Normal doğum korkusu

7 cm den sonra acı nasıldı peki

7 cm den sonra acı nasıldı peki
Size dürüst olayım. Ben canı çok tatlı olan bir insanım. Parmağım kesilse günlerce oraya bakarım. Sivilcemi bile patlatamam.

Duşta sancı çektim. Su sancımı hafifletti. 2 kere çok dayanılmaz sancı geldi. Ölüyorum sandım ama sadece 2 kere. Geri kalan gerçekten benim dahi katlanabileceğim sancılardı. Ki o 2 kere gelen sancı da max 10 saniye sürdü. Benim canım en çok açılmayı kontrol ederlerken yandı çünkü sancı geldiği an bakıldı. Başı göründüğünde sancım hafiflemişti. Beni yatırdılar doğum masasına ve ıkın dedi ebe. Bağırarak ıkındım sadece 1 ıkınmada çıktı. Kesi acısını hiç duymadım bile. Çıktıktan sonra hiç acı hissetmedim. Kesi dikişi için uyuşturucu vurdu doktor onu dahi hissetmedim.

Beni en çok zorlayan eve gelince popomun üstüne oturamamak oldu. Diken batar gibi batma hissi hissettim. Oturarak emziremediğim ve göğsüm yara olduğu için tek çilem o oldu. Ama o da 1 haftada geçti çok şükür. Lohusa kanamam 24 gün sürdü. Benim ameliyat korkum var o sebeple sürekli kendimi normal doğuma şartladım. Kalpten söylüyorum inanın doğum sancısı ve doğum anı korkunç değil.

normal doğumda cinselliğe zarar veriyor mu orada genişleme çok oluyor diye duydum çok önemli değil ama merak ettim
Şöyle soyleyim. Dogum yapmişla yapmamiş kadinin vajinasi ayni olabilirmi. Illaki ayni kalmicak ama boyle belirgin bir sekilde de genisleme olmuyor. Ama fark oluyordur

Ay annenden Allah razı olsun ben de hep böyle telkin ediyorum kendimi Allah ilham etti demek bu ağrı değil ağrı değil henüz değil diye

Selam benim gibi normal dogumdan korkanlar var mı beni bi rahatlatır mısınız
Doğal bir süreç zaten kendiliğinden olacak yani biraz akışına bırak bence. Eskiden tarlada, evde doğuruyorlardı düşünsene üstelik komşu yardımıyla ama şimdi tüm imkanlar güzel ve yeterli. Güvende hissederek yaklaş duruma bence.

1 normal 1 sezaryenliyim. 3. Yu dogursam hic dusunmem sezaryen olurum, cok rahat gecti cunku benimki ve sonrasinda da cok rahattim

Merhaba canım seni bir yerlerden tanıyor muyum
Merhaba, galiba evet canm Ekim analığına niyet edip Kasım anası olma yolunda emin adımlarla ilerliyordun demi sen
Ay annenden Allah razı olsun ben de hep böyle telkin ediyorum kendimi Allah ilham etti demek bu ağrı değil ağrı değil henüz değil diye
Öyle yap canım gerçekten suyun gelince gidersin en kötü. Hatta ebe bana suyun bile gelse açıklığına bakar geri evine gönderirim duruma göre dedi. Ağrılar önemli. Onu da gözümüzde büyütmezsek prensesler gibi bir doğum yaparız inşaallah

