Normal dogum yapanlar, isteyen, düşünen bütün anne ve anne adayları buraya...

Ben de normal aşığı bir hamileyim :)
Bir sıkıntı olmazsa inşallah normal istiyorum. Ama yürüyüş vs yapamıyorum. Sürekli yatak istirahati halindeyim. Rahim ağzı yetmezliği yüzünden dikişim var yatıyorum sürekli. Belki bu nedenle zor olur biraz ama kendimi kestirmekten ve narkoz almaktan daha çok çekiniyorum açıkcası. Onun yerine doğum sancısını tercih ederim. İlk bebeğim erken doğum oldu 22 haftalıktı. Kısa sürede doğdu tabi ama az çok normal doğumun nasıl olduğunu anladım. Yaklaşık 1 buçuk saat sürdü sancıların başlayıp bitmesi. Doğum gerçekleşir gerçekleşmez tüm ağrı sızı kesiliyor bıçak gibi. En güzel tarafı o bence.
Vajinal kesik de pek hoş değil ama 3 5 dikişe de katlanıcaz artık. Bazılarında o da olmuyormuş. Belki şanslılardan oluruz :)

Ben de normal aşığı bir hamileyim :)
Bir sıkıntı olmazsa inşallah normal istiyorum. Ama yürüyüş vs yapamıyorum. Sürekli yatak istirahati halindeyim. Rahim ağzı yetmezliği yüzünden dikişim var yatıyorum sürekli. Belki bu nedenle zor olur biraz ama kendimi kestirmekten ve narkoz almaktan daha çok çekiniyorum açıkcası. Onun yerine doğum sancısını tercih ederim. İlk bebeğim erken doğum oldu 22 haftalıktı. Kısa sürede doğdu tabi ama az çok normal doğumun nasıl olduğunu anladım. Yaklaşık 1 buçuk saat sürdü sancıların başlayıp bitmesi. Doğum gerçekleşir gerçekleşmez tüm ağrı sızı kesiliyor bıçak gibi. En güzel tarafı o bence.
Vajinal kesik de pek hoş değil ama 3 5 dikişe de katlanıcaz artık. Bazılarında o da olmuyormuş. Belki şanslılardan oluruz :)
İnşallah canım. Benim de tek.temennim o ya.:)

Bende normal doğum istiyorum. Bi sıkıntı olmadığı sürece inşaAlşah normal doğum olcak. Birde doğum yapacağım hastanenin doğum videosunu bulmştm onları izledm hamile olduğumu öğrenir öğrenmez. Görünürde dehşet bişey gibi görünmedi:anne: o yüzden istiyorum. Herkesde farklı olur tabiki yani annem bile 1.de normldi 2. Cok zorlandm 3.çok kolay oldu dedi.:KK200: Aynı insanda bile hepsi farklı reaksiyon gösteriyor. Netice olarak ben bu konuda inancımı yüksek tutarak ve dışarda ki olumsuzlukları duymazdan gelerk en az acıyla atlatacağıma inanıyorum inşaAllah. Zaten yapacak başka bişyde yok:110:.

Kızlar ben de normal istiyorum, korkmuyorum da pek. Kendimi ebelere bırakacağım, bağırmamaya çalışacağım, güzel nefes alıp vereceğim. Sadece o nst olayı kötü, 4 hafta önce nst ye girmeye başladım. Orada bebeğin kalp atışları hareket ederken bile oynuyor. Bazen 159 lara çıkıyor bazen 120 lere iniyor insan o anda bile panik yapıyor. O sesi duymamak lazım:(

34 haftalik hamileyim normal doğum düşünüyorum ama korkuyorum her an vaz gecebilirim cati muayenesi felan boyle şeylere hic gelemiyorum şuan düşüncesi bile urkutuyor beni. 29 haftalikken bebeğinin ters durduğunu normal doğum olamayacagini söyledi doktor.duzeledebilirmis bebegin bas asgi gelmesi lazim ama bizimki kafa yukarda popo asagidaydi döndü mü bilmiyorum ama ben hala yukarda hissediyorum tekrar kontrole bu hafta gideceğim bebek dönmezse muhtemelen sezeryan olacak

Kızlar ben de normal istiyorum, korkmuyorum da pek. Kendimi ebelere bırakacağım, bağırmamaya çalışacağım, güzel nefes alıp vereceğim. Sadece o nst olayı kötü, 4 hafta önce nst ye girmeye başladım. Orada bebeğin kalp atışları hareket ederken bile oynuyor. Bazen 159 lara çıkıyor bazen 120 lere iniyor insan o anda bile panik yapıyor. O sesi duymamak lazım:KK43:
Mrb bebeğimiz kacinci haftadan itibaren bas asagi duruyordu? 29. Haftada bizim doktorurumuz bebegin ters durduğunu duzelmezse doğumda sknti olabileceğini söyledi nst te henüz girmedim. Bebegin hareketlerini kalp atislarini izliyolar değil mi ? Bide annede sanci var mi onu izliyorlarmis anladigim kadariyla.siz ne düşünüyorsunuz bu konuda?

