Normal doğum isteyenler

ben de epidural normall doğum olsun isityorum var mı aranızda epidural düşünen:104:

Günaydın

bende normal doğum istiyenlerdenim ama bizim bebek duruş itibariyle şuan hiç normal doğuma elverişli görünmüyor dk.30 haftaya kadar doğum pozisyonuna girer dedi ama hayırlısı olsun artık

bende normal dogum isteyenlerdenim.insallah yeniden normal dogum yapmak kismet olur.ilk dogumum suda ve normaldi cokta yolunda gecti.umarim bu seferkide öyle olur..toplamda 2 saatte hersey oldu bitti:nazar:

hayırlı olsun topiğin eftalim.bende normal doğum istiyorum inşallah.
doğum videoları izlerken normal doğumu rahatlıkla izledim ama sezeryanı izleyemedim kestikçe kesiyolar ya...

katılıyorum canım sanaya normal doğumu izlemeye alıştırdım kendimi ama sezaryanı bir türlü izleyemiyorum ürküyorum izlerken bende normal doğum istiyorum ilk doğumum olcak allahın izniyle ama herkes farklı şeylerle ürkütüyor yok vakum kullanırlar yok afedersiniz vajina şekli bozuluyor eşinle problem yaşarsın kafam iyice karıştı 30 haftamızdayız bebişimle

merhabalar

öncelikle inşallah bebeklerinizi hangi doğum çeşidi olursa olsun
sağlıklı bi şekilde kucağınıza almayı nasip etsin

ben 2009 nisan annesiyim
hamileliğim boyunca bende normal doğum istemiştim
herşey son ana kdr normal gözüküyodu
taaakkiiii sancılarım 5 dk.a arayla gelmesiyle hastaneye gidişimize kdr
nst ye girdiğimde bebeğimin kalp atışları 2 kere 0 landığı için
zorunlu sezeryana alındım

o ana kdr ameliyattan korkan ben hemen hiçbişey düşünmeden evet demiştim
normal doğumu bilemem ama bnm sezeryanla doğumum çok iyi geçti
Allah herşeyin hayırlısını versin
ben şimdi bu olay başıma geldiğinden beri sadece herşeyin hayırlısı diyorum

Allah kolay ve sorunsuz doğumlar nasip etsin hepinize

hayırlı olsun cnm topiğin
ben de istiyorum normal doğum her anını yaşayarak inşallah bi sağlık sorunu çıkmadığı sürece
inşallah kolayca bi ıkınmada çıkar bebeişlerimiz

Teşekkür ederim inşaallah dediğin gibi olur amin:)

hayırlı olsun.. inşşalllah ormal dğum yaparız..

Teşekkürler aminn...

cnm topiğin hayırlı olsun
bende normal doğum düşünüyorum.
rabbim bi avazda kurtarsın hepimizi.

Amin inşaallah gerçeketn bir avazda çıkıverir kuzularımız:)

slmlar hanımlarr.
eflalım konun hayırlı olsun.
inşallah hepımız kolay dogumlar yasarız.
bende bı zamandır su senın pozitif dogum hıkayelerıne sardım.lınkı vereyım hanımlarda bır goz atsın..

Hikâyeler « Pozitif Doğum Hikâyeleri

Aleykümselam canım amin inşaallah, iyi yapmışsım linki vermekle ben son hikayelere yaklaştım:)) herkese tavsiye ederim hanımlar hikayeler çok motive edici.

yeni topiğimiz hayırlı olsun..bende normal doğum düşünüyorum..
son anda bir aksilik olmaz da,herşey yolunda gider inş.
Allah inş.bu topik gibi hayırlı,sağlıklı normal doğumlar nasip eder hepimize..

