Doğuma Hazırlık Normal doğum yapanlar ...aciill yardımınıza ihtiyacım var

Bebeklerimize aldığımız eşyalar, hastane çantası, ürünler için tavsiye ve öneriler....

Bana doktor, ancak 3 kilo doğar demişti. 2700 civarı doğdu. 12 temmuzda gelecekti bir hafta önce geldi yalnız. Bebeğe kilo aldıran yiyecekler oluyormus olmadı yiyorsan o gıdaları kısarsın. Rabbim hayırlı sağlıklı doğum nasip etsin

Amin cnm Kilonu cok yakın bilmiş doktorun tatlım , 1 hafta erken gelmiş yani tam zamanında gelse bile anca en fazla 3 kg olurmuş.
Dogumun nasıl gecti,agrıların fln nasıl başladı? Benim daha bi kaç hafta olmasına ragmen bazen belim ve kasıklarımda agrı oluyor ama o bebek hareket ettikçe oluyor çok aşagrda kıpırdadıgı için çok rahtsz ediyor canımı yakıyor. Hafiften bazen alt tarafta baskı da hissediyorum inş bebegim biraz daha sabreder

benim bebek hareket ederken çok ağrım yoktu.
bayramın ilk günü gezdik tozduk akşam hafif sancım vardı enfeksiyondan sandım. gece sancıyla uyandım ara ara artarak geliyordu. bayramın ikinci günü doğdu kızım. doğum sancıları arttığında prenses doğum istedim Allah'tan anestezi uzmanı bayram seyran demedi geldi çünkü ben doğuma baştan yorgun uykusuz girmiştim, gücüm tükenir de sancı çekip çekip sezaryene alınırım diye korktum.

Benim korkum zaten benim kız da bayramda gelir diye... tam 38 haftamız bayrama denk geliyor cunku...
Prenses dogum - epidural spinal ikilisi mi oluyor? Memnun musun ? Dogum sonrası sürec nasıl gectı cabuk mu ayaklandın

Benim korkum zaten benim kız da bayramda gelir diye... tam 38 haftamız bayrama denk geliyor cunku...
Prenses dogum - epidural spinal ikilisi mi oluyor? Memnun musun ? Dogum sonrası sürec nasıl gectı cabuk mu ayaklandın

bayramda 39. haftamızdı bizim.epidural aneljezı diyorlar sanırım. memnunum evet yine olsa yine isterim Allah'ın izniyle. doğum sonrasında ağrım da oldu doktor ağrı kesici de verdi ama çok kullanmadım yine de. yatıp kalmadım zaten, dinlenme isteği doğum ağrısından değil de yorgunluğundan oluyor. doğum masasından yardımlarla da olsa kendim inmiştim. tabi normal bir insan hızında olmasa da doğum sonrası için harika :) doktor doğumdan sonra dikiş atarken de biraz daha anestezi desteği verdi ağrı hissetmiyordum ama işlemleri hissedince kendimi kasıyormuşum farketmeden. o süreç de konuşarak sohbet ederek geçti bebek hakkında iyi olduğu bilgisini verdi dikiş atarken. doğduğunda bir sıkıntı yaşamıştık ve ben ağlamasını da duymadım yüzünü de göremedim sadece arkası dönük gördüm o an, yüzünü bir gün sonra gördüm kucağıma sonraki gün aldım ama şimdi iyi çok şükür.

Mutlaka başka doktora da git, tek doktora güvenme

Aaaa...cnm nesi vardııı bebeginin uzuldum

Mutlaka başka doktora da git, tek doktora güvenme

Cnm baska dr gitsem bile , o dr bana degişik kg soylese bile ne olcak ki... 36 haftdn snra doktor degiştirmem. Güvenmek istyrm dr uma. Sonucta hangi dr da gitsem bi risk varsa kimse o riski göze almaz,alamaz diye duşunuyorum.

Aaaa...cnm nesi vardııı bebeginin uzuldum
doğunca ağlamadı korkuttu bizi, koştur koştur çıkardılar doğumhaneden. haber gelene kadar aklımdan bin bir türlü şey geçti. ağlamış sonra ama yine de başka hastaneye sevketmişler ambulansla, gidene kadar da epey toparlamış. kaldığı hastanedeki doktor bize bildirdiler sevkederken ama geldiğinde gayet iyi bir bebekle karşılaştık korkmayın dedi. yine de ne olur ne olmaz diye küvezde kaldı sarılığı da hastanede atlattı, her şerde bir hayr vardır diyelim. doğum doktorum da dedi sonra burada ağladı ama ben sevkettim yine de çünkü bayram dolayısıyla çocuk doktoru yoktu, her şey iyi giderken böyle olunca ben de korktum yoksa burada ağlamıştı dedi. çok şükür bir sıkıntısı yok kızımın onu yaşayacağımız vardı yaşadık, rabbim beterinden saklasın herkesi.

