Normal doğum yapan Haziran anneleri yardım!

offf ben rahatlayamiyorum ya bir turlu :çok üzgünüm:
3 haftam kaldi doguma o kadar korkuyorumki her dogumla ilgili yazilanlari okuyorum orda bi arkadas dikilirken giyir giyir hissediyorsun demisdi ve ben o sesi daha hissedmeden korku basdi ne yapicam ne edicem bilmiyorum ya :1no2: bi an once dogurum diyorum kurtulim ama diger yandanda istemiyorum gelsin o aciyi o dikisi nasil atlatcam oooooooffff kimsede olmuycak yanimda senağlama diyorum o kadar zor olsa millet ikinciyi ucuncuyu yapmazdi ama oda telafi etmiyo beni!!!!​

canım bende kesiden çokkk korkuyordum
ama herkese sordum belki 100kişiye sormuşumdur
daha acıdı diyeni bırak hissettim diyeni bile duymadım

hatta bir komşum ne zaman dikeceksiniz demiş doktoru ooo çoktan diktik birazdan çıkıyoruz demiş;)

allahim yardim et :Saruboceq:
daha simdiden bi daha cocuk istemiyorum sirf yasamadigim dogum korkusundan
gozlerim doluyo ne korkuymus bendeki ya tek benmiyimki bu kadar korkan senağlama

yok yok bende senin gibiydim canım hatta halada çok derinini düşününce aynı hale geliyorum,mesela doğumdan sonra kesi yerini nasıl temizlicem kesi yerini düşününce

böyle içim kıyılıyordu bayılacak gibi oluyordum düşününce artık sadece bebeğimi göğsüme yatıracakları anı düşünüyorum

ya ne kadar pasif insanlar doğum yapıyor bizmi yapamayacağız canım

sezeryan doldu heryer kızlra normal dogum yapan ne kadar az kişi var artık 30 kişiden 5 i normal dogum yapıor dfiğer aylara bir bakın kimse sancı cekmek istemior artık:((

allahım inşallah normal doum hakkımızda hayırlısıdır da kurtuluruz sağlıcakla :))

ya ben de çok kararsızım bu konuda..aslında normal dogum en saglıklısı ..o yüzden normal olmak istiyorum ama bir yandan da cesaret edemiyorum..bebek sıkışır da her hangi bir olumsuz durum yaşar mıyız diye endişelenmekten uyku uyuyamaz oldum..bugun dr kontrolüm vardı dr bebek baş aşagı geliyor normal dogum yapabilirsin ama bebek iri olacak çok zorlanırsın dedi..bana kararımı sordu..yani dr kararı bana bıraktı.ne cevap verecegımı bilemedim.haftaya tekrar cagırdı ..duruma göre değerlendirme yapacagız..ben yapı olarak iri biri de değilim..bu şekilde normal dogum bebek için riskli olur mu..artık bir karar vermem gerekiyor..sata göre 3 haftam var..bebeğim şu anda 3,5 kilo...bebeğin gelişim durumuna göre bebek gününü tamamladıgında tahmini 4 kiloyu geçmiş olacak..sizce ne yapmam gerekiyor..çevremdekiler sezeryan ol diyor..dr um açıkca belirtmemiş de olsa sezeryan fikri onda ağır basıyor ama normal dediğim için normal de yapabiliriz diyor..ne yapmalıyım sizce..

özele gidiyorsan bu baskıyı hep yapıorlar ayrıca ultrason ölcümleri hep yanlış cıkıyor normal geliyorsa normali dene derim ben cünkü en sağlıklısı insan anatomisine en uygunu en doğalı bu birazcık cesaret 1 gün acı cekcez onu düşün :)

özele gidiyorsan bu baskıyı hep yapıorlar ayrıca ultrason ölcümleri hep yanlış cıkıyor normal geliyorsa normali dene derim ben cünkü en sağlıklısı insan anatomisine en uygunu en doğalı bu birazcık cesaret 1 gün acı cekcez onu düşün :)

canım evet özele gidiyorum..doğum sancısına sezeryan sonrası acıya falan herşeye katlanırım..yeter ki bebekte herhangi bir sağlık sorunu olmasın..normal dogum o açıdan korkutuyor..dediğin gibi ultrason ölçümü doğru olmayabiliyor ama ya gerçekten iri olur normal dogumu kaldıramazsam.bebek oksijensiz kalır da zeka geriliği gibi sorunlar olursa diye çok korkuyorum..tüm korkum bebek adına..ilerde hep suçlu hissederim kendimi:1no2:..dr sezeryana da normal doguma da aynı parayı alıyor o yüzden sezeryana yönlendirme gibi bir davranısı var diye şüphe duymuyorum..en iyisi beklemek galiba..benneyaptımki..

