mrb arkadaşlar benım dogumuma daha 4 ay war ama cok merak edıyorum.normal dogumda yasanılanları zormu cok.epıdural işe yarıomu sizce.doğum yapanlar paylaşabılırmı?cok korkuorum :26:
mrb arkadaşlar benım dogumuma daha 4 ay war ama cok merak edıyorum.normal dogumda yasanılanları zormu cok.epıdural işe yarıomu sizce.doğum yapanlar paylaşabılırmı?cok korkuorum :26:
valla arkadasim benim dogumuma da azkaldi 3 ay var ama bana butun cevrem ve doktorlarim
normal dogumu tavsiye ediyor,mantikli dusunursek,,normalde aci sadece cocouk cikana kadar sonra cok rahatsin ee ama okadar da aci cekicez sonucta candan bir can cikiyor,sezeryan bir ameliyat cocouk dogduktan 3-4 aya kadar dikis izi ameliyat yeri acisi rahat egilip kalkamama derken bence daha bi zor is bence sen normal yap hem dogal,hem bebekle birebir temas ALLAH kismet ederse ben normal istiyorum..
ben normal doğum yapmadım sezeryan yaptım doktorumun kararıydı bana kalsa normal tercihimdi .. benim bi arkadaşım 4. doğumunu sezeryanla yaptırdı oda mecburen oldu 41 haftalık olmuş bebek ve doktor suni sancıya almış bebeğin kalp atışları zayıflayınca apar topar sezeryan oldu ..bana dediki keşke normal olsaydı dedi bu neymiş böyle mahvoldum vs ... bende sezeryanda biraz zorluklar yaşadım ağrıalr vs.. onun dediğine göre normal doğum daha kolaymış ... ve doğumdan sonra dünyaya yeniden gelmiş gibi oluyomuş ee 3 doğum yapmış normal .. bence bi akslik yoksa normal yapın derim ...
sezeryanın bir tercih olarak görülmemesi gerektiğini düşünyorum. herşeyin doğal olanı en iyisidir. sezeryan ancak anne ve bebeğin ya da herhangi birisinin hayatının tehtit altında olduğu durumlarda en son çare olarak başvurulması gereken bir operasyon olmalıdır. sezeryan bir ameliyattır çünkü, doğum değildir. korkma kısmına gelince, normal doğumda korkulacak bir durum yok hele ki epidural gibi bir kolaylık varken ağrı yok sancı yok sadece gerekli anlarda ıkınman gerekli. ha çok kolay değil ama anne ve bebek için en doğal olanı en iyi olanı o. artık tüm gelişmiş ülkelerde normal doğum son ana kadar bekleniyor eğer bebek için ya da anne için tehtit varsa sezeryana geçiliyor, ikiz gebelikler için bile bu böyle. bence korkmayın doğa herşeyin en iyisini en mükemmelini düşünmüş bizim için zaten, siz doğum anının ve bebeğinizin keyfini çıkartın
valal ebn ikisinide deneyen insanlara genelde hep sorarım meraktann genelde hep aynı cevap .. demin mesajımda yazdım gibi bi arkadaşım 4. doğumunu yaptı sezeryanla onla önceden hep konuşurken ben sezeryandanndert yanarken canım normalde zor vs derdi hep oda dert yanardı anlıcann.. sonra tabi başına gelince anladı sanırım hangisinin daha zor oldunu .. ogün onu hastanede bekledim doğumdan gelmesini ..yarı ayık vaziyettee sızlanıyorduu ve ilk cümlesi şu oldu bu sezeryan ne zor bişeymiş ben hiç böyle olcanı düşünmemiştim dedi ... yani bi kaç kişiden daha duydum öyle deneyimi olanların hepsi aynı şeyi söyledi hayay bitanesi 10 tane normal doğrsaydımda şu sezeryanı hiç olmasaydım demişti :)))
ama yinede tabikide son tercih ve kakrar sizin .. keşke bende normal doğum yapabilseydim keşke olsaydı ben hiç istemiyordum sezeryanı :///