Normal doğum mu sezeryan mı?

paresserap

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
1 Ağustos 2011
215
2
46
Gaziantep
benim doğumum yaklaşmak üzere.epiduralle normal doğum istiyorum eğer normal olmazsa sezeryandada epidural istiyorum.sizler nasıl doğum yaptınız ve hangisi daha rahat oldu.

doğum yapan biri değil ama birçok doğumda bulundum ve bildiğim tek şey ben doğum yaparsam kesinlikle genel anestezi sezeryan olurum .Normal doğum yapan bayanlar size helalll olsun diyorum .Epiduralda ise bazıları uyuşmuyor ve o kesim işlemini ve bebeği çıkartma anını çok fazla hissediyorlar.

doğum yapan biri değil ama birçok doğumda bulundum ve bildiğim tek şey ben doğum yaparsam kesinlikle genel anestezi sezeryan olurum .Normal doğum yapan bayanlar size helalll olsun diyorum .Epiduralda ise bazıları uyuşmuyor ve o kesim işlemini ve bebeği çıkartma anını çok fazla hissediyorlar.

kesim işlemi derken acıyımı kasdettin.

Evet memnunum. Adı üstünde gayet normaldi. Anormal olan sezeryan zaten. Anormal giden durumlarda hemen sezeryana alinir ya kadın. Sen boyle seyleri düşünme bakalim. ... Normal doğumla normal bebeklerimiz olmaya devam etsin herkesin. Korkulacak bı sey degil... Kolay gelsin. İyi :nazar:geceler ...

normal dogumla ilgili birsey merak ediyorum kizlar.. ben de hamisim ve insallah bi sorun olmazsa normal dogum istiyorum cunku normali bu diye dusunuyorum. bi de benimki biraz da duygusal acidan bi karar yani bi can doguruyorsun ve acisini da hissetmem gerektigini dusunuyorum sonucta emek bu da.. sezeryan olanlar emek vermiyor demek de degil amacim kesinlikle bu benim duygusal dusuncem sadece.

merak ettigim konu normal dogumda cogu annenin vajinasinin altinin kesildigini ogreniyorum (dogum yapmis aile buyuklerinden) yengemin anlattigi o sanci agrisindan zaten o kesilmeyi hissetmiyorsun dedi ama acikcasi bi makasla oranin kesilecek olmasi beni urkutuyor.. genelde kesiyorlar mi hic kesilmeden dogum yapmis ola var mi? ve kesilme hissediliyor mu?

normal dogumla ilgili birsey merak ediyorum kizlar.. ben de hamisim ve insallah bi sorun olmazsa normal dogum istiyorum cunku normali bu diye dusunuyorum. bi de benimki biraz da duygusal acidan bi karar yani bi can doguruyorsun ve acisini da hissetmem gerektigini dusunuyorum sonucta emek bu da.. sezeryan olanlar emek vermiyor demek de degil amacim kesinlikle bu benim duygusal dusuncem sadece.

merak ettigim konu normal dogumda cogu annenin vajinasinin altinin kesildigini ogreniyorum (dogum yapmis aile buyuklerinden) yengemin anlattigi o sanci agrisindan zaten o kesilmeyi hissetmiyorsun dedi ama acikcasi bi makasla oranin kesilecek olmasi beni urkutuyor.. genelde kesiyorlar mi hic kesilmeden dogum yapmis ola var mi? ve kesilme hissediliyor mu?

Bebeğimi bana gösterdiler. Doktor beye şimdi ne yapıyorsunuz diye sorduğumda dikiş atıcaz dedi. Yırtıldı mı dedim. Yok kestik biraz dedi. Yani o kadar çok hissetmedim. Dikerken bile dikildiğini hissediyorsun ama acıyı hissetmiyorsun.

normal dogum tabikide
dogurunca hersey bitiyor cok hafifliyorsun ayrica guzel duygu o rahatlama hissi süper
ayrica sezeryan bildigin ameliyat
almanyadayim ben
riskli durum omadikca sezeryan yapmiyorlar
bence normalide bu

Kesiyi dikmeden önce zaten uyuşturucu bir iğne yapıyorlar, dikişi de hissetmiyorsun. Sonrasında benim doktorum sondayla idrarımı da boşaltmıştı, ertesi güne dek idrar sıkıntısı da yaşamadım. Bol komposto ve sulu gıda ile 3-4 gün büyük tuvalet ihtiyacı da duymadım, bir hafta dolduğunda da dikişlerim düşmeye başlamıştı zaten.

