Normal doğum diye tutturan ama vakit yaklaştıkça deli gibi korkanlar

Slm kızlar, ben 18 ağustosta normal doğumla kızıma kavustum.sonlara doğru ben de sezaryan mı yapsam acaba diye tırstım , normal doğumdan vazgececektim nerdeyse.Ama iyiki normal doğum yapmısım, o izlediğiniz görüntüler gercek olsa da siz zaten orayı görmüosunuz, epidural oldugu için acı bile hissetmiosunuz, sadece doktorunuz ıkın dediği zaman kuvvetlice ıkınmanız gerekiyor, bu normal doğumu neden böyle öcü gibi anlatıyorlar hiç anlamıyorum, Bana da ayyy sen normal doğum yapamazsın, söyle zor böyle zor dediler, inat ettim ben de normal doğurcam dedim, doğumdan sonra cok kızdım bana öyle diyenlere inanın hiç de abartıldıgı kadar zor değil, ve iyiki normal doğum yapmısım.Kızım ne sarılık oldu ne de sütüm gec geldi. Doğumhanede bebeğim doğdugunda sütüm coktan gelmişti bile :) Onun için hersey yolunda giderse normal doğum yapın, ama eger bebek veya sizin için bir risk söz konusuysa tabiki sezaryan olmanız gerekebilir. ama en doğalı tabiki normal doğum.

bana buradan istediğiniz herseyi sorabilirsiniz, epidural takılması, sancı aralıkları , dikişler vs.. elimden geldiği kadar yardımcı olmaya calısırım. öpüyorum hepinizi....

berenimiz sağol canım ellerine sağlık ne güzel de yazmışsın, ben de hemen sormaya başlayım,
1- sancıyla mı gittin hastaneye ve hastaneye gidene kadar ne kadar ne kadar bekledin sancıların istenilen miktara gelmesini
2- epidurali ne kadar sonra yapıyorlar yani belli bir açıklığa geldikten sonra tamam ama ne kadar sürüyor acaba
3- doğum sonrası dikişlerin iyileşip de normal hayata ne kadar sürede geçiyorsun

bilgi verirsen çooook sevinirim:)

aybikeciğim sana çok gülüyorum ya,canım benim korkuyosun dimi.aynen bende öyleyim yaa.çok korkmaya başladadım nedense.allah yardımcımız olsun

çok fazla normal doğum gördüm
ama kendi başıma gelince naparım bilmiyorum:uhm:
etkin ıkınmayı biliyorum yaparım gibi geliyor inşallah herşey yolunda gider de sezeryana gerek kalmaz
allahım hayırlısını versin hakkımızda

aybikeciğim sana çok gülüyorum ya,canım benim korkuyosun dimi.aynen bende öyleyim yaa.çok korkmaya başladadım nedense.allah yardımcımız olsun

öyle valla vakit yaklaştıkca korkum da artıyo, bi de annecimin carş dan önce gelemeyeceği belli oldu (babamın sağlık kontrolleri var yanında olması gerek malum erkekler pek hassas değiller sağlık konusunda ki babamınki ciddi bir rahatsızlık sonrası kontroller)
annemin olmayacağını bilince daha da bi korkar oldum:)
ama yine de sanki bu hafta daha bir hazır hissediyorum kendimi belki tüm evin temizliği vs hallolduğu içindir:)

dilerim hepimizin doğumları yolunda gider bi sıkıntı yaşamayız
doğum hikayelerimizi yazarız sonra dolu dolu ballandırarak:)

ayy canım.. anlıyorum seni. ben de annem gelmeden doğurcam diye çok korkuyordum.. artık geldi doğurayım diye bakıyorum. keşke yakın olsak valla annem sana da bakar bana da bakar..

berenimiz çok sağol yüreklendirdiğin için canım. ben de epiduralli normal istiyordum ama bel fıtıgı olanlara yapılması uygun görülmüyormuş.. sen araştırmışmıydın? kimisi ne alakası var yapılabilir diyor, kimisi de kesinlikle yapılmamalı diyor. doktorum ne alakası var dedi ama içime sinmedi ne biliyim.. bu konuda bilgisi olan var mı? benim fıtıgım çok ciddi değildi.. zaten oyle aman aman da bi agrı yapmıyordu. tesadfen ögrenmiştim

Allahı yeter ki gelsin artık kızım,
hiç bişeyden korkmuyorum..
inanamıyorum kendime ben bile....

