Normal Doğum ve Minik Kızım

20_KELEBEK

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
7 Ekim 2013
1.955
2.190
133
35
Merhaba arkadaşlar bende uzun zamandır doğum hikayemi yazmak istiyordum. Sonuçta burada okuduğum bütün doğum hikayeleri insanı aşırı motive ediyor çok faydasını görüyorsun. 37 haftaya kadar çalıştım ve doğuma üç hafta kala izne çıktım. Bu dönemde artık iyice ağırlaştım. Doktoruma kontrole gidiyorum üç güne bir bebeğimin normal doğum pozisyonunu aldığını ve doğum için bekleyeceğimizi söylüyor. 38.haftaya girdiğimiz gün sabah eşimi işe gönderdim. Annem kahvaltıya gelecekti. Kahvaltıya başlamadan önce benden sıcacık bir çay bardağı kadar bir suyun geldiğini fark ettim. Anneee diye bağırdım suyum geldi. Annem emin misin diyor. Eminim anne su bu hemen doktorumu arıyorum. Hemen gel diyor. Eşimi arıyorum hadi gidiyoruz.diye Bu arada hafif hafif sancılar var bu sancılara alışığım zaman zaman son haftalarda doğuma hazırlık sancıları oluyordu ince ince geliyor sancı. Hemen bir duş aldım heyecan ve korku içimde ne olacağını bilmiyorum. Aylarca içimde taşıdığım miniğimle belkide bugün karşılaşacağız. Annem eşim ve ben gidiyoruz. Herkes bir şaşkın. Korkuyorum diyorum. Eşim ve annem cümlemi tamamlatmadan. Korkma yanındayız. Sadece bebeğimizi kucakladığımız anı düşün. Annem ise bol bol dua etti. Bende öyle hastane kontrolünde doktor açılma 3,5 cm dedi. 3,5 cme kadar olan ağrı tamamen dayanılır bir ağrıymış dedim sonrasını merak ediyorum açıkçası. 11,00 gibi hastaneye yatış yapıldı.Serumlar falan.Ağrılar sıklaşmaya başlıyor bu arada ama aman aman değil. Saat 12,00 de Hemşire seruma iğne vurdu. O ne suni sancımı yaptın dedim. Açılmanı hızlandıracak dedi. Suni sancı demedi ama suni sancı vurmuştu. Nolur hepsini açma serum yavaş yavaş gelsin diyorum. Korkuyorum. Ağrı geliyor hemen gidiyor. Gidince hiçbir yerim ağrımıyor. Böyle böyle saat 15,00 oldu ama ondan sonra asıl mesele başladı. Ağrılar sıklaştı açılmam 6 cm olmuştu. Bu arada bu süreçte ağrılarımı hiç yatarak karşılamadım sürekli ayakta idim. Nst cihazıyla birlikte yürüdüm ve çömelme hareketleri yaptım.Doğum hemşiresi bu konuda çok yardımcı oldu. Ağrı geldiğinde eşim sırtıma masaj yapıyordu ağrı 35-40 saniye sonra gidiyordu. Artık doğum iyice yaklaşmıştı ağrılar aralıksız bir şekilde geliyordu ve ben bağırıyordum. O an düşündüğüm tek şey bir an evvel doğum gerçekleşsin.Hala ayaktayım. Doğum odasına yürüyerek gittim. Kendim yattım Doktor başı görünüyor dedi. Çok az bir işimiz kaldı dedi. Bir anda ağrı kesildi. Doktorum ağrı geldiğinde ıkınacaksın dedi. Hafiften ağrı geliyordu doktor da ağrıyı cihazda takip ediyor. Geliyor ıkın dedi. Ağrı geçene kadar aralıksız ıkındım. Doğum anı o kadar acılı ve ağrılı olmuyor. Bir sonraki ağrıyı bekliyorum ve bu arada doktor ile konuşuyorum. Bir ağrı daha geliyor.Tüm gücümle uzunca bir ıkınma ile bebeğimin başı çıktı.ve doğum gerçekleşti. Bebek doğduğunda ne bir ağrı ne de bir acı hissettim. Sanki o ağrılar hiç olmamış gibiydi. Saat 16,00 da dünyalar güzeli minik Sılam doğdu. Bebek önce odaya götürüldü.Sonra da ben dikişten sonra ilk sorduğum bebeğimdi. Kucağıma verdiler uzunca bir süre mucize bir şeye ağladım. Ve eşimde benimle birlikte ağladı. Annem kayınvalidem herkes mutluluktan ağlıyordu. 2900 gr ve 48cm doğdu Sıla Normal doğum çok mucize birşey ve korkmayın sadece yaşadığınız doğuma hazırlık ağrılarının biraz fazlası ama o ağrıda zaten bebek doğuma yaklaştıkça çoğalıyor. SÜrekli değil ve dayanılabilir. Bu mucizeyi görmek hissetmek herşeye değer.

