Normal doğum için çatı muayenesi...

semami

Nirvana
Kayıtlı Üye
5 Ocak 2010
358
17
643
İzmir
slm kızlar, çatı muayenesini kaçıncı haftada yapıyorlar. doktorum haftaya yapalım dedi( 36+2de olucaz)
çatı muayenesinin doğumu erken başlatma gibi bir riski yoktur değil mi?
çatı muayenesi atlatmış arkadaşlar görüşlerinizi bekliyorum.

ben acile kaldırıldığımda doktor yaptı 28 yada 29. haftamdaydım 22. haftanda yapılması lazımdı dedi.( buarada hiç zor bişey değil acıda vermiyor korkmanıza gerek yok aynı tedirginliği bende yaşadım ama dr. öyle birşey olsa biz neden muayene edelimki die çıkıştı devlet hastanesi işte.)
benim dr. beni hiç alttan muayene etmedi şimdiye kadarzaten gerekte yok çünkü sezeryan olacağım.

çatı muayanesi benim bildiğim son zaman yani doğum sırassı falan olur ben ilk hamileliğimde ağrım başlayınca olmuştu ve suyumda muayane sırasında patlamıştı

işte o kötü ya. ne kadar karnımızda kalsalar o kadar iyidir...umarım doğumu tetiklemez.

bu cati muayenesi tam olarak nasil bir sey,elini yumruk gibi sokup kontrol ediyor o mu?

bana ilk kez 32. haftada yapıldı
acı vermiyor ama tedirgin oluyorsun

bu cati muayenesi tam olarak nasil bir sey,elini yumruk gibi sokup kontrol ediyor o mu?

hayır öyle birşey mümkün olamaz zaten parmakla muayene ediliyor.biyerde okukmuştum ama bulamamıyorumşimdi ölçüm yapılıyor pelvik uzunluğu ölçüyor ve doğumda bebeği zora sokakcak bir durum var mı ona bakılıyor.

kimi bayanların çatısı geniş, kiminin dar olduğu söyleniyor. bu son haftalardamı belli oluyor acaba? ben birbuçuk aylık hamileyken lekelenmem olmuştu. dr. net görebilmek için alttan ultrasonla baktı. ozaman bana doğumun normal olursa kolay olur demişti. nerden anladı anlamadım..??

bana 38.haftada yapıldı. o ana kadar kendimi bütün hamileliğim boyunca normal doguma hazırlamıstım ama catı muayenesinden sonra sezeryana karar verdim.. bence 40.haftaya kadar yapılmasa günümüzde sezeryan olayı daha az olurdu. gerçi herkes farklı yorumlarda bulunabilir ama benim çatı kontrolüm biraz kötü geçmişti ve doktor işlemini tamamlayamadı bile.

Bende normal doğum istiyorum ama arkadaşım muayene sırasında çok ağlamış acımış dr sezeryanla aldı.Ya çok acır mı?

ben doktoruma normal dogum yapıp yapamayacagım ne zaman bellı olur dedım ama catı muayenesınden hıc soz etmedı aldıgım olcume gore yapabılırsın dedı ne olcumu yaptı bılmıyorum kızlar.Ama hıc alttan muayene olmadım

ben muayeneye gıtmıstım 39.haftamda o gün bakmıştı doktorum be dogumun cok guzel olur demısti o gece doguma gırdım suni sancı dısında her sey cok ıyıydı gercektende kolacana olmustu dogumum

35. haftadayım banada sadece ultrason da bakarak uygun normal doğum için dedi doktorum. vajinal muayene yapmadı... ilerki randevuda bakarmı bilmiyorum

37. haftada yapıldı. iki parmakla bakılıyo. biraz acıyo ama dayanılmayacak gibi değil. sadece kasmamak lazım. benim doktorum catın dar bebeğin cıkarken zorlanabilir ama yapabilirsin demişti. nem çok kolay doğurdum. 7.15 te catala cıktım 7.30 da 3. ıkınmamda bebeğim geldi. Allah herkese kolay doğum nasip etsin.

ben de 37.haftamdayım,henüz olmadı çatı muayenem
bilmiyorum artık doğuma az kalıncamı olcak,bi ara yapılcakmı :)
korkuyo insan doğrusu

ınsan gerılıyor tabı çatı muayenesınde..
ama korkulcak bısey yok..bende korkmustum..bır anlık doktor parmakla bakıyor..
2-3 sanıye suruyor..zatten ultrasondanda bebek buyuklugu normalse, catının genıslıgı uygunsa normal dogum yapabılırsın ..

38+4 teyim. çatı muayenesi oldum sonunda. rahat geçeceğini düşünüp gittim, öyle de oldu. hiç kasmadım hiç te canım yanmadı. saniyelik bi iş zaten ya, hiç kasmayın. perşembe bidaha gidicem açılma var mı die bakıcak. bekliyoruz artık normal doğumu......

hadı hayırlısı..her an gelebılır bebişin dunyaya..olumunekankayizsmile

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…