Merhaba arkadaslar
İstanbul Anadolu yakasında normal doğum yapabilecegim bir hastane arayışı içindeyim.
Cevremdem duyduğum kadarıyla bazı özel hastane doktorları son dakikaya kadar herşey normal deyip bir anda sezeryan kararı veriyor hastane politakasi gereğince..
Sizlerin bu konuda guvenebildigi hastane ve doktor var ise paylaşabilir misiniz?
Ozellikle normal dogum yaptiran diye bi hastane yok malesef onu bebegin durumuna gore belirliyorlar. Siz sadece normale odakliyim diyorsunuz.
Benim doktorum dış hekim yani kendi muayenehanesi var. Anlasmali oldugu hastanelerden birini tercih ediyoruz orda yaptiriyor. Suan icin hep neresi olursa isitsan bile dogurturum ben ama asıl olan gebelik nasil ilerliycek diyor. Bende karari ona birakiyorum. Bizim anlayamayacagimiz seyler var o yuzden illa normal diye kasip strese veya riske atmiyorum. Esimde doktor o da hep sen ne istersen iste bebek kendi karar verir diyor
Bu yönde hastane aramak değil de normal doğum taraftarı hekim aramak daha doğru bir yaklaşım olur. İdealist kadın doğumcular Sezaryenin kesinlikle komplikasyon durumunda tercihini savunuyor ve normal doğumu sonuna kadar destekliyor. Anadolu yakasında benim hekimim Cem Öncüloğlu, kendisini araştırın bence, direkt yönlendirmiş olmayayım ama benim seçmemdeki en önemli sebep Normal doğum yanlısı olmasıydı. Çok da memnunum