Normal doğum mu sezeryan mı?

slm arkadaslar ben 3 ay önce 2. cocugumu dunyaya getırdım ılkı genel anesteziyle sezeryan ıkıncısı ıse spinal anestezi oldum ıkncısınden cok memnunum korkuyordum ayık olmak ıstemıyordum ama aynı normal doğum yapmıs gıbı bebegımın cıktıgı anı gordum bence sezeryan daha ıyı sonrasında cekıyosun belkı ama normal dogumda hem o anda hemde sonrasında cekıyorsun

aralık 2011'de epudralsiz normal doğum yaptım ve kesinlikle normal doğum yapmanızı tavsiye ediyorum. normal doğum yapmak çok güzel bir duygu. o kadar sancı çekmiş olmama rağmen özlüyorum o günü. kesiyi falan düşünmeyin onu hiç hissetmiyorsunuz zaten. normal doğumun tek zor yanı sancı kısmı o da geçip gidiyor. ama bunu yaşayın o çocuğu dünyaya getirdiğinizi sonuna kadar hissedin.

slm arkadaşlar.doğum yaptım.normal oldu.bayağı acılı geçti.
gece 4te sancım başladı eşim ben kaynanam hastaneye gittik.açılmam 1,5cmdi.ben epidural istemiştim bunun için hastanemi değiştirmiştim.ancak doktor 9da geldi ve anestezi uzmanının izne ayrıldığını söyledi.tabi ben şok oldum çünkü 9aydır onunla avunmuştum doktorumda bunu biliyordu.doktoro yalvardım anestezi uzmanı bul diye oda olmaz başka hastaneden ancak sezaryan olursa gelir dedi.bu arada hastane özel hastane.kaynanam normal yap iğne iyi deyil dedi ben zaten sinir krizine girmişim çığlığı bastım istiyorum diye.eşimde kızdı kaynanama sen karışma diye.başka hastaneye gidelim dedim eşime.sonra o hemen anestezi uzmanı ayarlamaya gitti.doktorla tekrar konuşmuş falan bitane bulmuşlar.tabi bu arada ben sancılardan dayanamıyorum her sancıda çığlığı bastım.anestezi uzmanı iğnemi yaptı belden.ama sadece sol bacağımda uyuşukluk vardı.sağ bacağımdan şiddetli sancılar devam etti ve en fazla 1saat sürdü diyebilirm.sonra 4saat sonra tekrar ilaç verildi ve yine aynı kısa süreli ağrı kesti.açılmam daha 4cmdi.son ilacıda doğum anında verecez dediler ama ben artık dayanamıyorum gittikçe.belimden ağrı girdi hep.ve ön bacağımın üst kısmına ağrılar saplandı.bağırmalarım hastaneyi inletti her sancıda.doktor geldi niye bu kadar bağırıyorsun ayıp senin gibi bağıran böyle yapan 200 hastadan kimsede olmadı gibi laflar etti.ben tınmıyom tabi yalvardım sezeryane alması için.açıklığım 6cmdi ve 10cme kadar bu acıların süreceğini düşünmek deli etti.ebe her sancıda ıkın diyor ama acıdan ıkınamadım.o acıyla kıvranırken aşağı baskı veremedim zorlamaya çalıştım ama olmadı.anestezi uzmanı iğnesini yapıp gitmişti.çok sinirliyim hala ona.bana acının onda 2sini çekeceğimi söylemişti.tam tersi daha şidditli olmuştu.her dakka belime saplanan ağrılar nefessiz bıraktı.sezeryan olursa diye suda yasak dediler boğazım kurudu mahvoldum susuzluktan ıslatılan peçeteyi emdim su şişesinin kapağına su koyup arada içirdiler.artık bağıracak halde kalmadı.sesimi duyan doğum yapmaya gelenlerin yakınları kadınlar yanıma geldi.destek oldular.kaynanamla yürüttüler beni.çömelip yatağa dayanıp ıkındım.artık zorlamaya çalıştım ne kadar acısada.ebe seni alıcaz doğuma dedi.biran önce bitsin istedim.ben o hallerdeyken 4normal doğum oldu.art arda sonra ben girdim.akşam 6:20 de doğum oldu.inanın doğum anı dikiş kesme falan çektiğim sancıdan acısı daha azdı.doğum için çatala çıktım doktor baktı ve götürün biraz daha bekleyelim dedi ebeyle konuşurken ben içimden gitmek istemedim napıcam dedim sancılara dayanacak gücüm kalmadı derken sancı geldi doktor tekrar bakayım dedi.ebeye karnıma bastırmasını söyledi.bende tüm gücümle ıkındım ebe her bastırdığında.şeyim patlıyo sandım.kafasının çıktığını hissettim.omuzu çıkarken daha çok acıdı.kordon dolanmış.bebeğim doğar doğmaz okadar rahatladımki bütün ağrılar bi anda kesildi yeniden doğmuş gibi oldum.kesik atıldı.dikişim atılırken acı hissetmedim.ipin gerildiğini diktiğini hissettim tabi.bi yandan doktorla sohbet ettik.7 iç 7dıştan toplam 14 dikişim var.martın 5inde doğum yaptım hala dikişlerim duruyor bi kaçı erimiş ağrım bi kaç gündür geçmişti ancak geri başladı.sağ bacağıma kalçama dikişimin ordan ağrı saplanıyor.
bişiy daha diceğim doktor benden doğumda zorlaştıracağımı düşünmüş.burda zorlamadın dedi.valla o sancılar yüzüne ölmek bile istedim boş yere bağırmadım.
bidaha çocuk istemiyom eşime kalsa 8tane hemen ister.ama iyikide doğurmuşum bebeğim çok güzel çok tatlı.bebeğim 4kilo doğu ve erkek.adını ahmet koyduk.bu arada eşimde benle beraber mahvoldu.gelen giden eşin doğurdu sanki dedi.benim acı çektiğimi gördükçe dayanamadı bitanem.neyse arkadaşlar herkezin acısı farklı olur.korkmayın bebeği kucağına alınca herşeyi unutuyorsun diyolar ya öyle oluyor:34:
herkeze kolay doğumlar:9:

