Normal Doğum İsteyip Sezeryan olmak zorunda kalanlar...

arkadasim benim de günüm gecmisdim hemde 11 gün:)
12 günde 2cm acilma vardi doktor dedi suni sanci vermemiz lazim...
1 tane verdiler hemen sancilarim basladi tam 8 cm acildi ama benim oglumun anne karninda basi hep oyana buyana cevirdi ve kemige dayandi...
hem oglum hemde ben cok eziyet cekdik tam 8 saat dogum sqancisi cekdim...
sonra profesor geldi hastanenin bas hekimi bakdi dediki, oglunuz itiraz ediyor dpnyaya gelmeye basi sürekli oynuyor ve kemige dayandi normal dogum bu durumda yapamiycaksiniz ve beni hemen sezeryana aldilar:(
ben cok üzüldüm cünkü o kadar cekdim keske normal olsaydi...
birde bas hekim cok kizdi ebeye ki "bu cocugun kafasi kemige daynadi buz kadin bu sanciulara nasil dayandi" ben birde agri kesici almadim hic birsey istemedim dqayandim sancilara ama ne zemen beni sezeryana aldilar verdiler PDA yi ve sezeryana aldilar...
bu cocugun kafasi kemige dayandimi 3 kati agri yapiyormus ...
allah hepimizin yardimcisi olsun, cok zor bir durum

hep normal doğum yapmayı istemiştim,hamileliğimi öğrendiğim ilk günden beri.39haftalık olduğumda suyum geldi,hastaneye gittik,tam 6saat boyunca oturup sancı gelmesini ve açılma olmasını bekledim hiç olmadı.eşim bile benden sancılıydı.artık suyum bitme noktasına gelmiş,bebeğim susuz kalmış.1santim bile açılma yoktu,zaten galiba bu yüzden çatı muyenem de çok zor oldu.bir de vajinismus problemim olduğu için zorlanıyordum.doktorum şimdi sana suni sancı veririm yine olmazsa ameliyata alırız ama boşuna sancı çekmiş ıkınıp sıkınmış olursun dedi.sezeryanla aldılar.öyle sandığım gibi tu kaka bişey de değilmiş yani sezeryan.olmuyorsa,sorun varsa illa ki normal diye tutturmanın anlamı yok.öyle 1ay yatma,bakıma muhtac olma durumu da yok.marifetmiş gibi anlatmış olmayayım kimseye tavsiye etmem ama benim hasta yatağım bile olmadı evde.neredeyse hiç yatmadım.

arkadaslar cumayi ctesiye baglayan gece hafiften sancilarim basladi. Belden sizlama seklindeydi. 1-2 saat surdu ve gecti. Sabahtan dr. kontrolum vardi acilma baslamis meger 4 cm.e yakin. Oglum hala ters oldugu icin sezeryan oldum. Spinaldi,dogum cok rahatti ancak sonrasinda dikisler biraz zorluyor. Rahatligina ragmen kesinlikle normal dogumun alternatifi degil.. Ameliyat neticede..

benim bebeğim doğum kanalına erkenden girdi, ne güzel normal diyordum ama 2 kez kordon dolanmış. inş. sezeryan olmaz çok korkuyorum... hayırlısı artık...

merhabalar ben yeniiyim slm allah korusun canım bende 3.5 aylık hamileyim sezeryan ii bişiy diyil ama genede bebeğin sağlığı için gerekiyosa yapıcak bişiy yokk ama inş normal yaparsın benim ilk normal olmuştu ama benimkisi zor oldu ama bana göre zor 10 saat sancı çekmiştim ilk olunca insan cahil oluyoo normal yapıcak olursan eyer ki sancınn iice çoğalana kadarr ewde durr en son çare git hastaneye

benimde haftaya nasip olursa eyer ki cinsiyeti belli olucak ilk oğlum oldu 6 yaşında kızz bekliyoruz yaa hayırlısı sağlıklı olsunda kızda ne gibi durumlar oluyoo bilen varsa yazsın arkadaşlar sancılar ne taraftan falan onun gibi şeyler mesela ilk oğlumuda kız bekliyorduk eşimde kız istiyo ama ben yinede kendimi oğlana yoğunlaştırıyorum nolur nolmaz:=)

bende normal doğum çok istedim; ama geçen perşembe bebeğim makat gelişi olduğu için 38+4 te sezeryan oldum.
şimdi gayet iyiyim. ilk gün yürüdüm, şimdi evimin işini bile yapıyorum daha bi hafta bile olmadığı halde.
ameliyat yerim çok aşağıda, tüylü bölgede bikini hattında 9 cm civarı bi kesi, ağrı sızı hiç olmadı.
eğer zorunlu şartlar varsa sezeryandan korkmayın, tabi normal doğum en iyisidir diye düşünüyorumopuyorumnanaktan

