normal doğum yapanlar

Cnm 2 sene oldu hala ilişki sırasında acı var sanki dikiş yerimin başladıgı yer açılıyo sanki yara gibi yanıyor
doktora gitmişsindir dimi,muhakkak başta bende de vardı gerçi biz biraz acele edip 20. Gün ilişkiye girmiştik ama :) bende dikişin başladığı yerde yeni doku oluşmuş doktor çok rahatsız ediyorsa gümüş nikratla yakalım ama zamanla rahatlarsın dedi. Yaktırmadım 2 aya geçti ama senin baya olmuş. Çok geçmiş,olsun.

doktora gitmişsindir dimi,muhakkak başta bende de vardı gerçi biz biraz acele edip 20. Gün ilişkiye girmiştik ama :) bende dikişin başladığı yerde yeni doku oluşmuş doktor çok rahatsız ediyorsa gümüş nikratla yakalım ama zamanla rahatlarsın dedi. Yaktırmadım 2 aya geçti ama senin baya olmuş. Çok geçmiş,olsun.
Benimde yeni doku oluşmıştu ip gibi kesildi sanırım orası rahatsız ediyo doktora en son dikişlerim kaynadıktan sonra gittim bidaha gidemedm çünkü doğumdan sonra kürtajda oldum ve artık psijolojim bozuldu aletlerden koruyorum ama en kısa zamanda gidecem tekrar dikiş artırmamın sebebi kendi kendine kaynamış olması estetik yaptırıp eskisi gibi olsun istiyorum

Benim rahim daha toparlanmamis 57 gun oldu hala kanamam devam.yırtılma riskim de varmış iltihap için fitil ve antibiyotik verdi daha neler çıkacak bakalim
çok geçmiş olsun canım. ben çok şanslıymışım demekki hiç boyle sorunlarım olmadı doğumdan sonraki gun hiç,doğum yapmamış gibiydim. o bolgeyi surekli kuru tutman lazım benim dikişlerim 5. gun duşmeye başladı 20. gun butun dikişlerim duştu ve tamamen iyileşti. surekli batikon surdum ve wc den sonra fon mak.,kıruladım. o bolgenin ıslak kalması intihaba ve mantara sebep olabiliyor maalesef

Benim rahim daha toparlanmamis 57 gun oldu hala kanamam devam.yırtılma riskim de varmış iltihap için fitil ve antibiyotik verdi daha neler çıkacak bakalim
Benimde 60gün falan sürmüştü lekelerle 2ay sonra da adet gördüm belkide adetim hemen başlamıştı bilemem fazla emmedi çünkü sagdım verddm hep tutmadı tabi bi süre sonra sütümde kesildi hemen adet oldum

Peki spiral falan taktirdin mi.rahim toparlanmadan mi takiyorlar
Benimde 60gün falan sürmüştü lekelerle 2ay sonra da adet gördüm belkide adetim hemen başlamıştı bilemem fazla emmedi çünkü sagdım verddm hep tutmadı tabi bi süre sonra sütümde kesildi hemen adet oldum

Hayır ben taktırmadım hiç kanama bitince ilk adetinde taktırabilirsin diye biliyorum adet döneminde takılıyo zaten spraille ilgili olumsuz yorumlardan korktum oyüzden taktırmadım kanama düzenini falan bozuyormuş.

Aynen konumdan kopyalıyorum
merhaba kızlar. ben 39+5'te normal doğumla oğlumu dünyaya getirdim. çarşamba gecesi saat 03:30 gibi sancıyla uyandım. 10 dakika sonra uyumuşum. uyandığımda saat 05'ti. wc'ye gittim. işim bitmişti ama bacaklarımın arasından bişeyler aktığını hissettim. eşimi uyandırdım suyum geldi diye. hemen annemlereh aber verdik. ben bi duş aldım hemen saat 06'da yola çıktık. 06:30'da güle oynaya hastahaneye giriş yaptık. tabi ben evdeyken hemen doktorumu aramıştım oda gelecekti. ilk önce ebe alttan muhayene etti 4 cm açıklık vardı. bu sırada birden sancım geldi. hemen epidural istedim. yatış işlemleri falan yapıldı. biz hemen odamıza geçtik. ebeler gidip geliyordu. saat 09'a kadar açılmamın tamamlanmasını bekledik. doktorumda herşeyin yolunda olduğunu söyleyip beni rahatlatıyordu. 09 da doğumhane'ye alındım. çatala çıktım. 3. ıkınmamda bebeğim geldi. 1 ıkınmadada plesantamı çıkarttım. bu kadarcık mıydı? Ertesi gün hastahaneden çıktık. şimdi iyiyiz. dikiş yerlerim ani hareketlerimde çok azıcık acıyor ama meleğime bir bakışım bana her şeyi unutturuyor. canım oğlum seni çok seviyorum.