Teşekkür ederim amin inşaallah hayırlı olur doğumlarımız:)

canım topiğin hayırlı olsun canımcımmmm rabbim tek sancıda kurtasın sizleri

Sağol canım benim darısı peşimziden senin başına:)

Bende normal doğum istiyorum.Rabbim , herkesin gönlüne göre ve tek ıkınmada doğurmayı nasip etsin..Normalde izleyemzdim ama Geçen hafta bir cesaret geldi hem normal doğumu hem sezeryan doğumu izledim..ve sezeryan doğum yapanların cesaretlerine hayran kaldım..yazarken bile o sezeryandaki sahneler gözümün önüne geliyor:83:..ay ay ay Rabbim , son dakkaya kadar bir aksilik olmaz ise bana normal doğumu nasip etsin inş.:31: ( AMİN )

Amin ya nasıl izledin ben izleyemem büyük cesaret seninki izlemeyi pek düşünmüyorum yani ben bakamamda öyle kan kesme biçme e nasıl normal doğuracaksın dersen gözüm kapalı artık:)

ay bu başlık süper olmuş yaaaaa bende normal istyrm inş kısmet olrsa...hep birlkte kolayca yaparz inş doğmlarmzı sorunsuzca :46:

Amin canım inşaallah.

normal doğumu bende öneriyorum..belki nisanda doğum yapabilirim normalde 1 mayıs görünüyor..

ilki normaldi bundada normal istiyorum

sezeryan doğuma inanılmaz rahatlık,konforlu diyenlere inanmıyorum ne yazkkı kusura bakmasınlar

bende ilkine hamileyken bir ebe şöyle demişti

hiçbir sorun olmadan sezeryan isteyenlerin ben anneliği hazır olmadığını ve bencil olduğunu düşünüyorum dedi.normal doğumun bebek için faydalarını hiçmi araştırmamışlar acaba,bebeği strese sokmak istemiyorum adı altında aslında sadecekendilerini düşünüyorlar dedi.niahyetinde bir ameliyat ne kadar iyi olabilirki dedi

belki biraz ağır konuştu ama böyle söyledi valla..

Allah isteyen herkese kolay sağlıklı normal doğumlar nasip etsin..

http://www.kadinlarkulubu.com/dogum-oykuleri/409500-ilk-goz-agrimla-kavusma-hikayem.html

buda benim ilk doğumumun hikayesi..belki cesaretlendirir sizide

Ne güzel inşaallah ikincide normal olur hikayeni hemen okuycam bu aralar sürekli güzl doğum hikayeleri okuyurom beni cesaretlendiriyor, açıkcası ebe bencede doğru söylemiş eğer bir problem yoksa keyfi yapılması bencede çok yanlış önce bebeklerimizi düşünmemiz alzım.

cancazım men de deldim.
bende normal doğumu savunan ve isteyenlerdenim.tabiki herşeyin hayırlısıyla en güzel şekilde olmasını isterim.
rabbim kolaylık verir inşaalalh bol bol kuran la bebeğimize yardımcı olursak O'da bize yardımcı olur inşaallah

Hoşgeldin canım tabi ki bende hayırlsıyla Rabbim nasip etsin diye dua ediyorum.

hayırlı olsun topiğin eftalim.bende normal doğum istiyorum inşallah.
doğum videoları izlerken normal doğumu rahatlıkla izledim ama sezeryanı izleyemedim kestikçe kesiyolar ya...

Sağol canım ay sende cesaretlisin ben izleyemem:18:

ben de epidural normall doğum olsun isityorum var mı aranızda epidural düşünen:104:

Aslında ben ilk başta düşünüyordum ama eşim karşı çıktı felç riski var diye aslında her doğum çeşidinde risk var sonra epidurali iyice okuyunca zaten 4 cm açıklık olunca yapılıyormuş o yzüden vazgeçtim o zamana kadar yolu nerdeyse yarılamış oluyoruz.

Günaydın

bende normal doğum istiyenlerdenim ama bizim bebek duruş itibariyle şuan hiç normal doğuma elverişli görünmüyor dk.30 haftaya kadar doğum pozisyonuna girer dedi ama hayırlısı olsun artık

Henüz erken değil mi bebeğin duruşu daha ileriki dönemde değişir doktorun sezeryan taraftarı mı?

bende normal dogum isteyenlerdenim.insallah yeniden normal dogum yapmak kismet olur.ilk dogumum suda ve normaldi cokta yolunda gecti.umarim bu seferkide öyle olur..toplamda 2 saatte hersey oldu bitti:nazar:

İnşaallah ikincide istediğin gibi olur suda doğum yapmışın yurtdışındamı yaşıyorsun?

