Normal Doğum İsteyip Sezeryan olmak zorunda kalanlar...

Ben de normal koşullarda normal doğum yaptıran bir doktora gidiyorum. Ama bebeğim o kadar önden gidiyor ki. Sanırım 4,5 kilonun üzerine çıkacak günü dolana kadar. Bebek o kadar büyürse normal doğum olmaz diyor doktorum. Halbuki o kadar çok istiyorum ki.

Son düzenleme:
Bizde normale göre 1 - 1,5 hafta kadar önden gidiyoruz..eğer son haftalarda kilo alımında değişiklik olmazsa (bazı bebekler son haftalarda klio almaları dururmuş dr um söyledi) sen 4 ü görürsün dedi banada..e tabi böle olursada normal doğum durumu riske girebilir..bende ne kadar korksamda normal doğumdan yanayım..ama hayırlısı ve kısmet artık diyorummm...

Catinin dar olmasi mevzuuna hic guvenemiyorum artik..herkesin mi catisi dar.. bence mutlaka baska dr.lara da gorunun.. yeterli sayidaki uzman ayni seyi soyluyorsa tamam..ama mumkunse normal dogum yanlilarina gorunun.. normal dogum olamiyorsa tabiki sezeryan olacak buna kimsenin itirazi olmamali.. Allah korusun anne yada bebegin zarar gormesi de buyuk bir vebal.. ama cati dar muhabbeti artik baymaya basladi..

Bende hep bu cümleyi duyuyorum kimden dinlesem öğrensem anlamadımki..hakkaten herkesin çatısımı dar ki!!

Meraba kızlaar yarın doğuma gidiyorum bebişin suyu azaldığı için.Ve sanırım önce suni sancı verilecek.Doktorum hiç çatı muayenesi yapmadı doğum anında belli olur dedi.Çatı dar olabilir ama bebek başı uygundur dedi yada tam tersi çatı uygundur ama bebek inmez dedi.Sancılar başladıktan sonra belli olacak sanırım.bende normal doğum olmasını çok istiyorum.Çünkü apandist ameliyatından uzun bi süre sonra anca kendime geldim.bağırsak hareketleri zor normale döndü.Bana dua edin kızlar.

Öncelikle inşallah gönlüne göre olur ve kolay sağlıklı doğumlar yaşarsın inşallahh..bebişinide sağlıkla kucağına alırsın..
Çatının doğum anında belli olduğunu bilmiyordum..o zaman neden bazı dr lar son haftalarda çatı muayenesi yapıyolarkii..demekki sancılarla birlikte anlaşılıyo darmı uygunmu diye?
Doğumdan sonra tecrübelerini paylaşırsan çok sevinirim..allah yardımcınız olsun..

benim bebeğim pozisyonunu almıştı ne güzel ama boynunda kordon dolanmaları olduğu için çok istediğim halde mecbur sezeryan olacak.. başka kordon sorunu yaşayan var mı

bende normal doğumu çok istedim...sancılarımı da çektim...ama açılma o sancılara rağmen 3 cm yi geçmedi artık zangır zangır titremeye başladım yorgunluktan ve sancıdan dolayı uykusuzluktan...
bu duurmda doğum yapamayacaktım sezeryana aldılar mecbur..:(

benim bebeğim pozisyonunu almıştı ne güzel ama boynunda kordon dolanmaları olduğu için çok istediğim halde mecbur sezeryan olacak.. başka kordon sorunu yaşayan var mı
Bildigim kadariyla kordon dolanmasi normal doguma engel degil. Boynunda 2-3 kere dolanmis kordonla doganlar duyuyorum. Bi arastir istersen.

