tesekkür ederimmerhaba. öncelikle bebeğinizi sağlıkla huzurla büyütün inşallah. sunni sancı verilmesi sizi germiş ve açılmanızı durdurmuş olabilir, çünkü anne gerildiğinde bunun doğum sürecinin ilerlemesine engel olduğu biliniyor. niye anında taktılar acaba, yani acaba gerek var mıydı hızlandırmaya, her şey akışında seyretseydi ne olurdu? ben sunni sancı almayı reddettim ama benim de gerilmeme sebep olan çok fazla etken vardı, dolayısıyla ciddi bir mücadelenin sonunda maalesef sezaryen oldu.
Allahım kimseye benimki gibi zor dogum vermesinKenyaa senin yaşadığının aynısını ablam yaşamıştı.Sabah 8 de suni sancı vardiler Akşam 22.00 gibi sancılar başladı sabah 6 da doğuma aldılar.Sancı çok vardı fakat bir türlü açılma olmuyordu.
Kimilerininde sancısı geliyor hoopp yarım saat sonra doğum.Burada yazılanları baz almamak lazım.
canım benim minyon tipliler daha kolay dogum yapıyor bence amcamın gelinleri ikiside ufak tefekler ama 5 saatin içinde dogum yaptılar kolayca inş. seninde öyle olurbende 36+2 hamileyim bugun kontrolum vardı ..bebeğim hiç kilo almamış canım sıkıldı.2.300gr olmuş
38 haftalık oluncada çatı muayenesi yapıcakmış normal dogum istiyom ama miyon tiplisin sen biraz zor normal dogum yaparsın diyolar(((((((((((
Tecrübelerini ve bilgilerini paylaşan tüm arkadşlara,annelere teşekkürler :))
bende 20 haftalık hamileyim kısmetse ilk bebeğimiz olacak ve bende hep bu konuları araştırıyorum artık.öncelikle hemen şu lavman konusunda endişeleri olan arkadaşlara şunu söyleyeyim.ben iki ameliyat oldum ve ikisindede lavman yapıldı.hemşire sizi yan yatırıyo poponuzu açıyonuz,ucu küçücük ve yumuşak lastik gibi olan,yani emzik gibi düşünün :)) onu poponuza hafifçe sıkıyo,içinde ilaçlı bi su var.2 saniyelik bişey zaten.yani öle acı,ağrı vs hiç bişey olmuyooo..işlem yapılınca güleceksiniz kendinize..ondan sonra alllaaahhhhhhh hemen tuvaletiniz geliyo, koşa koşa wc ye gidiyonuz.ishal olmuş gibi yapıyonuz.aslında çok rahatlatıyo bu işlem.içiniz boşalıyo rahatlıyonuz yanii..
doğum işine gelince,ben iki kez rahim filmi çekilmiştim.ve bu film içinde inanılmaz korkutucu şeyler okuyordum burdan..neler anlatanlar vardı.sonuçta bende yaptırdım ve bu muuuu dedimm..tamam ilaç rahime verilince karnımda regl ağrısının biraz fazlasını hissettim ama 5-10 sn sürüyo sürmüyoo..dr diyo zaten şimdi bikaç sn liğine karnın ağrıcak kıpırdamaki filmin temiz ve güzel çıksın..karnımın ağrımasyla bitmesi bir oldu zaten.bukaramı yani bittmi dedim hatta!!!!!!!!yani çok şaşırdım onca anlatılanlar filan.işte o zaman anladım bu işler biraz sanırım abartılıyor.ve abartanlarında canı tatlı,ağrı eşiği düşük,aşırı nazik olan insanlar..ki bende kendimi canı çok tatlı olanlardan zannederdim ama bazı şeyleri yaşamak zorunda kalınca gördümkiii maşşallahımm varmışş.ama kendimi hep telkin ve hazırlayark yaşadım tüm yaşadıklarımı..bana deselerde sen bunları bunları yaşıcan diye haytta inanmazdım heralde.ama başa gelince mecbursun..sonuçta bi iğne bile yaptırırken insan rahatsız oluyo kalbi hızlanıyo tuhaf oluyosun..ama oluyo bitiyo..tabiiki doğum çok farklı bişeydir mutlaka,asla küçümsemiyorum,sonuçta içimizden bi canlı çıkıcak ve bu da öle hiç bişey hissetmeden olmaz..yani mutlaka az veya çok bişey ler yaşanacak o an..ama ne kadar kendimizi bu olaya beyin olarak hazırlarsak vücutta o kadar bu işi rahat yapar.az çok bende tecrübe ettim çünkü bunu yaşadıklarımla..
ALLAH hepimize hayırlı,kolay,sağlıklı doğumlar nasip etsinnnnn ...
