Yani annemde 3.900 doğurmuş bizleri hep :) tabi doktordan doktora değişiyor:) sağlıkla kucağına al inşOoo masallah arkadaslarına cnm ... anladıgım kadarıyla 4 kg için benim dr risk almk istemiyor ..
Yani annemde 3.900 doğurmuş bizleri hep :) tabi doktordan doktora değişiyor:) sağlıkla kucağına al inş[/QUOTE
Amin cnm,inş.
Çevremde 4 ün üstündede var evt ,ama belki vicüt yapısı da önemli... hayırlısı artık
Gelçi eskiden öyle yok boy ölcumu yok kg fln yokmuş ..teknoloji ilerledikçe böyle oluyor işte
Bana doktor, ancak 3 kilo doğar demişti. 2700 civarı doğdu. 12 temmuzda gelecekti bir hafta önce geldi yalnız. Bebeğe kilo aldıran yiyecekler oluyormus olmadı yiyorsan o gıdaları kısarsın. Rabbim hayırlı sağlıklı doğum nasip etsinMerhaba,
Kızlar size sorum var : normal dogumla bebeginiz kaç kg dogdu?Benim bebegim birazcık büyük( ultrasona göre büyük ) , 9 ay boyunca hiç sorunum yoktu çok şükür ve hep kendimi normal dogum için hazırladım . Ama dünkü kontrölümde doktorum biraz degişik konuştu. ......... bebek iri boyle giderse 4 kg bulur ve sezeryen için konuşuruz fln dedi. Şu an 36. Haftam ve ultrasonun gösterdigi -3kg. ,ki ben okadar oldugunu zannetmiyorum sonuçta yanılma payı var (350-400 g)
Acaba normal dogum yapmış olanlar ve sonrasında hiç bir sorun yaşamamış olanlar - kaç kiloydu bebişleriniz?
Bana doktor, ancak 3 kilo doğar demişti. 2700 civarı doğdu. 12 temmuzda gelecekti bir hafta önce geldi yalnız. Bebeğe kilo aldıran yiyecekler oluyormus olmadı yiyorsan o gıdaları kısarsın. Rabbim hayırlı sağlıklı doğum nasip etsin
benim bebek hareket ederken çok ağrım yoktu.Amin cnmKilonu cok yakın bilmiş doktorun tatlım , 1 hafta erken gelmiş yani tam zamanında gelse bile anca en fazla 3 kg olurmuş.
Dogumun nasıl gecti,agrıların fln nasıl başladı? Benim daha bi kaç hafta olmasına ragmen bazen belim ve kasıklarımda agrı oluyor ama o bebek hareket ettikçe oluyor çok aşagrda kıpırdadıgı için çok rahtsz ediyor canımı yakıyor. Hafiften bazen alt tarafta baskı da hissediyoruminş bebegim biraz daha sabreder
benim bebek hareket ederken çok ağrım yoktu.
bayramın ilk günü gezdik tozduk akşam hafif sancım vardı enfeksiyondan sandım. gece sancıyla uyandım ara ara artarak geliyordu. bayramın ikinci günü doğdu kızım. doğum sancıları arttığında prenses doğum istedim Allah'tan anestezi uzmanı bayram seyran demedi geldi çünkü ben doğuma baştan yorgun uykusuz girmiştim, gücüm tükenir de sancı çekip çekip sezaryene alınırım diye korktum.
Benim korkum zaten benim kız da bayramda gelir diye... tam 38 haftamız bayrama denk geliyor cunku...
Prenses dogum - epidural spinal ikilisi mi oluyor? Memnun musun ? Dogum sonrası sürec nasıl gectı cabuk mu ayaklandın
Mutlaka başka doktora da git, tek doktora güvenmeMerhaba,
Kızlar size sorum var : normal dogumla bebeginiz kaç kg dogdu?Benim bebegim birazcık büyük( ultrasona göre büyük ) , 9 ay boyunca hiç sorunum yoktu çok şükür ve hep kendimi normal dogum için hazırladım . Ama dünkü kontrölümde doktorum biraz degişik konuştu. ......... bebek iri boyle giderse 4 kg bulur ve sezeryen için konuşuruz fln dedi. Şu an 36. Haftam ve ultrasonun gösterdigi -3kg. ,ki ben okadar oldugunu zannetmiyorum sonuçta yanılma payı var (350-400 g)
Acaba normal dogum yapmış olanlar ve sonrasında hiç bir sorun yaşamamış olanlar - kaç kiloydu bebişleriniz?
bayramda 39. haftamızdı bizim.epidural aneljezı diyorlar sanırım. memnunum evet yine olsa yine isterim Allah'ın izniyle. doğum sonrasında ağrım da oldu doktor ağrı kesici de verdi ama çok kullanmadım yine de. yatıp kalmadım zaten, dinlenme isteği doğum ağrısından değil de yorgunluğundan oluyor. doğum masasından yardımlarla da olsa kendim inmiştim. tabi normal bir insan hızında olmasa da doğum sonrası için harika :) doktor doğumdan sonra dikiş atarken de biraz daha anestezi desteği verdi ağrı hissetmiyordum ama işlemleri hissedince kendimi kasıyormuşum farketmeden. o süreç de konuşarak sohbet ederek geçti bebek hakkında iyi olduğu bilgisini verdi dikiş atarken. doğduğunda bir sıkıntı yaşamıştık ve ben ağlamasını da duymadım yüzünü de göremedim sadece arkası dönük gördüm o an, yüzünü bir gün sonra gördüm kucağıma sonraki gün aldım ama şimdi iyi çok şükür.