3u1arada, verdiğiniz bilgiler için teşekürler, doğum sancısını çekmiş olmanın ssvd için önemli bir koşul olduğunu söyleyen doktorunuzun ellerinden öpmek istiyorum. Bu bilgiyi paylaştığınız için de çok teşekkürler. ınanın sezaryen olmamdan sonra bu konuyla ilgili beni en çok sevindiren cümleydi yazdığınız. Dönüp dönüp tekrar okudum. Nedeni ne olabilir diye düşündüm hep. Acaba sancılarla rahim yoğruluyor ve o formdayken sezaryen kesiği alınca toparlanması daha mı kolay oluyor? Mantığı ne olabilir acaba?

10-17 haziran demişsiniz bugün 24'ü, neler oldu merak ediyorum. ınşallah bebeğiniz dönmüştür ya da sancılarınızı çekebilmişsinizdir. Selamlar.

Arkadasim kendine cok dikkat et. Ev isi yapmaya da kalkma,simdi iyiyim diyoruz ama yillar sonra etkisini gosteriyor bu lohusalikta dinlenmeyisimiz. Rahim,idrar torbasi vs. sarkiyor ilerde. Dr.um 40 gun bizim icin de cok onemli,bebegi doyur ve uyu, birak evdekiler baksinlar dedi :) vel hasil lohusa ark.lar hemen ayaklanmayin,ileriye donuk enerji toplayin insaAllah.

3u1 arada online görüyorum sizi, cevap hemen geliyor sanırım, hayırlı olsun bebişiniz.

Mamagoz arkadasim,bebegim donmedi,dogum sancisini az da olsa cektim. Dr.um bebek donseydi aksama dogururdun dedi,ben beklenilenden 5 saat kadar once dogum yaptim. Ters bebekte 5 dk.da 1 olan sanciya kadar beklenilmiyor,riskliymis. Ama acilmam oldu elh. Simdi ssvd icin bi 4 sene gecmesi gerekiyor. InsaAllah hayirlisiyla 4-5 sene sonra hamile kalirim tekrar. Simdi de bu korku sardi.. Bu arada sezeryanla dogum yapmak zorunda olanlara spinal sezeryani tavsiye ederim. Sonrasinda bol su,cay,kahve ve cikolata.. Bas agrisi olmamasi icin..

Mamagoz arkadasim,bebegim donmedi,dogum sancisini az da olsa cektim. Dr.um bebek donseydi aksama dogururdun dedi,ben beklenilenden 5 saat kadar once dogum yaptim. Ters bebekte 5 dk.da 1 olan sanciya kadar beklenilmiyor,riskliymis. Ama acilmam oldu elh. Simdi ssvd icin bi 4 sene gecmesi gerekiyor. InsaAllah hayirlisiyla 4-5 sene sonra hamile kalirim tekrar. Simdi de bu korku sardi.. Bu arada sezeryanla dogum yapmak zorunda olanlara spinal sezeryani tavsiye ederim. Sonrasinda bol su,cay,kahve ve cikolata.. Bas agrisi olmamasi icin..

Hayırlı olsun. Zaten doktorunuz duyarlıymış ne güzel. Başka doktor olsa sancı çekmenizi beklemez 1 hafta önceden de randevunuzu verirdi :( ssvd için asgari 2 yıl yeterli diyor kimi doktorlar. 4 yıl daha güven verir tabi doktorlara.