kızlar henüz 4 aylık hamileyim kısmet olursa normal doğum istiyorum ama bir yandan da korkuyorum.Normal doğum yapan tekrarr doğumunuzu anlatırmısınız lütfen
22 subatta kontrol icin gtmistm acilmam vardi ama sanci vs hic bisey yoktu doktorum 2 gun sonra tekrar gel dedi ayni gun 3 gibi hafiften sancim oldu 5 te hastaneye tekrar gittik dogum baslamis dediler o gun dogurdum ertesi gun ayaktaydim cok sukur. Ayni hafta eski yasantima döndüm. Ama ozellikle son ayda yuruyuslerime ilik duslara yediklerime dikkat etmistim. Normaldede çalıştığım ve hareketli olduğum icin kaslarim tembellesmemisti. Dogum sancidan ibaret emin ol. Dogum ani kabizken tuvaletini yapmak gibi kapidan cikarken unutuyosun :)

Aynen konumdan kopyalıyorum
merhaba kızlar. ben 39+5'te normal doğumla oğlumu dünyaya getirdim. çarşamba gecesi saat 03:30 gibi sancıyla uyandım. 10 dakika sonra uyumuşum. uyandığımda saat 05'ti. wc'ye gittim. işim bitmişti ama bacaklarımın arasından bişeyler aktığını hissettim. eşimi uyandırdım suyum geldi diye. hemen annemlereh aber verdik. ben bi duş aldım hemen saat 06'da yola çıktık. 06:30'da güle oynaya hastahaneye giriş yaptık. tabi ben evdeyken hemen doktorumu aramıştım oda gelecekti. ilk önce ebe alttan muhayene etti 4 cm açıklık vardı. bu sırada birden sancım geldi. hemen epidural istedim. yatış işlemleri falan yapıldı. biz hemen odamıza geçtik. ebeler gidip geliyordu. saat 09'a kadar açılmamın tamamlanmasını bekledik. doktorumda herşeyin yolunda olduğunu söyleyip beni rahatlatıyordu. 09 da doğumhane'ye alındım. çatala çıktım. 3. ıkınmamda bebeğim geldi. 1 ıkınmadada plesantamı çıkarttım. bu kadarcık mıydı? Ertesi gün hastahaneden çıktık. şimdi iyiyiz. dikiş yerlerim ani hareketlerimde çok azıcık acıyor ama meleğime bir bakışım bana her şeyi unutturuyor. canım oğlum seni çok seviyorum.
Ne güzel, darısı başımıza

22 subatta kontrol icin gtmistm acilmam vardi ama sanci vs hic bisey yoktu doktorum 2 gun sonra tekrar gel dedi ayni gun 3 gibi hafiften sancim oldu 5 te hastaneye tekrar gittik dogum baslamis dediler o gun dogurdum ertesi gun ayaktaydim cok sukur. Ayni hafta eski yasantima döndüm. Ama ozellikle son ayda yuruyuslerime ilik duslara yediklerime dikkat etmistim. Normaldede çalıştığım ve hareketli olduğum icin kaslarim tembellesmemisti. Dogum sancidan ibaret emin ol. Dogum ani kabizken tuvaletini yapmak gibi kapidan cikarken unutuyosun :)
inşallah bizimkilerde böyle kolay olur

InsaAllah :) ben her sancida insirah suresini okudum bi de dogum sirasnda surekli Rabbi yessir vela tuassir Rabbi temmim bil hayr duasini okudum :) 3 hurma olayini zaten biliyosundur
inşallah bizimkilerde böyle kolay olur
s

Bende 2 doğum yaptım Allahıma şükürler olsun ki hic zorluk cekmedim tek basima hastanede herseyimi yapiyordum korkma Allah hayirlisiyla ve sağlıkla Kucağıniza almayı nasip etsin insallah

• Beğen
Reactions: gve
kızlar henüz 4 aylık hamileyim kısmet olursa normal doğum istiyorum ama bir yandan da korkuyorum.Normal doğum yapan anneler doğumunuzu anlatırmısınız lütfen
doğum dahadoğrusu normal doğum en fizyolojik olan insan bedenine en uygun olanı. yüzyıllardır kadınlar hiçbir yardım almadan doğurabiliyor. en büyük korkumuz doğum sancıları. ama artık doğum sancılarınında çözümü var. epidural anestezi hem kadınlar hemde biz hekimler için bir kurtarıca. artık hastalarımız sancıları başlayınca sezaryan istemiyor çünkü. ağrılarla baş edebiliyor.