Mutlaka başka doktora da git, tek doktora güvenme
doğunca ağlamadı korkuttu bizi, koştur koştur çıkardılar doğumhaneden. haber gelene kadar aklımdan bin bir türlü şey geçti. ağlamış sonra ama yine de başka hastaneye sevketmişler ambulansla, gidene kadar da epey toparlamış. kaldığı hastanedeki doktor bize bildirdiler sevkederken ama geldiğinde gayet iyi bir bebekle karşılaştık korkmayın dedi. yine de ne olur ne olmaz diye küvezde kaldı sarılığı da hastanede atlattı, her şerde bir hayr vardır diyelim. doğum doktorum da dedi sonra burada ağladı ama ben sevkettim yine de çünkü bayram dolayısıyla çocuk doktoru yoktu, her şey iyi giderken böyle olunca ben de korktum yoksa burada ağlamıştı dedi. çok şükür bir sıkıntısı yok kızımın onu yaşayacağımız vardı yaşadık, rabbim beterinden saklasın herkesi.Aaaa...cnm nesi vardııı bebeginin uzuldum
doğunca ağlamadı korkuttu bizi, koştur koştur çıkardılar doğumhaneden. haber gelene kadar aklımdan bin bir türlü şey geçti. ağlamış sonra ama yine de başka hastaneye sevketmişler ambulansla, gidene kadar da epey toparlamış. kaldığı hastanedeki doktor bize bildirdiler sevkederken ama geldiğinde gayet iyi bir bebekle karşılaştık korkmayın dedi. yine de ne olur ne olmaz diye küvezde kaldı sarılığı da hastanede atlattı, her şerde bir hayr vardır diyelim. doğum doktorum da dedi sonra burada ağladı ama ben sevkettim yine de çünkü bayram dolayısıyla çocuk doktoru yoktu, her şey iyi giderken böyle olunca ben de korktum yoksa burada ağlamıştı dedi. çok şükür bir sıkıntısı yok kızımın onu yaşayacağımız vardı yaşadık, rabbim beterinden saklasın herkesi.
yırtılma olursa yamuk olur diye atıyolar çoğu. onlar bize açıklamasa da durumun gidişatını tahmin edebiliyolar. bana sormuştu doktorum kesi atıyorum sıkıntı var mı diye. atma desem atmazdı ama yırtılmasındansa düzenli kesiyi tercih ederim. suni sancılı doğumlar vaktinden erken doğurttuğu için kesi kaçınılmaz oluyor. asıl uzak durulması gerekn o bence. sıkıntı yokken normal süreçte verilmemesi lazım sancının.Kendiliginden olursa yapck birşey yok tabiki, ama çook mudahale ediyorlar diye biliyorum,yırtık fln belkı olmaz nerden biliyorlar ,direk kesik atanlar da var....
Merhaba,
Canim benim oglum 3800 dogdu :) dogumu tabiki biraz daha zordu ama dogum bitince hicbirsey kalmadi. Doktorumda dikislerimi cok guzel attigindan sonrasinda da sorun yasamadim. Normal dogumda acilman yeterli olursa sorun yasamazsin. Ablam 4600 dogurdu ve sadece 1 dikis atildiMerhaba,
Canim bu olcum doktordann doktora degisiyor. O yuzden kimi doktor fazla olcuyor kimi de az. Benimkiler 200 -300 gr arasi fazla cikti dogdugunda ama cogu arkadasimin tahmin edilen den biraz az cikti.Hadii annişleeeeerr... cevap bekliyoruuumm! ....dogumdan önce ultrasonda bebeginizin kilosu nekadar çıktı ve dogurduna nekadar? Aradaki farkı merak ediyorum, herzaman mı ultrason daha yüksek kg gösteriyor . Normal dogum yapmak istiyorum allahın izniyle
Canim benim oglum 3800 dogdu :) dogumu tabiki biraz daha zordu ama dogum bitince hicbirsey kalmadi. Doktorumda dikislerimi cok guzel attigindan sonrasinda da sorun yasamadim. Normal dogumda acilman yeterli olursa sorun yasamazsin. Ablam 4600 dogurdu ve sadece 1 dikis atilditavsiyem sadece epidural iste dogum yaparken rahat edersin :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?