normal doğum yapanlar epidural normal doğum yapanlar ve doğumu yaklaşanlar......

Ellibirincikisi

Guru
Kayıtlı Üye
18 Mayıs 2009
4.481
1.039
373
İstanbul
arkadaşlar sorularım şöyle şuan 33 haftalık gebeyim bebek normal doğum pozisyonunu almış dr um 38 haftalık olduğumda çatı muayenesi yapacağını söyledi şuan normal doğup olup olmayacağını bilmiyorum tabiki ama normal olsun istiyorum bebeğimin kilosu 2.120 gr sanırım 4e yaklaşık olacak şimdi ara ara kasılmalarım başladı karnım sertleşiyor bunlar doğum esnasındada olacak ama sancılı şekilde değilmi??? birde 1 haftadır ara ara vajinama sancı giriyor doktoruma söyledim baskı hissediyorsun diyor ama bildiğiniz sancı doğum yapmış yada doğumu yaklaşmış olanlar sizde de oluyormu böyle kısa keskin vajina içinde sancı???
normal doğumda da bu vajina içinde sancı oluyormu yani baya keskin çünkü bunun daha şiddetlisini düşünemiyorum diyelimki normal doğuma karar verildi epidural normal doğum yapanlar tavsiye edermisiniz???
epidural normal doğumda ıkınma hissi ortadan kaybolmuyor değilmi güçlü ıkınma hissi olmalıki bebek çıkabilsin ıkınma oluyor fakat sancımı olmuyor.

Allah bir avazda kurtarsın inşallah.
ben 3 ay once epıduralle normal dogum yaptım.
kendı sancılarım acılmada yetersız kalmıstı.
suni sancı verildi ve acı eşiğim düşük olacakki sancıya pek dayanamadıgım ıcın doktorum epiduralı tavsıye etti ve ıykıde kabul etmişim.çok iyi hissetmeme sebep oldu gerçekten.
9 cm acılma olunca dogum haneye alıyorlar ve orada epıduralın etkısı yok olmaya baslıyor elbette etkısı oluyor ama orada devre dısı kalıyor yavas yavas sancı cektıgındekı gıbı kalsa ıkınamazsın ve normal doguramassın onu ayarlıyorlar.ıkınma gucu cok onemlı butun gucunle ıkınman gerekıyor epıdural alsanda almsanda bu durum degısmıyor catalda epıdural dıe bısı kalmıo sankı
dogumumdan bır hafta once karnımda sertlesmelerım olmaaya basladı hastaneye gıttıgımde 1 cm acılmam vardı bır hafta sonra bu sancı ve sertlesmeler epey uzun aralıklarla vardı acaba zamanım geldımı desemde bıryanda kendımı sakınlestırıyordum derken nısanım geldı 2 gun ıcınde 38 0 da epıduralle normal dogum yaptım.
takıpte kalabılırsın sancılar sertlesmeler erken olabılır bunlar yalancı sancılar olabılır endıse etme doktorunla gorus senı dogru sekılde yonlendırecektır.benım doktorum catı muaynesı yapmadı ultrasyonla muaynede baktı hersey herzaman normale donuk ılerledı oncelıgımız normal dogum elımızden gelenı yapıcaz dedı.derken nısanım geldıgınde baktı 3 cmdı acılmam ve yatısımı verdı.oyle yanı.

canım çok güzel bilgilendirdin teşekkür ederim.
bu durumda epidural almak en mantıklısı inş bende epiduralle normal doğum yaparım.
karnımdaki kasılmalarımı ve sertleşmelerimi takip ediyorum bende doktorumda baktı ama herşey normal dedi sanırım yalancı doğum sancıları şuan yaşadıklarım.

ben de epidural normal doğum yapmıştım 2 sene önce, yine hamileyim ve yine aynısını yapmak istiyorum nasipse...diğer adı da prenses doğum zaten, prensesler gibi doğuruyorsun merak etme :D hiç diş çektirdinmi bilmiyorum, ama doktor ağzının içini uyuşturduğunda dişinin çekildiğini yine de hissediyorsun ama acısını hissetmiyorsun ya öyle düşün...sancıları hissediceksin ama acısını hissetmeyeceksin...ne zaman ıkınman gerektiğini ebeler söyleyecek sana korkma ıkınamama gibi bi durumun olmaz...bir avazda kurtulursun inşallah...

ben de epidural normal doğum yapmıştım 2 sene önce, yine hamileyim ve yine aynısını yapmak istiyorum nasipse...diğer adı da prenses doğum zaten, prensesler gibi doğuruyorsun merak etme :D hiç diş çektirdinmi bilmiyorum, ama doktor ağzının içini uyuşturduğunda dişinin çekildiğini yine de hissediyorsun ama acısını hissetmiyorsun ya öyle düşün...sancıları hissediceksin ama acısını hissetmeyeceksin...ne zaman ıkınman gerektiğini ebeler söyleyecek sana korkma ıkınamama gibi bi durumun olmaz...bir avazda kurtulursun inşallah...

allah razı olsun canım rabbim senide bi avazda kurtarsın inş güzel bi doğum şekli inş çatım da normal doğuma müsaittir bu durumda hemen bu doğum şeklini seçeceğim inş eşimde buna çok olumlu bakıyor.

Back
X