Son düzenleme:
epiduralin ağrıyı hissettirmediğini sanıyordum.anestezi uzmanı bana göre dozunu çok az yaptı

36 haftalık gebeyim doğumuma az bi zaman kaldı bende normal doğum istiyorum ama dikişten korkuyorum sonra orası toparlanıyor mu eski haline dönüyo mu çok merak ediyorum bebeğin kilosuna göre daha fazla yıpranma yırtılma oluyomuş çünkü.yaşayan arkadaşlar yazarsa sevinirim.

36 haftalık gebeyim doğumuma az bi zaman kaldı bende normal doğum istiyorum ama dikişten korkuyorum sonra orası toparlanıyor mu eski haline dönüyo mu çok merak ediyorum bebeğin kilosuna göre daha fazla yıpranma yırtılma oluyomuş çünkü.yaşayan arkadaşlar yazarsa sevinirim.

dikisten niye korkuyorsun , zaten hissetmiyorsun ki, ne dikisi ne yirtilmayi, benim kendiliginden yirtilmisti , doktur diktiginde hic hissetmedim , ilk günlerde uyusuk oluyor, ama temizligine dikat etmen lazim ben yurt dsindayim, burda eller lavabo sürekli dezenfekte edilyor ebe sana nasil yikanacagini söylüyor , zaten klozet var ayri dus gibi elini degdirmeden vajinayi yikiyor , her defasinda heryeri dezenfekte etmen lazim tabi yoksa mazallah iltihap felan olur.

normal dogumdan niye korkuyorsunuz, bencede sezaryan daha korkunc :50:

dikerken acı olmadı.doğumdan sonra dıkiş üstüne oturamadım.yanma olduhep.ped kullanmayı bıraktım normal bez kullandım.ped daha çok yakıyor.bugün 18.günüm hala dikişlerim geçmedi.ağrısı kalçama ve bacağıma vuruyor.

dikerken acı olmadı.doğumdan sonra dıkiş üstüne oturamadım.yanma olduhep.ped kullanmayı bıraktım normal bez kullandım.ped daha çok yakıyor.bugün 18.günüm hala dikişlerim geçmedi.ağrısı kalçama ve bacağıma vuruyor.

Sizin şanssızlığınız bence doktorunuz ve gittiğiniz hastaneymiş gibi geldi bana. bende sabah 8 de nişan geldi 10 da hastanedeydim.doktorum muayene etti açılma henüz 2 cm.di. akşama kadar çok yıpranırsın epidural yapalım dedi.ben hiç düşünmediğim halde tamam dedim.ve geceye kadar nst ye bağlı rahat rahat yattım bekledim.gece 23:00 gibi hissemeye başladım sancıları,ama dayanılmıycak gibi değildi.23:50 de oğlum doğdu.sabah 10 da taburcu oldum.1 haftada da dikişlerim kayboldu 1 ayda tamamen iyileşmişti.tabi benim bu anlattığım 5 sene öncesinin teknolojisi :34: banada annem çok kızdı ne cesaret nasıl belinden iğne yaptırdın diye ama çok şükür bi zararını görmedim.ebe zaten bana bu yönteme prenses doğumu diyoruz dedi,hakikaten de öyle oldu...

