Normal dogum sonrasın vajinoplasti

Arkadaşımın açtığı konu çok başka sizin konuştuklarınız çok başka konuyla hiç alakası yok. Siz sezeryandan göbekten bahsediyorsunuz

sevgili kazen teşekkür ederim ilgilendiğin ve o delinin mesajını kaldırdığın için.
.................
Deli sensiiiiiiiiiiiiiiiin....

Yeter be sezeryan lılar göbekli olur yok şöle yok böle takmışsınız sezeryanlılara.......sanane nasıl doğurursak doğurruz.............................yok işte göbeğim aynı doğumdan önceki gibi ......sataşıp durmayın ...........kötülemek için her türlü eleştiriyi yazıyosunuz.....konu ne siz ne yazıyosunuz tabikide sezeryan olmuşi birine cevap hakkı doğuyo yüz kere yapısal diyorum halen kafanız almıyo.......................

Slm kızlar... Yazılanları okudumda baya hararetli bi konu olmuş. Ben 10 ay önce normal doğum yaptım ama tam 6 kilo fazlam ve kocaman göbeğim kaldı. Bugün spora başladım inşallah gider göbek.... Ama gevşeme konusuna gelince dikişli oldu doğumum ve eskisinde çok çok iyi durumda diyebilirim.

bir sene arayla üst üste 2 kez ikiz hamilelik yaşadım..İlk hamilelik normal doğumdu,ikinci hamileliğim de sezaryanla oldu..1 yaşında kuzularım şu an...Hiç bir spor vs yapmadım ve şu an ne hamileliğimde aldığım kilolardan ne de göbeğimden eser kalmadı,dümdüz oldu karnım...hiç gitmez bu göbek diye düşünüyordum..göbeğimde de çatlak olmadı...bunun tamamen yapı ile alakalı olduğunu düşünüyorum..ister sezaryanlı ister normal doğum yapmış olsun insan....

Son düzenleme:

kesinlikle arkadaşım katılıyorum sana.... Yapısal yapısal yapısal......

valla iki dogumuda yasadim malesef sezeryandan hatira kalan göbegimin dikis üstüne sarkmasi daha kötü gösteriyor estetik acidan normal dogumda ic ve dis dikislerimin olmasina ragmen gören doktor ve ebeler resmen kiz gibi dikmisler seni diyorlar

Gebeliğiniz süresince bebeğin büyümesiyle birlikte karın cildiniz oldukça genişler ve ister normal doğum yapın, ister sezaryan ile doğum yapın karın cildiniz ("iç karın") doğum sonrası uzun bir süre gevşek kalacaktır. Normal doğum yapan anneler daha kısa zamanda "ayaklandıklarından" bu fazla karın cildinin daha kısa zamanda gerilediği doğrudur, ancak sezaryan ile doğum yapanların "karınlarının kalıcı olduğu" mantıksız bir düşüncedir.
Normal doğum yapan kadınların en sık karşılaştıkları sorunlardan biri epizyotomi kesisine veya kontrolsüz doğuma bağlı vajina girişi ve vajina yapısında oluşan kalıcı bozukluklar ,haznede genişlemelerdir. Kadınlarda vajina yapısında oluşan bu değişikler doğum esnasında vajinal dokuların gerilmesine ve daha sonra asla normal halinde dönmemesine bağlı olarak ortaya çıkar. Bu idrar kesesi (mesane) ve bağırsakların son kısmı olan rektumda vajinaya doğru bir sarkma olarak belirir ve cinsel fonksiyon bozukluğunun yanı sıra idrar tutamama, rahat dışkılayamama gibi patolojik durumlara da neden olabilir.

kızlar sizin için araştırıp copy-paste yaptım.herkeste olacak diye bişey yok ki?
ikisininde sıkıntıları var.her bayanda olur diye bişey yok.neyin kavgasını yapıyorsunuz?
ben istemeden sezeryan oldum.bende de tam aksine göbek kalmadı.normal doğum yapsam daha çabuk toparlanacaktım belki
arkadaşta demiş ben normal yaptım bi sıkıntım yok demiş.
Allah herkese hayırlı doğumlar nasip etsin böyle düşünün.

kızlar ayrıca kim ameliyat olmak isterki?normal doğum dururken...

