mamagoz arkadasin soylediklerine katiliyorum...onun da israrla vurguladigi sey gereksiz sezeryanlarin artisi ve zararlari anladigim kadariyla.. yoksa bebegi yada anneyi kaybetme yada sakatlik durumu varsa tabiki bir ameliyat sekli olarak sezeryan tercih edilecektir..
su an 38+6 gunluk hamileyim ins. bebegim makat durus oldugu icin son gunlerde baya bi stres yasadim.. normal dogum yanlisi dr.um yarina sezeryan randevusu verdi.. makat duruslu bebekte dogum sancisi baslayinca bazi komplikasyonlar olabiliyormus.. ilk bebek ve erkek.. biz de dr. olmadigimiz icin ne yapacagimizi sasirdik.. cahilce israr edip pisman olmak da istemiyorum ama suyum,NST,bebegin gelisimi,herseyim normalken.. bebek de cok hareketliyken acaba doner mi demekten de kendimi alamiyorum.. ve sonunda 39.haftada dr. degistirdim.. simdiki dr.um sanci baslayana kadar bekleyelim dedi.. ilk dr.umun soyledigi komplikasyonlarin olmamasi icin de sancilar hafiften baslar baslamaz hastaneye gitmemi soyledi ki acilma,suyun bosalmasi vs olmadan son kontroller yapilsin..bebegin kordonu sarkabiliyormus makat bebekte. bu da kalp atislarini yavaslatabiliyormus.. yeni dr.um sanci anini kendi kontrolunde yasamami istiyor anladigim kadariyla..yine yeni dr.umun soyledigi sey su.. aklinizda bulunsun.. dediki eger donmezse ve sezeryan yapmak durumunda kalirsak bile..rahimin sanciyi yasamasi cok onemli..eger rahim sanciyi yasamadan sezeryan olursan 2.bebegini normal doguramazsin..ama rahimde sanci goruldukten sonra sezeryana alinmak zorunda kalsan bile bi sonraki dogumun normal olabilir.. bu da benim icin cok onemli.. normal dogum konusunda cok arastirma yapmistim ama 29.haftadan sonra bebegimin dogum pozisyonundan yukari cikmis olmasi butun planlarimi alt ust etti..nasip tabi.. ama en azindan bekleyip donmedigi takdirde ben elimden geleni yaptim diyebilmeyi istiyorum.. bildiginiz biseyler varsa makat bebegin hayirlisiyla donmesi icin tavsiyelerinizi beklerim.. 10-17 haziran beklenen dogum tarihim..