Normal Doğum istiyordum ama.....

sunrise

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
13 Nisan 2008
36
0
86
Van
Arkadaşlar dün kontrole gittim 37. haftadayım.Doktorum beni görür görmez seni sezeryan yapalım dedi..Neyse ultrasonda bakarken normal doğum böyle zor şöyle zor vb... olumsuz şeyler anlattı..Sonra çatı muayenesi yapalım dedi..Ben zaten gergindim kendimi hazırlamıştım ama doktorum öyle canımı yaktı ki anlatamam bilerek yaktığı belliydi...Ben biraz ağladım...Sonra bak işte ben ön test yaptım bu acının 100 katını çekeceksin normal istersen,bu testi rahat geçenler normal de pek zorlanmıo ama bu muayene de zorlananlardan da normal doğuran var dedi...Yani normal istemeyeyim diye baya bir dil döktü...Halbuki normal doğum için çatı darlığım yokmuş normal doğuma uygunmuşum....Kafam çok karıştı 2 haftaya kadar karar ver dedi normal istersen bizi yarıyolda bırakma bize yardımcı olman gerekecek doğum anında dedi..Ben çok korkuyorum..Normal doğumun nasıl bişey olduğunu yaşamayı da çok istiyorum...İnanın moralim çok bozuk hangisi iyi olur bilemedim...

benim doktorum da bana 39 da yani cumartesi günü çatı muayenesi yapıcak bende normal istiyorum bizimkide ilk başta sezeryana yönlendirmek istedi ama ben ve eşim istemiyoruz sezeryandan sonra zor toparlanıyosun geçen bi programda bile izledim doktor bi anne için narkozdan çıkıp toparlanmaya çalışmak hiç hoş bir durum değil doktorlar sırf parası için sezeryana yönlendirmek istiyor ama sağlık bakanlığı bunun önüne gçemek için çalışmalara başlamış. bu sene kaç kişiyi duydum hepsi sezeryan yapıldı bi şekilde bi arkadaşım normal doğum yaptı ve allahın izniyle atlatıyosun zorluğu var ama sezeryanında sonraki zorluğu var dedi. sende içinden hangisi geçiyorsa onu seç canım doktorun seni zorlamasına izin verme.

Son düzenleme:
sunrise Ben kizimda normal dogum yaptim evet cok zordu ama inan bebegi kucagina aldiginda hic bisey kalmiyor bence o aciyi hissetmek lazim dünyanya bir can getiriyorsun sonucta Ben dogum yaptiktan sonra ertesi günü kalktim ve herseyi yanliz yaptim dusumu temizligimi yanimda yatan arkadas ise amaliyat olmustu nerdeyse 3 gün kalkamadi yerinden ve cok agrisi vardi. ileriye dogruda yengemden biliyorum agir kaldiramiyor ilk haftalarda dikis patlama risikosu var ve hala bazen aciyor yeri diyor...
yinede tercih senin ben sua 13+5 haftalik hamileyim ve kesinlikle normal dogum istiyorum....

Teşekkür ederim cnm doğru diyorsun benim içimden normal doğum geçiyor korkuyorum daha doğrusu dünkü muayeneden sonra doktorum cesaretimi çok kırdı..Benim anladığım uğraşmak istemedi sezeryan yap 30 dk kurtul...Sadece normal doğumun sonrası çok rahat dedi...İnan düne kadar normal istiyordum ama çatı muayenemi bilerek %100 eminim acıtarak yaptı beni test etti kimse gülerek eğlenerek doğurmuyordur heralde mutlaka herkes bağırıyordur kendimi cesaretlendirmeye çalışıodum düne kadar....

her doğum şeklinin artıları eksileri var.sen normal doğum istiyorsan sağlığın ve gebelik durumun buna izin veriyorsa kesinlikle normal doğum yap derim arkadaşım

Selinaa ben de normal doğumun daha avantajlı olduğunu okuyordum düşünüyordum..Doktoruma da çok güveniyordum ama çok canımı yaktı normal doğumdan korkayım diye...Bunun 100 katını çekeceksin dedi...Normal doğumu başaramama korkusu aşıladı bana.Doğum anında laf dinlemeyen hastalarım var hem bebeğe hem kendine zarar veriyorlar sen bize yardımcı olabilecek misin bak yapabilecek misin gerçekten çok çok ağrılı çok zor falan filan dedi....Şimdi ben napayayım o ağrının nasıl bişey olduğunu ya ömür boyu merak edersem pişman olursam????

Ceylinaz sağlık durumumda bir problem yok şükür bebek aşağıya inmiş duruşu doğuma uygun şimdilik benim de çatım normal doğuma uygunmuş açıklık iyiymiş....Herşey yolunda yani....

fiziki durumun uygunsa doktora pabuç bırakma normal yap derim ben.. ama belliki seninkini kolayına geleceği için sezeryanda oldukça ısrarlı .. bir şekilde bir sorun varmış gibi gösterip seni sezeryana yönlendirebilir.. doguracak sensin bi sorun olmadıgı sürecede sen seçmelisin... bu arada catı muayenesine ben haftaya gidicem cok araştırdım.. öyle can yakıcı birşey değiilmiş. seni o kadar acıtmış vursaydın kafasına bi tane:4:

Canim ben 12 saat sanci cektim ve en sonunda belimden PDA yaptirdim bebegi vakkumla cektiler tabi kestilerde alt taraftan kolay demiyorum evet zor ama yöntemleride var sonucta ben kizimda 18 yasindaydim ve hic birsey bilmiyordum ebenin bana ilk dedigi laf sen kursa gitmemissin oldu, cünkü nefes alip verme teknigi cok önemli simdi ise 24 haftada hem jogga hemde kursa gidecegim cogu arkadasim gitti ve gercekten cok yararli oldugunu söylüyor sanciyi kontroll etmek senin elinde yani yinede o eyer simdi kesin bir karar vermen gerekmiyorsa o an ki duruma göre secenek yaparsin sezeryan yada normal dogum..