Sağol derinderen gözünaydın.Allah güzel bi ömür versin oğluna.Bebişinin adını ne koydunuz benimde erkek olacak fikir edinmiş olurum.Birde sen doğuma girdiğinde ne kadarlık hamileydin
sagol canım hepımızın bebegıne ınsallah
yiğit koyduk oglumuzun adını ben doguma gıttıgımde 39 hafta 4 gunluk hamılydım dogum yaptıgım gun kontrolum vardı benı almadılar neymıs grev varmıs ertesı gune randevu vermıslerdı aksamına doguma gıttım
3500 gramdı oglum normal dogum yapmanın tek guzel yanı hemen sutum geldıgı ıcın oglumda hıc sarılk olmadı senınkıde olmaz ınsallah
kolay dogumlar dılıyorum canım
meraba canım Allah bebişini analı babalı büyütsün.Bende 28 haftalık hamileyim.Doğum çantamı kendim ve bebek için hazırladım.Valla gözüme çok geldi.Diyelim ki kontrole gittin dedi doktor doğuruyon bunları yanında götürüyor musun?Normal doğumda sıkıntı olurda.Benim hastane 30dk uzaklıkta.Gittiğimde doğum var derse ben nasıl yetiştirecem herşeyieyvahedigeldismile Ayyy şimdiden stres yaptımmm. bende normal doğum yapmak istiyorum.Hayırlısı artık.
sagol canım hepımızın bebegıne ınsallah
yiğit koyduk oglumuzun adını ben doguma gıttıgımde 39 hafta 4 gunluk hamılydım dogum yaptıgım gun kontrolum vardı benı almadılar neymıs grev varmıs ertesı gune randevu vermıslerdı aksamına doguma gıttım
3500 gramdı oglum normal dogum yapmanın tek guzel yanı hemen sutum geldıgı ıcın oglumda hıc sarılk olmadı senınkıde olmaz ınsallah
kolay dogumlar dılıyorum canım
canım kımse benım suyumun geldıgıne ınanamadıgı ıcın yanıma hıcbır sey almadan gıttım sonra esım getırdı esyalarımı bende o kadar cok sey koydum kı ama ınana bana cogunu kullanmadım bıle
boydan gecelık cok ıse yarıyor sonra bır pjama takımı aldım kılot al ama kanama cok oldugu ıcın hasta bezı kullandırıyorlar
bebek ıcın hastane cıkısı bol bol bez ıslak mendıl al
terlık al mutlaka hırka al ne olursa olsun usuyorsun ozellıkle dogum yaptıktan sonra
aklıma gelırse daha yazrım sımdılık bu kadar
stres yapma
ben hıc o gun bıtmeyeek sanmıstım ama herseyı unuttum ıkıncıyı dusunmeye bıle basladımkaydirigubbakcemile2
rabbım yardımcı olur ınsallah hemen dogurur alırsın bebegını kucaına
Normal doğum yapan arkadaşlar.. Epidural hakkında bilgi verebilir misiniz?? Daha öncede sormuştum ama farkedilmedi sanırım, ben çok merak ediyorum. Zor mu iğne yapılması fln, canınız çok yandı mı?? Benim baya korkularım var..
arkadaslar ben gecen hafta(38.hafta) cati muayenesi yaptirdim.. burda bazi arkadaslar gercekten felaket biseymis gibi tanimlamislardi..ben de neyle karsilasacagimi dusunuyordum.. dr. bile nasil hastalar gormusse daha bastan sakin ol,nefes al demeye basladi..ki ben gayet sakin bekliyodum :) kontrolunu yapti,hatta biraz daha bastirmak zorunda kaldi..ozur dilerim ama biraz daha zorliycam gibi bisey soyledi..ama ben oyle aman aman da zorlanmamistim..netice..catim genis..normal doguma cok musait..problem..bebegim makat durusta :)) nasip iste.. donerse ne ala..hayirlisiyla.. bu arada minyon tiple dogum arasinda bi alaka oldugunu zannetmiyorum..bizim kadinlar cati ile baseni birbirine karistiriyor..kalcali kadinlara aaa sen iyi dogurursun filan diyolar.. eger cati ile kalca,basen ayni sey olsaydi dr.lar bu kadar muayene etmeye gerek duymazdi heralde..soyle uzaktan bakip don arkani hmm..tamam senin cati genis der olur biterdi :)
vel hasil..her kadin normal dogumu yapabilmek uzere yaratilmistir diye dusunuyorum.. problemli vakalar haric..sen doguramazsin.. dayanamazsin..suni sanciyi dayamazsan dogurabilir,moralini bozmazsan dogurabilir.. butun hayvanlar alemi nasil doguruyor.. yakinda ona da el atilir..belki de atilmistir..kediyi kopegi de veterinerler dogurtuyodur.. dogurabilme kapasitemizi elimizden aliyorlar gibi geliyor bana.. su makat dogum bile kafami karistiriyor.. ebelerle ilgili bi panelde ebe anlatiyor..minibuste makat gelen bir bebegi nasil dogurttugunu.. ama bizim dr.larimiz dogurtamiyor.. bi yerlerde bi hata var ama..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?