Bildigim kadariyla kordon dolanmasi normal doguma engel degil. Boynunda 2-3 kere dolanmis kordonla doganlar duyuyorum. Bi arastir istersen.

tek kordonda normal doğuyormuş ama 2 ve fazlası doğum kanalına girdiğinde sıkıştırıyor kalp atışını etkiliyor, oksijen gitmiyor beynine diye biliyorum. doktorum da sıkıştırır dedi. belki vardır doğuranlar ama riskli ya birşey olursa morarırsa falan yani... hayırlısı olsun artık :nazar:

tek kordonda normal doğuyormuş ama 2 ve fazlası doğum kanalına girdiğinde sıkıştırıyor kalp atışını etkiliyor, oksijen gitmiyor beynine diye biliyorum. doktorum da sıkıştırır dedi. belki vardır doğuranlar ama riskli ya birşey olursa morarırsa falan yani... hayırlısı olsun artık :nazar:

sakın sakın böyle bir risk almayın.. bu doğum, maalesef tekrarı yok.. Özellikle eğer kordon dolanması gibi ciddi bir problem varsa sezeryan olun derim.. bu makale değil, araştırarak bir sonuç elde edemezsiniz.. gerçi sizi en iyi yönlendirecek olan doktorunuzdur..
,hayırlı doğumlar..

ben yaşadım canım bu durumu oğlumun boynuna 2 kez dolanmış kordon sancılar başlayınca kalp atışları düştü 0 a kadar sonra sezeryana aldılar. Doktor o riski almaz zannetmiyorum. Önemli olan bebeğin ve annenin sağlığı..

sakın sakın böyle bir risk almayın.. bu doğum, maalesef tekrarı yok.. Özellikle eğer kordon dolanması gibi ciddi bir problem varsa sezeryan olun derim.. bu makale değil, araştırarak bir sonuç elde edemezsiniz.. gerçi sizi en iyi yönlendirecek olan doktorunuzdur..
,hayırlı doğumlar..

Evet zaten ben ne kadar normal istesemde hayırısı hangisi ise o olsun diyordum. Dr. um da normal çok zor dedi, zorlamanın alemi yok. sonradan pişman olmak istemem Allah korusun. sezeryan olacak o yüzden.. Sağol canım

ben yaşadım canım bu durumu oğlumun boynuna 2 kez dolanmış kordon sancılar başlayınca kalp atışları düştü 0 a kadar sonra sezeryana aldılar. Doktor o riski almaz zannetmiyorum. Önemli olan bebeğin ve annenin sağlığı..

Aynen öyle canım, hiiiç riske gerek yok. Arkadaşında öyle kalp atışları bir inip çıkınca bebeği almışlardı. Zaten 9 ay 10 gün yerine 9 ay dolunca alacak. Sağlıklı olsunda doğum şeklini takmıyorum artık :)

son aylara dogru oglumun boynuna 2 kere dolanmisti kordon. Sonra kurtuldu kordondan. Yani kordon oyle kalacak diye bisey yok. Sezeryan da olsaniz -ehil dr.larca riskli bulunmuyorsa- son ana kadar beklemenizi tavsiye ederim. Normal olsun diye degil hem vucudunuz hem bebeginiz dogum surecini kismen de olsa tatsin, bebek icin gunlerin cok onemli oldugunu dusunuyorum. Sanci hafif de olsa baslasin,rahim kasilsin bence. Ben oyle yaptim,hem kendi iyilesme surecimde hem de bebegimin gelisiminde olumlu etkilerini goruyorum..

son aylara dogru oglumun boynuna 2 kere dolanmisti kordon. Sonra kurtuldu kordondan. Yani kordon oyle kalacak diye bisey yok. Sezeryan da olsaniz -ehil dr.larca riskli bulunmuyorsa- son ana kadar beklemenizi tavsiye ederim. Normal olsun diye degil hem vucudunuz hem bebeginiz dogum surecini kismen de olsa tatsin, bebek icin gunlerin cok onemli oldugunu dusunuyorum. Sanci hafif de olsa baslasin,rahim kasilsin bence. Ben oyle yaptim,hem kendi iyilesme surecimde hem de bebegimin gelisiminde olumlu etkilerini goruyorum..

gerçekten çok iyi örnek oldu bana bu anlattıkların. bende bir mucize olsa kordonlardan kurtulsa diye dua ediyorum, inşallah olur. olmaz diye birşey yok demek ki. 40.haftanda mı yaptın canım doğumunu? Allah bağışlasın..

gerçekten çok iyi örnek oldu bana bu anlattıkların. bende bir mucize olsa kordonlardan kurtulsa diye dua ediyorum, inşallah olur. olmaz diye birşey yok demek ki. 40.haftanda mı yaptın canım doğumunu? Allah bağışlasın..

