Kızlar 18 haftalık hamileyim günler geçtikçe artan bir doğum korkum var ama sorun sancilar değil çatı muanesi nasıl oluyo bakarken acı hissediliyor mu açılma var mı yok mu diye bakilirken bebeği cikartırken deneyimli anneler paylaşırsa çok sevinirim
Bu korkularimi soyledim diye bni gebe okuluna kayt ettirdi dr um. Ordaki hemsire artik her normal dogumda kesi atiyoruz dedi. Uyusturuyolarmis o an hissetmiyosun bile dedi. Ayni hstanede dogm yapan arkdsmda acilma olduktan snra belime igne vurdular gerisini hissetmedm dedi. Tek sorun sanciymis.Arkadaslar ben de normal istyorn ama cok korkuyorm.. Epidural da mı yapılıyor normalde.. Nasıl oluyor acı olmuyor mu tecrubeli birisi anlatablr mi ozeööikle ben o kesinin acısından korkuyorm
Normal doğum yaptım. Çocukluğumdan beri anlatılan hikayelerden o kadar etkilendim ki ağlama krizleri geliyordu. Alt acı yok sadece karın ve belde sancı ve ağrı oluyor... Bana kesi atmadılar çünkü kendi kendine yandan taç verdi. En güzel kesi yandan olan. Çocuk çıkarken herhangi bir acı hissetmiyor insan sadece biraz baskı ve yanma o kadar.Arkadaslar ben de normal istyorn ama cok korkuyorm.. Epidural da mı yapılıyor normalde.. Nasıl oluyor acı olmuyor mu tecrubeli birisi anlatablr mi ozeööikle ben o kesinin acısından korkuyorm
Cati muayenesi cok acitiyo mu peki ? Bide dr hizlimi dvraniyo muayenedeNormal doğum yaptım. Çocukluğumdan beri anlatılan hikayelerden o kadar etkilendim ki ağlama krizleri geliyordu. Alt acı yok sadece karın ve belde sancı ve ağrı oluyor... Bana kesi atmadılar çünkü kendi kendine yandan taç verdi. En güzel kesi yandan olan. Çocuk çıkarken herhangi bir acı hissetmiyor insan sadece biraz baskı ve yanma o kadar.
Epidural'de sanırım 4cm'den sonra iğne vuruyorlar , 4cm sancısı çekilmeyecek gibi değil adet ağrısından biraz şiddetli o kadar. Sağlıklı hayırlı doğumlar olsun..
Benim ebe yaptı çatı muayenemi. İlk iki ebenin eli çok hafifti ama en son gittiğimde kadın canımı çıkarmıştı. Baskı oluyor normalde ama böyle eli ağır vicdansız olana denk gelirseniz canınız yanar. Hızlı davranmaktan kastınız eğer bir an önce işlem bitiyor mu diye soruyorsanız evet 3-5 saniyelik bişey.Cati muayenesi cok acitiyo mu peki ? Bide dr hizlimi dvraniyo muayenede
Hizlidan kastim su. Ben iliskide zorlaniyorum. Esime hep yavas diyorum ilk giriste. Yani milim milim ilerletiyorum sonra duzeliyo. Ilk basta yanma oluyo kasiliyorum. Merak ettigim doktor parmagini hizlica mi iceri sokuyo yoksa yavas yavas mi sokuyo :) kendi dr um cati muayeneni yapicam doguma yakin haberin olsun dediginde eyvah dedim. Ne o korkuyo musun dedi evet cnku yanma oluyo kasiliyorum dedim bsy olmaz normal dogurcaksin zaten dedi o yuzden merak ettim. Benden onceki kadina da aciklik muayenesi yapmisti kadin cok bagirdi o yuzden korktum bende. O bagirmasa bilmeden gidicektim ne güzelBenim ebe yaptı çatı muayenemi. İlk iki ebenin eli çok hafifti ama en son gittiğimde kadın canımı çıkarmıştı. Baskı oluyor normalde ama böyle eli ağır vicdansız olana denk gelirseniz canınız yanar. Hızlı davranmaktan kastınız eğer bir an önce işlem bitiyor mu diye soruyorsanız evet 3-5 saniyelik bişey.
Doğum yapmama rağmen ilişkide bende zorlanıyorum maalesef ! İki girerken yavaş oluyor herşey sonra sağ sol yapıyor bakıyor rahim ağzına ya da açılma var mı vs diye ... Diyorum ya bu durum tamamen doktorun kibarlığı ile alakalı. Ben ilk ikisinde hiç zorlanmadm son alt muayene çok kötü geçti :sHizlidan kastim su. Ben iliskide zorlaniyorum. Esime hep yavas diyorum ilk giriste. Yani milim milim ilerletiyorum sonra duzeliyo. Ilk basta yanma oluyo kasiliyorum. Merak ettigim doktor parmagini hizlica mi iceri sokuyo yoksa yavas yavas mi sokuyo :) kendi dr um cati muayeneni yapicam doguma yakin haberin olsun dediginde eyvah dedim. Ne o korkuyo musun dedi evet cnku yanma oluyo kasiliyorum dedim bsy olmaz normal dogurcaksin zaten dedi o yuzden merak ettim. Benden onceki kadina da aciklik muayenesi yapmisti kadin cok bagirdi o yuzden korktum bende. O bagirmasa bilmeden gidicektim ne güzel
Cok tesekkur ederm canm insallah benmde acimaz... bunu yaptirirsam bi cesaret gelcek bana. Ilk kadin dogm muayenem olck :)Doğum yapmama rağmen ilişkide bende zorlanıyorum maalesef ! İki girerken yavaş oluyor herşey sonra sağ sol yapıyor bakıyor rahim ağzına ya da açılma var mı vs diye ... Diyorum ya bu durum tamamen doktorun kibarlığı ile alakalı. Ben ilk ikisinde hiç zorlanmadm son alt muayene çok kötü geçti :s
İnşallah rahat geçer.Cok tesekkur ederm canm insallah benmde acimaz... bunu yaptirirsam bi cesaret gelcek bana. Ilk kadin dogm muayenem olck :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?