Normal dogum/sezeryan dogum

• Konu Sahibi Konu Sahibi su00
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Normal doğum yaptım çok dikişim vardı sayısını bile bilmiyorum siz düşünün :) doğum sonrası çok sıkıntı çektim dikiş aGrım çoktu. Ama şu an eskisi gibi bi problem yok

Cok teşekkür ederim

Hayırlı olsun yaa, profil fotosundan Firdevs Yoreoglu sanıp ona hayırlı ettim profil değişmiş artık

Valla yeni sezaryen oldum, kıl gibi bir kesi var. Yara kremi sürüyorum günde 2 kez, böyle kalsa bile sorun yok o kdar ince ve aşağıda. Tam genital tüyün başlama sınırında. Doktorlar bile söylüyor, vajina tabiki de eskisi gibi olamaz ama deformasyon kişiden kişiye değişir diye. Ayrıca sütüm de hemen geldi.
Benim sezaryen tercih sebebim son zamanlarda oldukça fazla karşıma çıkan normal doğum sürecinde bebekte ortaya çıkan sorunlardı. Bu tip şeylerden korktum.

Hayırlı olsun yaa, profil fotosundan Firdevs Yoreoglu sanıp ona hayırlı ettim profil değişmiş artık
Kız milk sen burdan mı hamile olduğum kanısına vardın yazdın ben de sandım ki şu anneler kulübü şeysini yapmak için gebelik takvimi eklemek zorunda kalmıştım onu sordun sandım ahahaha artık ben firdevs yöreoğlu oldum canımidolüm adımı da firdevs yapcam da olmuyooo

Firdevs Yoreoglu kız görende sen sanıyor beni
Ay evet bugün milk bana hayırlı olsun hamileymişsin diyo ben de Ay kız Allah korusun yazdıysa bozsun diyorum korkulu rüyam şuan hamilelik valla. Canım evet benim profil değişti artık ikizliğimiz bozulduhayırlı olsuuun sağlıkla kucağına al inşallah ben normal doğuramadım senin yine normal ve en hayırlı şekilde doğum gerçekleşir umarım

Amiin canım Allah razı olsun sende sağlıkla sıhhatle büyüt bebeğini inşaAllah
Normal sezeryan fark etmez sağlıklı olsunlarda inşaAllah

Buradan sandım napim profil fotolarınaynı ve hamilelik takvimini öylesine yaptın sanıyodum ama.. hihi

Spinal deniyor ona .epidural normal dogumda

Onun adı spinal

Bende sezeryan dan yanayım gün alıyon gidip hop sezeryan oluyon ne uğraşsan ya bide asagısı pert oluyor ya

Hepsini okuyamadım. Oncelikle sağlıkla kavuşun bebeğinize. Anne ve bebek icin hangi doğum sekli iyiyse o tercih edilmeli bence. Ben cok istesem de cati darlığı yüzünden normal doğum yapamadım. 2 cocugum var...

Ilkinde sezeryan sonrası cok kötüydüm, yürümek vs berbattı...

Ama ikinci de 3 saat sonra cok rahat yürüyordum, 5.ci gunden itibaren her gün dışarı çıkmak zorunda kalmıştım (bebegim icin). Beni gören doğum yaptığımı anlamıyordu bebeği gormeseler.. ama ikinci gebelikte kizim erken doğmaya çalıştığı ve 2 ay icerde tutmak zorunda kaldigim için, normal dogum yapmış gibi de vajinal yırtıklarım oluştu.. kısmet, hem sezeryan yarası hem normal dogum yapmış gibi vajinal yarayla uğraştım...

Iki sezeryanda da dogumhaneden odaya geldigimde sütüm geldi... ikisinde de 40 gun bittigindé doğum kilolarım gitmişti. Biraz da yapısal bu doğum işleri... herkes de bir olmuyor. Sezeryan izlerim kotu durmuyor bence, iki guzel melegim oldu iz dert degil bence

Epidural mi iyi sizce spinal mi
Ben tek spinalde daha rahat ettim. Uyuşukluk daha kısa surede açıldı çünkü. Daha çabuk ayaklanabildim.

Epidural ve spinal kimin ayni anda yapildiginda ise daha uzun sure uyuşukluk sürdü. Ödem daha fazla oldu.

Siz en guzeli doktorunuzla aklınızdaki herşeyi konuşun. Ona gore şekillensin aklimizda derim ;

Daha once dogum yapan anneler veya etrafindakilerden duyum alanlar. Sizce sezeryandan sonraki karindaki deformasyon mu daha kotu normal dogumdaki ozel bolgedeki defarmasyon mu daha kotu?
İki sezeryanım var doğum sonrası karnım genç kız karnı gibi oluyor 36 bedene de dönüyorum.tabi bu demek değil ki sezeryanı savunuyorum,keşke şansım olsa da şu üçüncü normal olsa. doğum sürecine defarmasyon açısından bakmanız çok ilginç.idrar tutamama sorunu sadece normal doğumda olmuyor,ablamda ben de sezeryanlı olduğumuz halde idrar tutamama sorunu yaşadık doğum sonrası.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…