neyse arkadaslar kusura bakmayın kendi korkularımdan dolayı sizleri de kararınızda şüpheye düşürmek istemem..hepimiz için en hayırlısı ne sekilde olacaksa allahtan onu diliyorum..

canım evet özele gidiyorum..doğum sancısına sezeryan sonrası acıya falan herşeye katlanırım..yeter ki bebekte herhangi bir sağlık sorunu olmasın..normal dogum o açıdan korkutuyor..dediğin gibi ultrason ölçümü doğru olmayabiliyor ama ya gerçekten iri olur normal dogumu kaldıramazsam.bebek oksijensiz kalır da zeka geriliği gibi sorunlar olursa diye çok korkuyorum..tüm korkum bebek adına..ilerde hep suçlu hissederim kendimi:1no2:..dr sezeryana da normal doguma da aynı parayı alıyor o yüzden sezeryana yönlendirme gibi bir davranısı var diye şüphe duymuyorum..en iyisi beklemek galiba..

canım doktor demiş sana zaten bebek büyük zorlanırsın diye. daha neyi düşünüyorsun hiç riske atma sezeryan ol bence.
senin yaşamaktan korktuğun şeyleri ben yaşadım.başka kimsenin yaşamasını istemiyorum.doğumum çok zor oldu ve doğumda bebeğim oksijensiz kaldı 5-6 saat sonrada kaybettik.yaşasaydı muhtemelen sağlık problemleri yaşayacaktı.üstelik bununlada kalmadı bende ölümden döndüm halada tam iyileşebilmiş değilim.allah kimseye göstermesin.

rabbim sanada tüm bebek bekleyen annelere de sağlıklı bebekler nasip etsin.(banada)

Canım sana benım dogumum gıbı kolay bır dogum dılerım.ben yurtdısında dogum yaptım. Doguma yakın devamlı yuruyus yaptım.acılmaya cok faydası oluyormus. Pazar gunu nısan denen kanamam oldu. Salı gunu doktora gıttık.pazartesı tatıldı cunku.doktor 3cm acılma var dedı. Buyuk ıhtımal yarın bebegıne kavusursun dedı.ıyı sanslar dıledı.kendımı o an cok kotu hıssetmıstım.kurbanlık koyun gıbı:)
eve geldık o gun boyle adet sancısınabenzer agrılarımoldu.gııttıkce sıddetlendı.kasıklarım falan agrıyordu.devamlı uzandım.sancılarım kac dakıkada bır geldıgıını yazdım.butun gece uyumadım bırseyde yemedım.sabaha dogru ıyıce sıddetlendı agrılarım.esıme kalsa daha acele etmeyelımdıyordu bellkı yalancı sncıdır.bır dus aldım.rahatladım.dustan sonra suyum geldı hemen hastaneye gıttık.hastaneye vardıgımızda 8 gıbı falandı.benım acayıp derece mıdem bulandı.ıstıfrar ettım.dogumdan once olurmus bulantı.zıra benım 9 ay boyunca bulantım kusmam olmustu.neyse doktorlar kontrol ettı.hala 3cm mıs acılma.benı dogum yapılacakbolume gonderdıler.cok uzak degıldı mesafe.dusun o 10dakıkalık yere gıdene kadar benım acılmam 7cm olmus.ıyıkı dıger doktor yıne baktı acılma varmı dıye.benı sonra cok halsız ve uykusuz oldugum ıcın uyuttular.uyandıgımda.hadı bakalım bebısın gelıyoo dedıler.yarım saat surdu doguumum.bıraz ıkınınca bebegın bası gozuktu dıyorlarya daha bı azımlı oluyorsun.bebek cıkarken rahatlıyorsun.dıkım ıslemı yaparken hıc anlaamadım.gozum bebegımdeydı.bır an once olsun bıtsın ıstedım.benım yırtılmam fazla oldugu halde tuvaletımı yaparken hıc zorlanmadım.zaten buz koyuyorlar uyussun dıye.tek zorluk hemoroıdım vardı.o bıraz rahatsız ettı benı.
Bı hemsırelere gıcık oldum ben dogum yapıyorum bana hadı cabuk yemege yetısıcez dıyoo.ben canımın derdındeyım o bogazının.
Benım en buyuk sansım esımın benıle bırlıkte doguma gırmıs olması.cok buyuk yardımı oldu.bır nevı kızımı o dogurttu.hakkını odıyemem.
Bırde epıdural almayı sıtıyordum ıyıkıde almamısım.
Dogum bırsey dgıl esas dogumdan sonra yanlızasan o kotu.bebegın dunyaya alısması kolay olmuyo.
Sana kolay dogumlar dılerım.saglıkla bebegını kucagına alırsın ınsallah