Ben sezaryen hiç düşünmediğim için masaya yattığımda genel mi spinal mi ona bile karar verilmemişti. Anesteziste bebek için hangisi daha az zararlıysa onu yapın bari dedim ağlaya ağlaya. Spinal yaptı.

doktorum banda çatı dar normal dogum yapamazsın dedi bi doktora dahamı görünsem sezaryanamı girsemm karar veremedim normal oslun çok istiyodum

doktorum banda çatı dar normal dogum yapamazsın dedi bi doktora dahamı görünsem sezaryanamı girsemm karar veremedim normal oslun çok istiyodum

Canım Dr a güvenmiyorsan mutlaka başka bir Dr ile de görüş. Ama o da derse normal yapamazsın hiç riske girme. Bende hep normal doğum istedim ama herşeyin hayırlısı. Geçen hafta kardeşimin eşi doğum yaptı. Onunda çatısı darmış Dr sonuna kadar normal doğum diye diretti. 6 saat sonunda doğum gerçekleşti ama doğumdan sonra bebeğin beyininde ödem oluşmuş, Zor doğumalarda olabiliyor dediler. Kaç gün buz üzerinde oturduk.Çok şükür şimdi iyi ama anneside bebişte çok çektiler. O yüzden Dr a güvenmek çok önemli. İlla ki normal doğum olacak diye bebeği ve kendini riske atma Allah herşeyin hayırlısını nasip etsin.

slm kızlarrr ...sız ebır sye danısmak ıstıyorum...gelınımı zsu an hastanede vaktı doldu ve 3 gun once hastaneye yatırdılar...dun sabah 7.30 da sunı sancı vermeye baslandı acıklık 2 cm dı...ve su saat oldu hala acıklık 2 cm...sezeryana ne zamn alırlar yanı daha ne kadar sunı sancı verıpte acılmaısnı beklerler ..bılgısı olan varsa yzara cok sevınırım..dua edın kızlar..cok canı yanıyomus..:(((

Catinin dar olmasi mevzuuna hic guvenemiyorum artik..herkesin mi catisi dar.. bence mutlaka baska dr.lara da gorunun.. yeterli sayidaki uzman ayni seyi soyluyorsa tamam..ama mumkunse normal dogum yanlilarina gorunun.. normal dogum olamiyorsa tabiki sezeryan olacak buna kimsenin itirazi olmamali.. Allah korusun anne yada bebegin zarar gormesi de buyuk bir vebal.. ama cati dar muhabbeti artik baymaya basladi..

Hayırlı olsun. Zaten doktorunuz duyarlıymış ne güzel. Başka doktor olsa sancı çekmenizi beklemez 1 hafta önceden de randevunuzu verirdi :( ssvd için asgari 2 yıl yeterli diyor kimi doktorlar. 4 yıl daha güven verir tabi doktorlara.

Ben sezaryen hiç düşünmediğim için masaya yattığımda genel mi spinal mi ona bile karar verilmemişti. Anesteziste bebek için hangisi daha az zararlıysa onu yapın bari dedim ağlaya ağlaya. Spinal yaptı.

Zaten 39. haftaya kadar baska bi dr.daydim ve o dogumumdan 10 gun kadar oncesine sezeryan randevusu vermisti.. son haftalarda dr. degistirdim ve bekledik elhamdulillah.. ben donmesini beklemedim aslinda.. yani kesin donecek demedim..ama sonunda sunu diyebildim..ben bekledim ve donmedi, nasip degilmis.. Bu arada spinal genel anesteziden cok daha iyi..anne ve bebek sagligi acisindan..anestezi uzmani onemli yalniz.. onu iyi arastirmak lazim..yada dr.unuza guveniyosaniz onun onerdigi kisiyi sececeksiniz..

Meraba kızlaar yarın doğuma gidiyorum bebişin suyu azaldığı için.Ve sanırım önce suni sancı verilecek.Doktorum hiç çatı muayenesi yapmadı doğum anında belli olur dedi.Çatı dar olabilir ama bebek başı uygundur dedi yada tam tersi çatı uygundur ama bebek inmez dedi.Sancılar başladıktan sonra belli olacak sanırım.bende normal doğum olmasını çok istiyorum.Çünkü apandist ameliyatından uzun bi süre sonra anca kendime geldim.bağırsak hareketleri zor normale döndü.Bana dua edin kızlar.

