- 30 Mart 2020
- 7.895
- 15.753
- 248
Bende hiç bir genişleme olmadı zaten doktor Kesi attığı yeri diktiği için belki de doğum öncesi neyse aynı şekilde oldu bendeki hisnormal doğumda cinselliğe zarar veriyor mu orada genişleme çok oluyor diye duydum çok önemli değil ama merak ettim
7 cm den sonra acı nasıldı peki39+3’te normal doğum yaptım. Kendi sancımla. Hastaneye 5 cm açılmayla gittim. Son 1 haftada;
-günde 10 kat merdiven inip çıktım
-hibiscus çayı içtim
-ananas yedim
-tek ayak topukluyla yürüdüm
-secde pozisyonunda kaldım
-squat yaptım
8 saat içinde doğum yaptım. 7 cm açılmaya kadar sancım katlanılabilirdi. Kesiğim vardı 1 hafta içinde iyileşti. Dikiş alınınca hayat normale dönüyor. Acısı geçiyor. Şuan 39 günlüğüz gayet iyiyim hiç acım sızım yok çok şükür.
Size dürüst olayım. Ben canı çok tatlı olan bir insanım. Parmağım kesilse günlerce oraya bakarım. Sivilcemi bile patlatamam.7 cm den sonra acı nasıldı peki
Şöyle soyleyim. Dogum yapmişla yapmamiş kadinin vajinasi ayni olabilirmi. Illaki ayni kalmicak ama boyle belirgin bir sekilde de genisleme olmuyor. Ama fark oluyordurnormal doğumda cinselliğe zarar veriyor mu orada genişleme çok oluyor diye duydum çok önemli değil ama merak ettim
Merhaba canım seni bir yerlerden tanıyor muyumNeden korkuyorsun mesela? Bebekle ilgili bir sorun olur diye mi? Ağrı sancı korkusu mu?
Ay annenden Allah razı olsun ben de hep böyle telkin ediyorum kendimi Allah ilham etti demek bu ağrı değil ağrı değil henüz değil diyeBana doktorum doğumda kalbin durabilir dedi özel bir hastalıktan dolayı, o halde korkmuyorum düşününAnnem de kalbi delik ve kapakçıkları problemli haliyle 3 normal doğum yaptı. Hemde sorunsuz, doğumdan sonra bir kaç saat içinde evine dönmüş hep, hastanede bile tutmamışlar. Korku ile olumsuzu kendinize çekmeyin, pozitif düşünen insanlar her zaman işlerinin yolunda gittiğini söylerler dikkat edin. Yine negatif düşünceli insanlar da herşeyden şikayet eder, ne hikmetse onların da hiç bir işi yolunda gitmez. Biraz tedbir biraz tevekkül gerekiyor. Aktif bir hamilelik süreci geçirirseniz zorlanacağınızı sanmıyorum. Ağrıyı da gözünüzde büyütmeyin. Annem kendini en şiddetli sancıyla hazırla, sancı arttıkça bu daha şiddetli değil daha şiddetlisi gelecek diye kendine telkin ver dedi. Kendini daha şiddetlisine hazırladığın için hissettiğin sancıyı çokmuş gibi görmüyorsun. Hatta bir kadın şiddetli sancım olunca gideyim hastaneye açılmayı biraz evde bekleyeyim demiş, duş almış, çantasını hazırlarken suyu gelmiş. Su gelmese daha gitmeyecekmiş en şiddetli sancılar başlamadı diye. Hastaneye gitmesi ile doğum yapması bir olmuş. Yani aman sancı bu muymuş da diyebiliyor ağır regl sancısı çekenler.