Canım tabiki son ana kadar normal doğum için bekle sancı süreci başlayınca zaten bebeğin sağlığında bir sorun olmadıkça normal doğum olabiliyor.kordon dolanması normal doğuma engel bir durum değil. Ancak kordon sıkışırda bebeğe kan gitmezse zaten kalp atışları düşüyor ya da yükseliyor bu durumda doktor mecbur sezeryana alıyor. İnşallah öyle bir durum olmaz. Normal doğum yapabilirsin inşallah.. Hayırlı haberlerini bizimlede paylaşırsın. Birde doktoruna güven ama neyi neden yaptığınıda mutlaka sorgula. Koşulsuz da güvenme ki doğumdan sonra acabaların keşkelerin olmasın..

Canım tabiki son ana kadar normal doğum için bekle sancı süreci başlayınca zaten bebeğin sağlığında bir sorun olmadıkça normal doğum olabiliyor.kordon dolanması normal doğuma engel bir durum değil. Ancak kordon sıkışırda bebeğe kan gitmezse zaten kalp atışları düşüyor ya da yükseliyor bu durumda doktor mecbur sezeryana alıyor. İnşallah öyle bir durum olmaz. Normal doğum yapabilirsin inşallah.. Hayırlı haberlerini bizimlede paylaşırsın. Birde doktoruna güven ama neyi neden yaptığınıda mutlaka sorgula. Koşulsuz da güvenme ki doğumdan sonra acabaların keşkelerin olmasın..

sağol canım tavsiyelerin için. yarın kontrole gideceğim ve aklımdakileri soracağım. sıkıştırmıyorsa 39.haftada olmak yerine biraz daha bekleyip şansımız denenebilir haklısın. inşallah güzel haberler veririm yakında size..

Canım ben doktoruma güveniyorum.Zorunlu olmadıkça asla sezeryan yapmayan bir doktor.Ve sezeryanın zrarlarından bahssedip duruyor.Başından beri hamileliğimde problemler oldu aöma hiç bi zamn sezeryan demedi.Hatta benim durumumda olanları doktorlaerı direk sezeryan demiş.Zaten önce suni sancı verilecek.Hayırlısı artık.Ayyyy doktorumu çok korudum.Yarın doğum var inşallah normal olur buraya yazarım.

haber yok mu?

Ben de normal koşullarda normal doğum yaptıran bir doktora gidiyorum. Ama bebeğim o kadar önden gidiyor ki. Sanırım 4,5 kilonun üzerine çıkacak günü dolana kadar. Bebek o kadar büyürse normal doğum olmaz diyor doktorum. Halbuki o kadar çok istiyorum ki.

ultrason genelde yanıltcı oluyor. bizde 1 kilo fazla söyledi ultrason!!!

Bende hep bu cümleyi duyuyorum kimden dinlesem öğrensem anlamadımki..hakkaten herkesin çatısımı dar ki!!

işte sezaryene yol yapıyorlar, aslında kimsenin çaısı dar mar değil, doğumda genişliyor zaten... bariz pelvis darlığı çok çok çok çok nadir görülür.

Aynen öyle canım, hiiiç riske gerek yok. Arkadaşında öyle kalp atışları bir inip çıkınca bebeği almışlardı. Zaten 9 ay 10 gün yerine 9 ay dolunca alacak. Sağlıklı olsunda doğum şeklini takmıyorum artık :)

sakın!!!!!!!!!! sezaryen olman şartsa bile, sancılarını sonuna kadar çek. her bir sancı çok kıymetli, bebeğinin ciğerlerini geliştirecek sancılar...

düşününce aslında bebek kaygan, kordon kaygan, inşallah kordon dolananlar vıjt diye kayar çıkıverir bebeciklerin boynundan.

sağol canım tavsiyelerin için. yarın kontrole gideceğim ve aklımdakileri soracağım. sıkıştırmıyorsa 39.haftada olmak yerine biraz daha bekleyip şansımız denenebilir haklısın. inşallah güzel haberler veririm yakında size..

güzel haber duymak istiyorum :)

