Normal Doğum İsteyip Sezeryan olmak zorunda kalanlar...

hiç sanmıyorum canım ben kordon dolanmasını doğuma 2 hafta kala duyduğumda çok korktum ve dr.um bana merak etme boynuna 3 tur kordon dolanan bebekler var normal doğan hiçbişey olmaz demişti amakalp atışını etkilediği için bizlerde mecbur kaldık.benimki birde hem boynuna hem kolaltından omzuna dolamıştı oda doğumda ortaya çıktı:))

bende 40 haftamda normal isterken sezaryan olanlardanım catım ne dar nede genış oldugundan doktorum normal dogumu denıyelım dedı bende normal istıyordum zaten sabah 7 den aksam 3 bucuga kadar sunı sancı verıldı ama acılmam 3 santımde kalmıstı muane esnasında suyumda patlamıstı ve doktorum gelıp bebegın kalp atıslarının yavaşladıgını ve bebgın dogum kanalına sıkııgını söyleyınce cok korkmuştum bebegımı 3 3bucuk beklerken 3 700 dogdu bebegımı görunce dedımkı ıyıkıde sezeryan olmus cunku ben bunu normal doguramazdım:) ama sımdıkı aklım olsaydı sezeryanı secer 8saat boşuna beklemezdım :(

bende 40 haftamda normal isterken sezaryan olanlardanım catım ne dar nede genış oldugundan doktorum normal dogumu denıyelım dedı bende normal istıyordum zaten sabah 7 den aksam 3 bucuga kadar sunı sancı verıldı ama acılmam 3 santımde kalmıstı muane esnasında suyumda patlamıstı ve doktorum gelıp bebegın kalp atıslarının yavaşladıgını ve bebgın dogum kanalına sıkııgını söyleyınce cok korkmuştum bebegımı 3 3bucuk beklerken 3 700 dogdu bebegımı görunce dedımkı ıyıkıde sezeryan olmus cunku ben bunu normal doguramazdım:) ama sımdıkı aklım olsaydı sezeryanı secer 8saat boşuna beklemezdım :(

Haklısın canım ama ben doğru düzgün doğum sancısı çekmedim. Tamam doğumdan sonra yaşanan sezeryan acısıda var ama sanki birşeyler eksik gibi geliyor bana hala.. Aklıma takılı kaldı o yüzden. Uyuyup uyandım bebeğimi kucağıma verdiler ne olduğunu anlayamadım yani.. Aynı şekilde hastaneyede laylaylom gittim. Garip geliyor yani... Ben doğurdum derken bir duraksıyorum. Sanki sezeryan doğum değilmiş gibi...

Arkadaşlar normal doğum isteyipte mecburen sezeryan olan kaç kişi var merak ettim. Kaçıncı haftada ve neden sezeryan olmak zorunda kaldık ? Ben normal doğumu çok istemiştim ama bebeğim 40 hafta dolup gelmeyince önce suni sancı verdiler. Bebişin kalp atışları zayıflayıncada acil sezeryana aldılar.Boynuna kordan dolamış ondan zayıflamış kalp atışları. Şimdi acaba bekleseydim normal yapabilirmiydim diye düşünüyorum. Tamam geçmiş geçmişte kaldı biliyorum ama acaba diyorum doktorlarında böylesi mi kolaylarına geliyor? Birde 40-41 hafta bitipte normal doğuran varmı çevrenizde. Bİzden geçtide en azından belki bizden sonrakilere faydası olur...

kontrollerimde hep normal doğum istedim doğum anına kadar ama 5 saat bekledim ben doğum hanede açılmam fazla olmadı benim daha fazla bekletmedi doktorum sezeryane aldı 6 cm le normal doğum olmuyormuş zaten en az 9 olması gerekiyormuş zaten doğum yaptıktan sonra oğlum kilolu idi herkez bunu zaten doğuramazdın dedi bana maşallahı vardı yani 2 aylık bebek gibiydi herkez çok şaşırdı yani...

Bende 40. haftamda sezaryan oldum. Herşey gayet normeldi son kontrolüme gideceğim günün 1 gün öncesinde sabah hiç bir sancı olmadan bütün suyum boşalmıştı ve hiç bir açılma yoktu. Dr. suni sancı verip bekleye biliriz dedi ama kuzum hem kakasını yapmıştı hemde kalp atışları düzensizleşmişti. Risk almamak adına sezeryanı kabul ettim. Ama hep hayalini kurduğum doğum sonrasında bebeğimi kollarıma ama şansına veda ettim:(
Doğum sonrası iyki sezeryan olmuşum dedim. Çünkü kızım 4,300 doğmuştu. Ama Allah izin verirde 2. kez hamilelik yaşarsam normal düşünüyorum. 3-4 sene sonrasında fazla risk taşımıyormuş.