Hemoroidin varsa normal dogum çok zorlar ben 32 gunde hala yatıyorum ama herkesin aynı olmaz çok kolay doguranlar da var.ama şöyle düşün sen zaten aci çekeceksin öyle yada böyle.ama bebeğinin sağlığı için en iyisi normal dogum
hemoroid tromboze dediğimiz çok ileri düzeyde değilse tabiiki normal doğum. hemoroid normal doğum yapmanıza engel değil.en iyi doğum şekli normal doğum

Bende 48 gun önce dogum yaptim ve aynı senin gibi ilerliyo durumum şimdi bide iltihap çıktı vajina tamamen şişmiş et parçalarıyla kapandı çok hasar gordum bugün tekrar gidecem hastaneye. Umarım bi çözümü vardır ve gelecegimi etkilemez.normal doğumda böyle olan duymamıştım bende
doğum sonrası bağışıklık sistemi oldukça düşük olmakta. en ufak bir enfeksiyon ciddi sorunlara yol açmakta. ama 48 gün sonra artık vajınadaki dikişler iyileşmiş olmalı ve ödem azalmalı. eklenen şikayetler dış kaynaklı bir enfeksiyon nedeni ile olabilir. dr.aslıalay

doğum sonrası iyileşme süreci her kadında farklı olmakta . çoğu kadında iyileşme oldukça hızlı ama bazen k
doğum sonrası iyileşme her kadında farklı olur. bazen kullanılan dikişler hiç iz kalmadan hiç hassasiyet bırakmadan iyileşirken bazı durumlarda özellikle ilişkide yanma batma olabiliiyor. öncelikle jınekolojik muayene ardından bazen ilaç bazende o bölgeye uygulayacak cerrahi tedavi ile şikayetler geçebiliyor. dr.aslıalay

Benimde yeni doku oluşmıştu ip gibi kesildi sanırım orası rahatsız ediyo doktora en son dikişlerim kaynadıktan sonra gittim bidaha gidemedm çünkü doğumdan sonra kürtajda oldum ve artık psijolojim bozuldu aletlerden koruyorum ama en kısa zamanda gidecem tekrar dikiş artırmamın sebebi kendi kendine kaynamış olması estetik yaptırıp eskisi gibi olsun istiyorum
doğum sonrası özellikle normal doğumda vajınal bölgede genişleme dudaklarda sarkma buna bağlı özellikle ilişkide hazz duygusunun olmaması, eşi tatmin etmemesi ve kendi bedeninden rahatsız hissetmesi doğum sonrirmeyen ası sık rastlanan sorunlardan.vajınal estetik müdehaleler genital bölgeyi eski haline getiren çiftlerin sağlıklı cinsel hayatını eski doyumuna ulaştıran ameliyat sonrası uzun yatış gerektirmeyen operasyonlardır.

Peki spiral falan taktirdin mi.rahim toparlanmadan mi takiyorlar
spiral ya hemen doğum sonrası veya 40 gün geçtikiliren sonra takılabilir. sütün kalitesini bozmaz. yoğun adet kanamaları olan adetleri sancılı geçen kadınlara önerilmez.

Cnm 2 sene oldu hala ilişki sırasında acı var sanki dikiş yerimin başladıgı yer açılıyo sanki yara gibi yanıyor
kızlar henüz 4 aylık hamileyim kısmet olursa normal doğum istiyorum ama bir yandan da korkuyorum.Normal doğum yapan anneler doğumunuzu anlatırmısınız lütfen
hem bir anne hemde bir hekim olarak söylüyorum kesinlikle normal doğum. yüzyıllardır kadınlar sağlıkla doğurabiliyor.o halde doğallığı bozmayın. bebeğinizin doğumuna tanık olun. sesini duymak, ona hemen dokunmak inanın çok güzel bir duygu. ama herşey yolunda giderse sorun mevcutsa tabiki sezaryan. dr.aslıalay

Back
X