normal doğum ve idrar torbası düşüklüğü ameliyatı

gingerr

Guru
Kayıtlı Üye
30 Nisan 2008
444
7
318
- Yurtdışı
arkadaşlar normal doğum yaptım .doğum sonrası gaz ve idrar kaçırma problemim vardı halen geçmedi 40 gün geçti. kontrole gittim dün ve dr. idrar torban düşmüş dedi. ilaç verdi, eğer geçmezse kapalı ameliyat yapacağız dedi. çok korktum. bu idrar torbası düşüklüğü ameliyatı olan var mı? varsa nasıl bi anlatsın. zor mu, kaç günde kalktı, lokal mı uyuşturdular yoksa tamamen mi, benim yanımda bana yardım edebilecek biri yok ameliyattan sonra hemen bebeğimle ilgilenebilirmiyim . hepsini yazarsa sevinirim.

ilk yapılacak şey idrar yolu enfeksiyonu açısından araştırmak
tam idrar tahlili yetmez,idrar kültürü de yaptırın,belki enfeksiyona bağlıdır.
şikayetinizin boyutunu bilemiyorum ama tek bir normal doğumda mesane sarkması çok nadir.gereğinden önce ve aşırı ıkınmalar veya iri bebek veya kafası doğum seyrini zorlaştıracak bir açıyla gelen bebek buna yol açabilir.
henüz çok yeni.doğum sonrası 6.ayda ürodinami testi yaptırmanızı tavsiye ederim.idrar kaçırma nın çeşitli şekilleri ve dereceleri var.önce tanısı konacak yani.
ayrıca ilk ameliyat edelim diyen dr'a kendinizi hemen teslim etmeyin derim ben.
bazen bu ameliyatlar pek yüz güldürücü olmayabiliyor,hatta 1-2 yıl sonrasında kişi daha fazla idrar kaçırmaya başlayabiliyor.
her ürolog veya kadın doğumcu bu ameliyatları yapamaz,deneyim önemli.
önce kegel egzersizleri ve o bölge kaslarını güçlendirecek hareketlerden başlamanız en mantıklısı bence.spora gidin.bebişiniz hayırlı olsun.

beraberinde gaz kaçırma şikayeti olması da kasık tabanı kaslarının gevşemiş olduğunu gösteriyor.ama dediğim gibi en azından 2-3 ay beklemekte fayda var .yine de siz ve doktorunuz bilir.

sağolun arkadaşlar. bi dr daha görüncem. ben de tek dr a bağlı kalmak istemedim. ama moralim bozuk. insanların yanında gaz kaçıracağım diye korkuyorum. sosyal hayatımı da etkiledi.

bir ay önce normal doğum yaptım. ev işi yaptığım birgün fazla ayakta kalmışım herhalde. altta ağrı dolgunluk hissettim. nette araştırdım idrar kaçırma şikayetim yok ama galiba mesane sarkması var. hafif mi orta şiddette mi bilmem ama şimdi keğel yapmaya çalışıyorum inşaallah işe yarar.. başka çocuklar da düşünüyordum ne olacak bilmem..:44: Rabbim şifa versin..

sağolun arkadaşlar. bi dr daha görüncem. ben de tek dr a bağlı kalmak istemedim. ama moralim bozuk. insanların yanında gaz kaçıracağım diye korkuyorum. sosyal hayatımı da etkiledi.
Cnm sorununu n tedavisini şifasını buldunmu ..merak ettim

Back
X