sezeryan doldu heryer kızlra normal dogum yapan ne kadar az kişi var artık 30 kişiden 5 i normal dogum yapıor dfiğer aylara bir bakın kimse sancı cekmek istemior artık:((

allahım inşallah normal doum hakkımızda hayırlısıdır da kurtuluruz sağlıcakla :))

haklisin gercekden...sanci bu kadar zormuki ya
burdada sezeryani secemiyosun onlar uygun gorucekki sezeryan diycek olucak...allah kolaylik versin...

valla benm tanıdıgım cogu kişi biz sancı cekemeyiz die sezeryanı secti işin garibi drlar soruyor sezeryan mı istiosun normal mi die

ben neden doğalı duruken sezaryanı tercih edeyim ki

drlar ne dio biliomusun tatlım her kadın normal dogurabilir bu ne dmek oluyor insan anatomisine en uygun dogum sekli normal zaten 1 günlük acı cekeceksin ama sonrasında vucudun daha cabuk toparlanacak bebeğinle daha ii ilghilenebileceksin demek

ama dua su hakkımızda ne hayırlısıysa o olsun

nurcum madem bebişin iri dr una güven sezaryan ol ikiside aynı paraysa burada sezaryana mecbur drlar giriyor normal dogumda öle bi şart yok ebeler giriyor genelde hakkımızda hayırlısı olsun allahım herkesi sağlıklı bi şekilde kurtarsın hem bebeklerini hem anneleri:nazar:

semacım
bu arada hikayeni okudum ve cok ama cok üzüldüm inan ne diyeceğimi bilemiyorum inşallah en kısa zamanda meleğinden bi tane gönderir rabbim de cennet kokuluna sağlıcakla kavusursun canım

[
semacım
bu arada hikayeni okudum ve cok ama cok üzüldüm inan ne diyeceğimi bilemiyorum inşallah en kısa zamanda meleğinden bi tane gönderir rabbim de cennet kokuluna sağlıcakla kavusursun canım[/B][/QUOTE]

saol canım.tam ihtiyacım olan bir anda okudum güzel dileklerini.çok kötüyüm ne olur dua ederken benide hatırlayın

arkadaslar benimde en cok dikis agridi korkutmak istemem ama herkestede farkli ben dogumdan hic korkmazdim o rahart olduda dikisten cok korkardim oda acidi simdi yine hamileyim yinede normal dogum yapacam insallah hic korkulacak bisey yok.... sonra düsününce cok harika bisey basardigini anliyorsun muhtesem bisey alllah herkese nasip etsin:CüvCüv:

konuyu açan arkadaş şimdiye kadar doğurmuştur..keşke kendi doğum anılarınıda yazsaymış..
biraz bencil bir toplumuz galiba..

hamıle arkadaşlar bu konuyu bu kadar sıkıntı edıp kafanıza takmayın dogum anını düşünmemeye calışın sizin için en iyisi bu olur bol bol dua edıp ibadet edin çünku dogum esnasında resmen ALLAH LA baş başa kalıyosunuz. allahım yardım et.. bu cumleyi kım soylemıyokı. herkezin dogumu bır olmaz bol bol hareket edın. kaslarınızın esneklıgı için bu cok önemlidir.dogum anına kadar nasıl dogum edeceginiz belli olmaz.simdiden ALLAH yardımcınız olsun.unutmayın.kafaya takmayın. bende 7ay önce anne oldum.

Back
X