katılıyorum canım sanaya normal doğumu izlemeye alıştırdım kendimi ama sezaryanı bir türlü izleyemiyorum ürküyorum izlerken bende normal doğum istiyorum ilk doğumum olcak allahın izniyle ama herkes farklı şeylerle ürkütüyor yok vakum kullanırlar yok afedersiniz vajina şekli bozuluyor eşinle problem yaşarsın kafam iyice karıştı 30 haftamızdayız bebişimle

Bence herkesi dinlemeyi bırak bir kere kesinlikle normal doğum istiyorsan başkalarının kötü anılarını dinleme ben dinlemiyorum ve okumuyorum konuşmak isteyeni susturuyorum şimdi daha pozitif düşünüyorum benim ablamda vakumla yaptı ama yine normal düşünüyor ayrıca vajinanın şekline hiçbirşey olmuyor olsa benim annem olurdu 6 tane doğurdu:9: sezeryanda da bir sürü negatif durum var eğer bir problem yoksa bebeğimiz için doğal olan en güzeli:)

merhabalar

öncelikle inşallah bebeklerinizi hangi doğum çeşidi olursa olsun
sağlıklı bi şekilde kucağınıza almayı nasip etsin

ben 2009 nisan annesiyim
hamileliğim boyunca bende normal doğum istemiştim
herşey son ana kdr normal gözüküyodu
taaakkiiii sancılarım 5 dk.a arayla gelmesiyle hastaneye gidişimize kdr
nst ye girdiğimde bebeğimin kalp atışları 2 kere 0 landığı için
zorunlu sezeryana alındım

o ana kdr ameliyattan korkan ben hemen hiçbişey düşünmeden evet demiştim
normal doğumu bilemem ama bnm sezeryanla doğumum çok iyi geçti
Allah herşeyin hayırlısını versin
ben şimdi bu olay başıma geldiğinden beri sadece herşeyin hayırlısı diyorum

Allah kolay ve sorunsuz doğumlar nasip etsin hepinize

Çok haklısın ben normal doğumu çok istiyorum ama hep Rabbim hayırlısıysa nasip et bebeğim içinde benim içinde hayırlısı neyse o olsun diyorum tabiki son anda aksilik çıkabilir o durumda yapabilecek hiçbirşey yok akışına bırakmak en doğrusu o vakitte.

evet canim ben yurtdisinda isvicrede yasiyorum.ilk yarim saat yataktaydim sonra belden igne istedim ama bebegin basi saclari görünüyodu baya bir acilmisti o yüzden igne yapilamadi hersey cabuk gelisti bide suyu deneyelim belki daha rahat edersin demisti ebe.deneyince gercekten daha iyi geldi insallah simdi direk suda istiycem en azindan ben hastaneye gidene kadar küveti doldurmalari hazir olur.insallah hepimiz bir nefeste kurtulur saglilica kucagimiza aliriz yavrularimizi..

evet canim ben yurtdisinda isvicrede yasiyorum.ilk yarim saat yataktaydim sonra belden igne istedim ama bebegin basi saclari görünüyodu baya bir acilmisti o yüzden igne yapilamadi hersey cabuk gelisti bide suyu deneyelim belki daha rahat edersin demisti ebe.deneyince gercekten daha iyi geldi insallah simdi direk suda istiycem en azindan ben hastaneye gidene kadar küveti doldurmalari hazir olur.insallah hepimiz bir nefeste kurtulur saglilica kucagimiza aliriz yavrularimizi..

Canım inşaallah istediğin gibi olur anladığım kadarıyla kolay olmuş ilki ikincide öyle olur umarım darısı başımıza:)

bende normal doğum istiyorum...epidural istiyodum ve kesinlikle diyodum..taki belden aşşağısı uyuştuğu için sancıları tam hissetmediğin için ıkınma isteğin gelmiyomuş..öyle oluncada zamana gelen bebişi ordan çıkarmak için 2 hemşirenin anne karnına abanması durumunu öğrenene kadar...ki o çok sıkıcı ve psikolojiyi etkileyen bişeymiş.. normal istiyorum... ağrısıyla sancısıyla inş..

