normal doğum yapan yokmu

ben henüz hamile değilim ama annem hep anneliği ancak normal doğum yaparsan anlarsın diyor...bu yüzden hep normal doğumdan yanayım sonuçta yawrularımız için bir kaç saatlik acı çekmeye değer istesin canımı weririm ona allah hepinize kolay doğumlar nasip etsin sağlıcakla kucağınıza alın inşallah...benim için daha erken bebek eşim askerde olduğu için..sizlere mutlu sağlıklı doğumlar hanımlar...

ben de anlatayım barı:)

benım de hamılelıgım zor gectı , 7 aylıkken hastaneye yatırdılar 2 cm. acılma var dıye 3 gun yattım ama cok kotuydu sureklı ıgneler, serumlar, haplar ve saat bası da muayene... neyse hıcbır degısıklık olmadıgı ıcın benı taburcu ettıler, aradan 1 ay gectı 38+6 haftalık olmustu 14 kasım salı gunu sabah 9da doktora gıttım ne zaman doguracagım artık sezeryan olsun barı dayanamıyorum dıye nts'ye gır bakalım dedıler ben de gıttım bır agrı gırmeye basladı ama heralde dogum sancısı dıye gulmeye basladım yanımda annem vardı beraber gulerken etrafımızdakıler de bıze bakıyorlardı neyse sıddetlenmeye baslayınca hemen yukarı cıktık nts'ye aldı benı ebe 3 dk'da bır dedı gıt bıseyler ye daha net cıkar sonuclar dedı ben de eve geldım 11,30, annem yaglı-ballı ekmekler kızartıp verdı pogacalar fılan sancılar eslıgınde yedık 13,30 da ben sancıdan duramıyordum aglamaya basladım, duramıyorum artık gıdelım dedım gıttık hastaneye doktorum ve ebeler merak etmısler nerde kaldın dedıler hemen muayeneye aldı doktor 4 cm. acılma var yatısım yapıldı lavman fılan... doktor bırkac kez sordu epıdural ıstıyormusun dıye ben ıstemıyorum dedım ama annem sıddetle olsun dıyor neyse yaptırmadım hemen yatırdılar yataga sonra bır serum taktılar, sancı ıgnesı yaptılar 2 tane, nts'yı bagladılar, ebe de sureklı ıs basında muyene edıyor catlayacagım sandım ates bastı benı, tansıyonum cok yukselmıstı ben de sureklı avazım cıktıgı kadar bagırıyordum sonunda hademe gelıp o kadar bagırma ıkın ıkın dıyordu:)))) herkese bagırıp cagırdım sonunda dayanamadım kalkmaya calıstım ama bebegın tehlıkeye gırer kalkamazsın dedıler yardım da etmedıler tıpıs tıpıs yerıme gerı yattım... sancı ıgnelerı kudurtmustu benı resmen epıdural ıstıyorum dıye bagırıyordum sonunda doktor geldı bak 7 cm olmus heran dogurabılırsın cok tehlıkelı bız sorumluluk kabul etmeyız dedı tamam ıstıyorum 5 dk kıpırdamadan beklerım dedım anestezı uzmanı geldı ben yapamam dedı bagırdım ne dıye geldın o zaman defol dedım kendımı ıyıce kaybetmıstım:)))) sonunda benı catala aldılar doktorum da geldı 2 saat ıkındım halım kalmamıstı ama bır an once bıtsın dıye hıcbır mudahele olmadan ben sancı geldıkce ıkınıyordum 15 dk ıkındım en sonunda oglum dogdu 3,470 gr, 49 cm oyle cok sacı vardı kı ınanamamıstım:) 2 kez boynuna kordon dolandıgı ıcın zor bır dogum oldu, dıkısler atılırken de cok acı cektım yarım saat surdu... doktorum anneme bıze cok yardımcı oldu, cok guzel bır dogumdu demıs, cok sukur boyle anlattıgıma bakmayın cok guzel bır dogumdu epıduralsız dogum yaptım o sancıları cekmek bıle guzeldı:))) sımdı o hamılelık gunlerımı cok ozluyorum..... hayatımın en ozel, en guzel zamanlarıydı...:))))

oyy okudumm korktumm normal doğumda dikişler uyuşturulmadanmı atılıyorr epudirel siz doğum yaptığınızda

arkadaşım hem konuyu açan sensin hemde doğum hikayeni anlatmıyorsun:)anlamadım ben bu işi?
herkes sen doğumunu bilinçli ,cesaretli yap diye burda hikayelerini anlatıyorsa
seninde başkalarına cesaret vermen gerekmez mi?bu arada tebrik de ediyorum...bebişinle ömür boyu mutluluklar..