Benim eltim 10 gün önce 3. doğumunu normal olarak yaptı. Ve 41. haftasının sonundaydı. Yani eğer bebekde bir problem yoksa dr. bekliye biliyor.

Bende 40. haftamda sezaryan oldum. Herşey gayet normeldi son kontrolüme gideceğim günün 1 gün öncesinde sabah hiç bir sancı olmadan bütün suyum boşalmıştı ve hiç bir açılma yoktu. Dr. suni sancı verip bekleye biliriz dedi ama kuzum hem kakasını yapmıştı hemde kalp atışları düzensizleşmişti. Risk almamak adına sezeryanı kabul ettim. Ama hep hayalini kurduğum doğum sonrasında bebeğimi kollarıma ama şansına veda ettim:(
Doğum sonrası iyki sezeryan olmuşum dedim. Çünkü kızım 4,300 doğmuştu. Ama Allah izin verirde 2. kez hamilelik yaşarsam normal düşünüyorum. 3-4 sene sonrasında fazla risk taşımıyormuş.

Benim eltim 10 gün önce 3. doğumunu normal olarak yaptı. Ve 41. haftasının sonundaydı. Yani eğer bebekde bir problem yoksa dr. bekliye biliyor.

Merhaba arkadaslar..
bende araniza yeni katildim..ilk bebegim sezeryanlaydi ve bende kesinlikle hep normal dogum yanlisiydim..ama ne olduysa son 2 gunde oldu..doktorum 37+4 de sezeryana karar verdi..nedeni iri bebek ve ilk dogumum olmasiymis..ve ben bayagi bir aglamistim..ama kesinlikle ikinci kez ha,ile kalirsam kesinlikle normal dogum yapmak istiyorum kartalsevil arkadasim gibi..sen bu konuda arastirma yaptinmi arkadasim yani bu mumkun mu? benim gibi dusunen biri olmasina cok sevindim..cunku kime sorsam birinci sezeryansa hep sezeryan deniliyor..sirf bu yuzden hamile bile kalmak istemiyorum..

Çook uzun bir alıntı oldu ama cevap yazmadan edemiyorum...

Arkadaşlar normal doğum isteyipte mecburen sezeryan olan kaç kişi var merak ettim. Kaçıncı haftada ve neden sezeryan olmak zorunda kaldık ? Ben normal doğumu çok istemiştim ama bebeğim 40 hafta dolup gelmeyince önce suni sancı verdiler. Bebişin kalp atışları zayıflayıncada acil sezeryana aldılar.Boynuna kordan dolamış ondan zayıflamış kalp atışları. Şimdi acaba bekleseydim normal yapabilirmiydim diye düşünüyorum. Tamam geçmiş geçmişte kaldı biliyorum ama acaba diyorum doktorlarında böylesi mi kolaylarına geliyor? Birde 40-41 hafta bitipte normal doğuran varmı çevrenizde. Bİzden geçtide en azından belki bizden sonrakilere faydası olur...

ben de normal doğum isteyip hatta hamileliği boyunca ve doğumdan sonra geçen süreçte sürekli sezaryenin olumsuzluklarını araştıran biri olarak gerçekten de çok büyük bir hayal kırıklığı yaşadım. hatta çok direndim, çok doktor değiştirdim, 20saat sancı çektim ve buna rağmen kandırıldım... ki kandırılabileceğimi biliyordum ama yine de öyle ustalar ki kandırmada, artık fiziksel olarak da onlarla mücadele edemeyecek şekilde yorulmuştum ve maalesef çok sıkıntılı bir halde sezaryene girdim...

sunni sancı teklif ettiler, istemeyince hastaneye yatışımı yapmayı reddettiler bir özel hastanede dolayısıyla sancı çekerken hastaneden hastaneye gittim... çünkü biliyordum ki sunni sancı çoğunlukla sezaryene giden yolun başlangıcı...

ayrıca bebeğe de zararları var... araştırmak lazım tabi... siz de araştırabilirsiniz...

benim doğum hikayemin aynısı. 41. haftada bebeğin suyu az zaten beklemeye gerek yok dedi doktor. suni sancı mı sezeryan mı sen karar ver dedi. ben de çok istiyordum normal doğum yapmayı suni sancıyı tercih ettim. bebeğin kalp atışları zayıflayınca acil sezeryana alındım ve ameliyat sonrasında doktor boynuna kordon dolanmış dedi. daha sonradan öğrendim ki açılma başlamadan verilen suni sancı sebep oluyormuş bu duruma. benim de aklmda bir soru işaretidir bu keşke sancımın gelmesini beklesemiydim diye?

bir sunni sancı ve sezaryen vakası daha...

Hayırlısı ile kucağına almışsın canım ya..

Neden düşünüyorsun ki hala:)?

Zaten dediğin gibi sezeryana mecbur kalmış doktorlar, o durumda başka ne yapılabilirdi ki?