Bende suda doğum çok yapmak isterdim ama burada fiyatları epey pahalı olarak duymuştum..hatta bi çılgınlık yapıp küveti doldurup mu doğursam :1::1:
bende normal doğum istiyorum...epidural istiyodum ve kesinlikle diyodum..taki belden aşşağısı uyuştuğu için sancıları tam hissetmediğin için ıkınma isteğin gelmiyomuş..öyle oluncada zamana gelen bebişi ordan çıkarmak için 2 hemşirenin anne karnına abanması durumunu öğrenene kadar...ki o çok sıkıcı ve psikolojiyi etkileyen bişeymiş.. normal istiyorum... ağrısıyla sancısıyla inş..
birkaç kiçi doğumu böyle sıkıntılı geçirip ağdalı ağdalı da anlatmıyorlar mı?insan nolursa olsun etkileniyor..bizim bi akrabamız geçen sene epiduralle doğum yaptı o kadar gzl geçmişki doğumu birdaha hamile kalsam kesin yine epidural yapacağım diyor..

Canım bence doğumla ilgili kimsenin kötü tecrübesini dinleme ben dinlemiyorum kesinlikle doğum korkumdan bu sebepten kurtuldum her doğum çeşidinin zorluğu var yok karnına bastırıyormuş falan bu normal epiduralsizde de olabilir Allah sorunsuz nasip etsin doğumu ama araştırmak lazım bizimde çabalamamız lazım doğum anında neler yapıcaz nelerle karşılaşıcaz bu başlığı ondan açtım bilgilerimizi paylaşalım ama iç karartıcı olanları değil:)

Bende suda doğum çok yapmak isterdim ama burada fiyatları epey pahalı olarak duymuştum..hatta bi çılgınlık yapıp küveti doldurup mu doğursam :1::1:

birkaç kiçi doğumu böyle sıkıntılı geçirip ağdalı ağdalı da anlatmıyorlar mı?insan nolursa olsun etkileniyor..bizim bi akrabamız geçen sene epiduralle doğum yaptı o kadar gzl geçmişki doğumu birdaha hamile kalsam kesin yine epidural yapacağım diyor..

Canım sana kesinlikle katılıyorum böyle ay ben şöyle zor doğum yaptım diye anlatmaya başlamıyorlarmı gıcık oluyorum ama ben artık konuşturmuyorum onları düşüncesizlik ediyorlarsa ben niye onları düşüneyim herkesin doğumu kendine olumsuz bişey dinlemek istemiyorum diyorum bak benim iki ablamda beş gün arayla doğurdular sıkıntıları oldu ama buraya yazmıycam ablamın biri çok olumlu değil ama diğeri beni motive edici konuşuyor halbuki biliyorum sıkntısını ama benim moralimi yüksek tutmaya çalışması çok hoşuma gidiyor anlayışsız insanları dinlememek lazım.

DOĞUM EVRELERİ

Gebelik boyunca kapalı olan rahim ağzının bebeğin doğabilmesi için kasılmaların yardımıyla tam açılmasına (10 cm) kadar geçen süredir. Bu evre doğumun en uzun evresidir (yaklaşık 8-10 saat). Ancak gebe kadının sancılarını fark etmesinden çok önce kasılmalar başladığından ve bazı gebelerin ağrı eşiği yüksek olduğundan, gebe sancısını fark ettiğinde bu evrenin bile sürmesini geçirmiş olur. Bu dönem pasif ve aktif dönem olarak ikiye ayrılır.

a.Pasif dönem: Doğumun ve birinci evrenin en uzun süren dönemdir. Bu dönemde ağrılar seyrek ve daha hafiftir. Bu dönem ilk doğumu olan gebelerde daha uzun sürer. Birkaç saatten bir iki güne kadar sürebilir. Bu dönemde eğer başka bir belirti yoksa hastaneye gitmek gereksizdir.

b.Aktif dönem: Rahim ağzı yaklaşık 3 cm açıklığa ulaştıktan sonra başlayan dönemdir. Bu dönemi kadın, ağrılarının sıklaşmaya ve şiddetinin artmaya başlamasıyla fark eder. Bu dönemde ağrılar yaklaşık 5 dakikada bir gelmeye başladıktan sonra hastaneye gidilmelidir. Ancak bu dönemde suyun fazla gelmesi, ne olursa olsun kanamanın olması ya da normal olmayan herhangi bir durum fark edildiğinde ağrıların sıklığına bakılmaksızın hemen hastaneye gidilmelidir.