Canım çok üzülerek söylüyorum ki sezeryan oldum ve sezeryanı ben istedim.Hiç açılmam yoktu.doktor biraz daha bekleyebileceğimizi söyledi ama ben doktorumda doğum yapmak istedim.Önce rahmim yumuşatıldı.1-2 santimlik açılmadan sonra suni sancı verdiler derken suyum patladı işte o zamn dayanamadım.Benden ter boşandı midem bulandı ve ben sancıollara dyanamadım çok kötü oldum resmen şoka girdim.Ve beni sezeryana lmalarını istedim çünkü daha 3 santim açıklık olmuştu ben çok kötü oldum yerimde duramıyordum.Yanımdaki bayanın 6santim açılması vardı gayet normal sancı çekiyordu.Ve gerçekten dayanmak isterdim.Neyse benim istememle sezeryana alındım tabi ağlaya ağlaya.Normal doğuaramadım diye.Bebebğimi doğurduğuma bile sevinemedim başata hep normal doğuracaktım dedim durdum.Sütümde geç geldi.Şimdi bana ne derseniz deyin.Ama ben suni sancıya dayanamadım.doktoruma dayanırm demiştim suni sancıya ama olmadı.Tabi önceki iyi hemşireler gidip yerine gelen suratsız hemşirelerinde faydası oldu sezeryanda hala sinir oluyorum.İçimde kaldı.epidural sezeryan oldum hiçbir sıkıntısı olmadı tabi ilk 3 gün zorluk çektim her seferinde keşke sancıya dayansaydım dedim hala deiyorum ama dayanamadım işte.Şİmdi çok şükür iyiym hiç bi sıkıntım kalmadı.10 yıl önceki apandist ameliyatında yanında şimdiki sezeryan sıfır kaldı gözümde.Tıp daha çok gelişmiş.Ama sorarsanız ki elbetteki normal doğum derim.

Arkadasim 40+2de yaptim yani 41.hafta oluyor sanirim..

bu arada mamagoz.. Seninle goruslerimiz buyuk olcude uyusuyor gordugum kadariyla.. Ilac sanayii hakkinda yani.. Sen benden kidemlisin.. Bildigin,fazla ilac yazmayan, biraz eski kafali, dogal cozumler sunan bir cocuk dr. var mi? Hastanede calisan tercihimdir :) digerleri biraz pahaliya mal oluyor.. Oglum 1 aylik olmak uzere.. Ben dr. bulamadim istedigim gibi.. Gazi mi var,su ilac bu fitil diyip receteyi dolduruyolar,bundan hoslanmiyorum. Asi zamani geliyor,hepsini yaptirmam sart mi? Icinde civa var,zararli diyenler var. Yardim lutfen...

sakın!!!!!!!!!! sezaryen olman şartsa bile, sancılarını sonuna kadar çek. her bir sancı çok kıymetli, bebeğinin ciğerlerini geliştirecek sancılar...

düşününce aslında bebek kaygan, kordon kaygan, inşallah kordon dolananlar vıjt diye kayar çıkıverir bebeciklerin boynundan.

güzel haber duymak istiyorum :)

yorumlarınız için tşkler. ama sancılar çok önemli olsa bile malesef bebeğim kanala hiç girmedi. kanala girmediği için yukarda hala, aşağı inmedi yani. e aşağı inmeyincede normal yoldan doğum başlamaz ki. ne kadar beklersem bekleyim. karnım hala yukarda top gibi :) ne bir sancı ne bir kasılma oluyor. ben gayet sancısızım ve kordon gerilmiş olabilir dolandığı için, kısa kaldığı için kafasını kanala sokamıyor dedi dr.um. ben daha sancıyı bekleyeceğim diye ısrar edemem ki. zaten normale karar vermiştik bunlar olmadan önce, istersen denerim ben normal istersim dersen dedi. ama %99 kanaldan geçerken sorun olacak,acil sezeryana alacağız dedi.boyunluk gibi sardığı için kalın kordonlar.risk almaya gerek yoktu, pazartesi kısmetse kavuşuyorum kızıma. sezeryan olmasındada vardır bir hayır artık hayırlısı...tıbben zorsa ısrarcı olmamak lazım, 4 boyutluda boynuna sarılan kordonları görseniz, normal olsun sancı gelsin diye kıyamazsınız bile..

Son düzenleme:
Back
X