Ayrıca tabii ki herşeyin normali güzel ama sezeryan da dünyanın sonu değil..

Ben ilk çocuğumu sezeryan ile dünyaya getirdim, kısmte olursa 2. de sezeryan olacak..Bence hiç mahsuru yok..

Hayırlı ömürleri olsun çocuğunun..

sizce mahsuru yok demek :) tabi sezaryenin bebeğe ne gibi zararları olduğunu bilmediğiniz için bu cümleyi sarfedebiliyorsunuz. çok yazdım çok... bebekte şeker astım ve kanser hastalıklarına yakalanma oranının artması sezaryenin bir sonucudur. ciğerindeki suyu bebek tam olarak atamaz sezaryende... hayata dezavantajlı başlar sağlık anlamında... hem de planlı sezaryense kat be kat daha kötüdür durum... bebeğin karnınızda doğum anına gelene kadar gelişmeye hakkı vardır ve siz planlı sezaryen yaparak bu hakkı bebeğin elinden almış olursunuz, anne karnında kalınan 1 dakikanın bile büyük önemi var...

bende normal istiyordum ama yapılan çatı muayenesinde çatımın çok dar ve kanalın çok düşük olduğu anlaşıldı doktorum normal doğum taraftarı bi doktordu ama bebeğini sıkıntıya sokabiliriz dedi sezeryan doğum yaptım

zaten son yıllarda kim hamileyse çatısı dar, bebeği iri, ya da suyu azalmış, ya da bebeğin kalp atışı zayıflamış çünkü sunni sancı vermişler... peki normal doğum taraftarı olan doktorunuz sezaryen için randevu verdi mi size? öyleyse kusura bakmayın ama normal doğum taraftarıyım diyerek sizi kandırmış! acı ama gerçek!

bende doğumdan çok korkmama rağmen yine de normal doğum olsun istiyordum ama olmadı,hastaneye gittiğimde açıklığım 4cm olmuştu ve hiç anlamamıştım bile biraz daha bekleyip dr tekrar muayne ettiğinde açıklığın 6 cm olmuş deyip erkenden suyumu patlatınca bebek gözle görülür bi şekilde resmen göğsüme kadar çıktı ve kalp atışları dinlenmeye başlandı herşey normaldi ama bebek bi türlü aşağıya inmedi,bu şekilde susuz bebek o kadar duramaz deyip dr hemen sezeryana aldı,dr biraz acele etti yani suyumu patlatmayıp bekleseydik kendi sancımla çok kolay bi şekilde doğuracağımı düşünüyordum hemde 6 cm olmuşkken ama hayırlısı böyleymiş öyle oldu..

suyu patlatması illa gerekiyorsa, o anda karnınızın 2 yanından birilerinin bebeği tutması gerekirdi ki, üste çıkmasıniş etiğine sahip birine denk gelmek gerçekten zor, bilakis kanala o çekim kuvvetiyle girsin... malesef ehil olmayan ellere düşmüşsünüz.

bende normal doğumu çok istiyorum ve zorunlu sezeryan olmaktan çok korkuyorum
inşallah normal olarak bebeğimi dünyaya qetiririmm:Saruboceq:

çabalamanız gerekebilir, pes etmeyin, gerekirse 3-5 doktor değişmeyi bile göze alın. sezaryenci doktor sayısı o kadar çok ki, iş ahlakına sahip bir doktor bulmak sandığınız kadar kolay olmayabilir.

ben de ilk bebeğimi normal doğum yapmıştım.şimdi ise kızım bir türlü gelmiyo...40+4 olduk bugün.haftaya suni sancı deniycez dedi doktor.benim de en büyük korkum suni sancıyı çekip sonra sezaryan olmak............

sonuç ne oldu? normalde 42. haftaya kadar bekleyen doktorlar vardı ama ?

Canım inşallah hayırlısıyla alırsın bebeğini kucağına. İnşallah sezeryan olmak zorunda kalmazsın. Ama konu senin ve bebeğinin sağlığı olduğunda başka çare yok maalesef. Ayrıca sezeryan korkulacak bişe değilmiş. Benimde ameliyat korkum vardı hep ama iş zorunluluğa gelince ve bebeğin sağlığı söz konusu olunca korku morku kalmıyor. Sen bol bol dua et sağlıkla gelsin bebeğin inşallah...