arkadaşlar ben 08.12.2007 de saat 8.20 de normal yolla doğum yaptım.konuyu ben açmıştım destek olan herkese teşekkür ediyorum.sevgilerle

normal doğum:dikiş suni sancı,ne biçim normal doğum,dr. fazla beklememk için mi yoksa hemen suni sancıyı verik kesik atıyorlar,aklıma takılmadı deiil.:44:

Böyle bir başlığın açılması çok iyi olmuş.yorumları okudukça insan rahatlıyor ve korkularını atıyor.
Ben sezeryan düşünen biriydim .Öyle bir gaza geldim kii artık bende normal doğum istiyorum .

çok acılı olsa da normal doğumu öneririm. ben bu tarifsiz duyguyu tatma şansını yakalayanlardanım.

canım ben 2 doğum yaptım ,hemde bazılarının (aa bu devirde sağlık kabininde, doğum olacak şey değil)dedikleri sağlık kabininde,
yanımda bir hemşire ,ben ve eltim vardı, çok şükür doğum dedikleri olay o kadar da zor değilmiş,
gene doğum yapacak olsam gene sağlık kabinine o hemşireye giderim, ama biraz geç giderim ki sunii sancı gerekmesin .
devlet hastanelerinde olan olayları duydukça ,özel hastanelere giden arkadaşlarımın son anda sezeryana alındığını öğrendikçe zaten biraz zor giderim hastaneye ama yaşım itibariyle (3. yü 30 dan sonra düşünüyorum 26 yaşındayım)eğer hastaneye gitmem gerekirse devlet hastanelerini tercih ederim, o kadar gözünüzde büyütmeyin doğum yapmayı
bir kadın neden doğum yapmaktan korkar ,
ölmekten korktuğu için ,oysaki yarına çıkabileceğimiz bile meçul bakın vanda olup bitenlere
yada allah korusun ,bebeğim özürlü olabilir bana bişi olabilir diye,değilmi, halbuki onlarca insan var 3,4 yaşına kadar normal olupta sonradan özürlü olan insanlar var,
diyeceğim şu ki siz ne yaparsanız yapın normallikten ayrılmayın doğumda ve her konuda oldu(istisnalar hariç tabii)
umarım bu yorumum birilerini üzmez hamilelik sendromunu bilirim

arkadaşlar bende 5 aylık hamileyim .. İlk hamileliğim ve ilk hamileliğim olduğu için çok korkuyorum bana biraz anlatın lütfen neler yaşıycam daha anlatın lütfen korkuyorum..Lütfen bide şunu söyleyebilirmisiniz normal doğum mu daha iyi sezeryan doğum mu ?çünkü sezeryan doğum daha rahat diyolar ama burda ise normal doğum diyosunuz.. Gerçi normal doğum bebek açısından ve anne açısından daha iyiyimiş ama sezeryan daha rahatmış... Bana yardım edin nolur Normal doğum da biraz korkutucu gibi ,,, sizce hangisi daha doğru ???

sen bide sezeryan doğum videoları izle cnm. o zaman direk karar değiştirip normal doğuma geçersin eminim

bende normal doğum istiyorum hemde vaktimde az kaldı.. ne video izleyebiliyorum ne de duduklarım beni rahatlatmıyo bazen diyorum ki oluruna bırakmak beni rahatlatır mı acaba?

ya arkadaşlar hep sezeryanla doğum yapanlar doğum hikayelerini yazıyorlar.normal doğum yapanlar neredeler.lütfen bizi rahatlatacak bişeyler yazın

canım ben 6 gün önce kızımı normal doğumla dünyaya getirdim hatta şuanda karşımda mışıl mışıl uyuyor .
14 şubat 2012 tarihinde sabah 9da başladı sancılarım ama umursamadım sonra düzenli olmaya naşlayınca doktorumu aradım gel dedi bi kontrol edelim eşimi aradım gittik açılma 3cm olmuş doğum başlamış dedi sularını akıtıp suyun rengine bakıp ona göre karar vericez normal mi sezeyan mı diye neyse sularımı akıttı çok şükür berrak renkte geldi 1 litreyide içimde bıraktı öğlen 12 buçuktu ama ben hala ayakta geziniyodum eve gidip çantalarınız alın 45 dk sonra doğumu yapacağımız hastanede buluşalım dedi eve gittik çantamı aldım kıyafet seçtim falan filan neyse hastaneye gittik saat 1 buçukta işlemler yapıldı bende bekledim imzamı attım belgelere ve çok enteresan açılmam 6cm olmuş ebe hemşire geldi yukarı çıkardı ben böyle bişe görmedim dedi ağrı eşiğim çok fazla yüksekmiş sonra saat 15:07de doğumum gerçekleşti 3 kere ıkındım var gücümle allah herkese benimki gibi kısa ve kolay bi doğum nasip eder inşallah .