Mrb bebeğimiz kacinci haftadan itibaren bas asagi duruyordu? 29. Haftada bizim doktorurumuz bebegin ters durduğunu duzelmezse doğumda sknti olabileceğini söyledi nst te henüz girmedim. Bebegin hareketlerini kalp atislarini izliyolar değil mi ? Bide annede sanci var mi onu izliyorlarmis anladigim kadariyla.siz ne düşünüyorsunuz bu konuda?

Benimki 27. Hafta kontrolümde baş aşağıydı. doktor belki tekrar yer değiştirebilir bilinmez ama 32 den sonra baş aşağı dönmesini pek beklemeyiz yeri kalmıyor falan demişti. 34 de gittim en son o zaman da baş aşağıydı. Şimdi de öyle ben hissediyorum, ayakları yukarıda midemi ittirip duruyor. Kafası aşağıda hıçkırınca kasıklarımı titretiyor. Doğum anında dönenler duydum baş aşağıya, ya da 34 den sonra dönenler de. Ama bir akrabamız normal diye gidip bebek makat geliş olduğu için sezaryen olmuş geçen hafta. Böyle örnekler de var bilinmiyor işte. Nat konusuna gelince çok can sıkıcı, stres yapan bir şey. Bebeğin kalp atışlarını dinlerken bir de put gibi sırt üstü yatıyorsun. Stres yapıyor insanda bebeğin kalbindeki dalgalanmalar. Sancıyı da gözlüyorlar.

Bebeğin yönünü anlamıyor musunuz? İdrar kesenizde baskı var mı? Benimkinin kafası idrar keseme geliyor sık sık. Ayakları, bacakları üstte böcek gibi oynatıp duruyor. Sizin üst taraftaki hareket nasıl?

Ben de normal doğum istiyorum inşallah. Epidural normal doğumu da düşünmekteyim ama çok kararsızım

Epidural Normal yaptım. Kesinlikle tavsiye ederim. Doğal doğum yapamadım suni sancı aldığımdan epey şiddetliydi dalgalar 4 cm açılma olmasını zor bekledim :)

Bebeği ters olanlar 32. Haftada kanala girmiş olan oğlum 38. Hafta kontrolde makat gelişi oldu doktorda şok olmuştu :) sezeryan olur dedi çok korktum ama 10 gün içinde tekrar kanala girdi. 27 29 33. Haftalar çok erken konuşmak için. 1 günde kanala giren var.

Hayırlı doğumlarınız olsun inşallah. Bu arada korkmayın çatı muayenelerinden 30 sn lik bişey o can yakıcı bişeyde değil.

Bebeğin yönünü anlamıyor musunuz? İdrar kesenizde baskı var mı? Benimkinin kafası idrar keseme geliyor sık sık. Ayakları, bacakları üstte böcek gibi oynatıp duruyor. Sizin üst taraftaki hareket nasıl?
Bebegimin yönünü anliyorum tabiki şuan bana gore hala ters duruyor kafasi sol tarafta göbek deliğinin orda ayaklari diye tahmin ediyorum sağ tarafta yukarda böylelikle popo asagida oluyor zaten doktorumda 29.haftada piponun asagida kafanin yukarda olduğunu söyledi bende hala öyle hissesiyorum

Oglumu normal dogurdum. Bunuda kısmetse normal duaunuyorum. Hayırlı dogumlar dılıyorum. :)

Bebegimin yönünü anliyorum tabiki şuan bana gore hala ters duruyor kafasi sol tarafta göbek deliğinin orda ayaklari diye tahmin ediyorum sağ tarafta yukarda böylelikle popo asagida oluyor zaten doktorumda 29.haftada piponun asagida kafanin yukarda olduğunu söyledi bende hala öyle hissesiyorum
Düzelir diye düşünüyorum. Umarım düzelir. Döndürme yöntemleri var internette bir bakın isterseniz.

Back
X