Sezaryen bir ameliyat, her gün binlerce kişi ameliyat oluyor ama korkulacak birşeyden daha da öte bebekler için gerçekten tehlikeli bir operasyon. niçin hep kendi açınızdan bakıyorsunuz? elbette anne bir şekilde toparlanacaktır, gerçi epidural sebebiyle beyin kanaması geçiren anneler yok değil... ama bebek açısından niye olaya bakmıyorsunuz? bebek de sezaryeni sizinle birlikte yaşıyor, aniden oksijenli ortama çıkıyor ve ciğerleri ne hale geliyor düşünen yok.

aynen bende çok korkuyorum sezeryandan resmen ameliyat oluyosun çok korkunç geliyo bana. allah normal doğum nasip etsin... şimdi doktarların kolayına geliyo sezeryan kimi duyduysan sezeryan yapıyo. doktorlar uğraşmakmı istemiyo nedir anlamadım gitti.....

ne midir? beklememek, işlerini yarım saatte halletmek, gecenin bir yarısı kalkıp doğuma gitmemek, onun yerine cumartesi sabah 10 a randevu verip paşa paşa planlı sezaryene gitmek, kimi zaman daha çok para almak, uğraşmamak, bebeğin ve annenin doğum sürecine saygı göstermemek, kolaycılığa kaçmak, cehalet, bilgi eksikliği, hasbelkader tıp diplomasına sahip olmak ama vicdan nedir bilememek, literatürü takip etmemek... daha ne olsun?

Canım o kadar korkulacak bir yanı yok. Evet ameliyat oluyorsun ama sonuçta bu da bir doğum sayılır. Normal doğumda başta çektiğin ağrı ve sancıyı sezeryanda sonradan çekiyorsun. Kolay değil anne olmak. Allah isteyen herkese normal doğum nasip etsin en hayırlısından. Bende hep doktor kolayını seçti ondan mı sezeryan oldum diye düşünüyorum. Ama normal olsa belki daha kötü olurdu belki bebeği kaybederdim die avunuyorum işte.Allah korusun herkesin yavrusunu.

sezaryen bir kurtarma operasyonudur. Ben doktorunuzun kolayını seçtiğine inanıyorum maalesef :(

evet kızlar ya çoğumuzun kaderi hikayesi aynıymış yada dr.larımızın hikyeleri aynıymış...:))
bende kontrole gittim su azlmış kordon dolanmış kalp atışı yavaş nedenleriyle hastaneye yollanıp önce suni sancı alıp sonra bebek riskte hadi sezeryana....gurubundanım

işte böyle bir grup oluştu... son zamanlarda pek çok kişide hep aynı teşhislerin olması sanırım durumu gayet net açıklıyor.

Ben en çok şunu merak ediyorum ; Mesela normal doğumda bebek boynuna kordon dolanmış olarak doğabiliyor. Acaba diyorum suni sancı değilde normal doğum sancısı gelseydi aynı durum olup bebeğin kalp atışları düşermiydi?
Bu topic i o yüzden açtım zaten. Çünkü Doğumdan bir gün önce ailecek pikniğe gittik. Orda bir kadın doğum uzmanı bayanla tanıştık yaşı bayaca vardı. Bana sordu falan kaç haftalık die. Dedim 40 hafta doldu yarım suni sancı ile doğumu başlatacaklar. Bana direk sen sezeryana gidersin dedi .Bir sıkıntı vardır yoksa bebek gelirdi dedi.O zaman moralim bozulmuştu kadını dinlemek bile istemedim. Şimdi düşünüyorum nasıl bu kadar emin konuştu die... Her kordon dolanan bebek sezeryanla doğmuyor. Normal doğanlarda var. Zaten çok nadir olarak görebilirlermiş bebeğe kordon dolandığını ultrasonda. Zaten sezeryana almadan DR um bana bebek boynuna kordon dolamış olabilir ya da kakasını yapmış olabilir dedi. Yani kesin bişe söylemedi.
Yani acaba bebek kordon dolandığı için mi normal gelmedi. ?

öncelikle doğal sancı sizin kaldırabileceğiniz ve bebeğin de kaldırabileceği bir sancıdır. o sancı bebeğe masaj yapar ama usturuplu bir şekilde, sunni sancı aldığınızda adı üstünde sunnidir, sizi kaldırabileceğinizden fazla yorar, bebeğe de usturuplu bir şekilde masaj yapmaz. herşeyin hızlanmasına, herşeyin aniden yaşanmasına sebep olabilir, e örneklerde de görüldüğü üzere, çoğu durumda sunni sancı sezaryene gdien yolun taşlarını döşüyor..

piknikteki doktorun da yaşı epey olmalı evet.. çünkü artık çalışmalar "10. ay gebeliği" diye adlandırılan bir sürecin normal olduğunu söylüyor. 42. hafta hatta belki bazı durumlarda daha sonrasına kadar beklenebiliyor. O hanım maalesef bilmeden konuşmuş ve gereksiz yere moralinizi bozmuş. bebeğin geleceği zamana saygı duymak lazım.

boşuna beklememişsiniz, en azından 8 saat boyunca normal sancı çektiyseniz eğer normal sancı çektiğiniz süre boyunca bebeğin doğum anına hazırlanmasına yardımcı olmuşsunuz. ama sunni sancıysa çektiğiniz aynı şeyi söyleyemeyebiliriz.

