Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Catinin dar olmasi mevzuuna hic guvenemiyorum artik..herkesin mi catisi dar.. bence mutlaka baska dr.lara da gorunun.. yeterli sayidaki uzman ayni seyi soyluyorsa tamam..ama mumkunse normal dogum yanlilarina gorunun.. normal dogum olamiyorsa tabiki sezeryan olacak buna kimsenin itirazi olmamali.. Allah korusun anne yada bebegin zarar gormesi de buyuk bir vebal.. ama cati dar muhabbeti artik baymaya basladi..
Meraba kızlaar yarın doğuma gidiyorum bebişin suyu azaldığı için.Ve sanırım önce suni sancı verilecek.Doktorum hiç çatı muayenesi yapmadı doğum anında belli olur dedi.Çatı dar olabilir ama bebek başı uygundur dedi yada tam tersi çatı uygundur ama bebek inmez dedi.Sancılar başladıktan sonra belli olacak sanırım.bende normal doğum olmasını çok istiyorum.Çünkü apandist ameliyatından uzun bi süre sonra anca kendime geldim.bağırsak hareketleri zor normale döndü.Bana dua edin kızlar.
Bildigim kadariyla kordon dolanmasi normal doguma engel degil. Boynunda 2-3 kere dolanmis kordonla doganlar duyuyorum. Bi arastir istersen.benim bebeğim pozisyonunu almıştı ne güzel ama boynunda kordon dolanmaları olduğu için çok istediğim halde mecbur sezeryan olacak.. başka kordon sorunu yaşayan var mı
Bildigim kadariyla kordon dolanmasi normal doguma engel degil. Boynunda 2-3 kere dolanmis kordonla doganlar duyuyorum. Bi arastir istersen.
tek kordonda normal doğuyormuş ama 2 ve fazlası doğum kanalına girdiğinde sıkıştırıyor kalp atışını etkiliyor, oksijen gitmiyor beynine diye biliyorum. doktorum da sıkıştırır dedi. belki vardır doğuranlar ama riskli ya birşey olursa morarırsa falan yani... hayırlısı olsun artık![]()
tek kordonda normal doğuyormuş ama 2 ve fazlası doğum kanalına girdiğinde sıkıştırıyor kalp atışını etkiliyor, oksijen gitmiyor beynine diye biliyorum. doktorum da sıkıştırır dedi. belki vardır doğuranlar ama riskli ya birşey olursa morarırsa falan yani... hayırlısı olsun artık![]()
sakın sakın böyle bir risk almayın.. bu doğum, maalesef tekrarı yok.. Özellikle eğer kordon dolanması gibi ciddi bir problem varsa sezeryan olun derim.. bu makale değil, araştırarak bir sonuç elde edemezsiniz.. gerçi sizi en iyi yönlendirecek olan doktorunuzdur..
,hayırlı doğumlar..
ben yaşadım canım bu durumu oğlumun boynuna 2 kez dolanmış kordon sancılar başlayınca kalp atışları düştü 0 a kadar sonra sezeryana aldılar. Doktor o riski almaz zannetmiyorum. Önemli olan bebeğin ve annenin sağlığı..
son aylara dogru oglumun boynuna 2 kere dolanmisti kordon. Sonra kurtuldu kordondan. Yani kordon oyle kalacak diye bisey yok. Sezeryan da olsaniz -ehil dr.larca riskli bulunmuyorsa- son ana kadar beklemenizi tavsiye ederim. Normal olsun diye degil hem vucudunuz hem bebeginiz dogum surecini kismen de olsa tatsin, bebek icin gunlerin cok onemli oldugunu dusunuyorum. Sanci hafif de olsa baslasin,rahim kasilsin bence. Ben oyle yaptim,hem kendi iyilesme surecimde hem de bebegimin gelisiminde olumlu etkilerini goruyorum..
gerçekten çok iyi örnek oldu bana bu anlattıkların. bende bir mucize olsa kordonlardan kurtulsa diye dua ediyorum, inşallah olur. olmaz diye birşey yok demek ki. 40.haftanda mı yaptın canım doğumunu? Allah bağışlasın..
