Daha once dogum yapan anneler veya etrafindakilerden duyum alanlar. Sizce sezeryandan sonraki karindaki deformasyon mu daha kotu normal dogumdaki ozel bolgedeki defarmasyon mu daha kotu?
İnşaAllah normal doğum yapabilirsinArkadaşım öcelikle Rabbim bebeğini hayırlı etsin. Sağlıklı bir biçimde kucağına al inşaAllah. Ben ilk çocuğumu sezeryanla dünyaya getirmiş birisi olarak söylüyorum ki bence Normal Doğum en iyisi. Adı üzerinde NORMAL doğum. . 3 ablam var ve annemde 6 defa normal doğum yaptı onlardan öğrendiğim şu ki genişleme idrar kaçırma vs şeyler öyle 1-2 çocukta olmuyor. Ben ilk çocuğumda doğum sancılarıyla gittim hastaneye kemiklerim ince olduğundan normal yapamayacağımı söylediler. Mecburen kabul ettim ama şimdiki aklım olsa biraz daha sorgulardım gerçektenmi öyle yoksa doktorun işine mi öyle geldi diye. Göbeğimde de sarkıklık kaldı biraz. şimdi 9 yıl sonra tekrar hamileyim. İkinciyi normal istiyorum ama doktorlar yanaşmıyor riskli olduğundan. Ne olursa olsun ÇOK gerekmedikçe sezeryandan yana değilim şahsen. Benim dikişlerim 20 gün kağıt kesiği gibi acımıştı. ama Ablalarım aynı gün rahatça dolaşabiliyorlardı. Normal doğumun tadını almayı çok istiyorum ama nasip olmayacak gibi duruyor şimdilik...
Ay İnşaAllah yaa.. Sağol duan için AminİnşaAllah normal doğum yapabilirsin
Ben ikizlerimi normal düşünüyorum. Sende yapabilirsin. Rabbim yardımcımız olsunAy İnşaAllah yaa.. Sağol duan için Amin
Amin canım.. İkiz bebek gerçekten mucize yaa. Rabbim hayırlı sağlıklı bir şekilde kucağına almayı nasip etsin.Ben ikizlerimi normal düşünüyorum. Sende yapabilirsin. Rabbim yardımcımız olsun
Allah yardımcın olsun. Ama benim 4 yıl önce sezeryan olan arkadaşım şimdi normal doğum yaptıAmin canım.. İkiz bebek gerçekten mucize yaa. Rabbim hayırlı sağlıklı bir şekilde kucağına almayı nasip etsin.
Sezeryan sonrası normal doğumda damar çatlaması yaşayıp iç kanama geçirebileceğimi söyledi 3 farklı doktor. Çok korktum böyle söyledikleri için. Bakalım nasip.
Arkadaşım öcelikle Rabbim bebeğini hayırlı etsin. Sağlıklı bir biçimde kucağına al inşaAllah. Ben ilk çocuğumu sezeryanla dünyaya getirmiş birisi olarak söylüyorum ki bence Normal Doğum en iyisi. Adı üzerinde NORMAL doğum. . 3 ablam var ve annemde 6 defa normal doğum yaptı onlardan öğrendiğim şu ki genişleme idrar kaçırma vs şeyler öyle 1-2 çocukta olmuyor. Ben ilk çocuğumda doğum sancılarıyla gittim hastaneye kemiklerim ince olduğundan normal yapamayacağımı söylediler. Mecburen kabul ettim ama şimdiki aklım olsa biraz daha sorgulardım gerçektenmi öyle yoksa doktorun işine mi öyle geldi diye. Göbeğimde de sarkıklık kaldı biraz. şimdi 9 yıl sonra tekrar hamileyim. İkinciyi normal istiyorum ama doktorlar yanaşmıyor riskli olduğundan. Ne olursa olsun ÇOK gerekmedikçe sezeryandan yana değilim şahsen. Benim dikişlerim 20 gün kağıt kesiği gibi acımıştı. ama Ablalarım aynı gün rahatça dolaşabiliyorlardı. Normal doğumun tadını almayı çok istiyorum ama nasip olmayacak gibi duruyor şimdilik...