Haklısın canım ama ben doğru düzgün doğum sancısı çekmedim. Tamam doğumdan sonra yaşanan sezeryan acısıda var ama sanki birşeyler eksik gibi geliyor bana hala.. Aklıma takılı kaldı o yüzden. Uyuyup uyandım bebeğimi kucağıma verdiler ne olduğunu anlayamadım yani.. Aynı şekilde hastaneyede laylaylom gittim. Garip geliyor yani... Ben doğurdum derken bir duraksıyorum. Sanki sezeryan doğum değilmiş gibi...

doğum değil zaten, kurtarma operasyonu... birşeyler eksik evet.. hissiyatınız doğru bu konuda... hep de eksik kalacak içimizde...

evet SSVD (sezaryen sonrası vajinal doğum) yapmak mümkün.

Merhaba arkadaslar..
bende araniza yeni katildim..ilk bebegim sezeryanlaydi ve bende kesinlikle hep normal dogum yanlisiydim..ama ne olduysa son 2 gunde oldu..doktorum 37+4 de sezeryana karar verdi..nedeni iri bebek ve ilk dogumum olmasiymis..ve ben bayagi bir aglamistim..ama kesinlikle ikinci kez ha,ile kalirsam kesinlikle normal dogum yapmak istiyorum kartalsevil arkadasim gibi..sen bu konuda arastirma yaptinmi arkadasim yani bu mumkun mu? benim gibi dusunen biri olmasina cok sevindim..cunku kime sorsam birinci sezeryansa hep sezeryan deniliyor..sirf bu yuzden hamile bile kalmak istemiyorum..

mümkün arkadaşım... google a ssvd yaz araştır... peki doktorunuz 37+4 te karar verdi ne zaman aldı bebeği? bekledi mi sonuna kadar yoksa randevu mu verdi?

inanın ki bana gereksiz yere sezaryen yapan doktorlar zulüm etmektedirler ve zalimdirler.

Arkadaşlar link yazamıyorum sistem izin vermiyor ama

Kadınlar Kulübü, Kadın, Kadınca > Kadın & Çocuk Sağlığı > Gebelik > Doğuma Hazırlık
Normal doğum yapan arkadaşlar cevaplarınıza ihtiyacım var

başlığında en son mesajlarda sofia isimli benim gibi araştıran bir arkadaşımız çok önemli bilgiler vermiş, kendisine saygısızlık olmasın diye yazdıklarını buraya kopyalauyıp yapıştırmıyorum. çünkü epey emek sarfetmiş yazarken, lütfen o topiğe girin ve yazdıklarını okuyun sofia'nın... çok önemli!

valla ben kandırıldığımı düşünmüyorum çünkü doktorum normalde normal doğum yaptıran bi doktor çok nadir sezeryan yapıyor mecbur olunan durumlarda ve hasta ister ısrar ederse yapıyo tabiki çokkandırılan var ama benim çatı muayenemde çok zor geçmişti zaten

valla ben kandırıldığımı düşünmüyorum çünkü doktorum normalde normal doğum yaptıran bi doktor çok nadir sezeryan yapıyor mecbur olunan durumlarda ve hasta ister ısrar ederse yapıyo tabiki çokkandırılan var ama benim çatı muayenemde çok zor geçmişti zaten

cnm mrb doktorun kimdi acaba öğrenebilirmiyim.a.s.

kızlar bu arada sezeryan sonrası normal doğum bende duydum.geçenerde tv de bir doktor söy.izmirde bir bayan yapmış gayet iyi.ayrıca başka bir forumda okudum.5 yıl aradan sonra 2.çocuğunu normal doğumla dünyaya getirmiş oda iyiyiş.ama kızlar bunun için işinin ehli doktorlar olması lazım iyi araştırılmalı.birde kuzenimim eşini annesi 38 yıl önce sezeryanla dünyaya getirmiş ardından gelen 2 çocuk normal doğumla.38 yıl öncesinin teknolojisiyle olabiliyor fakat günümüzde olamıyor ilginçç..

mamagoz isimli arkadş çok hırslı bir şekilde cevap vermiş herkese fakat bence 5 parmağın 5 i de bir değil ; lütfen bütün dr ları aynı kefeye koymayalım.mecbura kalmayınca normal için direnen çok doktor var.sezeyanı da bu kadar vahim bir durum haline getirmeyelim lütfen...o kadar da uzun boylu değil.bebeğin sağlığı için yapılıyorsa hele...
nasılki hamile kadına normalde ilaç verilmezken bebeğin ve annenin tehlikesi ilaçtan daha fazla olacaksa tedaviye başlıyorlarsa sezeryan da böyle bir durumdur. dramatize etmeyelim lütfen...
saygılarımla...