Allahı yeter ki gelsin artık kızım,
hiç bişeyden korkmuyorum..
inanamıyorum kendime ben bile....

gelecek annesi gelecek ama sabır lütfen diyor.hihoyyyt:jeyyar:
azcık keyif yapayım sonra istesemde senin karnında tepinemem diyor.kaydirigubbakcemile2

ayy canım.. anlıyorum seni. ben de annem gelmeden doğurcam diye çok korkuyordum.. artık geldi doğurayım diye bakıyorum. keşke yakın olsak valla annem sana da bakar bana da bakar..

canımm yaa sağoll:) gözün aydın senin de. darısı başıma artık
bu arada ank dan bel fıtığı olan bir arkadaşım normal doğum yaptı doktor " bunun problem yaratacağını aklına bile getirme" demişti şimdi bebeği 1 yaşını geçti bir sıkıntısı yok.

ama sen epidural normal yapmışsın, acısız geçmesi normal, benim burada sorduğum bütün dokotrlar epidurale karşı ve biz yaptırmıyoruz diyorlar

o acıya nasıl dayanılır bilemiyorum:1no2:

bende çok korkuyorum anneciğim gelmeden doğurursam diye.6saatlik yol yaa.

çelikciğim burdasın sanırım.iznin hayırlı olsun canım.yat dinlen bol bol.üzücü olmuştur tabi ayrılmak,ama yakında unutursun merak etme.

ama sen epidural normal yapmışsın, acısız geçmesi normal, benim burada sorduğum bütün dokotrlar epidurale karşı ve biz yaptırmıyoruz diyorlar

inşallah dayancaz bana bugün biraz daha cesaret geldi sanki, sanırım yaklaştıkça vakit ister istemez hazırlıyorum kendimi farketmeden

inşallah yetişirler ilkimcim, görcez bakalım bizim minnoşlar ne kadar seviyolar ananelerini:)

Ben en çok sancı gece olursa oğlumu nasıl endişelendirmeden kaldırıp hazırlarım diye kafama takıyodum. Ama dün akşam resmen tatbikat yaptık sırnaşık şey Bu arada dün gece bişi çıkmayınca eve döndük ama annem çocuğu bir daha uyandırmayın deyip vermedi. Bugün annem beni evden ararken oğlum anneme evde diil hastanedeler niye evden arıyosun demiş. Ben de kimi hazırlamaya çalışıyosam artık... sırnaşık şey

genelde artık pekçok dr epidural konforunu ister normal ister sezeryan kullanın acı çekmeyin diyolar ama halaa epidural yapmak istemeyenler var demekki

cnm kusura bakma gec cevap yazabildim, malum benim ufaklık hep ilgi istiyor

1) evt cnm sancıyla gittim, çok hafif sancım vardı, ama 3 dakikada bire düşmüştü, doktorum acılmamın 1 cm oldugunu söyledi, benim acılmam biraz gec oldu, doktorum suni sancı verdi.yaklasık6 saat sancı cektim ama hafif hafifti, en siddetli sancılarım yaklasık 1 saat sürdü,ona da kim olsa dayanır. heralde, korkmayın sakın a.s.

2) epidurali takmak için acılmanın minimum 3 - 3,5 cm olması gerekiyor, daha önce takılırsa sancı hissetmeyecegin için acılman gercekleşmiyor.etkişi sana verilen doza göre degişiyor benimki 3saat kadar sürmüştü ama zaten 3-4 cm den sonra acılman cok hızlı gerceklesiyor.zaten o arada doğurmus oluosun :teytey: önemli olan o 3 cm e kadar gelebilmen

3) benim kızım 3180 gr - 50 cm doğdu çok fazla dikişim yok, ama kaç tane oldugunu doktorum nedense hiç söylemedi, hatta ben ısrarla kaç tane kaç tane deyince o da sen örgü örerken ilmekleri sayarmısın dedi :dance: ama cok fazla değil dedi,zaten önemli olan sayısı degil, nasıl dikiş atıldıgı, zaten dısarıdan hiçbişey belli olmuyor. yerimseniben hihoyyyt

zaten hemen banyo yapabiildim, ilk 3 gün üzerine pek oturamadım hafif yana doğru oturdum, 3. günden sonra hem yürüdüm, hem oturdumm, hatta gelenlere cay bile verdim :içelim: ama tam olark iyileşmesi 1 haftayı buldu. zaten hep sterilize ettim , ilaçlarla, benim hiç bir sorunum olmadı umarım herkesin böyle olur.

var mı baska sorusu olan :lepi: :dance:

öpüyorum hepinizi...( gec cevaplarsam kusura bakmayın)a.s.

cnm haklısın epidural olmasaydı sanırım beceremezdim, cünkü epidurale kadar bile sancın baya oluyor, bi de doğana kadar olan sancı cok daha kötü olur.epidural olmasa normal doğum yapamazdım.annelerimiz gercek birer kahraman bence a.s.

ben de antalyadayım ama benim doktorum ve cevremdekiler epidurali cok öneriyorlar.Allah allah neden öyle dediler acaba CADIARZU

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…