Sizin şanssızlığınız bence doktorunuz ve gittiğiniz hastaneymiş gibi geldi bana. bende sabah 8 de nişan geldi 10 da hastanedeydim.doktorum muayene etti açılma henüz 2 cm.di. akşama kadar çok yıpranırsın epidural yapalım dedi.ben hiç düşünmediğim halde tamam dedim.ve geceye kadar nst ye bağlı rahat rahat yattım bekledim.gece 23:00 gibi hissemeye başladım sancıları,ama dayanılmıycak gibi değildi.23:50 de oğlum doğdu.sabah 10 da taburcu oldum.1 haftada da dikişlerim kayboldu 1 ayda tamamen iyileşmişti.tabi benim bu anlattığım 5 sene öncesinin teknolojisi :34: banada annem çok kızdı ne cesaret nasıl belinden iğne yaptırdın diye ama çok şükür bi zararını görmedim.ebe zaten bana bu yönteme prenses doğumu diyoruz dedi,hakikaten de öyle oldu...

evet malesef öyle oldu.umduğum gibi olmadı korktuğum başıma geldi.anestezi uzmanı isteğim gibi tecrübeli olmadı.

Selam kizlar. Ben dogum yapali yaklasik 4.5 yil oldu. Epidural anestezi ile normal dogum yaptim. Vede cok memnunum. Bende yirtik yada kesik olmadi, yani dogum gerceklestikten sonra sadece adet olmusum gibi biseydi.Hafiflemis bi sekilde dogumdan ciktim, Tek sorunum dogum sancim birkac gun surmustu ama bebegimi kucagima aldigimda hicbisey hatirmadaim sanki. hemen yarim saat icinde ebeninde yardimiyla dusumu aldim, ustumu degistirdim ve bebisimi emzirdim. Burda zorunlu olmadikca sezeryan yapilmiyor, ama ben oncede hep derdim normal istiyorum diye. O ani yasamanin duygusu bi baska. :nazar: Hic sonrasinda zor bisey yasamadim hemen evime gitmek istedim ama doktor birkac gun takip edicez diye birakmadi.
Tabi bu konuda anestezistlerin vede doktorun ve ebenin becerisi baska. Birde yirtilmamasina dikkat edilmedi, eger yirtilma ihtimali yuksekse kesilmeli ki dikislerin atilmasi ve sonrasinda iyilesmesi daha cabuk ve daha az agri olsun diye. burda ebenin tecrubesi devreye giriyor sanirim. Ben sansliydim hicbirisine gerek kalmadi, sadece ebe biraz kayganlastirici yag gibi bisey surdu,daha kolay cikar bebek diye.Eger nasip olurda ikinci cocugum olursa yine normal istiyorum insallah ayni rahatlikta ve tecrubeli ellerde olurum. Allahim herkese hayirli saglikli dogumlar nasip etsin. Bebislerinizle birlikte bir ömur boyu mutluluk versin. :nazar:

Bu arada bir arkadasimiz epiduralde tam uyusmayabiliyormus falan diye bahsetmisti, igne yapilirken hastaya sorular sorularak belirleniyor uyusmasi. Yani ignenin tam yerine yapilmasi. Bende oyle olmustu. :nazar:

Birde arkadaslar dogum sancilari basladiktan sonra ebe hafif seyler yememi önerdi. Hastanede dogumu beklerken sadece arasira meyveli yogurt, arada birkac biskuvi yedim 1,5 gun.:17:dogumdan sonra tuvalet sorunu fazla olmamisti.zaten sonrasindada meyveli yogurtlari yemistim baya bi. :1:

bence sezeryan..
ee hos ondanda cok koruyorum ama vajınal dogum ıstemıyorum..
19 nısan sezeryan gunum umarım rahat bır dogum olur..
herkese hayırlı dogumlar dılıyorum..

evet seni bayağı yormuş ama bebek kucağa gelince herşeyin bıçak gibi kesilmesini bilmek bile yetiyor insana
Allah analı babalı büyütmek nasip etsin
umarım hayırlı bir evlat olur size ve vatanamıza:nazar:

Merhaba, bende 10 şubatta normal doğum yaptım. Kesinlikle normal doğum diyorum, doğar doğmaz bebeğini kucağına aldığın an herşey bitiyor. korkulacak hiç birşey yok. Eğer riskli bir durum yoksa NORMAL olanı denemeden sezeryanı seçmeyin bence.

