normal dogum yapanlar,dikisleriniz ne kadar surede iyilesti

brgnrft

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
23 Şubat 2011
197
1
46
İzmir
merhaba mart anneleri,ben mayis annesi olucam,bugun 38+6.bebisimi bekliyorum epidural normal dusunuyoruz kismetse.ama size sormak istedim normal dogum yapanlar dikisleriniz gectimi,sorun yasayan var mi,iz kabarti aci kaliyormu,arada acaba sezeryanmi olsam diye aklimdan gecmiyoda degil hani:26:

normal doğumda dikişler 10-12 gün civarında ciddi biçimde iyileşiyor, olabilecek en kötü şey dış dikişlerin açılması onun için de bu sürede tuvalet, yatma ve oturma konusunda çok dikkatli davranman gerekiyor. ben dikişlere hiç bir şekilde pansuman vs uygulamadım doğumdan iki gün sonra duş aldım. dışarda 3 dikişim vardı izleri kaldı ama öyle görünmesi mümkün olan bir yerde değil dikişler belki estetik dikiş falan da yapıyorlardır. normal doğum konusunda kararlıysan epidural konusunda ısrarcı ol bazı hastaneler bu konuda oldukça gevşek davranıyor

ben kesinlikle normal doğum yaptığım için pişmanım. Benim için farketmez diyosan sezeryan ol çünkü 1.5 ay oldu hala o günün pskolojsnden çıkamam, o kadar saat sancı çekmek berbat bişiydi Allah'ım... benim bide bünyem alerjik, dikilirken uygulanan uyuşturucu ödem yaptı dikişlerim patladı ondan tekrar diktiler uyuşturmadan, 2 hafta geçtiğinde hala acıyodu benim dikişlerim. İlk hafta hiç kalkamadım gibi bişi... 3. haftada tamamen demesemde geçmişti bayağı acılar..

canim sana tavsiyem kesinlikle normal dogum derim,,,sancilar cok kötü degil,adet sancisinin biraz fazlasi...tabi her bünye ayni degil,,bende mart annesiyim,ve epidural oldum inan cok güzel gecti dogumum,güle oynuya,,hem benim cok az dikisim oldu,,,dogumdan 1 saat sonra ayaga kalktim,wc ye gittim,,ertesi gün tamamen ayaktaydim,,bide ben yatmak istemiyodum,,ziyarete gelenler MASALLAH sanki hic dogum yapmis gibi degilsin dediler,,hem dogum cok güzel bi olay
acisiz dogum olmaz,,hz meryem anamiz bile dogum sancilari cekmis,
tabi bu benim fikrim,,yine dogursan normal derim,,,

canım kesin ve kesin normal doğumu öneririm dikişlrim atıldı ben yürüye yürüye odamıza geçtim zerre acı yoktu eve geldik arkadaşlar beni gördü inanmıyorlar sen doğum yapmış olamazsın diye koşuyorum resmen yaaa hiçbirşekilde sıkıntı çekmedim dikişlerimden inanmazsın ama 1gün bile yatmadım çünkü ağrım acım birşeyim yoktu normal biri gibiydim.tabiki kişiden kişiye değişir buda ama inş.normal olur doğumun dikişler konusundadA korkun olmasın acısa bile dikkat edersin patlatmadığın sürece bişicik olmaz

arkadasın söyledigi gibi 10 güne kalmadan iyileşti.hiç dikiş yokmuş gibi ben normal hayata devam ettim.açılmadıgı sürece bir agrı falan olmaz hiç korkma.

doğum yapalı 2 ay oldu ama hala arada ağrı oluyor, ve dikişin biri iyileşmedi galiba doktora gitmeye de korkuyorum, ama mecbur gideceğim, çare yok oooof ooofff

Her iki dQqumu da ya$amı$ biri QLarak keSinLikLe nQrmaL dQqumu tawSiye ediyQrum...
Diki$Lerin iqLe$me SüreCi ki$iye qöre fark yapıyQr Sanırım Benim 1 aydan fazLa Sürdü...:)

Benim de ilk doğumum normal, ikincisi sezeryan, ve ısrarla normal derim ben de. Dikişler 5-6 günde iyileşiyor, ama o 5-6 gün içinde de öyle acın sızın falan olmuyor, sadece dikkat ediyorsun. Sezeryan sonrası hala elimi kesiye koyduğumda sızlıyor, 2 ay oldu neredeyse.

bende normal doğum yaptım sadece 3 tane dikişim vardı ama hiçbir zorluğunu görmedim doğumdan bi saat sonra ayağa kalktım gezdim ertesi gün kendi evime geçtim her işimi kendim yaptım yani normal hayatına hemen dönebiliyorsun tavsiye ederim ama yinede kendi düşüncen hangisini tercih edersen

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…