19 ocakta 2.bebeğim sezeryanla dünyaya geldi .1.de sezeryanla olmuştu ve ben son derece memnunum okadar kolay kalktımki 1.dede aynı şekilde olmuştu.çok çabuk iyileştim uzun süreli yatmadım .normal doğum beni korkutuyordu ben direkt sezeryan istemiştim ve gayette memnunum.

dogum yapalı 3 ay oldu 35 haftalık dogum yaptım.sezeryanla ve epıdural oldum ben bole konfor gormedım.sadece ılk 3 gun bıraz yurumem sorun oldu harıcı ne agrı ne bır sızı duydum.resmen konfordu.ben amelıyattan sonra agrı olur duydum ole bısey hıc yasamadım.sadece sorunum epıdural denemesını 2 kez yaptı sagolsun aneztezıcı benı oldurdu sokamadı ve 2 ay sırt agrısı cektım harıcı hersey guseldi

Ben de normal doğum yaptım.Fakat benim zaten prematüre idi.Sezeryan olsun dediğimde doktoruma Ne gerek var bu kadar erken bir doğum ve düşük kilo ağırlıklı bebek için dedi.Bir hafta iki büklüm gezmeye gerek var mı dedi.(Tabi benim doğumum 10 yıl önce oldu.O zaman epidural yoktu.)Normal doğum yaptım.

Ayrıca o kesim işlemi diye soran arkadaşa rahat olmasını tavsiye ediyorum.Orada kesmekten kasıt küçük bir kesik atıyorlar, zaten o esnada vajina ve rahim o kadar gergin ki hiç anlamıyorsun.Dikiş için de zaten iğne ile uyuşturuluyorsun.Endişe etmeyin derim bence.Fakat elbette karar kişiye ait.

ben normal doğumdan çok korkuyordum
o sebeple sezaryen yaptım ve memnunum 1 yıl olucak 15 gün snra
şuana kadar hiç bi zararını görmedim

ameliyathaneden geldiğimde hemen kendime gelm ve öyle ağrımda pek yoktu
3 - 4 gün yürürken biraz zorlanıyosun o kadar
10 günlüktüm evimi süpürdüm, 12 günlüktüm misafir ağırladım (yemekli)
çünkü annem 4 gün kalabilidi. bakıcak başka kimsem yoktu

normal doğum yaptım ve çook güzeldi..:21::21::21:
evet acı çekiyorsun ama sonrası öyle güzel bir duygu ki, ebenin ha gayret simsiyah saçları görünüyor demesi, doktorun elindeki o ince bacakları, bana bakan kapkara gözleri... hepsi dün gibi aklımda... insana büyük bir şey başardım hissi veriyor.. ayrıca bebek de doğum yolunda ciğerlerini geliştiriyor...
şimdi uzaktan doğum anında yaşadıklarım bile öyle hoşlar ki... sadece kadınların yaşayabileceği güzel anılar, şimdi bile kızıma anlattığım da, tam anlayamasa bile başka başka diye dinlemeye bayılıyor...:16::16::16:

Kurtaji , normal dogumu, sezeryani ve son olarak 14 gun once sezeryan sonrasi normal dogumu yaşayan biri olarak kesinlikle normal dogum diyorum.

ters giden birşey olmadığı sürece kesinlikle normal doğum... bende epiduralli normal doğum yaptım...
23:50 de doğum yaptım, sabah 10 da taburcu oldum.hiç sıkıntı yaşamadım :)

beni ilki normaldi ama psikolojik olarak çok etkilendim. şimdi bulunduğum yerde k.d.u yok ve epidral normal şansım da yok o yüzden en yakın (1,5 saatlik mesafede) hastanede epidral sezeryan düşünüyorum. korkularım var tabi ama insanın kendisi için kaygılanmasından daha önemlisi ve zoru bebeği için kaygılanması... sonuçta herşey tedbir amaçlı ama taktir Allah ın Allah en hayırlısını nasip etsin inşallah diyorum...

Ben normal istiyordum mecburen epidural sezeryan oldu.Çok memnunum hemen o akşam ayağa kalktım.ağrım hiç olmadı. ama allah nasip ederse ikinci çocuğum olursa yine normal doğum isterim.inşallah o zaman nasip olur.

Back
X