bende hikayemi anlatayım bende 1,5 sene önce normal doğum yapmıştım cumartesi günü annemler doğumum normal olsun diye beni çok yürüttüler sonra merdiven in çık dediler sonra çok sıcak bir duş al dediler biraz geçti gece onikiye doğru nişan geldi azıcık . hemen hastaneye gittik açılma yok dediler suyun gelince gel dediler eve gönderdiler evde sabaha kadar kıvrandım hep alafranganın üzerinde oturdum sanki insanın tuvaleti varmış gibi oluyor sabah tam eşimi kapıdan uğurluyordum ki suyum çok aşırı geldi eşime gitme işe dedim suyum geliyo dedim aceleyle hastaneye gittik ama su geldiğinde sancılarım azalmaya başladı sevinçlişekilde hastaneye gittik hemen doktoru aradılar spordaymış pazar olduğu için hemşireler bana ıkın diyeceğine sakın ıkınma bebeğin saşları gözüküyo uzun zamandır normal doğum yaptırmamıştık doktor gelene kadar bekle dediler zor dayanıyordum doktor geldi hemen doğum başladı ıkın demesiyle bebeğim dünyaya geldi başta hiç ağlamdı hep tv de ağlayan bebekler gördüğüm için hemen sordum neden ağlamıyor dedim biraz geçti bebeğim 2 3 kez ağladı o an bütün ağrım gitmişti ne kadar kolaymış normal doğum demiştim doktor bana daha çok ağlar merak etme dedi bana bebeğimi getirip gösterdiler biraz morarmıştı bana söylemeden hemen yoğun bakıma almışlar ben normal doğum yapmama rağmen bebeğimi 4 saat yanıma getirmediler yorgun falan getireceğiz diye beni hep oyaladılar ve bebeğimi yoğun bakımda gördüm 3 gün sonra kaybettim solunum yetmezliği varmış elimiz boş dönmüştük eve oysa evde herşey onu bekliyordu çok acı günler yaşadım normal doğum ne kadar sağlıklı olsada sezeryan taraftarıyım başıma gelenlerden sonra belkide bebeğim haznede doktoru beklerken oksijensiz kaldı diye düşünüyorum ama doktorlar ondan olmadığını kalıtsal olduğunu söylediler hiç tedaviside yokmuş şu an bebek düşünüyoruz inşallah bir daha böyle şeyler yaşamam lütfen benim için dua edin rabbim kimseye böyle acılar yaşatmasın

8 ay önce normal doğum yaptım ,,sancı tabi zor 7 saat sancı çektim suni bide,,,ama doğum anı kolaydı ,,,tabi her doğumda risk var Allah yazmış olmasın ama illa normal olacak diye bişey de yok ,,,Allah yavrularımızı bağışlasın

hangi dangalak suyu gelen bir kadını eve geri gönderirki afedersiniz ağzımı bozuyorum allahtan kötü birşey olmamış.

canım benim yazdıklarını okurken gözlerim doldu içimden birşeyler koptu gitti sanki takdiri ilahii işte yapılacak birşey yok senin küçük meleğin şimdi cennet kapısında seni bekliyor olmalı. üzülme sakın inşallah en kısa zamanda rabbim size hayırlı bebişler verir sağ salim doktoru ne kadar bekledinki beklerken oksijensiz kalmış olabilir hem adı üstünde doğum hemşireleri yani doktorsuzda doğum yaptırabilirdiler seni bekletmelerine ve ıkınma demelerine anlam veremedim.Allahım cümlemizi hayırlı insanlarla karşılaştırsın

Bende ağustosta doğum yapacağım nasipse.. Bazen düşününce çok heyecanlanıyor ve korkuyorum.. Ama umarım herşey yolunda olur, bende normal doğum yapar, acı ile karışık olan o güzel anı yaşarım..

canım rabbim kolay doğumlar nasibetsin inşallah.

Epidural nedir acaba? bir de doğum esnasında uyuşturucu iğne vuruluyor mu? hep aklıma takılan soru bu aslında.uyuşturmadan doğum yaptırmazlar di mi?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…