Normal doğum dikişlerini hissediyor musunuz?

buket20

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
17 Ocak 2012
75
1
36
İzmir
Ben normal doğum yapacam bir aksilik olmazsa dktor dedi ama çok korkuyom bir sancılardan bide dikişlerden.......

bende iki ay önce normal dogum yaptım, evet sancılar gercekten cok zorluyo cok acı cekiyosun, ben aksam yedi gibi girdim aksam 22:00 den sonra dogum yaptım, üc saat kadar sancı cektim, belim bacaklarım, kasıklarım cok agrıdı, özellikle belim ama sadece o an cocuk gelince hiçbişey kalmıyo sancı falan geciyo, bende cok yalvardım götürün kesin beni diye :) ama şimdi iyi ki normal dogum yapmısım diyorum.. dikişleri de merak etme eger doktorunda iyi bi doktorsa en fazla 10-15 gün oturmakta biraz güçlük cekersin,, ben ilk günler hep yana yaslanarak oturdum ama cabuk geciyo 20 günden sonrA DA dikişler atmaya baslıyo zaten merak etme korkulucak bişey yok.. Allah bi avazda kurtarır inşallah.. :)

dikerken yapıyolar igneyi keserken sancın oluyo zaten, o şiddetli sancıdan hissetmiyosun bile kesildigini ama dikilirken yapılıyo. hee bide doguma mutlaka ac gidin, benim yaramaz biraz acele etti tok gitmek zorunda kaldım, tok olunca da uyusturma yapılamıyomus, hem dogum sırasında cok fazla istifra ettim hem de canlı canlı diktiler, cok acı vericiydi.. o yüzden mutlaka bos mideyle gidin :)

Doğru söylüyon o acıdan zaten duymazsın ben suni sancıyı düşünüyom bide son bir saat daynılmaz oluyormuş Rabbim yardım etsin inş. herkese

bana da suni sancı verdiler, o daha fena, ben hastaneye sancıyla gittim nst cekildi, sonra ebe catı muayenesi yaptı 4 santim acılmıs, ondan sonra beni odaya alıp serum taktılar, meger o serumla suni sancı veriyolarmıs, ilk dogumum oldugu için söylemediler bana, serum dediler ama o serumla birlikle asırı arttı sancılarım, o kadar ki o an beni demirle dövseler hissetmezdim heralde, o yüzden kesinlikle tavsiye etmiyorum suni sancıyı..

başlığı görünce dikkatimi cektide,doğumdan değil ama dikişlerden korkuyordum hamileyken..nasıl olacak diodum..kan görmeye bile dayanamam tansiyonum düşer hemen...ama inanın kızlar.asla korkulacak birsey yok.öncelikle sunu söyliyim doğum yapacak arkadaslara.asla bir arastırma içine girmeyin.yok catı muayenesi nasıl yapılır,kesi nasıl olur,sancı şöylemi olur vs...hele doğum videosu asla izlemeyin.ben hiçbirsey bilmeyerek girdim doğuma.
size su kadarını söyliyim:suni sancı cok zor ama katlanılmıcak birsey değil ,adet sancısının fazlası
doğum cok kolay bir olay:kabızken nasıl ıkınmak istersiniz doğumda tıpkısının aynısı.kabızlıktan daha kolay inanın..
dikişleri asla hissetmiyosunuz:ben dikişler atarken doktorumla sohbet ediodum,bian önce diksede oğluma kavussam diodum
kendinizi kasmayın.inanın doğumda dikişlerde cok kolay.Rabbim hepinizi tek avazda kurtarsın.doğum esnasında 'sümme sebile yessarah'(rabbim onun yolunu kolaylaştır) mutlaka okuyun...nasıl doğum yaptığınızı anlamıcaksınız.. banada sonrasında dua edin:)
hayırlı sağlıklı doğumlar olsun inşallah

Son düzenleme:
Adet sancısı yaşan biri olarak çok ağrı olmazdı ama suni sancıya dayabilirmiyim bilemiyorum yapacak bişey yok katlanacağız sanki sezeryan olsan ameliyattan sonra daha çok ağrı olacak ne farkı kaldı......

Ayrıca alttan muayene oldum korkulacak bişey değil inanın ben şuna inanıyom sancılara katlanabilirsem doğumhaneye girdikten sonrası kolay gibi olacak geliyor....

Valla noRmal istiyorsan korkmana gerek yok çünkü dikiş veya kesimden gözün korkmuyor sen eğer o çocuğu yapabilirsen diğerleri zaten Fas'a fisoooo ben hem bol bol kesilmiş hem de vakumda doğurtturulmuş biri olarak diyorum ki eğer bebek kordona dolanmazsa ki benimki dolanmıştı normal doğum kolayı bir şey diğerlerini dert etme

Bende 6.5 ay önce kendi sancımla normal doğum yaptım gece 12 de başladı ertesi gün öğlen 12.30 doğum yaptım çok zor ya ama zor olan doğumu yapmak değil o sancıyı çekmek doğum geldiği zaman şükretmek lazım sancıdan kurtuluyosunuz sağlılklı olan normal olduğu için tercih ettim iykide öyle yapmışım daha çabuk toparlanıyo insan tavsiye ederim yaniii

bende doğum deilde dikişlerden çok korkuyorum ya mikrop kaparsa ya geç iyileşirse

canım normal doğum için konuşuyorum doğumdan sonra lavobaya gittikten sonra vajinayı yıkaman için baticon veriyolar onu mutlaka bol bol alıp kullan ben ilk günler az az kullandım canım çok acıyodu oturamıyodum doktora gittim ılık suyun içine bol bol baticon döküp kullanmamı söyledi öyle yaptım hem acı denen bişey kalmadı hemde dikişlerim çabuk iyileşti sakın ihmal etme öyle yaparsan çabuk toparlanırsın

Bende 11 gün oldu dikişlerin dörttane düştü ama bitanesi batıyo çok acıtıyo yani daha kolay düşmesi için zeytinyağı kullanıyorum rahatlıyo :uykucu::uykucu:

Back
X