Iyi geceler hanimlar bende 37. Haftalik hamileyim gecen hafta bebegimin 3222 gr oldugunu soyledi sizce doguma kadar daha ne kadar alir

Evt cnm allah beterinden saklasın.,iyi mudahale etmışl hemn bebişine .. . ah bizde şu bayramı atlatsak hayırlısıyla ...

1. 3.800 gr
2. 4000gr
3. 3500 gr

uçude normal dogum,hiç bi sikintimiz olmadi sukur, saglik personeli bilgili tecrubeli olup dogru yonlerndirme yaaparsa hiç birseycik olmaz,onceden hastaneye bile gitmeden evde tosun gibi çocuk dogiryormus kadinlar :)
telnoloji dverindeyiz nimetlerini kullanalim tabi ama normal dogum olan doga olayinida es geçmeyeleim bence :)

Kendiliginden olursa yapck birşey yok tabiki, ama çook mudahale ediyorlar diye biliyorum,yırtık fln belkı olmaz nerden biliyorlar ,direk kesik atanlar da var....
yırtılma olursa yamuk olur diye atıyolar çoğu. onlar bize açıklamasa da durumun gidişatını tahmin edebiliyolar. bana sormuştu doktorum kesi atıyorum sıkıntı var mı diye. atma desem atmazdı ama yırtılmasındansa düzenli kesiyi tercih ederim. suni sancılı doğumlar vaktinden erken doğurttuğu için kesi kaçınılmaz oluyor. asıl uzak durulması gerekn o bence. sıkıntı yokken normal süreçte verilmemesi lazım sancının.

Kızlaaaaaaarr ..... bugun kontrolum vardı, bebegim dogum kanalına girmiş ve alttan ilk kontrolumu oldum sonuc-1 cm acılmam var , ama daha erken inş bebegim bayramı atlatır...
Sizin 1 cm açıklık olunca bebek nekdr zmn da geldi ( tabi herkezin degişik ama yinede paylaşırsanız sevinirim)

Canım iki güzel doğum hikayesi olan ve son aylarda doğum ile ilgili kafayı yorup dernekleşecek kadar bu işin içine girmiş birisi olarak söyleyebilirim ki bebeğin kilosu ile ilgili bir sıkıntı yok. 4 kilo 4,5 kilo bile normal doğum yapmana engel değil. Doktorların sezaryen için anneleri yanılttıkları konulardan birisi de bu Gerekirse başka doktorlarla da görüş. En iyi ayrıntılı ultrason çekimi yapılan makinalarda bile ölçü doğru çıkmayabiliyor ayrıca. Gereksiz yere bir ameliyat geçirmemek ve en önemlisi bebeğinin sağlığı için normal doğum yapmak için elinden geleni yapmaya çalış. Şu an uzun uzun yazamıyorum inşallah yakında toparlayacağız yazılar. Normal yollarla dünya ya gelen bebeklerin ne kadar çok kazancı olduğunu gereksiz yere yapılan sezaryen ile bebeklerimize bize ne kadar zararlar verdiklerini anlatamam. Doğumuna sahip çık!!! :) Sağlıklı ve mutlu doğumlar :) Mucizenin keyfini çıkarman dileğiyle :)

Canim benim oglum 3800 dogdu :) dogumu tabiki biraz daha zordu ama dogum bitince hicbirsey kalmadi. Doktorumda dikislerimi cok guzel attigindan sonrasinda da sorun yasamadim. Normal dogumda acilman yeterli olursa sorun yasamazsin. Ablam 4600 dogurdu ve sadece 1 dikis atildi tavsiyem sadece epidural iste dogum yaparken rahat edersin :)

Canim bu olcum doktordann doktora degisiyor. O yuzden kimi doktor fazla olcuyor kimi de az. Benimkiler 200 -300 gr arasi fazla cikti dogdugunda ama cogu arkadasimin tahmin edilen den biraz az cikti.

Ne guzell ,ikinizde abla kardes dogurmuşsunuz.. sorunsuz atlatırım inş bende. Epidural duşunmuyorum ama tabıkı şu an o acıyı bilmedigim için .
İnş dayanırsam epidural almk istmiyorum...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…