doktor neden böyle yaptı bilemiyorum ama herşey yolundaysa ve kendine güveniyorsan normal yap hı acı kısmı tabiki acı olcak ya üşütüyoruz adet oluyoruz bu zamanlarda bile canımız nasıl yanıyor dimi .tabi doğum bunlarla kıyaslanmaz ama oda bünyeye göre belki çok rahat bi doğumun olcak sen kendinden eminsen bildiğin gibi yap canım

Ben de burada okuduklarımla rahatlamıştım can yakıcı bişey olmadığını okumuştum...Ama doktorum beni test etmiş....Beni ittirerek muayene etti parmaklarını baya bi soktu..

Zaten o parmaklamayi yapmasalar $a$arim benim dogtorum nerdeyse her gittigimde bi parmak atiyor :)
hep asagdan bakiyordu sali günü terminim var umarim artik karnimdan bakar....

efet canım adet sancısı gibi diyolar sonuçta annelerimiz bizi nasıl doğurmuşlar. bazı arkadaşlar yazmış hiç canları acımayan çok az acıyan vs. doktorun seni bilerek yönlendirmek istediği için zorlamış olabilir ama herşeyin doğal olanı güzel eğer hiç bir problem yoksa normal doğumu tercih et bencede

cnm bence sen başka dr ada görün belkide parası için yada ameliyatı 15 dk da yapıp çıkıyolar ama normal doğum daha uzun ve meşaketli diye yapmak istemez hayır o dr değilmi zorsada yaptırıcak yani yurt dışında hiçbi engel yoksa herşey müsaitse canın yansada yapılıcak yanmasa yapılıcak diyolar bizimkilerde hemen kolayı seçiyo kafanı karıştırmasına izin verme git bakalım başka dr a bakalım oda öle dicekmi içinden nasıl geçiyorsa öle yap çok ağrılı olursada epidural normal doğum istiyorum dersin sonra sezeryan olunca pişmanlık duyarsın ahh keşke normal doğursaydım dersin sezeryanı ballandıra ballandıra anlatıyolar ama hiçde öle kolay bi doğum değil bizim analarımız nasıl doğurmuş hemde dr yok bişi yok bi ebeyle doğurmuşlar o zamanlar böle imkanlarda yokmuş onlarında canı yanmamışmı yanmış ertesi gün sırtında bebeğiyle tarlaya iş görmeye gitmişler varya böle imkanlar sıklaşına insanlar rahata alışıyo ondan sonrada duyulmadık hastalıklar ortaya çıkıyo bence en sağlıklısı ve en güzeli normal inan çocuğunu kucağına aldıktan sonra acı çektinmi çekmedinmi hatırlamıyosn bebeğin başı çıkınca hemen vucududa çıkıyo zaten ama sabırlı ve güçlü olman lazım Allah yardımcın olsun inş istediğin gibi olur

Bencede kestirme zaten, ama bebek kendiliginden dogum positionúnu almazssa o zaman mecbur sezaryan yaptirman lazim....

Evet zorunlu bir durum olursa sezeryan olsun zaten, ama doktorum beni ikilemde bıraktı moralman çöktüm 2 hafta süre sana karar ver ama normal doğum çok zor dayanabilcen mi dedi şimdi başıma gelmeyince nerden bileyim dayanıp dayanamıyacağımı çok acı çekeceksin diyince tahmin edebilliyorum dedim muayeneden sonra tahmin edemzsin çok çok zor dedi...Niye beni cesaretlendirmedi çok moralim bozuk ama yine de normal doğum yapma isteğim ağır basıyor...Şöyle dua etmeye başladım: dünden beri kızım nolur seçimi bana bırakma 2 haftaya kadar hayırlıysa gel....

Bence doktorunla aranda güven problemi var yani yoksada bu dudrumdan sonra şahsen ben değişik bakardım doktorumun niyetine sonuçta bi sorun yokken acısından dolayı yapma denirmi normal doğum...
Sezeryanlı arkadaşlarım var aradan 2-3 yıl geçmiş hala üşütseler dikişleri sızlıyo hissizlik oluyomuş o bölgedeki iletişim azalıyoo..Bende hamileyim inş. normal doğum nasip olurr...

Bide normal doğum anında vajinadaki sıvıyı bebek yutuyomuş ve o annenin bütün bağışıklığını bebeğe taşıyomuş varmı böyle bi mucize yaa...

doktorun para için böle demiş bence hemde sezeryan daha kolay ya o yüzden demiş. tatlım bence baska doktora git bide ona sor bakalım o ne dicek? hayırlısıyla evladını kucagına alırsın inş ben hamile değilim ama normal dogumdan çok korktugum için acırsa macısrsa die sezeryan düşünüyorum ilede ama sezaryanında sonrası kötüymüş yinede sen bilirsin

Canimsin yinede sen cok kafana takma icinden ne geliyorsa onu yap,
evet NISANURUM dedigi gibi bizim burda secme sansimiz yok ben dogum sirasinda cok istedim sezeryan yapin diye, ama doktor hem yasin kücük hemde sezeryanla sadece 3 bebek hakkin var dedi.. zaten o kadar yapmamda :) yinede diyorum ya sen normal dogum istesende birazda bebege bagli bu position önemli bebek zaten normal dogumda ters duruyorsa seni ameliyata almalari lazim bencede doktor biraz bastan sagma yapiyor kolaya kaciyor yani..

Back
X