Normal doğum mu sezeryan mı?

evinincicegi

Guru
Kayıtlı Üye
26 Mart 2013
1.218
2.970
333
Trabzon
Merhaba arkadaşlar. Bir bebeğim var sezeryan ile doğdu. Ama içimde hep bir normal doğum isteği vardı. Son zamanlarda sezeryan sonrası vajinal doğum çok yaygınlaştı. Böyle bir seçeneğim var biliyorum. Yakında doğum yapacağım için en azından denesem mi diye düşünüyorum. Ama çevremden olumlu tepkiler dışında aldığım olumsuz tepkilerden biri var ki kafamı karıştırdı. O kadar dikiş var karında nasılsa bir de vajina da böyle şeye gerek yok diyorlar.

Tabii ki bana şunu yap bunu yap diyemezsiniz biliyorum. Fakat bana yapılan bu uyarı hakkında görüşünüzü öğrenmek isterim. Benim yerimde olsanız ne yapardınız? Zaman ayırıp cevap yazan herkese şimdiden teşekkür ederim.

Merhaba arkadaşlar. Bir bebeğim var sezeryan ile doğdu. Ama içimde hep bir normal doğum isteği vardı. Son zamanlarda sezeryan sonrası vajinal doğum çok yaygınlaştı. Böyle bir seçeneğim var biliyorum. Yakında doğum yapacağım için en azından denesem mi diye düşünüyorum. Ama çevremden olumlu tepkiler dışında aldığım olumsuz tepkilerden biri var ki kafamı karıştırdı. O kadar dikiş var karında nasılsa bir de vajina da böyle şeye gerek yok diyorlar.

Tabii ki bana şunu yap bunu yap diyemezsiniz biliyorum. Fakat bana yapılan bu uyarı hakkında görüşünüzü öğrenmek isterim. Benim yerimde olsanız ne yapardınız? Zaman ayırıp cevap yazan herkese şimdiden teşekkür ederim.
Sezeryan olmssun bencede hic gerek yok normal doguma hem riskleri var hemde genitali de bozma bos yere .ben normal yaptm keske yapmasaydm

Yurt dışında ilk bebek sezeryansa ikincide vajinal doğum istersen yapıyorlar, ama Türkiye'de yapan cok doktor yok çoğunluğu goze almıyor ... sizin doktorunuz ne diyor bu durumda yapar mıymış risleri neler vs

Karnında dikiş var nasılsa vajinanı bozma mantığı kesinlikle gerçeklik payı olmayan bir düşünce. Normal doğum yaptım ve 4 dikişim vardı, hissedeceğin bir deformasyonla karşı karşıya kalmıyorsun öncelikle. Vajina kendini çok çabuk yenileyen bir organ, bu konuda kaygın olmasın derim. Kesilen yerin tekrar kesilmesi, katman katman dikilmesi daha riskli geliyor bana ki bu nedenle üçüncü sezeryan doğumdan sonra aynı doğum şeklini çok riskli buluyor doktorlar. Normal doğumu yapıp, bebeğinle kavuşma anında mutluluktan uçmak, sanki hiç acı çekmemişsin gibi yeni bir dünyaya uyanma hazzını yaşamak için denemelisin... Bebek için de en sağlıklı doğum şekli normal doğum. Tıbbi bir gereksinim olarak doğacaksa illa ki, bence önemli olan randevulu değil, bebeğin istediği zaman gelebilmesi. SSVD uygulamasını destekleyen doktorlar da gün geçtikçe artmakta. Yaşadığın yerde bu konuda güvenebileceğin bir doktoru araştırıp, süreci birlikte değerlendirmenizi öneririm. Sağlıklı, güzel doğumlar

Back
X