Ilk doğumunda dikişi gayet normal duruyordu düz bi cizgi ama suan bilmiyorum 2.doğumunu yaptı ondan sonra gormedm . Bana gelince ilk doğumum cokta kolay olmadı dikisimde vardi 5 tane yani o kadr engel değil dikiş oturamıyorsun cisin yakıyor olayı da değişik geliyor oturdum cisimde yakmadı bnm guzel bakarsan cabucakta iyileşiyor. Bnm dogumumun şancı kısmı bni yipratti agri olarak değil süresi cok uzundu 36 saat sürdü ve fazlaca korkuyordm . Zor olan sancılar son 2 saatte falndi . Ikınci doğumum da hem daha az şancı cektm 6 saat gbi hemde en zor kısmı sadece bir saatti dogumsa ilk doguma gore kolay oldu hem bebeğim küçüktü bu kez ilk bebegimden hemde kemikler ne kadr da olsa genişliyor ve bn cok fazla egzersiz masaj gbi seyler yaptm dikisim olmadi o kadr rahattı ki doğurdum ve normal hayatıma devam ettm dikişsiz normal dogum yapabilirsen senden iyisi olmaz benceSizin dogumunuz kolay mi oldu? Kesi falan atmak zorunda kaldilar mi? Genisleme vs oldu muu? Ve ablanizin karnindaki dikis cirkin duruyor mu
Birazda başka yönlere gelmek istiyorm asla korkutmak icin degil ama gözümle gördüm ablamı otururken ağrıyordu illa arkaya doğru yatması gerekti. Sonra 8 saat kalkamıyorsun tuvalete gitsen peşindeler . Bebegi emzirmeye çalışıyor hemşireleri o bu hepsi basında memeyi bir oraya çekiyorlar bir burayaSizin dogumunuz kolay mi oldu? Kesi falan atmak zorunda kaldilar mi? Genisleme vs oldu muu? Ve ablanizin karnindaki dikis cirkin duruyor mu
Birazda başka yönlere gelmek istiyorm asla korkutmak icin degil ama gözümle gördüm ablamı otururken ağrıyordu illa arkaya doğru yatması gerekti. Sonra 8 saat kalkamıyorsun tuvalete gitsen peşindeler . Bebegi emzirmeye çalışıyor hemşireleri o bu hepsi basında memeyi bir oraya çekiyorlar bir burayaoyle de olmak zorunda aslinda cunku cocuk emmeli ve kendisi oturup cocugu alamıyor ve tutamıyor düzgünce dusunsene 3 kilocuk bi bebek sütü geldi ilk günü ama hemen degil akşamına doğru geldi . Bana geleyim ikisinde de dogum masasindan inince bebegim kucagimda yatagima gecip kimse burnunu sokmadan emzirdim . Ben ilgilenebildim yani cocuklarimla ama sezaryen olanlar ilgilenemiyor . Cok zor çünkü . Açıkçası bn yaptım ben baktm diyene de inanasim gelmiyor düşünsene derin kat kat kesiliyor ve rahmin kesiliyor nasl ağrın olmaz nasil ağrımaz ki parmağını kesiyorsun canim yanıyor.
Vajinal dogum psikolojin disinda her bakımdan daha iyi bebegin doğarken bütün yararlı bakterileri alıyor. Dogum kanalından sıkışık şekilde geçerken ciğerlerdeki su süzülüyor cunku ama sezaryende oyle degil bi çok tanidigimin bebegi kuvöz de kaldı ciger enfeksiyonundan sezaryen le dogan bebeklerde bu risk cok yuksek . Psikoloji olarak bi kötü oluyorsun cunku cok fazla vajinal muayene yapıyorlar hastanede olursan ve ne yaşayacağını bilmiyorsun herseyi hissediyorsun sonucta korkudan psikolojin bozuluyor acikcasi.
