Ben de doğum senaryolarıyla uğraşıyorum ilk gebelik olduğu için ama Allah nasip eder de ikimiz de sağlıklı olursak korka korka normal doğum istiyorum..
Ablam 3 kez sezeryanla doğum yaptı.. ama ablam son gebeliğinde bebek bakmaktan ve ya farklı sorunlardan çok bıçak altına yatmaktan dertliydi.. Ne kadar da olsa bi ameliyat sonuçta.. Her narkozun kendisinden bişeyler götürdüğü söyler.. Çektiği dikiş acıları da cabası..
Eğer bi sorun olmazsa evimde sancımı çekip doğum yaklaşınca hastaneye gitmek istiyorum.. Tabi bunun için yanımda tecrübeli birileri olmalı beni sakinleştirmeliler vs. :)
Son ayda genital bölgeyi nemlendirmeyi hatta bunun için saf zeytinyağı kullanmayı ve düzenli yürüyüş yapmayı düşünüyorum.. Normal doğumu kolaylaştıran şeylermiş bunlar.. Böyle böyle araştırmalar yapıyorum siz de iyi örneklerden çıkarımlar yapabilirsiniz.. Normal doğumun güzelliğini anlatan insanlarla birlikte olun :) korkmaya çok müsait olduğumuz şu dönemlerde kötü anılarıyla moral bozan insanlardan uzak olmalıyız.. Allah büyük :)