Bende size hayırla kolaylıkla gerçekleşecek bir doğum diliyorum
Doğal bir süreç zaten kendiliğinden olacak yani biraz akışına bırak bence. Eskiden tarlada, evde doğuruyorlardı düşünsene üstelik komşu yardımıyla ama şimdi tüm imkanlar güzel ve yeterli. Güvende hissederek yaklaş duruma bence.Selam benim gibi normal dogumdan korkanlar var mı beni bi rahatlatır mısınız
Kağan Kocatepe isimli doktor üçüncü doğumdan sonra ancak genişleme olur dedinormal doğumda cinselliğe zarar veriyor mu orada genişleme çok oluyor diye duydum çok önemli değil ama merak ettim
Merhaba, galiba evet canmMerhaba canım seni bir yerlerden tanıyor muyum
Öyle yap canım gerçekten suyun gelince gidersin en kötü. Hatta ebe bana suyun bile gelse açıklığına bakar geri evine gönderirim duruma göre dedi. Ağrılar önemli. Onu da gözümüzde büyütmezsek prensesler gibi bir doğum yaparız inşaallahAy annenden Allah razı olsun ben de hep böyle telkin ediyorum kendimi Allah ilham etti demek bu ağrı değil ağrı değil henüz değil diye
Orası kastan oluşan bir yapı, kegel egzersizleri, perine masajları vs bir sürü şey var. Kasları sıkılaştırırız, esnetiriz genişleme falan olmaz bizdeKağan Kocatepe isimli doktor üçüncü doğumdan sonra ancak genişleme olur dedi
İnşallahMerhaba, galiba evet canmEkim analığına niyet edip Kasım anası olma yolunda emin adımlarla ilerliyordun demi sen
Öyle yap canım gerçekten suyun gelince gidersin en kötü. Hatta ebe bana suyun bile gelse açıklığına bakar geri evine gönderirim duruma göre dedi. Ağrılar önemli. Onu da gözümüzde büyütmezsek prensesler gibi bir doğum yaparız inşaallah
Ben de yaklaşık 1 ay önce doğum yaptım. Eğer bir sorun olursa sezeryana gidecek zaten diye düşündüm ve vajinal doğumu bekledim. Çatım, kızımın kilosu vs uygundu. Önerilen her şeyi yaptım ama son güne kadar açılma yoktu ve kızım kanala inmemişti. 40+6'da propess fitil ile müdahale edileceği gün nişan geldi, hastaneye gittiğimde 1 cm acıklık vardı. Fitil kendi sancılarımı tetikledi, suyum da geldi ve vajinal doğum yaptım.Agrı dan ve fazla açılma yoksa kesiyolar mış bebegin çıkması için
İlk korku oluyor evet benim 3gebeligim normal doğum gibisi yok sezeryanla da o an anlamıyorsun ama sonrasın da bebeğini kucağına alıp emzirmek bile zor oluyor dikişler den oturamıyorum ki bebeğini beslemek bile zor yani sezeryanla cidden zor normal doğumda sancı oluyor evet ama bebek doğduktan sonra sanki hiç doğum etmemiş gibi oluyor insan açılma olmazsa keserler dediğin olayda ilk gebeliklerde oluyor evet ama öne sen hissetmiyorsun canım benim 7tane dikisim vardı mesela ne keserken nede dikerken hissettim tercihim hep normal doğum dan yanaSelam benim gibi normal dogumdan korkanlar var mı beni bi rahatlatır mısınız
Cinsiyeti ne bebeğinizinSelam benim gibi normal dogumdan korkanlar var mı beni bi rahatlatır mısınız
Suni sancı normal sancidan daha kötüymüş sanırım. Geçen bizde doktorumuzla konuştuk eşimin işi sebebiyle doğumu izin tarihine denk getirmek istiyoruz ama bi yandan da normal doğum istiyoruz suni ile baslatsak olur mu dedik önermedi. Suni sancı anneleri daha çok yoruyor sonu genelde sezeryan oluyor dedi sizinki de dediği gibi olmuş. Ben hayatımda hiç ameliyat olmadım o yüzden bende de sezeryan korkusu varBende sizin gibi çok korkuyordum.sancilarim başladı baya acilmam da vardı ama suni sancı ağrısına dayanamadım hemen sezaryene aldılar.cok güzel geçti 2. Gün ayaktaydim fırını sildim düşününkendinizi korkutmayin sezaryen yada normal doğum hangisi sizi mutlu edecekse onu yapın.ben aslında ilk günden sezaryen istiyordum ama çevrenin baskısından yapamadım.
Evet ama insan yinede korkuyorDoğal bir süreç zaten kendiliğinden olacak yani biraz akışına bırak bence. Eskiden tarlada, evde doğuruyorlardı düşünsene üstelik komşu yardımıyla ama şimdi tüm imkanlar güzel ve yeterli. Güvende hissederek yaklaş duruma bence.