Şu ana kadar en güzel yorum başlıktaki. Gercekten teşekkür ediyorum.Böyle konularda bir doğum şeklini överken öbürünü yerin dibine sokmamak lazım. Hamilelik hassasiyet içeren bir durum zaten. Duyduğum kadarıyla kişiden kişiye değişen kişiye mahsus bir durum bu doğum işi. İnşallah en hayırlısı ve güzeli olur hakkınızda.
Hiç korkmazdım ben ama merak işte okuyoruz, hafif artık korku oluşuyor bende. Teşekkrü ederimŞu ana kadar en güzel yorum başlıktaki. Gercekten teşekkür ediyorum.
Hamileyiz ve doğum korkusu yaşıyoruz. Birini tercih eden diğerini kötülemek için en kötü durumları sayıyor yok kesi yok yırtılma. Belki iyi niyetledir ama malesef biz korkuyoruz. Hoş değil. Illa ki merak ettiğimiz için okuyoruz burayı ama hafifleterek anlatmak en iyisi.
Çok da dikkate almamak lazım. Merak dediğin gibi okuyoruz illa ki. Ama etrafımdaki insanlara bakıyorum normal olanlar hemen hemen aynı gün sezeryan ise ertesi gün taburcu oluyor. Tıp da o kadar ilerledi artık her çeşidin agrisizi var. Annem kızıyor artık bana okuma internetten son ana kadar doğum anını detaylı hayat etmeye gerek yok o kadar zor olmuyor merak etme diye.Hiç korkmazdım ben ama merak işte okuyoruz, hafif artık korku oluşuyor bende. Teşekkrü ederim
Darlığına son hafta doktor bakıyor cnm ona gore hareket edebilirsin zaman geldiğinde. Enfeksiyon icin cok fazla su içmen gerek atmak icin ve limonlu su tavsiye ederm ilaçlarını da kullanrsan insallah geçer cunku erken dogum riski de yapıyor ilk gebeliimde bnde de vardi 30. Haftada sancilanmalarim başlamıştı bi kac kere hastaneye gittim hep enfeksiyondan kasılmalar olurmus . Yani erken dogum riski yapıyor mantar icinde surekli sirkeli suyla yıka bölgeni derim cunku oda çok inatçı ilaçlara rağmen yeniliyor surekli.Yaa cok teşekkür ederim yorumunuz içininşallah hayırlısı olur. Aslında benim iki sorunum var 1.si hamileligimin başından beri vajinal mantarım var ve gecmeyen idrar yolu enfeksiyonum var ikincisi de ilişki de bile zorlaniyorum sanırım fazla dar. Bunlar sorun olur mu ki acaba
Cok geçmiş olsun. Doktoru iyi seçmek gerek kim olsa sezaryen ister haklı olarak .Ben 2 normal doğum yaptım şimdi 4 haftalık hamileyim. Şimdi sezeryan düşünüyorum. Nedenine gelince benim oğlum 3.600 gr doğdu 6 dikisim vardı ama hemen ayağa kalktım. Kızım 4.150 gr doğdu dikişsiz doğurtacam diyen egoist bir doktora denk gelmiştim kes dediysem ne kadar dinletemedim maalesef idrar torbam kalın bağırsağım ve rahmin sarkmış durumda ameliyat olmam gerekiyor çünkü tutamıyorum idrarimisezeryan olmayı düşünüyorum cinsel hayatım bile sekteye uğradı bu kişiden kişiye değişiyor evet sağlıklı olanı tabiiki normal ama çocuk için anne için tek sağlıklı yani hemen ayağa kalkıyorsun. Oramda resmen 10 çocuk doğurmuşum gibi oldu
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?