Norlevo ve doğum kontrol hapı

klytieee

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
9 Şubat 2010
3
0
86
İstanbul
Selam, geçen ay evlendim ve her hangi bir korunma yöntemi kullanmıyoruz. normal de her ayın 1 yada 2sinde regl oluyorum, dün gece yine korunmasız bir ilişki sonrası norlevo kullanmam gerekti ve bugün norlevo içtim, sanırım bir hafta sonra kanamam olacak ve doğum kontrol hapı kullanmaya karar verdim bir hafta sonra ki kanamamda yasmin kullanmaya başlasam olur mu yoksa bir sonra ki periyodu beklemem mi gerekiyor? Bir de hesaplarıma göre doğum kontrol hapını kullanmaya başlayıp bitirdikten sonra bir hafta içerisinde regl olacağım tarih tatilime denk geliyor, hem d.kontrol hapı kullanıp hem geciktirici kullansam olur mu?

Biraz uzun oldu kusura bakmayın lütfen

bencede düzgün bir korunma yöntemine geçmelisiniz ve adetlerinizi bu şekilde belirsiz tarihlere ertelemelisiniz. kanamnızla doğum kontrol hapına başlayıp ilk ay ek olarak przervatif de kullanın. çünkü kendi düzeninizi çok bozmuş oluyorsunuz. adt geciktirmeye ise şimdilik uğraşmayın önce normale dönsün herşey.

merhaba, banada yardımcı olabilirseniz çok sevinirim. çok endişeliyim gerçekten. ben mayıs ayının 4 ünde regl oldum, 15 mayıs gecesi erkek arkadaşımla ilişki yaşadım ve içime boşaldığını hiç farketmedim.. hiç çekilmedi yani tamamen içime boşaldı internetten yaptığım hesaplara göre ilişkiye girdiğimiz gün tam yumurtlama dönemine denk geliyormuş... ilişkiye girdikten yaklaşık 5 saat sonra norlevoyu kullandım. bugün 4 oldu ama hiç bir etkisi yok ilacın sadece göğüslerimde ağrı var o kadar. norlevoyu daha önce kullandığımda 1 hafta içinde kanamam olmuştu. sizce hamile kalma riskim norlevoyu kullandığım halde çok mu fazla ? =( şimdiden teşekkür ederim..

rica edeceğim birden fazla konu başlığına aynı soruları sormayalım. cevap yazmıştım sizin durumunuzla ilgili. sevgiler.

ilk defa yasmine başlayan bayanlar yardım lutfen Mesaj Linki

--------------------------------------------------------------------------------

arkadaşlar mrb,
ben 27 yaşında evli bi bayanım bu zamana kadar hiç dogum kontrol hapı kullanmamıştım.tatil zamanıma denk gelen bi adetim var 16 temmuzda tatile çıkıcam fakat son 3 aydır hep ayın 16 yada 17 sinde hasta olmuşum
bende bu amaçla 1 hafta öne çekilebilir diye doktora sorarak yasmin aldım.adetimin ilk gunu başladım bugun 9. gununm ilaca devam ediyorum fakat adetim 4 gun surup gerisi kahverengi akıntı şeklinde oldu halada devam ediyor çok canım sıkıldı.yeni başladığım içinmi böyle oldu bu ay hep hasta gibimi olcam ben ya
sizden ricam benim gibi yeni başlayanlar benim gibi sıkıntı yaşayanlar varmı ve ben bu hapın şişkinliğinden başağrısından ve iştah açımından 1. kutuyu bitirip bırakmaya karar verdim.
bırakırsam bi zararı varmı adet dönemlerim nasıl olur lütfen beni bilgilendirirmisiniz.gecen seneki gibi tatilde geciktirici hap içerek tatilimi zehir etmek istemiyorum lütfen cvp yazın arkadaşlar...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…