Birinci evrenin sonuna doğru yani rahim ağzı 8-9 cm açıldığında sancılarla birlikte gebe kadın ıkınma da hisseder. Eğer doğumu yaptıracak hekim izin verirse kadın ıkınabilir. Vaktinden önce ıkınma doğumu uzatabilir.

DOĞUMUN 2.EVRESİ VE IKINMA TEKNİĞİ

Rahim ağzının tam açılmasından bebeğin doğumuna kadar geçen süredir. Bu süre yarım ile iki saat arasındadır. Bu dönemde kadının kuvvetle ıkınması süreyi kısaltır. Ikınma, tekniğe uygun olursa etkilidir. Aksi halde sadece annenin yorulmasına neden olur. doğumun bu dönemi annenin aktif olarak doğuma katıldığı bir dönemdir.
Ikınma Tekniği: Ikıntılı ağrılarda ağrının en güçlü olduğu sırada gebe kadının derin bir nefes alarak bu havayı dışarı vermeden ağzını kapatarak kuvvetle ıkınır. Ikınırken kalça ve bel "C" pozisyonunda, çeneyi göğse dayayarak tüm gücüyle makatına doğru ıkınarak bebeği iter. Ikınma ağrı boyunca devam etmeli, ağrı geçince ıkınmamalı ve gevşemelidir. Bebeğin başı doğarken gebeye ıkınmaması söylenir, ancak ıkınma hissi devam etmektedir. Ikınmayı önlemek için ağız açılarak kuvvetli bir şekilde kısa nefesler alıp verilir.

Bebeğin başı doğduğunda doktor rahat nefes alabilmesi için bebeğin ağzını ve burnunu siler. Bebek başı doğduğunda yüzü yere doğrudur. Omuzların doğabilmesi için başını annenin sağ ya da sol bacağına doğru çevirir.

Bu dönüşten sonra doktor bebeğin başından tutup hafifçe çekerek bir omzunu, sonra diğer omzunu çıkarır ve vücudunun doğmasını sağlar. Bebekler normalde doğar doğmaz nefes almaya ve ağlamaya başlarlar. Bebek doğduktan sonra 2-3 cm'lik mesafeden göbek klempi takılır, göbek kesilir ve eğer uygunsa emzirmesi için anneye verilir. Emzirme sırasında salgılanan hormonlar nedeniyle plasentanın ayrılması da sağlanabilir. Bebeğe ve anneye kimlik tesbiti için kol bantları takılır, bebeğin ayak izi alınır. Bu esnada annelerde üşüme ve titreme olabilir, bu durum normaldir, birkaç dakika içinde geçer.

DOĞUMUN 3. EVRESİ

Bebeğin doğmasından sonra plasentanın doğmasına kadar geçen süredir (30 ile 45 dakika). Plasenta çıktıktan sonra tam olup olmadığı kontrol edilir. Rahim içinde plasenta parçası kalırsa kanama ve enfeksiyona sebep olur. Kesi yapılmışsa dikişi yapılır. Genellikle anneler bu evrede büyük bir rahatlık, mutluluk ve yorgunluk hissederler. Daha sonra annenin temizliği ve kanama kontrolü yapılır ve odasına çıkarılır. İlk birkaç saat kanama kontrolü, tansiyonu, nabzı ve diğer bulgularına bakılır. Bu esnada doğumhanede bebeğini emzirememişse odasında bebeğini sevebilir ve emzirebilir.

Benim iki oğlum var. İkisi de normal doğumla oldu. Bol bol yürüyüş, hareket işinizi kolaylaştırır. Allah tüm hamileleri kurtarsın.

Bi de bana annem hep şöyle derdi: Yağdı yağmur çaktı şimşek. Bebeğini kucağına alınca herşeyi unutuyor insan. Ben de çok kızıyorum her ortamda nasıl zor doğum yaptığını anlatanlara. Hepsi bir değilki. 2. bebeğimi nasıl doğurduğumu bile anlamadım. O kadar kolay doğdu yani. 10 günlük bebeğim varken ev bile taşıdım. O kadar iyiydim yani. Umarım sizinkiler de böyle olur.

Back
X