 kilonun altı doğacak dedi 2510 doğdu
yarım kilo fark etti yani
ayrıca senn bebeğin zaten büyük bi bebeka rtık bi kaç hafta daha kalsa bile yeter Allah bilir yani ben 36 haftalık doğum yaptım ve hiç küveze girmedi bebeğim beraber geldik odamıza
40 haftalık bebekler bazen küvezde kalıyo günlerce yani onu Allah bilir
kiiiiiiii senn durumunda bunlardan bahsedilecek hiç bişi yok sadece bebeğin diğer bebişlre göre birazzayıf başka hiç bi sorunu yok

anlayabiliyorum seni cnm yaa bende ne kadar ağlamıştım ama insan bilmediğinden üzülüyo ve ben sana bunu yaşamış biri oılarak rahat ol diyorum bak
dediğim gibi bi kere doktor ne derse desin senn bebeğinin durumunu bi tek Rabbim biliyo bak diyorum benm oğluma 2 kilonun altı doğacak dedi 2510 doğdu
yarım kilo fark etti yani
ayrıca senn bebeğin zaten büyük bi bebeka rtık bi kaç hafta daha kalsa bile yeter Allah bilir yani ben 36 haftalık doğum yaptım ve hiç küveze girmedi bebeğim beraber geldik odamıza
40 haftalık bebekler bazen küvezde kalıyo günlerce yani onu Allah bilir
kiiiiiiii senn durumunda bunlardan bahsedilecek hiç bişi yok sadece bebeğin diğer bebişlre göre birazzayıf başka hiç bi sorunu yok

sezeryanlamı aldılar cnm senn bebegını? Brz rahatladm cnmbnm cok saol. yaklask 3 4 haftam kaldı doguma acaba alırmı ki ozamana kdr? seninkinede inanılmaz sasırdımm yarım kilo fark görünmemiş

Eğer ki bebeğin kilo almadıysa bunu doktorun yeni mi fark etmiş de şimdi söylüyor ben bunu merak ettim?O doktoru hiç gözüm tutmadı,eğer beslenmenle ilgili bile bi problem olduysa yine de seni sık sık çağırıp kilo takibi yapması gerekirdi.Şimdi nerdeyse bebek doğacak çok zayıf diyor.Demesi bişey değiştirmiyor ki.Dahası doktorunun umursamaz ve sorumsuz biri old.nu gösteriyor bence.O doktorla devam etmek istediğine emin misin?Bi düşün derim ben...

Kilo alma konusuna gelince;sever misin bilmem ama kuruyemiş yani fındık,ceviz,badem,kuru üzüm,kuru incir vs bunlar çok yararlı.Hatta masanın falan üstüne koyup gidip gelip yiyebilirsin.Bakliyatlar bulgur,kuru fasulye,nohut çok yararlı.Etli yaparsan daha da yararlı olur.Bunun harici bol bol meyve ye.Süt yoğurt peynir eksik etme.Yumurtanı ye her sabah.Bal da çok yararlıdır,kahvaltıya oturmadan bir kaşık pekmez de yiyebilrisin kansızlığa da iyi gelir doğumda ister istemez insan kan kaybediyor yararı olur pekmezin.Bunun harici kaymak ve tereyağı da yiyebilirsin balla yada reçelle mesela.Zaten bebekte kilo alımı bu zamandan sonra artıyor,hiç üzülme derim ben.Sağlıklı olarak doğsun da,sonradan emerek de alır zaten biraz da :34:

sezeryanlamı aldılar cnm senn bebegını? Brz rahatladm cnmbnm cok saol. yaklask 3 4 haftam kaldı doguma acaba alırmı ki ozamana kdr? seninkinede inanılmaz sasırdımm yarım kilo fark görünmemiş

evt sezeryan ama ben kendim istedim normali hamileliğimin başından beri hiç istememiştim zaten
normalde bile 37-38 de yapıyolar sezeryanı normal olunca 40 a kadar bekliyolar
ama benm durumum suyumun azalmasıyla ilgiliydi
sen rahat ol başka bi durum yoksa bu gerçekten önemli bi durum değil
sen kendine dikkat et protein ağırlıkle beslen aklına takılan bişi olursa bana sor lütfen

cnm kadınlar kulubünde hamilelik ile okuduğum bi forumda anne karnında ki bebeğe şu cocukların sütüne kattığımız neskuik var ya onda içmelerini tavsiye etmiş bazı doktorlar..bu bebeğe kilo almasında yardımcı oluyormuş bi arştır istersen derim sana ...

Back
X