• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Norlevo ve yasmin kullanımı

ya doktor hanım bu aksamda kustum mıdem cok bulandı terledım ateşım vardıı bunlarda hamılelık belırtısımı acil cvp lutfen delırecemmsenağlamaeyvahedigeldismilesenağlama

ya doktor hanım bu aksamda kustum mıdem cok bulandı terledım ateşım vardıı bunlarda hamılelık belırtısımı acil cvp lutfen delırecemmsenağlamaeyvahedigeldismilesenağlama

selam bak gebelik teshisini ben buradan ekran ve tuslarla koyamam istersen kende gebelik testi yaptır ve bu sıkıntılr-arından birlikte kurtulalım.

merhaba doktor hanım...size daha önceki mesajımda yasmin kullandığımı yazmıştım..bugünlerde biraz rahatsızım bir sürü ilaç kullanıyorum..bunları kullanırken yasmin kullanmayı unutmuşum...
yani yasmini p.tesi, salı içmedim..çarşamba gece fark ettim içmediğimi...çarşamba gecesi p.tesi içmem gereken ilacı çöpe attım, salı ve çarşambanın ilacını içtim...perşembe sabahı da regl oldum( ilac normalde pazar günü bitiyor yani ben 5-6 gün önce regl olmuş oldum )...
ilacı kullanmayı unuttuğum için mi regl olmuş olabilirim şimdi yasmin kullanmaya devam mı edeyim, napıyım bilmiyorum...

merhaba doktor hanım...size daha önceki mesajımda yasmin kullandığımı yazmıştım..bugünlerde biraz rahatsızım bir sürü ilaç kullanıyorum..bunları kullanırken yasmin kullanmayı unutmuşum...
yani yasmini p.tesi, salı içmedim..çarşamba gece fark ettim içmediğimi...çarşamba gecesi p.tesi içmem gereken ilacı çöpe attım, salı ve çarşambanın ilacını içtim...perşembe sabahı da regl oldum( ilac normalde pazar günü bitiyor yani ben 5-6 gün önce regl olmuş oldum )...
ilacı kullanmayı unuttuğum için mi regl olmuş olabilirim şimdi yasmin kullanmaya devam mı edeyim, napıyım bilmiyorum...

selam evet kanamanızın erken gelmesinin sebebi ilaç unutmanız şimdi kanamanız başladı ise ilacı tamamen bırakın 7 gün boşluk verip yeni bir kutu alıp başlayabilirsiniz.

dr hanım bsey sorucaktım bu ertesı gun hapları nasıl oluyo 1kerelıgıne kullansam bısey olur mu esım askerde ızne gelıcekte yakında

ertesigünü hapını gebelik ihtimali yüksek olan korunmasız ilişkiden sonra ilk 72 saat içinde kullanman gerekiyor. 12 saat arayla birer tablet zaten içinden 2 tane çıkıyor. bazı jeneriklerde 4 tablet olabilir onlarda da 2ser tane 12 saat arayla alınır. ama prezervatifle korunsanız da hiç bu ilacı kullanmasanız daha iyi olur.

selam evet kanamanızın erken gelmesinin sebebi ilaç unutmanız şimdi kanamanız başladı ise ilacı tamamen bırakın 7 gün boşluk verip yeni bir kutu alıp başlayabilirsiniz.

beni bilgilendirdiğiniz için çok teşekkür ederim..ama aklıma birşey takıldı, yani perşembe regl oldum önümüzdeki hafta çarşamba günü başlıycam sanırım ilaca dimi.

Son düzenleyen: Moderatör:
dr hanım bısey soracaktım bende. Yurtdısında doktorum bana dogum kontrol hapı verdı ve adetımın ılk gunu baslamamı soylzedı ve oyle yaptım. 6 nısanda adet oldum ama kanamam halen daha devam edıyor 23 gun oldu. Yasmin hapına gecsemmı? suan 7 gun ara verdım. Off bu durum cok canımı sıkıyor..

dr hanım bısey soracaktım bende. Yurtdısında doktorum bana dogum kontrol hapı verdı ve adetımın ılk gunu baslamamı soylzedı ve oyle yaptım. 6 nısanda adet oldum ama kanamam halen daha devam edıyor 23 gun oldu. Yasmin hapına gecsemmı? Suan 7 gun ara verdım. Off bu durum cok canımı sıkıyor..

yaşadığınız şey normal değil bence doktorunuza görünmenizde fayda var.

selam doktor hanım daha önce de yazmıştım size.norlevo içmiştim ama ara kanamam adetim gelmedi demiştim.göğüslerimdeki sızılardan bahsettiğimde adetiniz yakındır demiştiniz.hatırlamazsınız diye tarihleri tekrar yazıcam size.18 martta adet oldum.14 nisanda korunmasız ilişkiden 1 saat sonra norlevo içtim.ara kanama lekelenme olmadı.22 nisanda (size en son yazdığım tarihten 1 gün sonra) adet oldum.ara kanama olarak düşünmüyorum çünkü 4-5 gün devam etti adetlerimden farksızdı.sonrasında da açıkçası tehlike yoktur diye test yapmadım.normal şartlarda da 22sinde mi adet olmam gerekiyor acaba? ve asıl en önemli nokta yaklaşık 15 gün önce başlayan göğüs sızılarım.göğüslerime dokunamıyorum bile çok şiştiler ve acıyorlar.benim anlamadığım adet olucaksam bu kadar erken adet belirtisi olabilir mi?22sini mi beklemeliyim? tskler..

