Normal doğum için çatı muayenesi...

kizlar cati muayenesi nedir?
sadece parmakla mi yokluyolar o mu oluyo?

önce alltan ultrasonla dikkatli şekilde baktı. daha sonra bir elini karnımın üst kısmına bastırırken bir eliyle de alltan muayene etti. zaten çok bastırmıyor. can acıtmadan hallettik.
doktorlar da doğumu tetikleyebilir diye çok zorlamıyorlar zaten.

anladim. benim doktorum her muayenede ustten karnima bastirip alttan eliyle bakiyo zaten.. :çok üzgünüm: berbat bisey..

bnde dün 36+4te çatı muayenesi oldum arkadaşlar..hiçde korkulacak birşey yokmuş..çok kısa sürüyor zaten muayene..herşey rahat olmakta bitiyor.

çatı muayenesi denen şey genelde sezaryene yol yapmak için kullanılan bir yöntem. bariz pelvis darlığı diye adlandırılan bir durum varsa bunu zaten doktor anlar ama bariz pelvis darlığı çok çok seyrek gör
len bir durum. şimdilerde niyeyse 10 anne adayından 7sinin çatısına dar deniyor. çatı dar olmasa, suyun bitti deniyor, o da olmazsa bebek iri deniyor, o da olmazsa yaşın ileri riske atmayalım deniyor, o da olmazsa bebeğin gelişimini tamamladığını söyleyerek 1 hafta önce almayı teklif ediyorlar ama bunlar çoğunlukla YALAN ifadeler. hele de bebein bilmemkaçıncı haftadan sonra gelişimini tamamladığı söylentisi tam bir YALAN. bebek vajinadan çıkmadan gelişimini tamamlamış olmuyor.

kızlar 15gün önce normal doğum yapğmış biri olarak, şunu söyliim çatı muayenesinde bişi yok saniyeler sürüyor; yeter ki kasmayın.

doğumdan hemen önce açılma var mı die en az 3-4 kez muayene ediyorlar, gerekirsa bebek aşağı rahat insin die suyunu patlatıyorlar. o biraz daha acılı oluyor. ama ne zman ki epidurali taktılar ohh hiiç bişey anlamıyosun. istedikleri kadar parmaklasalar da anlamıyosuunn. epidural normal doğum yaptım. çok kolay oldu. kesinlikle tavsiye ediyorum.......

Haftaya 38+5 te çatı muayenesi yapacakmış doktorum.Bugün öyle dedi.Ben korkmuyorum aslında ama.Vajinal muayene daha önceden 3 kez olmuştum.yine de şeyy.. :kedi: Utanıyorum ben galiba.beni bu tedirgin ediyo :kedi: ne bileyim işte..

Benimde henüz öle bi muayenem olmadı..Çatın dar dese bile normal doğumu tercih etmek istiyorum aslında ama gebelik şekerimden dolayı bebeğim biraz kilolu gibi..bakalım pazartesi tekrar kontrolüm var,sonuç ne olacak..

valla kizlar ben her doktor muayenemde "cati muayenesi" oldum..gerci doktorum buna alismam gerektigini söylemisti ama..korkulacak birsey degil bunu söyliyim :)

doktor bas parmak ve orta parmagini sokuyor ve ardindan icinde o iki parmagi ayirarak ( hani zafer isareti vardirya öyle) ölcüm yapiyor..

bende de hamilelik şekeri çıktı
ben de normal doğum istiyorum

kızlar hamilelik şekeriniz varsa bebeğiniz maşallah iri demektir ve çatınız zorsa size ve bebeğe zarar verebilir benim halamın başına gelmişti bebeği 4 kiloydu halamda çok zayıftı çatılarıda darmış zor bi doğum olmuştu bebeklerde bişi yoktu ama halamın sol bacağında hasar kaldı yani tam ve desteksiz yürüyemiyo malesef bende normal doğum istiyorum ama eğer beebeğime yada bana zarar verecek bi durum olacaksa kesinlikle sezeryana razıyım

38. haftamda oldum açıkçası biraz tedirgindim
yok elini yok avcunu sokuyomuş içerde açıp kapıyomuş gibi saçmalıklar anlatmışlardı
ama sadece 2 parmağıyla içerinin uzunluğunu ölçüyor ve acı falan da yok
sakın korkmayın

Minyon tipli bayanlara şart

ilk bebeğimde hiç çatı muayenesi yapılmadı,sadece doğumdan bir gün gittim çatala çık bir durumuna bakalım dedi,tabi ben çok tedirgin oldum çünkü hiç alttan muayene olmamıştım, bir yada 2 parmağıyla bakıyor,bana baktı ve 2cm açılma var doğum başlamış dedi,ertesi gün çağırdı vesuni sancı vererek doğum yaptım.ama doğumum zor oldu ,oğlum 3000gr olmasına ragmen..Allah hepimize kolaylık versin..şimdi 2.ye hamileyim ve bunları okudukça tekrar kasıyorum kendimi tuhafım..

bana da bugün yapıldı acil sancı ile hastaneye gittik 34+6 haftalığım bebişim dönmüş acaba açılma varmı diye bakalım dedi...çook korktum ben ne için gitmiştim neler oluyordu buna hazır değildim ve yapan dr.da acil dr.du yapmasak falan dedim ya gerekli olduğunu söyledi o en başından beri korktuğum koltuğa yattım malesef üzerime örtü örttüler 3 yada 4 parmağını soktu ben çok büyük bi ağrı bekliyorum ya ağlamaya başladım ama o kadar kötü bişi değilmiş şimdi tekrar yapılsa okadar korkmam yani ben bakıcak sanıyorum yüzü bana dönük benimle sohbet ediyordu açılma yokmuş sancılar yalancı sancılarmış,ama yaptırana kadar bayağı ağladımm

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…