Doğuma Hazırlık Normal doğum yapan arkadaşlar cevaplarınıza ihtiyacım var

Bebeklerimize aldığımız eşyalar, hastane çantası, ürünler için tavsiye ve öneriler....
Sağol derinderen gözünaydın.Allah güzel bi ömür versin oğluna.Bebişinin adını ne koydunuz benimde erkek olacak fikir edinmiş olurum.Birde sen doğuma girdiğinde ne kadarlık hamileydin

bende 36+2 hamileyim bugun kontrolum vardı ..bebeğim hiç kilo almamış canım sıkıldı.2.300gr olmuş
38 haftalık oluncada çatı muayenesi yapıcakmış normal dogum istiyom ama miyon tiplisin sen biraz zor normal dogum yaparsın diyolar(((((((((((

bende normal dogum yaptim suyum geldi sabah 6.30 ta sonra hastaneyi aradik gelin dediler, gittigimizde 4cm acilma olmustu.kalp atislari icin alet taktilar yarim saat kadar bu arada bende belden igne istedim ebe bir daha bakalim kac cm olmus dedi. 7 cm olmus bile saclari görünüyor dedi igne yapsak simdi etkisini görene kadar dogum olacak , birde istersen suyu dene dedi küvet doldu suya girdim cok daha rahat. bir dahakine ilk secimim su olacak kesinlikle:)) sonuc olarak toplam 2 saatte dogum gerceklesti.alttanda kesmediler kendiliginden yirtilma oldu, zaten onu hissetmiyosunuz bile insan konsantre oluyo ikinmaya:).sonrada dikis attilar öncesinde uyusturucu igne vurup.odaya ciktik idrar yaparkende hic yanma olmadi.hic sorunsuz atlattim.insallah dogumu bekleyen herkesin öyle gecer.ve bence dogum video su falan hic izlemeyin olacagina birakin herseyi bilmeden yasamak daha güzel bence.buda benim fikrim.herkese kolay ve hayirli dogumlar..

tesekkür ederim
inan bilmiyorum suyum geldiği için bebeği tehlikeye sokamayız diye verdiler sanırım
bende sürekli soruyorum kendime ya hemen degilde sancım geldiğinde gitseydim belki normal dogum olurdu demekten kendimi alamıyorum

Allahım kimseye benimki gibi zor dogum vermesin
sezeryandan cok korkmama ragmen sonunda iyiki olmusum dedim

canım benim minyon tipliler daha kolay dogum yapıyor bence amcamın gelinleri ikiside ufak tefekler ama 5 saatin içinde dogum yaptılar kolayca inş. seninde öyle olur
benim yan odamdaki doguma gelen arkadasla aaynı anda yattık hastaneye inan küçücük bi kadındı yarım saatte kolaycacık yaptı dogumunu yapıyl alakalı değil sen onlara kulak asma

canım çok ii ve hoş yazmışsın ama bende rahim filmi çektirdim ve canı öyle tatlı olmayanlardanım diye bilirdim kendimi
ama Allahım aklım çıkacaktı nasıl ağrıdı anlatamam
yani ben hiç bu muuuu diyemedim
tahminimden tatlı mı yoksa canım :kedi:

Sağol derinderen gözünaydın.Allah güzel bi ömür versin oğluna.Bebişinin adını ne koydunuz benimde erkek olacak fikir edinmiş olurum.Birde sen doğuma girdiğinde ne kadarlık hamileydin

sagol canım hepımızın bebegıne ınsallah
yiğit koyduk oglumuzun adını ben doguma gıttıgımde 39 hafta 4 gunluk hamılydım dogum yaptıgım gun kontrolum vardı benı almadılar neymıs grev varmıs ertesı gune randevu vermıslerdı aksamına doguma gıttım
3500 gramdı oglum normal dogum yapmanın tek guzel yanı hemen sutum geldıgı ıcın oglumda hıc sarılk olmadı senınkıde olmaz ınsallah
kolay dogumlar dılıyorum canım

Son düzenleme:

meraba canım Allah bebişini analı babalı büyütsün.Bende 28 haftalık hamileyim.Doğum çantamı kendim ve bebek için hazırladım.Valla gözüme çok geldi.Diyelim ki kontrole gittin dedi doktor doğuruyon bunları yanında götürüyor musun?Normal doğumda sıkıntı olurda.Benim hastane 30dk uzaklıkta.Gittiğimde doğum var derse ben nasıl yetiştirecem herşeyieyvahedigeldismile Ayyy şimdiden stres yaptımmm. bende normal doğum yapmak istiyorum.Hayırlısı artık.

Merhabalar.. Benim doğumla ilgili tek korkum epidural.. Bu iğne şeklinde omuriliğe yapılıyormuş sanırım.. Çok acırmış gb geliyor, çok korkuyorum.. Doktorum ben illa yapamıcam dersen komple uyuturuz ozman fln dedi ama buda sağlıklı değil aslında. Epiduralle normal doğum düşünüyorum. Tecrübeli olanlar bana yardımcı olurlarsa sevinirim..