selam doktor hanım daha önce de yazmıştım size.norlevo içmiştim ama ara kanamam adetim gelmedi demiştim.göğüslerimdeki sızılardan bahsettiğimde adetiniz yakındır demiştiniz.hatırlamazsınız diye tarihleri tekrar yazıcam size.18 martta adet oldum.14 nisanda korunmasız ilişkiden 1 saat sonra norlevo içtim.ara kanama lekelenme olmadı.22 nisanda (size en son yazdığım tarihten 1 gün sonra) adet oldum.ara kanama olarak düşünmüyorum çünkü 4-5 gün devam etti adetlerimden farksızdı.sonrasında da açıkçası tehlike yoktur diye test yapmadım.normal şartlarda da 22sinde mi adet olmam gerekiyor acaba? ve asıl en önemli nokta yaklaşık 15 gün önce başlayan göğüs sızılarım.göğüslerime dokunamıyorum bile çok şiştiler ve acıyorlar.benim anlamadığım adet olucaksam bu kadar erken adet belirtisi olabilir mi?22sini mi beklemeliyim? tskler..

evet 22sini adet kabul etmelisin kanamayla beraber rahim duvarınızın iyice inceldiğinden yeniden yapılnaması 1 aylık sürec alacaktır.

merhaba, banada yardımcı olabilirseniz çok sevinirim. çok endişeliyim gerçekten. :( ben mayıs ayının 4 ünde regl oldum, 15 mayıs gecesi erkek arkadaşımla ilişki yaşadım ve içime boşaldığını hiç farketmedim.. hiç çekilmedi yani tamamen içime boşaldı :( internetten yaptığım hesaplara göre ilişkiye girdiğimiz gün tam yumurtlama dönemine denk geliyormuş... :( ilişkiye girdikten yaklaşık 5 saat sonra norlevoyu kullandım. bugün 4 oldu ama hiç bir etkisi yok ilacın sadece göğüslerimde ağrı var o kadar. norlevoyu daha önce kullandığımda 1 hafta içinde kanamam olmuştu. :( sizce hamile kalma riskim norlevoyu kullandığım halde çok mu fazla ? =( şimdiden teşekkür ederim..

merhaba, banada yardımcı olabilirseniz çok sevinirim. çok endişeliyim gerçekten. :( ben mayıs ayının 4 ünde regl oldum, 15 mayıs gecesi erkek arkadaşımla ilişki yaşadım ve içime boşaldığını hiç farketmedim.. hiç çekilmedi yani tamamen içime boşaldı :( internetten yaptığım hesaplara göre ilişkiye girdiğimiz gün tam yumurtlama dönemine denk geliyormuş... :( ilişkiye girdikten yaklaşık 5 saat sonra norlevoyu kullandım. bugün 4 oldu ama hiç bir etkisi yok ilacın sadece göğüslerimde ağrı var o kadar. norlevoyu daha önce kullandığımda 1 hafta içinde kanamam olmuştu. :( sizce hamile kalma riskim norlevoyu kullandığım halde çok mu fazla ? =( şimdiden teşekkür ederim..

rahat ol hamiş kalmazsın =)

İlk kez de olmamış, neden doğru düzgün korunmuyorsunuz ki? Doktor hanım ne yapsın, ne desin?

ya inşallah sinerjim o kadar çok korkuyorumki .. :( peki kan tahlili yaptırsam hemen çıkar mı 5.gün bugün?mafoldumben

bence kan tahliline qerek yok çok yakın bi zamanda qirmişsin ilişkiye. hemen belirtiler olmaz. adetin düzensiz olabilir ama. dediğim gibi hamile kalmazsın korkma, hapını zamanında almışsın ;)

çok endişeliyim..15 gün önceden adet belirtisi olur mu ya? tam zamanında norlevo içip ara kanama lekelenme yaşamadım ama 4 gün gecikmeli adet oldum.diğer adetlerim gb olduğu için lekelenme diye düşünmedim.gayet rahatlamışken 15 günden beri devam eden göğüs sızılarım kafamı karıştırdı.patlicakmış gbler.dokunamıyorum.bu neyin nesidir anlayamadım gitti

merhaba ilişkiden hemen sonra kullandığın için hamileleik riski çok azdır. kanda gebelik testi şu anda bir bulgu vermeyeceğinden yaptırmanın bir anlamı yok. her ilaçtan sonra kanama olmayabiliyor. bu ilacın çalışmadığı anlamını taşımaz. ama diğer arkdaşlaın da dediği gibi sana daha düzgün bir korunma yöntemi uygulamalıyız ki her seferinde bu kadar korkma ve sağlığına zarar verme. ertesi gün hapları korunma yöntemi değildir acil durumlarda kullanılmalıdır. sevgiler.

sayın Op.Dr. Aytun AKTAN
ben doktora daha önce gitmiştim bi problemim yoktu ama o zaman geri çekilme yöntemiyle korunuyorduk hatta hamilelik öcesi testlerimi bile yaptırdım(3 ay önce) ne olur ne olmaz hamile kalırsam diye..ama şu an hap kullanmayı düşünüyorum eczanedeki bayan yasmin önerdi acaba doktora tekrar gitmem gerekirmi ..adetimin ikinci günü başlamayı planlıyorum..

Back
X