Ben de epidural normal doğum yapmayı düşünen biri olarak bazı konuları merak ediyorum. Normal doğumda kaç cm lik kesi oluyor? Kaç dikiş atılıyor? Ağrılar gerçekten dayanılmayacak şekilde mi? Doğumdan sonraki günler nasıl geçiyor? Vajina kolay toparlanıyor mu? V.s v.s... Deneyimli arkadaşlardan yanıtlarını bekliyorum

günümün dolmasına 5 gun kaldı normal ıcın beklıorum delı cesaretı ıste böyle anlatılarınları duyunca normal dogumdan urkup basıma agrılar gırmıstı fakat suan normalı ısrarla ıstıorum nedendır bılınmez agrı esıgımde dusuk ama bı cesaret normal dogum yapıcam cunku sezaryen yapmak karnımı kestırmek hıc işime gelmıor
bıde hala sancım yok normal dogum ıcınde hala ne suyum geldı nede nışan artık bı nişan gelsın sancı gelsın dıe de dua eder oldum su son zamanlarda daha cok dogum yapıp kurtulmayı ıstıyecegım hıc aklıma gelmezdı cunku hamılelıgım boyunca normal dogum dan korkup hıc gelmesın o an ıstıodum sımdı tam tersı

yıl=2009=) oğlumda dr 6.ayın 6sında demişti ama 6.ayın 8inde doğdu yani 40+2:49::emir_bebek::nazar:

yıl=2010=)kızımda dr 7.ayın 7si demişti 13ünde çıktı geldi:49::emir_bebek::nazar: 41+0 diyelim,epey bekletti hınzır,:29:

o 40 hafta dolunca büyük heycan ve merak başlıyo felaket derecede,çünkü ha geldi ha gelcek ne zaman sancı gelicek suyummu gelicek acaba vs.
:18:

oğlumda önce nişan geldi ardından suyum geldi,,hatta hastaneye gidince eve geri yollamıştı g.z doktor:47:neymiş bukadarcık suyla doğum başlamış demek değildir,yatak yorgan sırılsıklam olucak gelen suyla dedi aptalmı ne ya ,eşimle baya kavga etmişlerdi hastane çıkışına kadar:22:neyseya başka hastaneye gittik ogün hemen yatırdılar ,demekki önemli olmasa orasıda gönderirlerdi geri,,
ama kızımda sancım geldi önce evde yakalandım hemde tek başıma :52:annemi aramıştım hemen geldi taksiyle hastaneye gitmiştik eşim işyerindeydi acaba haberi alınca ne yaptı bak hiç sormak aklıma gelmedi bu gece sorayım bakalımmerak ettim:31::1:

tüm gebelere hayırlı doğumlar diliyorum rabbimden

buda bizamanlar bi topiğe yazmış olduğum yazıyı buldum :)):51:

benim oğluşuma 6.ayın 6sı dendi 2009da tabi,ama 8inde geldi ve hiç ağrım sancımda olmadıı,7sinde suyum geldi gittim yattım hastaneye 8inde doğuma aldılar suni sancı verdiler 8saat sancıdan sonra 5dk'da doğurdum bıdığımı,,,
kızımdada 7.ayın 7si dedi dr. 7.ayın 13ünde doğdu 2010da tabi :) ondada 1hafta gecikmeli geldi ve evde yakalandım sancıya olmadık bi zamanda hemde eşim falanda yoktuu,suyum gelmemişti ama bunda hastanede yırtarak suyumu getirtdi ebe,2saat sancıdan sonra 10dk'da bırtlattım bebişimi:)) eh birinde çabuk doğdu ikincisi geç çıktı bende anlamadım bide ilki zor doğar derler yalaaaaannn
:113:

Son düzenleme:
evet bebeği kucağıma aldığımda sanki bütün o ağrılar acılar bitmişti.ondan önce tabi bebeğin ilk doğduğu an çok rahatladım sanki yeniden doğmuş gibi oldum ağrılarım uçuverdi sanki.sonra yüzümde gülücükler başladı tabi.halada gülüyorum 4.5ay oldu doğum yapalı.bebeğimi çok seviyorum benim dışımda herkezin sevesi yiyesi geliyor.:52: sizede ALLAH sağ sağlim kucağınıza almayı nasip etsin.bu arada hala dikiş yerimde ağrım oluyor.ayakta biraz durunca wcde yorulunca acayip ağrı oluyor daha niye geçmedi anlamadım:25:

Back
X