Normal dogm

Epidural mi rahatti genel mi bu arada zaten normal olmaz derlerse doktormla konsacaqm bilgi werip sacma sapan korkulardan yanlis bilgilendirmedn arinsin esim

Epidural mi rahatti genel mi bu arada zaten normal olmaz derlerse doktormla konsacaqm bilgi werip sacma sapan korkulardan yanlis bilgilendirmedn arinsin esim
bence epudural rahat
en ıcıı rahatlatacak konusmayı doktorun yapar
planlarsın hıc bısey planlandıgı gıbı olmaz bak ben ayın 20 sınde dogurcakken ayın 18 ıne alındı derken acıl olarak ayın 13 unde spınal sezeryan olmak zorunda kaldım :)
hıc stres yapma doktoruna guven

Aaay ne güzel yawruşuna kavusmussun mis gbi kokusu burnunda doya doya sewiyosndr Allah butun hamilelre kokay doqm nasip etsin hepmz saq salim kucaqmza alip opup koklayalim doqm zamanini dusundkce bike icim icime siqmiyo :)) bebisin nasil uyku duzeni falan gaz skntisi falan yoktr ins

Benim 2 dogumumda da kv yanimdaydi ikisindede sanci cekerken gikim bile cikmadi. :KK48: agri esigin yuksekse cogu kismini hissetmiyosun bile sancilarin. Ben ilk dogumumda sancilari hissetmeye basladigimda acikligim 5cm olmus 2.de 7cmdi ben sanciyi hissediyorum dedigimde.

:)

normal doğum için dun burada yazıştık..gece bölük pörçük uyudum..korktum galiba :)

Aaay ne güzel yawruşuna kavusmussun mis gbi kokusu burnunda doya doya sewiyosndr Allah butun hamilelre kokay doqm nasip etsin hepmz saq salim kucaqmza alip opup koklayalim doqm zamanini dusundkce bike icim icime siqmiyo :)) bebisin nasil uyku duzeni falan gaz skntisi falan yoktr ins

once asırı uyuyodu uyumaktan emmedıgı ıcın sarılık oldu
sımdıde hıc uyumuyor memeyı emzık gıbı kullanıyor 24 saat uyuyamaz oldum
gazı var cok kusuyor agız dolusu
yanımda ne annem var ne kayınvalıdem ılk bebegım tek basımayım hıc bırsey bılmıyorum basa cıkmaya calısıyorum :)
sanırım cıldırıcam :D

once asırı uyuyodu uyumaktan emmedıgı ıcın sarılık oldu
sımdıde hıc uyumuyor memeyı emzık gıbı kullanıyor 24 saat uyuyamaz oldum
gazı var cok kusuyor agız dolusu
yanımda ne annem var ne kayınvalıdem ılk bebegım tek basımayım hıc bırsey bılmıyorum basa cıkmaya calısıyorum :)
sanırım cıldırıcam :KK70:
:KK19::KK19:

benim zaman yaklaştıkça korkun dahada artıyor ben hepsinden korkuyorum şuan hayırlısı hakkımızda

doğum karışılmazsa kendiliğinden devam edip sıkıtınsızca bitecek bir olay lütfen korkmayın ve olumlu mesaj yollayın beyninize sürekli herşeyin güzel olacağına dair mesaj yollayın endişe edecek bir şey yok o çocuk sonsuza kadar orda kalmayacak öyleya da böyle kucsğınıza gelecek inşallah ve sonu muhteşem :) dünya güzeli bir çift göz gözünü size dikip hiç ayırmayacak azıcık bırakınca cırlayıp annemi istiyorum diyecek ve kokusuna aşık olacaksınız inşallah. rabbim sağ sağlim hepinize kucağına almayı nasip etsin doyasıya sevebileceğiniz güzel zamanlar geçirin inşallah minnaklarınızla

doğum karışılmazsa kendiliğinden devam edip sıkıtınsızca bitecek bir olay lütfen korkmayın ve olumlu mesaj yollayın beyninize sürekli herşeyin güzel olacağına dair mesaj yollayın endişe edecek bir şey yok o çocuk sonsuza kadar orda kalmayacak öyleya da böyle kucsğınıza gelecek inşallah ve sonu muhteşem :) dünya güzeli bir çift göz gözünü size dikip hiç ayırmayacak azıcık bırakınca cırlayıp annemi istiyorum diyecek ve kokusuna aşık olacaksınız inşallah. rabbim sağ sağlim hepinize kucağına almayı nasip etsin doyasıya sevebileceğiniz güzel zamanlar geçirin inşallah minnaklarınızla
Amin ins sizin nasildi doqmnz rixa etsem anlatrmsnz

Normal dogum sancisi siddetli evet ama en dayanamadigin anda kesilip tekrar geliyor. O aralarda topluyorsun kendini. Bir de zaman inanilmaz cabuk geciyor sanci cekerken.

Not : konu eskiymis pardon

Hala doqum yapmadim onerilerinze ihtiyacmz war :)

Ben sadece normal dogum yaptim. Sezeryani hic bilmiyorum . Epidural. Ben de bir yanlislik yapildi. Igneden sonradan hissettim herseyi. En iyisi önce Allah'a sonra doktora birakmak ;) saglikla alin kucaginiz insallah

Sezeryan bir doğum şekli değildir. Anne yada bebeğin sağlığını/hayatını tehlikeye sokacak bir durum olması durumunda bebeğin anneden alınması için yapılan bir ameliyattır.
Yani sezeryan aslında bir ameliyattır ve tedavi süreci zahmetli ve uzundur.
15 haftalık hamileyim ve hayatımızı tehlikeye atacak bir durum oluşmaması halinde kesinlikle normal doğuracağım.
Okuduğum kadarıyla normal doğumun en önemli faydalarından birisi doğumda bebek sıkışarak çıkarken akciğerlerindeki su boşalır ve çıktıktan sonra direkt oksijen dolar. Bu nedenle sezeryan sonrasındaki gibi bebeğin ciğerlerinde su kalma ihtimali olmaz. Anne vücudu doğumdan hemen sonra (yırtık yada kesik olmaması halinde) hemen kendini toparlar ve normal hayata (tuvalete gitmek, ev işi yapmak gibi karın kaslarını etkileyen eylemler dahil) sorunsuzca döner.
Kadın vücudu en doğru şekilde programlanmıştır zaten, bunun doğrusu ve doğalı da normal doğumdur. Sadece normal doğumun riskli olması halinde sezeryan yapılmalı düşüncesindeyim.

Back
X