canım kımse benım suyumun geldıgıne ınanamadıgı ıcın yanıma hıcbır sey almadan gıttım sonra esım getırdı esyalarımı bende o kadar cok sey koydum kı ama ınana bana cogunu kullanmadım bıle
boydan gecelık cok ıse yarıyor sonra bır pjama takımı aldım kılot al ama kanama cok oldugu ıcın hasta bezı kullandırıyorlar
bebek ıcın hastane cıkısı bol bol bez ıslak mendıl al
terlık al mutlaka hırka al ne olursa olsun usuyorsun ozellıkle dogum yaptıktan sonra
aklıma gelırse daha yazrım sımdılık bu kadar
stres yapma
ben hıc o gun bıtmeyeek sanmıstım ama herseyı unuttum ıkıncıyı dusunmeye bıle basladımkaydirigubbakcemile2
rabbım yardımcı olur ınsallah hemen dogurur alırsın bebegını kucaına

cnm mrb kafama şu yazdığın kelime takıldı.normal doğum yapmanın tek güzel yanı hemen sütümün gelmesiydi demişsin.tek güzel yanı bumu yani başka güzel yanı yokmu gibi bi soru takıldı kafama.yanlış mı anlmışım.

Çok sağol canım.Hasta bezide alıp koymuştum.Benimde belim tutuluyor şimdiden.bilmiyorumkismile Yani sezeryanda olabilirim.Ben hep normal istiyorum.Çnkü apandist olunca kötü olmuştum.Sezeryan olursam kimbilir nasıl olur.İnşallah hayırlısı ile bebişi kucaıma alırım.

Merak ediyorum acaba bel tutulma problemi olup normal doğum yapan var mı?

Normal doğum yapan arkadaşlar.. Epidural hakkında bilgi verebilir misiniz?? Daha öncede sormuştum ama farkedilmedi sanırım, ben çok merak ediyorum. Zor mu iğne yapılması fln, canınız çok yandı mı?? Benim baya korkularım var..

slm canım bn sezaryan oldum malesef ..
ama epidural istemiştim..tabi iğne tutmadı yine genel oldu o ayrı mesele
bnde sn gibi vurulurken çok acıcanı düşünmüştüm ama çok hafif vuruldu
ilk önce ayakların sıcacık oluyo ve uyuşuyo hiç hissetmiyorsun bile
sonra göbüşün uyuşuyormuş ama benim göbek uyşmadı

Çok teşekkür ederim.
Ben 39 hafta 5 günlük hamileyim ve sabırsızlıkla bebğimi kucğıma almayı bekliyorum 4 gün önce hastaneye gittiğimde normal yada sezeryanda olabileceğimi söyledi bende normal doğum yapacak durumum varsa normal olayım dedim doktoruma ama o bena daha çok sezeryanı önerdi üstü kapalı çünkü çatı muayenesinde biraz kastım kendimi benim daha çatı muayenesinde kendini kasıyorsan normal nasıl yuapacaksın ilk doğumlar zordur dedi ve haftaya kadar doğum olmazsa sezeryanla alacağını söyledi.
Ben o günden beri çok düşünüyordum bir yanım normal istiyordu öteki yanımda acaba sezeryanmı olsam diyordum.Bu bilgileri okuduğuma çok sevindim.
Tekrar teşekkür ediyorum.

arkadaslar ben gecen hafta(38.hafta) cati muayenesi yaptirdim.. burda bazi arkadaslar gercekten felaket biseymis gibi tanimlamislardi..ben de neyle karsilasacagimi dusunuyordum.. dr. bile nasil hastalar gormusse daha bastan sakin ol,nefes al demeye basladi..ki ben gayet sakin bekliyodum :) kontrolunu yapti,hatta biraz daha bastirmak zorunda kaldi..ozur dilerim ama biraz daha zorliycam gibi bisey soyledi..ama ben oyle aman aman da zorlanmamistim..netice..catim genis..normal doguma cok musait..problem..bebegim makat durusta :)) nasip iste.. donerse ne ala..hayirlisiyla.. bu arada minyon tiple dogum arasinda bi alaka oldugunu zannetmiyorum..bizim kadinlar cati ile baseni birbirine karistiriyor..kalcali kadinlara aaa sen iyi dogurursun filan diyolar.. eger cati ile kalca,basen ayni sey olsaydi dr.lar bu kadar muayene etmeye gerek duymazdi heralde..soyle uzaktan bakip don arkani hmm..tamam senin cati genis der olur biterdi :)
vel hasil..her kadin normal dogumu yapabilmek uzere yaratilmistir diye dusunuyorum.. problemli vakalar haric..sen doguramazsin.. dayanamazsin..suni sanciyi dayamazsan dogurabilir,moralini bozmazsan dogurabilir.. butun hayvanlar alemi nasil doguruyor.. yakinda ona da el atilir..belki de atilmistir..kediyi kopegi de veterinerler dogurtuyodur.. dogurabilme kapasitemizi elimizden aliyorlar gibi geliyor bana.. su makat dogum bile kafami karistiriyor.. ebelerle ilgili bi panelde ebe anlatiyor..minibuste makat gelen bir bebegi nasil dogurttugunu.. ama bizim dr.larimiz dogurtamiyor.. bi yerlerde bi hata var ama..

Ben de çatı muayenesinden çok korkuyordum 38. haftayı bitirdim ama doktorum çatı muayenesi yapmadı, ne zman yapacağını da söylemedi. İçimi rahatlattın canım çok sağol

çatı muanesi oldum bende bugun öylee korkucak kascak bişe yok
çok azz acıyo oda normaldir yani bana biraz çatın dar dedi bakalım deniycezz normal dogumu ben normall istiyorummmmm ama ne olcak

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…