• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

nolur yardım edinn ölüm korkusu

bebeklinick bebeklinick 😃 konuyu hortlatmışlar bende yeni sandım 🙄😬 naptı acaba atlattımı bu durumu bebesi büyümüştür.
Aslında problemi bende de olan bir problem
Evlendigimden beri eşime birşey olacak diye korkarım, ara ara uyandigimda nefes alıyor mu diye kontrol ederim filan, durduk uere aklıma ya ölürse diye gelir kalbim sıkışır hemen marketten dönsün isterim.
Gece dışarı çıkmam biriyle zitlasiriz da ölümle sonlanır diye filan.

Benimde hafiften bı anksiyete mi artık buna her ne deniyorsa bu konuda yardım almam lazım gibi gibi .

Konu sahibide umarım yardım almıştır, zor oluyor böyle hep yüreği ağzında 🤷

5 aylık bir bebegim var ve inanılmaz ölüm korkusu basladı hiçbiseyden keyif alamıorum bebegime baktıkca gözlerim doluyor onu cok seviyorum ve acıyorum arkamda birakmaktan korkuorum daha cok küçük bana gülücükler atıo içim parçalanıo sürekli biseyleri kafama takıyorum sıra buna geldi normalde de cok takıntılı bir insanım namaz kılıyorum kuran okumaya calışıyorum ama okudukca iyi olmam gereken yerde psikolojim bozuldu allahım beni yanına alıcak sanki ben suan ölmek istemiyorum bu nası bir psikoloji ne yapıcagımı sasırdım hem ölümden korkuorum bilinmezlikten hemde bebegime cok üzülüorummmm:KK43::KK43:
Allah beni yanina alacak ibaresi dogru bir ibare degil, Rabbimiz mekanlardan munezzehtir. Ölüm haktir, suphesiz ki her canli ölümü tadacak ama, sizinkisi maalesef vesvese. Seytana kulak vermeyin yoksa daha beter olursunuz.

5 aylık bir bebegim var ve inanılmaz ölüm korkusu basladı hiçbiseyden keyif alamıorum bebegime baktıkca gözlerim doluyor onu cok seviyorum ve acıyorum arkamda birakmaktan korkuorum daha cok küçük bana gülücükler atıo içim parçalanıo sürekli biseyleri kafama takıyorum sıra buna geldi normalde de cok takıntılı bir insanım namaz kılıyorum kuran okumaya calışıyorum ama okudukca iyi olmam gereken yerde psikolojim bozuldu allahım beni yanına alıcak sanki ben suan ölmek istemiyorum bu nası bir psikoloji ne yapıcagımı sasırdım hem ölümden korkuorum bilinmezlikten hemde bebegime cok üzülüorummmm:KK43::KK43:
Kaygı bozukluğu yaşıyor olabilirsiniz. Profesyonel destek almanızı öneririm.

Allah beni yanina alacak ibaresi dogru bir ibare degil, Rabbimiz mekanlardan munezzehtir. Ölüm haktir, suphesiz ki her canli ölümü tadacak ama, sizinkisi maalesef vesvese. Seytana kulak vermeyin yoksa daha beter olursunuz.
Neden tıbbi degerlendirme yapmak yerine
Şeytana uymak helak olmak beter olmak
Münezzeh
Hak
Vesvese bu konulara giriyorsunuz ?

Not ateist değilim harala gurele kılıçları kuşanmayin da

Neden tıbbi degerlendirme yapmak yerine
Şeytana uymak helak olmak beter olmak
Münezzeh
Hak
Vesvese bu konulara giriyorsunuz ?

Not ateist değilim harala gurele kılıçları kuşanmayin da
Inancli ve bu konuda bilgili biri olarak yorum yaptim. Tipta isminin baska birsey olmasi, vesvese gerçeğini degistiremez. Dini konular size bu kadar rahatsizlik vermemeli eger ateist degilseniz.

Durduk yere neden öleceksin? Yani insanlar kanseri atlatiyor senin bu evhamin anca seni yer bitirir.Hepimiz evlatlarimizi cok seviyoruz.Kendini rahat birak kimseye hic birsey olmaz.

Lohus depresyonu yaşıyosun. Bu durum bende olmuştu. Bana bişey olursa bebeğime kim bakacak korkuları vs. Geçiyor zamanla ama destek alabilirsiniz.

3 gündür Covid geçiriyorum,acillik olacak kadar ağır, geçen gece acile gittiğimde benimle aynı zamanlarda ambulansla gelen Covidli hastanın benim daha 2. serumum bitmeden orda vefat ettiğini öğrendim. Bende de başladı bi “Acaba ölecek miyim?” korkusu…Ama ölüm de yaşamın bir parçası sonuçta… 😪

Bende aynı senin gibi oldum çocuğum 2 aylık 19 günlük bende aynı korku var

Merhaba,
Konu eskiymiş ancak siz şu an bu durumu yaşıyorsunuz diye konu sahibi yerine size yanıt vermek istedim. Öncelikle tebrik ederim, minicik ve eminim dünya tatlısı bir bebeğiniz var. Belki hamilelik ve yeni doğum yapmaktan dolayı, belki bambaşka sebeplerden ölüm korkusu yaşayıp bebeğinizin annesiz büyümesinden dolayı endişe duyuyor olabilirsiniz. Ama ölüme çare yok derler. İster 60 saniye sonra isterse de 60 sene sonra ölecek olun, kendinizi ölüm fikrine değil, ölene kadar bebeğinize iyi bir annelik yapmaya ve onu iyi yetiştirmeye kanalize edin. Onunla geçireceğiniz zamanın kalitesini ölüm endişesi ile düşürmek, hiçbir şeye fayda sağlamayacağı gibi, aksine hem sizin mutsuzluğunuza hem de yaşanacak bir sürü güzel anın kaybolmasına sebep oluyor. Bunları kolayca yazıyorum ancak kolayca yapılacak şeyler olmadığını biliyorum. Buradan kim ne yazarsa yazsın ya da çevrenizden kim ne derse dersin size en iyi gelecek ve düzelmenizi sağlayacak şey bir psikolog ve belki de aynı zamanda bir psikiyatrdan destek almanızdır. Ölüm korkusu yüzünden karanlıkta uyuyamayan, sela duyduğu zaman eli kolu titreyen bir arkadaşım terapi ve ilac yardımıyla çok kısa sürede bu endişelerinden kurtuldu. Hem de gerçekten kısa bir sürede. Kendinize eziyet etmeyin, gerekirse ruh sağlığınız için başka harcamalardan feragat edip hemen randevu oluşturun lütfen. Bebeğinizle uzun ve mutlu bir hayat dilerim...

Doğum sonrasında depresyonunda gibisiniz geçmiş olsun

Canım lohusa kafası bu. Ben de aynı şeyleri yaşamıştım. Annemle kardeşime "bana bişey olursa kızım size emanet"demiştim. Yolda araba çarpacak ölecem diye çok korkardım, kızım napar bensiz derdim.
Sakin müzikler dinleyin bol bol hava alın geçecek inşallah

Back
X