İnşallah

Agrı dan ve fazla açılma yoksa kesiyolar mış bebegin çıkması için
Ben de yaklaşık 1 ay önce doğum yaptım. Eğer bir sorun olursa sezeryana gidecek zaten diye düşündüm ve vajinal doğumu bekledim. Çatım, kızımın kilosu vs uygundu. Önerilen her şeyi yaptım ama son güne kadar açılma yoktu ve kızım kanala inmemişti. 40+6'da propess fitil ile müdahale edileceği gün nişan geldi, hastaneye gittiğimde 1 cm acıklık vardı. Fitil kendi sancılarımı tetikledi, suyum da geldi ve vajinal doğum yaptım.
Benim babam anestezi doktoru olduğu için epidural anestezi aldım. Böyle olunca 7 cmden sonra takıldığından bir süre hiç sancı hissetmedim. O son ıkınma evresinde ise sadece belime giren bir kasılma hissi vardı. 7 cmye kadar olan tüm o süreçte, ki uzun sayılabilir sancılar adet agrısı gibiydi, yürüyünce ve derin nefes alınca geçiyordu. Ayrıca aromatik yaglar kokluyordum rahatlamak için. Bence karsılamak zor değildi. Zaten aralıklı geliyor 1 dk sonra 4 dk boyunca hiç agrı yok. Bu sıklaşıyor dogum yaklastıkca ama o esnada anestezim vardı. Hiç bagırmadan cıglık atmadan dogurdum. Kesi de atıldı bu arada, cok onemli bir şey değil, oturmamda kalkmamda sorun olmadı. Hatta estetik dikiş yapılmıştı fış taraftaki dikişlerim açıldı ama o da iyileşiyor ve izi kalmayacak yine.
Tavsiyem su, herkesin deneyimi kendine özel. Siz lütfen iyi deneyimlere odaklanın. Yapabileceğinize inanın. Tüm memeli hayvanların bunu yapabildiğini ve rahminizin bunun için her adet döneminde hazırlandığını unutmayın. Üstelik vajinal doğum animasyonlarını izlerseniz, bebeğin de kendini çevirdiğini manevralar yaptığını yani bunu nasıl yapacağını bildiğini görürsünüz. Agrılar oluyor ama karsılayabileceğinize inanın. Daha sıklaşan kısmı için benim gibi epidural alanilirsiniz. Hastanelerde yapmak istemeyebilirler süreci yavaslatıyor diye ama tam tersi hızlı acılma saglar ve agrınız olmadıgından strese girmezsiniz. Yalnız etkili ıkınma tekniklerine, nefes tekniklerine hakim olun. Doktorunuzla işbirliği halinde olun, ben sancıyı hissetmeseö de nst cihazında varsa soyleyin ıkınayım diyordum. İnanın elimfe yelpaze ile doğurdum, son 2 3 ıkınmaya kadsr yelpazemle uğraşıyordum ki bu da oyaladı beni muhtemelen.
Eğer sezeryan olmak isterseniz de elbette olabilirsiniz. Önemli olan cocugun saglıklı bir şekilde dünyaya gelmesi. Ben toparlanması kolay ve sezeryan aslında bir ameliyat olduğu için vajinal doğumu tercih ettim. İlk günden bebeğime bakım verebilir durumdaydım. Doğum kiloları sarkma vs ile ilgili sorunum da yok simdilik. İyi deneyimler vardır kesi olmasına rağmen vardır hem de. Umarım nir iyi deneyim de sizinki olur.

Selam benim gibi normal dogumdan korkanlar var mı beni bi rahatlatır mısınız
İlk korku oluyor evet benim 3gebeligim normal doğum gibisi yok sezeryanla da o an anlamıyorsun ama sonrasın da bebeğini kucağına alıp emzirmek bile zor oluyor dikişler den oturamıyorum ki bebeğini beslemek bile zor yani sezeryanla cidden zor normal doğumda sancı oluyor evet ama bebek doğduktan sonra sanki hiç doğum etmemiş gibi oluyor insan açılma olmazsa keserler dediğin olayda ilk gebeliklerde oluyor evet ama öne sen hissetmiyorsun canım benim 7tane dikisim vardı mesela ne keserken nede dikerken hissettim tercihim hep normal doğum dan yana

Bende sizin gibi çok korkuyordum.sancilarim başladı baya acilmam da vardı ama suni sancı ağrısına dayanamadım hemen sezaryene aldılar.cok güzel geçti 2. Gün ayaktaydim fırını sildim düşününkendinizi korkutmayin sezaryen yada normal doğum hangisi sizi mutlu edecekse onu yapın.ben aslında ilk günden sezaryen istiyordum ama çevrenin baskısından yapamadım.

Suni sancı normal sancidan daha kötüymüş sanırım. Geçen bizde doktorumuzla konuştuk eşimin işi sebebiyle doğumu izin tarihine denk getirmek istiyoruz ama bi yandan da normal doğum istiyoruz suni ile baslatsak olur mu dedik önermedi. Suni sancı anneleri daha çok yoruyor sonu genelde sezeryan oluyor dedi sizinki de dediği gibi olmuş. Ben hayatımda hiç ameliyat olmadım o yüzden bende de sezeryan korkusu var

Evet ama insan yinede korkuyor

Teşekürler bende sizin gibi denerim

Bende korkardım sezaryenden ama çok güzel geçti hemen toparlandım.suni sancı normal sancinin kaç katı ağrı yapiyo.bencede yapmayın normal sancinin bekleyin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…