NORMAL DOĞUM KORKUSU

gunesmk

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
8 Eylül 2016
3.183
2.281
53
ilk hamileliğim.. daha doğuma zaman var fakat şimdiden korku var. normal doğumdan korkmayanlar özellikle normal isteyenler bunu nasıl başarıyorsunuz ?

ilk hamileliğim.. daha doğuma zaman var fakat şimdiden korku var. normal doğumdan korkmayanlar özellikle normal isteyenler bunu nasıl başarıyorsunuz ?
Canım bende daha hamilelil yok ama normal istiyorum..

Bolca yürü hareket et en az hergün 1 saat yürü benim annem her doğumunda öyle yapmış küçük kardeşimde de öyle yaptı sancıyı bile evde çekiyor.Yengelerim annemden gördükce ilk çocuklarında bile aynısını yaptılar çok rahat doğumları geçti diyebilirim.

Hemen olup biteceğini düşün bende çok korkarım ama olacak sonuçta

İnşallah Allah hayırlı zamanda sanada nasip eder. Zaten hareketli biriyim öyle oturmayı yatmayı sevmiyorum korktuğum sancı boyutu değil Allah yardım eder inşallah benim korkum normal doğumda açılmanın az olması bebeğin oksijensiz kalması gibi riskler engelli çocuklarla çalışıyorum çoğunun hikayesi öyle

ben evlendiğim zamandan itibaren eğer bir gün hamile kalırsam asla sezeryan yapmayacağım dedim. etrafımdakilere de büyük bir sağlık problemi olmadıkça ben yalvarsam da beni sezeryana aldırmayın sakın hakkımı helal etmem dedim.

vücudumuz normal doğum için programlı zaten. zamanı geldiğinde bebeğine ve vücuduna bırak sen bu işi.. inan bana sancısı acısı geçiyor. bebek doğduğu an hiçbir şey kalmıyor. ben dikiş acısı bile hissetmedim o derece...

süre içinde de korkunç normal doğum hikayeleri yerine pozitif doğum hikayeleri oku. burada da var öyle konular...
Rabbim sağlıkla kucağınıza almayı nasib etsin...

Amin inşallah en sağlıklısı hem anne hem bebek için normal diyorlar toparlanma süreci de kısa bu yüzden normal çok istiyorum ama bazen yapamam gibi geliyor. Korkunç doğum hikayelerini maalesef işim gereği dinlemek zorundayım son 2 aya kadar da böyle sürecek

Sen içini ferah tut canım zaten doğumuna yakın doktorun seni bilgilendirir şöyle durumda bunu yaparız felan diye sen içini ferah tut sapasaplam sağlıklıca kucağına alırsın allahın izniyle inşallah.

Yürüyüş vb. Zaten daha rahat açılma yapıyor.

Saolasın canım rabbim gönlüne göre versin

o zaman "yine" düşünce yoluyla kendini bu fikirden uzaklaştır.
şuan düşünmen gereken bu değil zaten.
illa ki bir problem olursa ameliyata alınabilirsin. bu hayatın içinde olan bir şey. ama şuan odaklanma buna..
hayatta herşey bizler için..

öyle olsa mesela Rabbim sınamasın, bir problem olsa bebeğini sevmeyecek misin? bağrına basmayacak mısın? aksine daha güçlü bir şekilde saracak kolların onu...

Rabbim sağlıkla kucağına almayı nasib etsin sen düşünme şimdi bunları hadi git bir şeyler atıştır annesi, bebişin acıkmıştır

Teşekkürler canım çok haklısın insan ister istemez kaygılanıyor aklına geliyor

2 haftadır hatta 3 hafta olacak nasipse normal Doğum yapabilmek için Allah'a yalvarıyorum her dk. Annem son kardeşimizi sezeryanla dünyaya getirdi. Anneme ben baktım. Annemin Doğumdan sonra çektiği acılar gözümün önünden gitmiyor. Öksürük tuttuğunda gözünden akan yaşlar. Bebeği ağladığında kucağına alamayışı yataktan kalkamayışı. İlk bebeğimi normal doğurdum çok şükür. Oldu ve bitti. Odama gelip bebeğimi ben bekledim giydirdim emzirdim sütüm geldi şükürler olsun. Eşimle güldük sarıldık kucaklaştık . Normal Doğumun nimeti bunlar. Bebeğimin 29. Haftada ters durduğumu öğrendim ve 31+4 günlüğüz şuan . O günden beri dua ediyorum kabuslar görüyorum. Sancımı çekip normal bi şekilde yavrumu hayırlıca sağlıklıca kucağıma almak istiyorum. Bebeğim için de benim içinde en doğalı en sağlıklısı bu. 22 yaşımdayım ve böyle büyük bi ameliyatı bu yaşta olmak istemiyorum

Daha önce normal doğum tecrüben varmış ne güzel inşallah yine normal olur gönlünce olsun hersey. En zor yanı neydi dayanamıyorum dediğin an olmadı mı hiç

Daha önce normal doğum tecrüben varmış ne güzel inşallah yine normal olur gönlünce olsun hersey. En zor yanı neydi dayanamıyorum dediğin an olmadı mı hiç
Şunu söyleyim canım çok tatlıdır benim çok nazlıyımdır normalde. Aman aman dediğim tek yer dikiş aşaması. Onda da kızım yanındaydı ona bakarken oldu bitti. Bi dikerken acıdı yalan YÖK. Ama çıkarken falan kestiğinde bile Acı duymadım. Sancı aşaması dayanılmaz bişey değildi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…