- Konu Sahibi paresserap
benim doğumum yaklaşmak üzere.epiduralle normal doğum istiyorum eğer normal olmazsa sezeryandada epidural istiyorum.sizler nasıl doğum yaptınız ve hangisi daha rahat oldu.
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
doğum yapan biri değil ama birçok doğumda bulundum ve bildiğim tek şey ben doğum yaparsam kesinlikle genel anestezi sezeryan olurum .Normal doğum yapan bayanlar size helalll olsun diyorum .Epiduralda ise bazıları uyuşmuyor ve o kesim işlemini ve bebeği çıkartma anını çok fazla hissediyorlar.
normal dogumla ilgili birsey merak ediyorum kizlar.. ben de hamisim ve insallah bi sorun olmazsa normal dogum istiyorum cunku normali bu diye dusunuyorum. bi de benimki biraz da duygusal acidan bi karar yani bi can doguruyorsun ve acisini da hissetmem gerektigini dusunuyorum sonucta emek bu da.. sezeryan olanlar emek vermiyor demek de degil amacim kesinlikle bu benim duygusal dusuncem sadece.
merak ettigim konu normal dogumda cogu annenin vajinasinin altinin kesildigini ogreniyorum (dogum yapmis aile buyuklerinden) yengemin anlattigi o sanci agrisindan zaten o kesilmeyi hissetmiyorsun dedi ama acikcasi bi makasla oranin kesilecek olmasi beni urkutuyor.. genelde kesiyorlar mi hic kesilmeden dogum yapmis ola var mi? ve kesilme hissediliyor mu?