sizinkini bilemeyiz tabi. geneldeki duruma dikkat çekiyoruz. sizin durumunuz başka olabilir.

kızlar bu arada sezeryan sonrası normal doğum bende duydum.geçenerde tv de bir doktor söy.izmirde bir bayan yapmış gayet iyi.ayrıca başka bir forumda okudum.5 yıl aradan sonra 2.çocuğunu normal doğumla dünyaya getirmiş oda iyiyiş.ama kızlar bunun için işinin ehli doktorlar olması lazım iyi araştırılmalı.birde kuzenimim eşini annesi 38 yıl önce sezeryanla dünyaya getirmiş ardından gelen 2 çocuk normal doğumla.38 yıl öncesinin teknolojisiyle olabiliyor fakat günümüzde olamıyor ilginçç..

aynı şekilde 30 yıl önce 2. çocuğunu normal olarak dünyaya getiren bir teyzemiz var. ilki sezaryenmiş oysa.

mamagoz isimli arkadş çok hırslı bir şekilde cevap vermiş herkese fakat bence 5 parmağın 5 i de bir değil ; lütfen bütün dr ları aynı kefeye koymayalım.mecbura kalmayınca normal için direnen çok doktor var.sezeyanı da bu kadar vahim bir durum haline getirmeyelim lütfen...o kadar da uzun boylu değil.bebeğin sağlığı için yapılıyorsa hele...
nasılki hamile kadına normalde ilaç verilmezken bebeğin ve annenin tehlikesi ilaçtan daha fazla olacaksa tedaviye başlıyorlarsa sezeryan da böyle bir durumdur. dramatize etmeyelim lütfen...
saygılarımla...

şimdi mrcbk arkadaşım, inanın bir hırsım varsa gerekzi sezaryen yapan doktorlara, sizlere ya da tüm doktorlara elbette ki değil. ama ciddi ciddi pek çoğumuz kandırılıyoruz, arada doktorunu haklı bulan kişiler elbette olacaktır ama bu bir muhasebedir. eğer ki durum ciddiyse o zaman sezaryenin yan etkilerini görmez acil müdahale yaparsınız, ama biliyorsunuz ki günümüzde planlı sezaryen oranı çok yüksek. bebeğin anne karnında kalması gereken süre sancıların son bulması ve bebeğin doğması ile hesaplanabilir. yoksa SAT a göre ya da bebeğin ultrason verilerine göre hesaplanan tarihler gerçek tarihe işaret etmiyor olabilir. kim bütün doktorları aynı kefeye koydu o kısmı kaçırmışım ben. hep üstüne basarak söylüyorum gereksiz sezaryen yapan doktorlar diyorum, elbette ki hepsi değil ama azımsanmayacak kadar da çok sayıdalar. sezaryenin tehlikelerini bilinçli olarak anlatmıyorlar anneye. çünkü zaten sezaryene girerken ameliyatı kabul ettim manasında ama içeriğinde her türlü sorumluluktan yırtmalarını taahhüt eden bir kağıt imzalatıyorlar size. sezaryen de gereksiz uygulandığında son derece dramatik bir olay, emin olun bu böyle.

ben şuan Türkiyede "normal" adı altında yapılan doğumların normal olmadığı kanaatindeyim.. kimse kusura bakmasın ne verilen suni sancı, ne saçma sapan bastırmalar (tabiri caizse karın üstünde tepinmeler), ne de alttan atılan bilmem kaç tane dikiş... hiçbiri bu şekilde yapılan doğumun normal olduğunu göstermez.. annem 3 tane normal doğum yaptı, bu yazdıklarımın hiçbirini yaşamadı..

Bu şekilde yapılan doğumların risksiz olduğunu söylemek sadece komik olur.. zira suni sancının sakıncaları saymakla bitmez...

mamagoz adlı arkadaş; sezeryan sonucu oluşacak komplikasyonları zaten bilerek giriyoruz, ama bu bizi "çocuğumuzu düşünmeyen anne" moduna sokmaz.. ayrıca ileride kalp-şeker-kanser hastalıklarının oluşabileceği ihtimali hiçbir şekilde kanıtlanmamıştır.. 2-3 tane doktorun yazdığı makale böyle bir durum olduğunu kanıtlamaz...kaldı ki siz bunları yazarak insanları normal doğuma yönlendirmiyor, keyfi/mecburi sezeryan olacak insanları korkutuyorsunuz.. elimizin altında internet var, herkesin en az 1 doktoru var.. bunları yazmanız sizi daha bilgili kılmıyor.. isteyen sorar öğrenir değil mi?

fikirlerimizi / bilgilerimizi doğum yapacak arkadaşları korkutmadan yazsak daha iyi olmaz mı? yerimseniben

