Normal bir durum mu. Gürültüye hassasiyet.

Biz giris katta oturuyoruz. Apartman kapisi kapanma sesi geliyor eve. Ve esim bu gurultuden inanilmaz rahatsiz oluyor. Mesela bu konuyu konusmadan gecirdigimiz bir gun yoktur. Surekli sinirleniyor sesi duyunca. Kapiyi ayarliyor see getirmesin diye. Tam kesmiyor sesi ama bozuyorlar yeniden. Bu duzen devam edip duruyor. Yada ust katta birisi masa sandalye cekse yere birsey dusurse hemen sinirleniyor. Rahatsiz oluyor ve evin icindeki huzur da kaciyor. Bu kadar hassasiyet normal mi. Biz lojmanda kaliyoruz ama sirf bu sebeplerden ayni semtte ust kat kiralik bakiyor ara ara.
Gürültüye hassasiyet bir hastalıktır. Tedavisi çok kolay ama tanısı zor. Bizim kulağımızı okşayan gürültü ona çığlık gibi gelebilir. Eğer konuşma tonlarına karşı da hassasiyeti varsa ve alçak tonda konuşmaları dahi bağırmak olarak algılıyorsa mutlaka doktorunuza danışın

Ben de eşiniz gibiyim. Artık psikoloğa gitmeyi düşünüyorum. Ben kendim bunla yaşayamıyorum çünkü. Özellikle çocuk azması ve tv sesi nefret ederim

Biz giris katta oturuyoruz. Apartman kapisi kapanma sesi geliyor eve. Ve esim bu gurultuden inanilmaz rahatsiz oluyor. Mesela bu konuyu konusmadan gecirdigimiz bir gun yoktur. Surekli sinirleniyor sesi duyunca. Kapiyi ayarliyor see getirmesin diye. Tam kesmiyor sesi ama bozuyorlar yeniden. Bu duzen devam edip duruyor. Yada ust katta birisi masa sandalye cekse yere birsey dusurse hemen sinirleniyor. Rahatsiz oluyor ve evin icindeki huzur da kaciyor. Bu kadar hassasiyet normal mi. Biz lojmanda kaliyoruz ama sirf bu sebeplerden ayni semtte ust kat kiralik bakiyor ara ara.
Anormal bi durum yok. Bende sese çok duyarlıyım.Duvarda saat sesine asla tahammülüm yok mesela. İndirir öyle uyurum.

Sese hassas olur bazilari.uniberte okurken odam tuvaletin yanindaydi hemen.
bigun binarkadas sordu rahatsiz olmuyomusun sifon sesinden valla hic bos durmuyor tuvalet yurtta kalabalik.
o soyleyinceye kadar hic farketmemistim bile sifon sesini:))
oyle bi anim geldi aklima nedense konunuzu okurken.
zor bi durum takinti haline gelmistir simdi o kapi sesi

Bu durum yapılan işle de alakalı aslında. Mesela bende öğretmenim akşama kadar çocuk sesi duya duya zamanla sese karşı hassasiyet oluştu. Şu an birisi karşımda birazcık sesini yükselterek konuşsa hemen rahatsız oluyorum başıma ağrı giriyor.

Gürültüye hassasiyet bir hastalıktır. Tedavisi çok kolay ama tanısı zor. Bizim kulağımızı okşayan gürültü ona çığlık gibi gelebilir. Eğer konuşma tonlarına karşı da hassasiyeti varsa ve alçak tonda konuşmaları dahi bağırmak olarak algılıyorsa mutlaka doktorunuza danışın
Bende de aynı sorun var. Tedavisi çok kolay demişsiniz, nedir acaba?

ben de sevmem sinir olurum uzun süren sevmedigim seslere, olaylara. Mesela iş yerimde tv sesine sinirlenıyorum.. Ben Pc de iş yaparken müşteriler tv izliyor ben ayar oluyorum hep bi kendimi sakinleştirme çabası.. Hatta sırf seslere de degil sürekli tekrarlayan ya da uzun süreli herhangi bi olaya takılıyorum. Otobüsün devamlı sallanarak gitmesi ve benı defalarca sarsması , güneşin gözüme gözüme girmesi ve ben kaçmaya çalıştıkça kurtulamamam.. Ya da ısrar.. birinin bana defarlarca ısrar etmesi.. Sinirden ağlayasım patlayasım geliyor .. Böyle bir sürü şey.. Kocana bu konuda bişey demen degiştirmicek olayları, en iyisi taşınmanız.. Ama bu seferde farklı şeylere takılı kalacak, anlayabiliyorum onu..

Back
X