Canım tabiki son ana kadar normal doğum için bekle sancı süreci başlayınca zaten bebeğin sağlığında bir sorun olmadıkça normal doğum olabiliyor.kordon dolanması normal doğuma engel bir durum değil. Ancak kordon sıkışırda bebeğe kan gitmezse zaten kalp atışları düşüyor ya da yükseliyor bu durumda doktor mecbur sezeryana alıyor. İnşallah öyle bir durum olmaz. Normal doğum yapabilirsin inşallah.. Hayırlı haberlerini bizimlede paylaşırsın. Birde doktoruna güven ama neyi neden yaptığınıda mutlaka sorgula. Koşulsuz da güvenme ki doğumdan sonra acabaların keşkelerin olmasın..
Canım ben doktoruma güveniyorum.Zorunlu olmadıkça asla sezeryan yapmayan bir doktor.Ve sezeryanın zrarlarından bahssedip duruyor.Başından beri hamileliğimde problemler oldu aöma hiç bi zamn sezeryan demedi.Hatta benim durumumda olanları doktorlaerı direk sezeryan demiş.Zaten önce suni sancı verilecek.Hayırlısı artık.Ayyyy doktorumu çok korudum.Yarın doğum var inşallah normal olur buraya yazarım.
Ben de normal koşullarda normal doğum yaptıran bir doktora gidiyorum. Ama bebeğim o kadar önden gidiyor ki. Sanırım 4,5 kilonun üzerine çıkacak günü dolana kadar. Bebek o kadar büyürse normal doğum olmaz diyor doktorum. Halbuki o kadar çok istiyorum ki.
Bende hep bu cümleyi duyuyorum kimden dinlesem öğrensem anlamadımki..hakkaten herkesin çatısımı dar ki!!
Aynen öyle canım, hiiiç riske gerek yok. Arkadaşında öyle kalp atışları bir inip çıkınca bebeği almışlardı. Zaten 9 ay 10 gün yerine 9 ay dolunca alacak. Sağlıklı olsunda doğum şeklini takmıyorum artık :)
son aylara dogru oglumun boynuna 2 kere dolanmisti kordon. Sonra kurtuldu kordondan. Yani kordon oyle kalacak diye bisey yok. Sezeryan da olsaniz -ehil dr.larca riskli bulunmuyorsa- son ana kadar beklemenizi tavsiye ederim. Normal olsun diye degil hem vucudunuz hem bebeginiz dogum surecini kismen de olsa tatsin, bebek icin gunlerin cok onemli oldugunu dusunuyorum. Sanci hafif de olsa baslasin,rahim kasilsin bence. Ben oyle yaptim,hem kendi iyilesme surecimde hem de bebegimin gelisiminde olumlu etkilerini goruyorum..
sağol canım tavsiyelerin için. yarın kontrole gideceğim ve aklımdakileri soracağım. sıkıştırmıyorsa 39.haftada olmak yerine biraz daha bekleyip şansımız denenebilir haklısın. inşallah güzel haberler veririm yakında size..
haber yok mu?
Arkadasim 40+2de yaptim yani 41.hafta oluyor sanirim..
gerçekten çok iyi örnek oldu bana bu anlattıkların. bende bir mucize olsa kordonlardan kurtulsa diye dua ediyorum, inşallah olur. olmaz diye birşey yok demek ki. 40.haftanda mı yaptın canım doğumunu? Allah bağışlasın..
sakın!!!!!!!!!! sezaryen olman şartsa bile, sancılarını sonuna kadar çek. her bir sancı çok kıymetli, bebeğinin ciğerlerini geliştirecek sancılar...
düşününce aslında bebek kaygan, kordon kaygan, inşallah kordon dolananlar vıjt diye kayar çıkıverir bebeciklerin boynundan.
güzel haber duymak istiyorum :)