Son düzenleme:
benim doğum hikayemin aynısı. 41. haftada bebeğin suyu az zaten beklemeye gerek yok dedi doktor. suni sancı mı sezeryan mı sen karar ver dedi. ben de çok istiyordum normal doğum yapmayı suni sancıyı tercih ettim. bebeğin kalp atışları zayıflayınca acil sezeryana alındım ve ameliyat sonrasında doktor boynuna kordon dolanmış dedi. daha sonradan öğrendim ki açılma başlamadan verilen suni sancı sebep oluyormuş bu duruma. benim de aklmda bir soru işaretidir bu keşke sancımın gelmesini beklesemiydim diye?

valla olmayınca olmuyor kızlar, 38+6 da suyum geldi sancımda vardı..hastanede sancım gitti açılma yoktu.bebeğimde kordon vardı boynunda doktor çok uzun sürebilir normalden sezeryana geçebiliriz dedi.suni sancı yiyodum bi taraftan ok dedik riske atmayalım sezeryan olsun.1 saat daha bekleyelim dedi doktorum sonra kalp atışları yavaşlayınca doktorum koşarak geldi hemen sezeryana alındım..kısmet değilmiş ama sezeryanda hayat kurtarıyor işte..hayırlısı..

ben de normal doğum dıye dıretenlerdendım ki office adlı arkadaşla bu konuda zamanında tartışmışlığımız bile vardı belki hatırlar.ama maalesef 40+4 de ne sancım vardı ne açılmam.ve bebeğimin suyu azalmıştı.dr rıske atmayalım dedı ve hemen o gün sezeryana girdim.o an tek düşündüğünüz bebeğinizi sağ salim kucağınıza alabilmek.ben de uzun zaman düşündüm acaba beklesemıydım dıye ama boş rıske atılacak olan bebeğimdi.pişman değilim yani.

hala dramatize edilmemesi taraftarıyım malesef mamagoz isimli arkadaşım.bence anne ve bebeğin sağlığı için en uygunu seçilmeli ve uygulanmalıdır ki annenin psikolojisi bebeğe yansıyor bunu unutmayalım.
sigaranın onca zararına rağmen sigara içen annelere günde en fazla 5 sigaranın izin verilmesi olayına benzettim bir anda... doktorlar annenin psikolojisinin bozuk oldğundaki zararın sigara içtiğinde oluşabilecek zararın daha fazlası olduğunu söylüyorlar...yani eğer benim psikolojim normal doğuma müsait değilse yapmam olur biter.sezeryanla olan bebekler sağlam olmuyor diye bir araştırma ve kanıtlanmış bir gerçek okumadım henüz bilmiyorum.

ben şuan Türkiyede "normal" adı altında yapılan doğumların normal olmadığı kanaatindeyim.. kimse kusura bakmasın ne verilen suni sancı, ne saçma sapan bastırmalar (tabiri caizse karın üstünde tepinmeler), ne de alttan atılan bilmem kaç tane dikiş... hiçbiri bu şekilde yapılan doğumun normal olduğunu göstermez.. annem 3 tane normal doğum yaptı, bu yazdıklarımın hiçbirini yaşamadı..

Bu şekilde yapılan doğumların risksiz olduğunu söylemek sadece komik olur.. zira suni sancının sakıncaları saymakla bitmez...

mamagoz adlı arkadaş; sezeryan sonucu oluşacak komplikasyonları zaten bilerek giriyoruz, ama bu bizi "çocuğumuzu düşünmeyen anne" moduna sokmaz.. ayrıca ileride kalp-şeker-kanser hastalıklarının oluşabileceği ihtimali hiçbir şekilde kanıtlanmamıştır.. 2-3 tane doktorun yazdığı makale böyle bir durum olduğunu kanıtlamaz...kaldı ki siz bunları yazarak insanları normal doğuma yönlendirmiyor, keyfi/mecburi sezeryan olacak insanları korkutuyorsunuz.. elimizin altında internet var, herkesin en az 1 doktoru var.. bunları yazmanız sizi daha bilgili kılmıyor.. isteyen sorar öğrenir değil mi?

fikirlerimizi / bilgilerimizi doğum yapacak arkadaşları korkutmadan yazsak daha iyi olmaz mı? yerimseniben

