Selam herkese.. Forumda dolanırken atılan mesajlara baktım ve yazma gereği hissettim.
En önemli etken Norlevo'nun doğum kontrol hapı diye adlandırılmasını görmem oldu. Arkadaşlar bu doğru değil. Norlevo çok kuvvetli hormon içeren sadece acil durumlarda kullanılması gereken bir ilaç. Doğum kontrol hapı ile arasındaki farkın bilinmemesine inanamıyorum! Hiç mi doktora gidilmiyor çözebilmiş değilim.
ılişkiye girersin. Bi aksiik olur kondom yırtılır, dışa boşalınamaz ya da tecavüze uğrarsın Allah korusun. Prospektüsünde bile yazıyor. SADECE GEREKTıĞıNDE ALINMALI. BU BıR KORUNMA YÖNTEMı DEĞıLDıR.
Gelelim yan etkilerine.. bir kere kişiden kişiye göre değişir. ılacı kullandım kanamam olmalı midem bulanmalı diye birşey yok. Ben 5 sene içerisinde TOPLAMDA 3 kere kullanmışımdır. ılkinde çok iyi hatırlıyorum adetimin son günüydü ve kanamam açık kahverengi şekilde bir hafta sürdü, sürdü,sürdü. Dert etmedim... Sonra kanamam tamamen bitti ve döngü çalışmaya başladı... 14. gün yumurtlama vs. oldu... dolayısıyla o ay geç regl oldum.
Son alışımda ise adetimin 10. günüydü ve hiçbir yan etkisi olmadı. Yumurtlamadım ama o ay bunu hissettim... çünkü zaten ilaç beyine sinyaller göndererek yumurtlamayı engelliyor. Amacı bu.
Kas gevşeticinin bile ishal yaptığı, mide ilacının bile mide yanması yaptığı ilaçlar var. Tıp dünyasında hiçbirşey kesin değildir. Öyle olsaydı kimse hasta olmazdı. Yanılıyor muyum?
Bu ilacın da yanılma payı , işe yaramama olasılığının olduğu gibi.
Ne kadar erken alınırsa o kadar iyi tamam da, yarım saat önceden almak da neyin nesi??
Ben her ikisinde de 24 saat sonra falan almıştm..
Ayrıca "2 hapı aynı anda sakın almaaaaa" diye bağırılmış. Nasıl yani? Araştırma yapmış adamlar ve 12 saat farkla alınması ile aynı anda alınması arasında bi fark görememişler ve "2sini aynı anda alın" diye yazmışlar oraya. Tek hap alınca yan etkiler azalmicak ki. Hem madem hamile kalmak istemiosun bu ilacı 2 doz şeklinde almalısın. 1'i yetseydi kutunun içerisinde 1 tane hap olurdu.
Ha şu da doğru değil, "kanamam oldu demek ki hamileymişim.." Bu kanama sadece yan etki.
Belki ben de hamile olabilrdim ama son alışımda sıfır yan etki.
Uzun lafın kısası, hepimiz evli ya da bekar birşeyler yaşıyorsak eşimizle sevgilimizle, bunun da sorumluluğunu almayı bilmeliyiz. Zibilyon tane korunma yöntemi var. Doktora danışmalı ve bize yol göstermesini istemeliyiz. Her başımız sıkıştığında "ne de olsa Norlevo var beni korur "dersek hormonlarımızı mahvetmiş oluruz.
Bu ilacı almak zorundaysan da gözünü karartıcaksın. Kendini dinlemiceksin. Midem mi bulanıyo başım mı ağrıyo kanamam mı var? Denemeden bilemezsin. Hamile kalmaktan iyidir. Hangisini tercih edersin hamile kalmayı mı yoksa bikaç yan etkiyi göz önüne alarak bu hapı almayı mı?
O yüzden "sakın bu hapı kullanma" diye manipüle etmeyelim insanları.
Zaten vücudumuzun bir döngüsü var, bu hapı aldıktan sonra ve hap etkisini yitirdikten sonra o döngü dönmeye devam edecek.. Genç kızlığımızdan beri... yıllardan beri...
Son olarak. Norlevonun etkileri kişiden kişiye göre değişir ve bir doğum kontrol yöntemi değilidr. ACıL korunma yöntemidir. Bu ilacı almak değil, sık almak, bir dk yöntemi haline getirmektir hata olan.
Sakın yanlış anlamayın amacım kimseyi kırmak, eleştirmek ya da küçük düşürmek değil ama özellikle bu konuda çok yanlış bilinenler var. Paniklemeye gerek yok. Demek istediğim bu.
Herkese geçmiş olsun..