ben inanmıyorum doktorunuza maalesef.. gerçekten sıktı artık bu çatı dar muhabbeti. çatı zaten doğum anındaki sancılar yardımıyla genişliyor. bir doktora dah görünün ama muhtemelen o da dar diyecek ve siz de inanmak zorunda kalacaksınız. insan evladı bir doktor bulursanız ne ala, doğruyu söylesin yeter ki.

slm kızlarrr ...sız ebır sye danısmak ıstıyorum...gelınımı zsu an hastanede vaktı doldu ve 3 gun once hastaneye yatırdılar...dun sabah 7.30 da sunı sancı vermeye baslandı acıklık 2 cm dı...ve su saat oldu hala acıklık 2 cm...sezeryana ne zamn alırlar yanı daha ne kadar sunı sancı verıpte acılmaısnı beklerler ..bılgısı olan varsa yzara cok sevınırım..dua edın kızlar..cok canı yanıyomus..:(((

sunni sancı sezaryene giden yollardan biridir, adı üstünde sunni, çok canının yanması normal çünkü sunni, Allah ın verdiği normal sancı değil. doktorların insafına kalmış tabi ama bence çoktan almışlardır sezaryene.

Catinin dar olmasi mevzuuna hic guvenemiyorum artik..herkesin mi catisi dar.. bence mutlaka baska dr.lara da gorunun.. yeterli sayidaki uzman ayni seyi soyluyorsa tamam..ama mumkunse normal dogum yanlilarina gorunun.. normal dogum olamiyorsa tabiki sezeryan olacak buna kimsenin itirazi olmamali.. Allah korusun anne yada bebegin zarar gormesi de buyuk bir vebal.. ama cati dar muhabbeti artik baymaya basladi..

katılmamak elde değil. durum aynen böyle arkadaşlar maalesef.

Zaten 39. haftaya kadar baska bi dr.daydim ve o dogumumdan 10 gun kadar oncesine sezeryan randevusu vermisti.. son haftalarda dr. degistirdim ve bekledik elhamdulillah.. ben donmesini beklemedim aslinda.. yani kesin donecek demedim..ama sonunda sunu diyebildim..ben bekledim ve donmedi, nasip degilmis.. Bu arada spinal genel anesteziden cok daha iyi..anne ve bebek sagligi acisindan..anestezi uzmani onemli yalniz.. onu iyi arastirmak lazim..yada dr.unuza guveniyosaniz onun onerdigi kisiyi sececeksiniz..

artık kolay kolay hiçbir doktora güvenmiyorum maalesef. sancıları beklediğinize çok sevindim.

Meraba kızlaar yarın doğuma gidiyorum bebişin suyu azaldığı için.Ve sanırım önce suni sancı verilecek.Doktorum hiç çatı muayenesi yapmadı doğum anında belli olur dedi.Çatı dar olabilir ama bebek başı uygundur dedi yada tam tersi çatı uygundur ama bebek inmez dedi.Sancılar başladıktan sonra belli olacak sanırım.bende normal doğum olmasını çok istiyorum.Çünkü apandist ameliyatından uzun bi süre sonra anca kendime geldim.bağırsak hareketleri zor normale döndü.Bana dua edin kızlar.

bu da bir başka kandırma: suyun azaldı. bence yol yapıyor sezaryen için. inşallah normal doğum yapabilirsiniz. her denene kanmayın, bence bir ebe bulun ve onun da sizi muayene emesini sağlayın, işini bilen bir ebe olsun ama.

bu da bir başka kandırma: suyun azaldı. bence yol yapıyor sezaryen için. inşallah normal doğum yapabilirsiniz. her denene kanmayın, bence bir ebe bulun ve onun da sizi muayene emesini sağlayın, işini bilen bir ebe olsun ama.

Canım ben doktoruma güveniyorum.Zorunlu olmadıkça asla sezeryan yapmayan bir doktor.Ve sezeryanın zrarlarından bahssedip duruyor.Başından beri hamileliğimde problemler oldu aöma hiç bi zamn sezeryan demedi.Hatta benim durumumda olanları doktorlaerı direk sezeryan demiş.Zaten önce suni sancı verilecek.Hayırlısı artık.Ayyyy doktorumu çok korudum.Yarın doğum var inşallah normal olur buraya yazarım.

Back
X