Teşekürler bende sizin gibi denerimBen de yaklaşık 1 ay önce doğum yaptım. Eğer bir sorun olursa sezeryana gidecek zaten diye düşündüm ve vajinal doğumu bekledim. Çatım, kızımın kilosu vs uygundu. Önerilen her şeyi yaptım ama son güne kadar açılma yoktu ve kızım kanala inmemişti. 40+6'da propess fitil ile müdahale edileceği gün nişan geldi, hastaneye gittiğimde 1 cm acıklık vardı. Fitil kendi sancılarımı tetikledi, suyum da geldi ve vajinal doğum yaptım.
Benim babam anestezi doktoru olduğu için epidural anestezi aldım. Böyle olunca 7 cmden sonra takıldığından bir süre hiç sancı hissetmedim. O son ıkınma evresinde ise sadece belime giren bir kasılma hissi vardı. 7 cmye kadar olan tüm o süreçte, ki uzun sayılabilir sancılar adet agrısı gibiydi, yürüyünce ve derin nefes alınca geçiyordu. Ayrıca aromatik yaglar kokluyordum rahatlamak için. Bence karsılamak zor değildi. Zaten aralıklı geliyor 1 dk sonra 4 dk boyunca hiç agrı yok. Bu sıklaşıyor dogum yaklastıkca ama o esnada anestezim vardı. Hiç bagırmadan cıglık atmadan dogurdum. Kesi de atıldı bu arada, cok onemli bir şey değil, oturmamda kalkmamda sorun olmadı. Hatta estetik dikiş yapılmıştı fış taraftaki dikişlerim açıldı ama o da iyileşiyor ve izi kalmayacak yine.
Tavsiyem su, herkesin deneyimi kendine özel. Siz lütfen iyi deneyimlere odaklanın. Yapabileceğinize inanın. Tüm memeli hayvanların bunu yapabildiğini ve rahminizin bunun için her adet döneminde hazırlandığını unutmayın. Üstelik vajinal doğum animasyonlarını izlerseniz, bebeğin de kendini çevirdiğini manevralar yaptığını yani bunu nasıl yapacağını bildiğini görürsünüz. Agrılar oluyor ama karsılayabileceğinize inanın. Daha sıklaşan kısmı için benim gibi epidural alanilirsiniz. Hastanelerde yapmak istemeyebilirler süreci yavaslatıyor diye ama tam tersi hızlı acılma saglar ve agrınız olmadıgından strese girmezsiniz. Yalnız etkili ıkınma tekniklerine, nefes tekniklerine hakim olun. Doktorunuzla işbirliği halinde olun, ben sancıyı hissetmeseö de nst cihazında varsa soyleyin ıkınayım diyordum. İnanın elimfe yelpaze ile doğurdum, son 2 3 ıkınmaya kadsr yelpazemle uğraşıyordum ki bu da oyaladı beni muhtemelen.
Eğer sezeryan olmak isterseniz de elbette olabilirsiniz. Önemli olan cocugun saglıklı bir şekilde dünyaya gelmesi. Ben toparlanması kolay ve sezeryan aslında bir ameliyat olduğu için vajinal doğumu tercih ettim. İlk günden bebeğime bakım verebilir durumdaydım. Doğum kiloları sarkma vs ile ilgili sorunum da yok simdilik. İyi deneyimler vardırkesi olmasına rağmen vardır hem de. Umarım nir iyi deneyim de sizinki olur.
Bende korkardım sezaryenden ama çok güzel geçti hemen toparlandım.suni sancı normal sancinin kaç katı ağrı yapiyo.bencede yapmayın normal sancinin bekleyin.Suni sancı normal sancidan daha kötüymüş sanırım. Geçen bizde doktorumuzla konuştuk eşimin işi sebebiyle doğumu izin tarihine denk getirmek istiyoruz ama bi yandan da normal doğum istiyoruz suni ile baslatsak olur mu dedik önermedi. Suni sancı anneleri daha çok yoruyor sonu genelde sezeryan oluyor dedi sizinki de dediği gibi olmuş. Ben hayatımda hiç ameliyat olmadım o yüzden bende de sezeryan korkusu var
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?