ben 24 kasım evlılık yıldonumumde hamıle kaldıgımdan emınım ve son adet tarıhımde 13 kasım...gebelıgı bu tarıhten hesap edıyorlar kı ben hamıle kaldıgımı zaten adetım gecmeden anlamıs ve doktora gıtmıstım..
bulundugum yerde cıddı bır dr bulamadım o yuzden de ozel hastane olsun daha ıı olur sanırken hıc de oyle olmadı..bır kere dr ılgısız her seferınde aynı soruları soruyor not alıyor gıbı yapıyor ama hayır hıcbırsey umrunda deıl..
cok daha evvel forumda DA bukonuda yazmıstım..
11 aralık gunu hamılelık cızgım ıkı taneydı ve dr a gıttıgımde kan testı yapıldıgında 2-3 haftalık olarak deger verdıler..buna ıstınaden o hastaneden kadın dogum doktoru olsun ıstedım ve muayene ucretımıu odeyıp muayene olurken .henuz adetın gecmemıs sen 25 aralıkta gel dedı..
25 aralıkta gıttıgımde ılk ultrason da gordu ve kese olusmus ıcı bos ama daha ufak oldugu ıcın sorun yok demır ılacına devam et dedı..bırdaha ayın 10 unda gel dedı.suanda sen 4hafta 2 gunluksun dedı ayın 25 ınde..
bugun ayın 0nu ve kesenın ıcınde kalp atısı yok radyolojıden kaydını yaptır ucretını ode bırde orası bksın alalım ona gore dedı...bırde alttan bakayım dedı..
o anı hıc unutmuyorum aglaya aglaya soyundum..baktı ..yıne aynı sey...yukarı cıktım kı radyolojı ucretı 198 tl ssklıya..
ucretınden de gectm zaten ...nıye bole oldu anlamadım..yarın bır devlet hastanesıne mı gıtsem beklesem mı bılemedım...
25 aralıkta 4 hafta ıkı gunluksun derken..10 ocak ta nasıl 8-9 haftalıksın dıyor kı
13 kasım sat
24 kasım gebe kaldı.
4 haftalıkken kan tahlili... 11 aralık
6 haftalık.... 25 aralık .... keseyi görmek için 25 aralık demiştir. ok.
kese küçük olduğu için, o şekilde bebeğin gelişimini söylemiştir.
normalde, 4-5 haftalıkken kese görünmeye başlıyor.6 haftalıkken kalp atışı başlıyor.
ama herkeste bu zamanda olmuyor. bende olmamıştı, dr lar bunu önemli bir sorun olarak görmemişlerdi.
benim dr um da; hamile kaldığımı anladığımda 6 haftalıkken gel, erken gelmene gerek yok, keseyi görmeyi bekleyelim demişti.
6 haftalıkken kese oluşmuş ama kalp atışı yoktu. o zaman bana da demişti, 6 haftadan küçük duruyor, geç döllenme oldu veya sat ı yanlış hatırlıyorsun diye. ben sat tan emindim, çok uzun süredir hep tarihleri kaydederim. o zaman geç döllenme olmuştur belki dedi, ama ben sizin gibi, hamile kaldığım tarihten emin değildim.
dr unuzun buraya kadar dedikleri bence normal. benim prof olan dr da aynı şekilde hep süre bilgisi verdi, şu zamanda gel dedi.
o da dinledi, not aldı. öyle çok ilgilenmedi. konuya hakim, riskli gördüğü noktalarda kendi sorular sordu bana, yani önemli gördüğü konuda üstünde durdu, bana göre önemli olan birçok konuda da durmadı :) zaten o kadar problemli hastalar ile ilgileniyor ki dr um, benimkilerin çoğunu ondan umursamadı belki.
her gittiğimde alttan ultrasonla baktı, daha iyi anlaşılıyor diye tüm dr lar o şekilde alttan baktılar. bana da karnımdan bakan dr hiç olmadı.
prof olduğunu neden belirttim, yanlış anlama. ben de riskli gebe gruplarındanım, çok fikir almak zorunda kaldım, farklı dr lara gittim, inan diğer tüm dr larımın dedikleri, hep bu prof olan dr umun dediklerine çıktı. dr un onayını almak için birsürü dr gezmiş gibi oldum :) ..bazısı normal gebeliği iyi biliyor ama benim durumumdaki gebeliği bilmyordu. bu dr um herşeye hakim idi. arkadaşımın tavsiyesi ile bulmuştum dr umu da... güvenimi kazandı yani...
%100 memnun olmasam da(çok aceleci, pek bilgi vermiyor diye), inş gebelik olur da bu dr um ile devam ederim diyorum. testlerimi devlette yaptıracağım(özeldekini karşılayamam,çok pahalı bir hastane bu dr umun hastanesi. ama hiç ticari yaklaşmıyor), muayene ve doğumu bu dr umda istiyorum. güleryüz ve bebek hakkında ek bilgi ihtiyaçlarımı da ikinci bir dr ile karşılamayı düşünüyorum.
siz de en iyi dr seçimini, birkaç dr görerek yapacaksınız.
şu an, bence devlette bir süre devam edin. tam sonucu alın. gebeliğiniz sağlıklı ve normal şekilde devam eder inş, o zaman içinize sinen bir dr arayışına girersiniz.