savunduğumuz zaten doğal doğum kavramı. doğal doğumda sizin bahsettiğiniz sunni sancı, bastırma ve yüksek oranda da kesi uygulanmıyor. her şey doğal sürecine bırakılıyor, ebe veya doktor sadece gereken zamanlarda anneye yardımcı olmak için yanında duruyorlar. doğum kendiliğinden oluyor. normal doğumda ise sunni sancı, kesi, bastırma, ittirme, kaktırma, ne ararsanız var... sunni sancı değil belki ama kesi ya da bastırma bile olsa yine de sezaryene tercih ederim. zaten sunni sancı almayı reddettim. sancı çekerken yine de sunni sancı vermek istediler. kabul etmedim. hiçbir anneyi düşünceli ya da düşüncesiz anne başlığı altında değerlendirme niyetinde değilim. mecburi keyfi sezaryen olacak anneleri korkuttuğumu söylüyorsunuz ya, diyelim ki 5 tanesi korktu ama bir tanesi araştırdı ve bu yazılar sayesinde keyfi sezaryenden vazgeçip normal hatta belki de doğal ve sağlıklı bir şekilde bebeğini kucağına aldı. o mucize anı yaşadığı için ve bebeğinin içeride durma hakkına saygı göstermeyi öğrendiği için, içinden bana teşekkür bile etse, inanın o teşekkürde dahi gözüm yok. bir anne bu sıkıntıdan kurtulsa, benim ayırdığım vakte harcadığım emeğe değer. ben en azından hiç tanımadığım hiçbir çıkarım olmayan bir kişiyi bile kendimden çok düşünüyorum. şu saatte işlerim güçlerim dururken buraya vakit ayırıyorum. ve teşekkürü bırakın kınanmak bile üzmüyorbeni. çünkü iki şey doğru. birincisi kalbim, ikincisi söylediklerim.

savunduğumuz zaten doğal doğum kavramı. doğal doğumda sizin bahsettiğiniz sunni sancı, bastırma ve yüksek oranda da kesi uygulanmıyor. her şey doğal sürecine bırakılıyor, ebe veya doktor sadece gereken zamanlarda anneye yardımcı olmak için yanında duruyorlar. doğum kendiliğinden oluyor. normal doğumda ise sunni sancı, kesi, bastırma, ittirme, kaktırma, ne ararsanız var... sunni sancı değil belki ama kesi ya da bastırma bile olsa yine de sezaryene tercih ederim. zaten sunni sancı almayı reddettim. sancı çekerken yine de sunni sancı vermek istediler. kabul etmedim. hiçbir anneyi düşünceli ya da düşüncesiz anne başlığı altında değerlendirme niyetinde değilim. mecburi keyfi sezaryen olacak anneleri korkuttuğumu söylüyorsunuz ya, diyelim ki 5 tanesi korktu ama bir tanesi araştırdı ve bu yazılar sayesinde keyfi sezaryenden vazgeçip normal hatta belki de doğal ve sağlıklı bir şekilde bebeğini kucağına aldı. o mucize anı yaşadığı için ve bebeğinin içeride durma hakkına saygı göstermeyi öğrendiği için, içinden bana teşekkür bile etse, inanın o teşekkürde dahi gözüm yok. bir anne bu sıkıntıdan kurtulsa, benim ayırdığım vakte harcadığım emeğe değer. ben en azından hiç tanımadığım hiçbir çıkarım olmayan bir kişiyi bile kendimden çok düşünüyorum. şu saatte işlerim güçlerim dururken buraya vakit ayırıyorum. ve teşekkürü bırakın kınanmak bile üzmüyorbeni. çünkü iki şey doğru. birincisi kalbim, ikincisi söylediklerim.

işte sizin de anlamak istemediğiniz bu.. bizler araştırmadan, bilmeden körü körüne girmiyoruz sezeryana.. belki biraz zorlasam kitap yazacak kadar bilgiye sahibim.. ancak Türkiyede "normal doğum" sizin dediğiniz gibi olmuyor maalesef..
sıkıntıdan kurtulmak demişsiniz.. asla yazmak istemiyordum ama sanırım mecbur kalacağım.. 2 arkadaşım özel hastanede yaptıkları normal doğum sonucu dikişleri tutmayıp- iltihap kapıp nerdeyse yeniden ameliyalık oluyordu. hatta biri yine dikiş problemi yüzünden ufak bir operasyon geçirdi.. yaşadıkları psikolojik travma da yanlarına kar kaldı.. hele ben normal doğum diye gittiğim hastanede, yalvararak kendimi sezeryana aldırdığımı anlatmayacağım bile...

söylenenlerle- yaşananlar maalesef çok farklı.. herkes ister sizin anlattığınız gibi yanlarında doktor-ebe refakatinde doğum yapmak.. ama Türkiyede belki 40 hastaneden 1 inde olan bir olay bu..

bilmiyorm bende var bir tuhaflık herhalde ama ben bebeğimin doğum anına şahit olamadım diye hiç üzüntü yaşamadım.. tek istediğim bebeğimin ve benim hem fizyolojik hem psikolojik olarak en hasarsız şekilde ayrılmaktı o hastaneden...

ayırdığınız vakte ve gösterdiğiniz emeğe saygı duyuyorum elbette.. ama bir konuda "illa" dememe taraftarıyım.. en azından yaşadığımız ülkenin şartlarını düşünerek..

sevgiler....

Back
X