Konuyla yazılanların hiç alakası yok, normal doğum sonrası vajinoplasti konusu sezaryen sonrası göbek olmuş. Ben de iki defa normal doğum yaptım. İlki dikişsizdi ve belirgin bir genişleme olmuştu. İkinci dikişli oldu şimdi kuruluktan mı bilmiyorum ilişki sırasında canım çok yanıyor sanki daralmış gibi hissediyorum. 2 ay oldu hala kuru ve acı çekiyorum zamanla düzelir mi yoksa doktora gitmeli miyim sizce kızlar? Siz ne yaptınız doğumdan sonra zamanla düzeliyor mu yoksa başka bir sorun mu vardır?

ayyy uyuz oldummm konu nee konusulanlar nee

normal doğum yaptım, estetik gerektirecek bir durum yok, epilasyon yaparken bakıyorum bazen ama dikişler nerde onu bile anlamıyorum, doktoruna göre değişiyor sanırsam...

arkadaşlar konuyu ben açmıştım henüz cevapları okuamay vaktim oldu:) ne ilginçtir ki benim bahsettiğim konu nerelere gelmiş...bana cevap veren arkadaşlara teşekkür ederim.
benim dogumum aslında çok kolay olmuştu bebeğimi kucağıma alıp odama geçtim hemen...ne olduysa sonrasında kanamam durmayınca tekrar beni ameliyathaneye alıp kesmeleriyle berbatlaştı durum.bende toparlanacağını düşünüyordum. fakat ne içte ne de dışta bir toparlanma olmadı...bu yüzden düşünüyorum bu ameliyatı...
neyi kıyaslıyorsunuz anlamadım ben hiç göbeğim kalır mı kalmaz mı diye düşünmedim bebeğim ve ben sağlıklı olayım yeter dedim...ki ölümden döndüm o gece...şimdi Allahıma şükür ikimizde iyiyiz ama bu problemide halletmem lazım en kısa zamanda...

Konu açılalı bayağı olmus ama merak ettim sonucu. Ameliyat yaptirdin mi?

çok ilginç bi konu olmuş.. bence tümden silinmesi gerekiyor bu konunun.. konuyu açan arkadaş doğum falan da yapmamış anlaşılan bundan dolayı bilmeden yazmış bütün bunları.

ben bol dikişli 1 normal doğum yapmış bir kadın olarak doğumdan sonra ilk ilişkimde darlıktan dolayı canımın yandığını hatırlıyorum.. ilk doğumdan önce bu konuyu araştırdığımda 3 doğumdan önce hissedilir bir fark olmuyormuş...

allahın yarattığı bir süreci, bir doktorun elinden çıkan sonuçla karşılaştırdığınıza inanamıyorum..

Kızlar konuya açıklık getiriyorum, ben vajinaplasti ve labioplasti ikisini birlikte oldum. Bir normal doğum yaptım ama vajinal genişliğim doğumdan öncede biraz vardı %50 daha genişledi doğum sonrası estetik görüntü olarak iç dudaklarda memnun değildim biraz dışardaydı ikisinide düzelttiker devlet hastanesinde oldum 2 saat sürdü ertesi gün eve döndüm 15 gün oldu çok şükür bir sıkıntı yok 1.5 ay sonra ilişkiye girebilirsin dedi doktor çok korkulacak bir ameliyat değil herkese öneririm

Yazılanları okudum anlamsız bir tartışma olmuş çünkü bu tür şeyler asla genellenemez normal doğum yaşayıp doğumun sorunsuz olması ve doktorun da dikişleri düzgün atmasiyla hiç dogurmamis gibi de olabilirsiniz benim gibi kepceyle bebeginiz çekilir ve bu işlem sırasında vajina iç kisimlariniz yirtilir ve dr da tenezzül edip dikmeye ugrasmazsa hemşirelerin attığı üstün koru dikişler le S olan vajinaniz L veya XL a firlayabilir...Her doğum her dr farklı yasananlar da duruma göre dr a göre değişiyor. ..Doğumdan sonra göbek kalması da hamilelikte alınan kg ve kisinin yapisiyla alakalı her sezeryanli göbekli değil mesela...böyle şeyler için tartışmaya gerek yok 2 doğum yaptım 20 ser kilo aldım doğumda yaşadıklarımdan dolayı vajinam genişledi üstelik idrarimi da tutamiyordum üstelik karnım sarkti ve 4 sene çocuk emzirmek ten göğüslerim kuru üzüme döndü. ..vajinoplasti ve askilama ile genc kızlık günlerime döndüm idrar sorunum çözüldü karnımı mini karın germe ile göğsümü ise protezle yenilettim diyet ve sporla da takviye ettim sonuç olarak 20 yaşında gibiyim her şeyin çözümü var hayata kusmeye değmez yazınca çok gibi geliyor ama bütün bunları yavaş yavaş 3 yıllık bir süreçte gerceklestirdigim için sıkıntı yaşamadım. ..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…