Hiç korkma canım bende çok korkuyordum Ama bu çok değişik bir şey tarifi imkansız. Pozitif yorumları oku ben öyle yaptım. Düzenli nefes al ve doğum zamanı kendini gereksiz yorma. Sadece doğum sonrasını ve bebeğini düşün. Bebeğin şimdiden hayırlı ömürlü olsun.

Çok teşekkürler hala bekliyoruz bakalım hanımefendiyi

allah bağışlasın, normal doğumdan korkanlar için şahane bir yazı olmuş, elinize sağlık
teşekkür ederim canım tecrübemi paylaşmak istedim. Çünkü son günlerde gerçekten çok korkuyordum.Benim gibi hisseden onca anne adayı var. Ve bu korkuyu yenmek doğumu kolay kılıyor diye düşünüyorum.

Rabbim hasret çekenler de yaşatsın.. çok güzel yazdın Sağol.

Allah sağlıkla meleğini büyümeyi nasip etsin..

öncelikli tebrik ediyorum allah analı babalı büyütsün...
bende normal yapmak istiyorum ama tabi bebeğin son durumuda bunu etkileyecek biliyorum. kaç kilo aldınız doğumda bu normal doğumu etkiliyomuş galiba onun için sordum.

Teşekkür ederim canım allah sağ salim kucağına almak nasip etsin öncelikle. 14 kilo aldım toplamda boy ve kilo oranı normal doğumu etkiliyor sanırım doktorumun dediğine göre 150 cm ve üzeri için normal doğum yapılabilirmiş. benim boy 160 cm

hım boyun uzunluğunu sormadım bak bunun etkilediğini bilmiyodum. ben 26.haftamın içindeyim 5 kilo aldım bebek 1 kiloymuş genel olarak iri bir bebek ve haftasına göre 1 hafta büyük dedi. yoksa sezeryana doğrumu gidiyorum

aldığın kilo normal zaten son haftalarda daha çok alınıyor kilo bebeğin bir hafta önde olması sorun olacağını sanmıyorum. Çünkü 40 haftaya göre takribi doğum tarihi veriliyor. Bizim kız 38. haftada dünyaya geldi. Benim doktorum 4000 gr'ma kadar normal doğum yapılabilir. 4000 Gr dan sonrasını tavsiye etmem ama doğum yapanlar da var demişti. Ama şimdiden sezeryan diye korkmayın. Bebeğin kilosu gayet normal bence

şuanda tam 1 kg değil 980gr. daha 3 ayımız var. hani doktor iri bir bebek deyince bundan dolayı sezeryan deme ihtimali sanki güçleniyo gibi tabi son zamanlara göre çatı muayenesine göre belli olur zaten.. elimde değil panik halindeyim. :) bakalım ne olacak.

Arkadasım doğuma hazırlık sancıların olduğunu söylemişsin.bu nasıl bir sancı, ve sende kacıncı haftada baslamıştı? ben 34. Haftadayım,bugün karın agrısı ve bel ağrısı karışık bir ağrı yasadm,kısa sürdü. Ama korktum,sancılanıyorum sandım.ilk hamileliğim olduğu için sancı nasıl oluyor bilmiyorm, bilgilendirebilirsen sevinirim.

merhaba öncelikle bebeğin hayırlı olsun. Yalancı doğum sancıları bunlar. Benim 35 haftadan sonra başladı hatta bende bilmediğim için 36. haftaya girdiğimizde gece yarısı belimde bir sancı ile uyandım aralıklarla oluyordu ve düzensizdi. İşte bu tip ağrıların aynısı doğuma hazırlık sancısı olarak adlandırılıyor. Karın ağrıması ile doğum başlamıyor. Doğum sancısı düzenli aralıklarla ve gittikçe bir öncekinden biraz daha şiddetli olanı canım yardımcı olabildiysem ne mutlu.Sağ salim kucağına almak nasip etsin Allahım.

Amin canım Anladım tesekkür ederim cevaplandırdığın için.bu ağrılar olunca insan korkuyor erken mi gelecek diye, inşallh gününü bbekler bebişim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…